Skip to main content

Hina Islam : Gua isytihar perang dengan DAP.




Oleh: Pria Malaya

BIADAP!..rupanya kalimat di dalam perkataan arab itu adalah merujuk kpd junjungan besar nabi kita, Muhammad SAW!..umat yang cinta akan kekasih Allah ini seharusnya tidak meredhai kemungkaran ini..

Kita menuntut pihak yg berkaitan supaya memberi penjelasan seterusnya membuat permohonan maaf!..

p/s: Terbaru: Video "Legends Islamic Fashion Show HD" yang membuktikan festival ini telah menghina Islam dikepalai oleh Rosmah Mansor telah diremove oleh user video terbabit atas desakan pihak tertentu..

Sesiapa yang sempat mendownload video fahion festival berkenaaN, atau mempunyai rakaman video berkaitan, sila laporkan pada penulis..terima kasih..






Artikel terdahulu (mesti tengok dan sebarkan):
- ISLAMIC fashion via 1MALAYSIA: Kerajaan Umno promosi pakaian Islamik ala jahiliah..(video inside)

p/s: Baca juga pendedahan yang dibuat oleh FB 'Kami Benci Saiful Bukhari' di bawah...

Ado orang cakap Rosmah Mansur bukan penganjur Islamic Fashion Show (IFF) tapi dijemput hadir. Tapi den tengok kt gambar ni, Rosmah Mansur adalah 'Founding Patron' bagi IFF. Korang tengok ayat yg telah den garismerahkan tu. Apakah maksud 'founding patron'?



1] Kalau ikut pemahaman den yg tak seberapa, founding patron bermaksud penaung serta org yg bagi support dari segi financial dan material. Kalau Rosmah Mansur bagi sokongan kewangan, den pasti bukan duit kepalo abah dio yg dio pakai. Tapi pakai duit cukai rakyat. Rosmah Mansur kalau korang tgk muko pun tahu adalah seorg pompuan yg kedekut. Apakah maksud pemahaman korang pulak?

2] Islamic Fashion Show berasal dari Malaysia, diasaskan oleh Dato' Raja Rezza Shah dan dinaungi secara glamer oleh Rosmah Mansur.

3] Walaupun namanya Islamic Fashion Show, tapi ia tidak Islamik langsung. Ia secara halus MENGHINA agama Islam oleh orang Islam sendiri. Untuk lebih khusus, orang Islam Malaysia yg menghina agamanya sendiri. Ia serupa seperti Dr. Aminah Wadud menghina agamanya sendiri dengan menjadi Imam Solat utk lelaki dan perempuan.

Untuk bukti, lihat bidio-bidio 'Islamic Fashion Show' yg jahanam ni :

a) http://www.facebook.com/#!/posted.php?id=345034017188&share_id=160215360665359&comments=1#s160215360665359

b) http://www.youtube.com/watch?v=NsYmdK8Nd-Q&feature=player_embedded

4] Gambar di atas diambil dari link ni : http://www.islamicfashionfestival.com.my/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=74

5] Founder IFF, baca terus paragraph terakhir : http://www.islamicfashionfestival.com.my/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=74<%3B%2Ffont

6] Kalau korang berminat nak berbogel secara 'Islamik' yg ado cop HALAL Jakim serta 'diendorse' oleh Ulama' Muda UMNO, boleh hubungi : http://www.islamicfashionfestival.com.my/index.php?option=com_alfcontact&Itemid=81
7] Ucapan Rosmah Mansur semasa Islamic Fasion Show di Monaco : http://www.pmo.gov.my/datinrosmah/_view_speech.php?submission_id=223



Sumber : PriaMalaya dan Ali Abu.

Comments

  1. gua nampak Datuk K di situ~!!

    *Celake ape tak nampak rosmah besar2 kat situ, dah macam mak badak.

    ReplyDelete
  2. tulisan arab "Muhammad" tak betui ka? Tertulis atas baju tak tutup aurat penuh ka? Atau apa? Apa yg hina, yg terhina & dihinanya oleh UM?NO & orang macam Rosy-mah dlm fashion show tu? Dia ke pilih model yg cantik-cantik,tinggi tinggi tu? What a big deal ere?

    Hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.