Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 18, 2010

Pembunuh Sosilawati : 'Datuk' di zaman Barisan Nasional bakal terlepas?



1. Di atas gua kopipes animasi yang dibuat oleh rakyat Malaysia. Betul atau tidak, tidak boleh percaya 100% sebagaimana kita tak percaya kepada PDRM 100%.

2. Tiba-tiba plak siasatan penganugerahan Datuk kepada pembunuh itu gagal menemui petunjuk. Mengikut kepercayaan gua, itu adalah arahan yang menyuruh PDRM siasat sejauh sekian, setakatsekian sahaja. Jangan lebih dari itu. Itu adalah kepercayaan gua. Jikalah benar kepercayaan gua, alangkah baiknya kita mengetahui Sultan Melayu mana yang menganugerahkan Datuk kepada si pembunuh itu. Ianya akan tercatat dalam sejarah tamadun Melayu.

3. 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu mula mengganas pada 2005. Berkubu di Selangor. Penjahat hanya berkuasa di kubu sendiri. Penjenayah yang mendapat perlindungan politik di kawasan A, pasti akan melakukan jenayah di kawasan A. Bodoh jika dia membunuh dan melupuskan mayat di kawasan B. Pemimpin UMNO Selangor menikus sebaik sahaja kes ini pecah? Mungkin gua terlepas pandang. Tiada kutukan dari Khir Toyo, Rahman Pahlil dan lainnya.

4.  Cakap2 dari kedai kopi di kawasan perumahan polis Padang Tembak, yakni majoriti ahli kopi terdiri dari anggota polis sendiri, UMNO sedang cemas jika gambar pembunuh Sosilawati itu bersama pimpinan UMNO Selangor tersebar di internet. Itu cakap2 dari mereka. Gua sampaikan sahaja.

5. Disampaikan oleh pakar DNA bahawa sample dari mayat yang hangus secara total dan telah diurai oleh agen pengurai adalah sukar untuk didapatkan DNA nya itu. Di sini, kita boleh tahu, mengapa si pembunuh, 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu merancang keluarga mangsa hanya membuat laporan polis selepas 3 hari.

6. 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu berhak mendapatkan khidmat peguam ketika kesnya dibicarakan. Gua nak tengok peguam mana yang membela 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu. Walaupun kita perlu professional, atas tajuk taktikal politiknya, peguam yang mempunyai hubungan kepartian akan mendamagekan imej party.
  • Pendakwaan bagi pihak polis diuruskan di bawah 'kepakaran' Peguam Negara. Peguam Negara pula ialah Abdul Ghani Patail. Melayu. IQ standrad Melayu. Untuk berhadapan dengan barisan peguam yang mungkin dibayar mahal berdasarkan kemampuan pembunuh itu.
  • Jika 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu berjaya mendatangkan keraguan yang munasabah terhadap keputusan DNA, wujud peluang lepas diri di situ. Kes yang dibicarakan ialah pembunuhan Sosilawati. Tapi DNA ragu2 sama ada Sosilawati atau tidak. Maka, wujud peluang lepas di situ.

  • Jika 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu berjaya meletakkan kesalahan ke atas para pembunuh upahan, maka, hukuman 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu akan ringan. Contoh :
"Saya hanya meminta mereka menakutkan mangsa. Tetapi mereka melakukan lebih dari itu. Jika saya tahu kesemua pekerja saya yang diarahkan menakutkan mangsa itu mempunyai kes jenayah sebelum ini, pasti saya tidak akan meminta mereka menakut-nakutkan mereka. Sepanjang pengetahuan saya, mereka adalah pekerja yang baik dan disiplin. Saya mempunyai rekod kedatangan mereka sebagai bukti mereka pekerja yang baik sepanjang dalam pengetahuan saya."
  • Jika terbukti 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu mempunyai hubungan politik rasmi dengan UMNO Selangor, maka akan wujud tawar-menawar. 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu pasti mempergunakan beberapa kepentingan politik UMNO Selangor bagi menyelamatkan dirinya. Maka dalam perjalanan perbicaraan kes, berlakulah satu situasi yang bernama pindaan pertuduhan.
 (Wajah selamba dan yakin 'Datuk' di zaman Barisan Nasional.)

