Skip to main content

Konsert gay. Gua murka ni bai.

Oleh : AdukaTaruna

Gua murka!
Gua murka!
Gua murka!

Sebagai calon Galas, Seltan Aduka Seltan Taruna Aminurrayid, gua amat murka tentang perkara ini. Gua ditugaskan sebagai penjaga agama di wilayah Galas ini. Maka, sila langkah mayat gua dulu untuk bawa dan iktiraf corak kehidupan songsang di Galas ini.

"Murka kepala ayah lu tu."

"Eh.. niamakahai nih. Berani kurang ajar dengan gua. Lu nak gua halau dari Galas ke apa? Lu nak jadi William Gallas? Dah kena halau dengan gua. Skang ni kat Spur plak."

"Pundek lu. Gua bersumpah satu hari nanti, lu dapat melihat status kehinaan lu di sisi tuhan. Di dunia ini lagi. Gua masih muda. Jika Allah mengizinkan umur gua panjang, gua juga berharap Allah mengizinkan gua memiliki masa yang cukup."

"Barua... lu tak kenal lagi tempeleng gua."

"Lancau sama tempeleng lu. Cuba lu kosong sama kosong dengan gua. Lu tempeleng gua sekali, gua tempeleng lu sekali. Kita tengok tempeleng siapa yang berisi RnD. Setakat tangan kena gigit nyamuk pun dah merungut, nak doktrin tempeleng berbisa konon."

"Bangsat!"

"Lu tunggu gua 10 tahun lagi. Lu tunggu!!"

"Dah la bang... bangun.. bangun. Tu la.. tido sampai terlajak Subuh. Tunggu apanya tu? Nak kawin lagi la tuh."

Aduss.....

Comments

  1. Gua lagi murka bhai...
    Dah lah baju tu sempit, ngam-ngam,, sexy gua nanti,,,

    Lagi satu, kat sample bhg depan lu taruh gambar lambang PR coloring punya, sampai baju sebenar colour gambarnya hitam....

    Apa sal bro.. budjet lari ka...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. lu mengaju jek, lu nak berbini dengan adam lambert kan?

    ReplyDelete
  7. Hiburan sesat yahudi lahanat..
    Hangin betul gua.
    Bangkang 100% X 200.
    Celako celako celako

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.