Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 12, 2010

Friendly bola set blogger BR lawan pengundi Galas 1 November ini.

Oleh : AdukaTaruna

1. Menghalakan pengundi Galas mengikuti media internet.

2. Menarik perhatian pengundi sekarang dan bakal pengundi masa depan Galas dalam bercampur dan bergaul dengan warga penentang BN.

Cara-cara.

Memandangkan Kelantan ni skang dalam situasi wabak bola, apa kata lu orang buat game bola endurance. Haha. Ni baca dek UMNO ni, kompom laju jer diorang nih.

Set2 blogger + petugas BR luar Kelantan VS Set2 pengundi Galas + calon dan petugas asal Galas.

Kaedah game bola endurance bai. Dari pukul 8.00 pagi (tapi bila Melayu, tolak-tambah kompom 10.00 pagi) sampai 12 tengah hari. Pergh... kompom Dun Galas akan mendapat kelahiran Gallas. Hitam legam.

Sebab apa endurance?

Gua pun tak tahu istilah gua tu tepat ke tak. Tapi sebab nak maksimumkan pergaulan dan penyertaan la. Setiap player hanya boleh main 10 minit sahaja. Dan setiap pasukan hanya boleh bermain 11 orang sahaja. So, kena lantik pengadil dan pengawas game la.

Pemain habis 10 minit perlu ditukar. Tapi jangan sekaligus. Sekor by sekor la. Game diteruskan. Pemain jer yang bertukar ganti. Sampai semua berpeluang untuk menyertai dan bergaul dengan komuniti BR. Cuma bab calon PAS tu kalau boleh, main 2-3 minit jer la. Kang mampos plak tengah padang tu, menang percuma plak BN.

Satu lagi team petugas luar Kelantan tu, diharapkan jangan ambil Hadi Awang jadi goal keeper la. Gile lu. Buatnya keadaan tengah cemas kat kawasan penalty tu, beliau ghaib ke luar negara, tak naya?

Kalau calon PAS tak pernah main bola seumur hidup?

Lu suruh jer dia bawak getah, dan ajak bebudak puteri UMNO main lompat getah kat tepi2 padang tu. Ajak IkutSukaHaku sekali. Cuma Edyes tak perlu diajak. Dia kompom teruja.

Amacam bai? Praktikal tak cadangan gua nih?

2 comments:

BukanCalon said...

wakaka.. idea lu tu bleh diperdebatkan lagi..

bagi wa bleh gak bola..sukan2 len pon leh buat gak example=contoh futsal, sepak takraw, ping pong, snooker, badminton, squash, tarik tali, lompat tinggi, pecut 5 meter dan sebagainya..

semua permainan ni calon kena main tak kira la 5 saat pon..janji dia main..amacam?

wakakaka...

abanghensem said...

hahahaha..... wa penah ajukan cadangan camni.... tapi bukan kat galas la.... tapi ada yang bangkang.... dia cakap bakpe nok ajak kot benda lagha..... kan elok buat aktiviti masjid... wa malas cakap banyak...... wa diam jer .....