7. Terdapat satu persamaan antara kes Sosilawati dengan Altantuya.
  • Mastermind mempunyai hubungan rasmi dengan politik kerajaan dan kenamaan negara. Di zaman Barisan Nasional.
  • Mastermind adalah kaya. Mempunyai harta bertimbun. Altantuya dikatakan dibunuh kerana duit kapal selam. Akaun mastermind tidak dibekukan. Sosilawati dikatakan dibunuh kerana duit tanah. Akaun mastermind juga tidak dibekukan (setakat ini).
  • Wajah 'mastermind' disiar secara bebas. Difokuskan media kerajaan, menyebabkan media akternatif turut sama memfokuskan wajah dan identity 'mastermind'.
  • Wajah  si pelaksana arahan tidak disiar. Atau mungkin disembunyikan. Kita boleh lihat Azilah dan Sirul yang 'unknown' identity.
  • Akhirnya 'mastermind' lepas. Si pelaksana arahan jadi kambing. Mastermind terus berhijrah ke luar negara.
  • Identity kambing hitam yang unknown dihukum, identity mastermind pula bebas dan berhijrah ke luar negara dengan taktikal akaun yang tidak dibekukan.

8 comments:

Restless said...

sangat logik.Malaysia Boleh!!

Katon Tin Ton said...

dalam kes ni rasanya org dapat lihat muka kambing hitam. Cuma dlm paper & tv depa just hitamkan bahagian mata

SysOp said...

Bhai AT..

Huh... sungguh bertepatan la lu punya analisa... hahaha... sebijik...

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

earl said...

Si ReentryCapsule celaka, konfem terkebil-kebil tak paham benda apa yang lu nak sampai Duka. Mencarut aje yang dia reti. Dungu punya manusia.

ReentryCapsule said...

KUALA LUMPUR 18 Sept. - Pemuda MIC hari ini menggesa kerajaan menubuhkan pangkalan data yang akan menggabungkan semua gelaran yang dianugerahkan oleh kerajaan negeri dan Persekutuan.

Ketua Pemudanya, T. Mohan berkata, pangkalan data itu perlu memandangkan semakin ramai individu menipu orang ramai dengan mendakwa mereka bergelar "Datuk" atau "Datuk Seri".

"Contohnya suspek dalam kes pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dikatakan telah membeli gelaran Datuk daripada seorang ahli perniagaan wanita dengan bayaran RM180,000 tetapi semakan mendapati dia tiada apa-apa gelaran.

"Pada masa sama, terdapat banyak individu mendakwa mereka dianugerahkan gelaran Datuk kerana gelaran seperti itu banyak di negara ini.


█ ► Dah baca berita dekat atas tu.Jangan jadi BODOH.Itu gelaran Datok PALSU.Baca lagi Suara TAIK dengan Harakah Daily-Daily Menipu itu pasal jadi bodoh macam KEPALA TAIK.

█ ►Budak-budak Pakatan Burit mesti tergaru-garu BURIT lepas baca berita kat atas tu.ChaittTTT..

carlos said...

1. "...alangkah baiknya kita mengetahui Sultan Melayu mana yang menganugerahkan Datuk kepada si pembunuh itu..."
- Tanyalah konco-konco DAP. Dia ahli DAP seumur hidup, biar ahli yang rapat dengannya dedahkan memandangkan PDRm tak boleh dipercayai. masa terima anugerah, mesti ada gambar dan ramai saksi. mana mereka?

2. "...'Datuk' di zaman Barisan Nasional,,," kamu lahir zaman mana? zaman perang jepun? Di Selangor, rumah2 urut terus tumbuh mengganas sejak Pakatan mengganas. Tak ingat ke famous case Ronnie Liu cuba menahan pihak berkuasa menyerbu pusat pelacuran di puchong?? btw banyak datuk-datuk dari Pakatan dapat datuk masa zaman Barisan Nasional, what's your point dunggu?

