Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 1, 2010

Faktor Ku Li senjata PAS atau senjata UMNO?

Oleh : AdukaTaruna

Faktor Ku Li dalam sudut senjata UMNO, gua rasa tak perlu story panjang lebar lah. UMNO pun punya lah takut dalam beberapa tajuk sehingga melantik Ku Li sebagai pengarah pilihanraya.

Tapi, pada gua, ada ruang dan peluang menjadikan faktor Ku Li sebagai senjata PAS. Jika kena acuan dan tempatnya. Petikan ucapan, gambar Ku Li mengenai perjuangan Ku Li untuk mendapatkan royalti Petronas bagi rakyat kelantan, bersama PAS mungkin boleh dibannerkan dan diBillboardkan di serata tempat dalam kawasan Galas.

"Bersama tegakkan perjuangan Ku Li untuk mendapatkan hak setiap anak Kelantan." Siap gambar Ku Li bersama Nik Aziz dan puluh ribu rakyat Kelantan. Contoh la. Ke guane?


Bukankah semua pengundi Galas tahu siapa yang menyekat royalti Petronas kepada Kelantan. Walau UMNO boleh membalas dengan pemberian wang ihsan, tetapi kaedah wang ihsan itulah yang ditentang Ku Li sendiri.

Ke guane gu?

Wallahualam.

2 comments:

Manjungmari said...

Setuju sekali, ada sikit tambahan.. gambar lu pun boleh juga dibillboardkan,, he he.. gambar waktu tangan kedua-dua belah kena... muaaa...

AdukaTaruna said...

Gambar gua kalau diBillboardkan bro, pasti PAS dapat undi dari 80% puteri UMNO.

Ke guane? Ngeee..