Skip to main content

Friendly bola set blogger BR lawan pengundi Galas 1 November ini.

Oleh : AdukaTaruna

1. Menghalakan pengundi Galas mengikuti media internet.

2. Menarik perhatian pengundi sekarang dan bakal pengundi masa depan Galas dalam bercampur dan bergaul dengan warga penentang BN.

Cara-cara.

Memandangkan Kelantan ni skang dalam situasi wabak bola, apa kata lu orang buat game bola endurance. Haha. Ni baca dek UMNO ni, kompom laju jer diorang nih.

Set2 blogger + petugas BR luar Kelantan VS Set2 pengundi Galas + calon dan petugas asal Galas.

Kaedah game bola endurance bai. Dari pukul 8.00 pagi (tapi bila Melayu, tolak-tambah kompom 10.00 pagi) sampai 12 tengah hari. Pergh... kompom Dun Galas akan mendapat kelahiran Gallas. Hitam legam.

Sebab apa endurance?

Gua pun tak tahu istilah gua tu tepat ke tak. Tapi sebab nak maksimumkan pergaulan dan penyertaan la. Setiap player hanya boleh main 10 minit sahaja. Dan setiap pasukan hanya boleh bermain 11 orang sahaja. So, kena lantik pengadil dan pengawas game la.

Pemain habis 10 minit perlu ditukar. Tapi jangan sekaligus. Sekor by sekor la. Game diteruskan. Pemain jer yang bertukar ganti. Sampai semua berpeluang untuk menyertai dan bergaul dengan komuniti BR. Cuma bab calon PAS tu kalau boleh, main 2-3 minit jer la. Kang mampos plak tengah padang tu, menang percuma plak BN.

Satu lagi team petugas luar Kelantan tu, diharapkan jangan ambil Hadi Awang jadi goal keeper la. Gile lu. Buatnya keadaan tengah cemas kat kawasan penalty tu, beliau ghaib ke luar negara, tak naya?

Kalau calon PAS tak pernah main bola seumur hidup?

Lu suruh jer dia bawak getah, dan ajak bebudak puteri UMNO main lompat getah kat tepi2 padang tu. Ajak IkutSukaHaku sekali. Cuma Edyes tak perlu diajak. Dia kompom teruja.

Amacam bai? Praktikal tak cadangan gua nih?

Comments

  1. wakaka.. idea lu tu bleh diperdebatkan lagi..

    bagi wa bleh gak bola..sukan2 len pon leh buat gak example=contoh futsal, sepak takraw, ping pong, snooker, badminton, squash, tarik tali, lompat tinggi, pecut 5 meter dan sebagainya..

    semua permainan ni calon kena main tak kira la 5 saat pon..janji dia main..amacam?

    wakakaka...

    ReplyDelete
  2. hahahaha..... wa penah ajukan cadangan camni.... tapi bukan kat galas la.... tapi ada yang bangkang.... dia cakap bakpe nok ajak kot benda lagha..... kan elok buat aktiviti masjid... wa malas cakap banyak...... wa diam jer .....

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.