3. "...gambar pembunuh Sosilawati itu bersama pimpinan UMNO Selangor tersebar"
Dah banyak hari dah ni! tak ada pun? Kes SAiful dulu dengan cepat gambar2 tersiar di internet. apa-apa pun kalau ada tak ada makna. Najib pun ada gambar bersama Anwar. Yang sah suspek adalah ahli DAP seumur hidup, committee member Bar Council yang pro-pembangkang dan cepat mengkritik Islam dan Melayu tapi senyap membisu dalam kes bunuh ini.
Cakap kedai kopi ni biasanya cakap kosong untuk orang yang berotak kosong

4."...sample dari mayat yang hangus secara total dan telah diurai ..."
Ada cebisan tulang mungkin sebab tak terbakat 100%.

5. "...Jika terbukti 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu mempunyai hubungan politik rasmi dengan UMNO Selangor, maka akan wujud tawar-menawar..."
Ye lah... yang confirm rasmi adalah DAP yang bersekongkol dengan PAS & PKR.

carlos said...

1. "...alangkah baiknya kita mengetahui Sultan Melayu mana yang menganugerahkan Datuk kepada si pembunuh itu..."
- Tanyalah konco-konco DAP. Dia ahli DAP seumur hidup, biar ahli yang rapat dengannya dedahkan memandangkan PDRm tak boleh dipercayai. masa terima anugerah, mesti ada gambar dan ramai saksi. mana mereka?

2. "...'Datuk' di zaman Barisan Nasional,,," kamu lahir zaman mana? zaman perang jepun? Di Selangor, rumah2 urut terus tumbuh mengganas sejak Pakatan mengganas. Tak ingat ke famous case Ronnie Liu cuba menahan pihak berkuasa menyerbu pusat pelacuran di puchong?? btw banyak datuk-datuk dari Pakatan dapat datuk masa zaman Barisan Nasional, what's your point dunggu?

3. "...gambar pembunuh Sosilawati itu bersama pimpinan UMNO Selangor tersebar"
Dah banyak hari dah ni! tak ada pun? Kes SAiful dulu dengan cepat gambar2 tersiar di internet. apa-apa pun kalau ada tak ada makna. Najib pun ada gambar bersama Anwar. Yang sah suspek adalah ahli DAP seumur hidup, committee member Bar Council yang pro-pembangkang dan cepat mengkritik Islam dan Melayu tapi senyap membisu dalam kes bunuh ini.
Cakap kedai kopi ni biasanya cakap kosong untuk orang yang berotak kosong

4."...sample dari mayat yang hangus secara total dan telah diurai ..."
Ada cebisan tulang mungkin sebab tak terbakat 100%.

5. "...Jika terbukti 'Datuk' di zaman Barisan Nasional itu mempunyai hubungan politik rasmi dengan UMNO Selangor, maka akan wujud tawar-menawar..."
Ye lah... yang confirm rasmi adalah DAP yang bersekongkol dengan PAS & PKR.

carlos said...

"Mastermind mempunyai hubungan rasmi dengan politik kerajaan dan kenamaan negara. Di zaman Barisan Nasional"
Ye ke? Sekarang ahli seumur hidup DAP dan pembunuhan dizaman Pakatan Rakyat ! Ape hal?


Mastermind adalah kaya. Mempunyai harta bertimbun. Altantuya dikatakan dibunuh kerana duit kapal selam. Akaun mastermind tidak dibekukan. Sosilawati dikatakan dibunuh kerana duit tanah. Akaun mastermind juga tidak dibekukan (setakat ini).
Betulke pasal kapal selam? orang muda macam tu boleh tahu selok-belok procurement kapal selam/ military/ legal. You need a very senior and seasoned officer to translate sebab technical terms dari segi militari, engineering, contract, dsbg perlu pengalaman bertahun. Altantuya ada pengalaman buat benda ni kah sebelum itu. Hang pun percaya? kah! kah! kah!


"Wajah si pelaksana arahan tidak disiar. Atau mungkin disembunyikan. Kita boleh lihat Azilah dan Sirul yang 'unknown' identity."
Hang google ajelah gambar Sirul & Azilah...