Skip to main content

Gua minta tolong pada lu orang semua.

Oleh : C++ Oct 27, 2010

Anak Gua Di ICU Hospital Kuala Terengganu

Bhai... gua nak mintak jasa baik semua kengkawan... lawan.. musuh... dan sebagainya untuk mendoakan kesihatan anak lelaki gua yang bongsu "Amin 'ul Haqeem" yang kini sedang dirawat di ICU Hospital Kuala Terengganu atas sakit "Jangkitan Paru-Paru"...

Tolong doakan ya...

Ya Allah... Tuhan Sekalian Alam... Tuhan yang Menghidupkan dan yang Mematikan... Tuhan yang memiliki segala Keegoan.... tiada daya tiada upayaku Ya Allah... melainkan Rahmat dan Ehsan dari Mu.....Engkau Sembuhkan Ya Allah penyakit anakku... Amin Ya Rabbal Alamin...




Read more: http://cipantapirtenuk.blogspot.com/#ixzz11w12rRCI

Comments

  1. Salam Aduka !
    Saya faham perasaan saudara.
    Namun berat mata memandang,Berat lagi bahu yang memikul. Kita hanya boleh berdoa.
    Semoga sikecil itu akan dapat mengukir senyuman seperti sediakala... aminnnn

    Begitulah, keadaan yang sama juga dihadapi oleh blogger - Aku budak balun- tempoh hari.

    ReplyDelete
  2. Bhai AT..

    Jazzakallah Khairan Kathira...

    Amin 'ul Haqeem ini berumur 10 bulan. Masih lagi di Tingkat 6, ICU Pediatrik HKT.

    Life-support ventilator machine running at 100% with RESP at 57% and oxygen level at 95% (ranging). Sodium Chloride at 3ml/hour with multiple antiviral antigen plus Amoxycillin antibiotic supplies via tube. Body temperature ranging from 38.9 till 40 degree Celcius. Lung relaxing using Morphine sedative.

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  3. Semoga kesembuhan dianugerahkan Allah Taala kepada si kecil...

    Semoga ibubapa si kecil ini mampu bersabar dan meredhai ketentuan Allah Taala... pasti ada hikmahnya tang mana-mana...

    ReplyDelete
  4. daripada ALLAH kita datang.. dan kepada-NYA jua kita akan kembali..

    wa doakan yang terbaik untuk baby ni...

    mohon ALLAH tunjukkan kita jalan yang lurus... amin

    ReplyDelete
  5. Ya Allah....Ya Rahman...Ya Rahim....ku pohon yang terbaik dari Mu untuk anak ini...Amiiinnn...

    menitis air mata teringat peristiwa lalu...anak aku...satu-satunya anak yang aku ada...terlantar di wad hari...keadaan yang hampir sama...

    ReplyDelete
  6. Semoga Allah beri kesembujan buat si kecil .

    ReplyDelete
  7. bersabarlah...setiap insan di dunia ini akan diuji Allah dengan pelbagai cara..tenanglah hati.. semoga Allah menyembuhkannya....

    ReplyDelete
  8. wa doakan bayi ni cepat sembuh... sepupu wa pernah alami kes camni.... kalau boley cuba jumpa orang alim/tok guru minta doakan dan air tawar sebagai usaha akhir.... wa pernah jumopa TGNA minta air tawar.... alhamdulilah sepupu wa sihat sampai hari ni.... doktor cakap kes camni susah nak sembuh balik... tapi berkat doa orang alim.... sepupu wa sembuh...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.