Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 29, 2010

Kisah Designer power BI

Oleh : AdukaTaruna

Nate bewok!

Sebenarnya tadi petang berlaku satu peristiwa niamakahai. Menjelang hari2 berhenti gua plak, boleh berlaku satu peristiwa yang menjahanamkan reputasi gua sebagai Graphic Designer yang cool dan macho. Cilakak sungguhla.

Tengah releks2 curi tulang, tiba-tiba member kerja gua cari gua.

"Jang... jang. Tolong mentar. Ado Cino kecek ore putih. Cina luar segho. Cino Klate tak gitu. Kecek Klate."

Ah sudah... bahana nih. Apsal plak panggil gua? Bangsat sungguh la. Tapi takpa. Apa2 hal kita kaber ensem dulu. Mana tau amoi cun. Gua pun pergi.

Tu dia ada satu Cina lelaki chubby2. Lu bayangkan dia pegang 2 bungkus besar tisu tandas kiri dan kanan. Satu bungkus besar tu ada sepuluh gelung tisu gua rasa.

"Kecek dengan dio." Member gua tunjuk gua. Ah sudah.... gua dapat rasakan yang hari ni hari malang gua.

"%&%* (&*%^$# ^%$#$^ toilet?" Dia start speaking. Gua faham toilet jer nih bai. Toilet = tandas. Gua dah dapat bayang Kak Memot and Ebelin guling2 lantai dah nih. Fakap!

"Err... paden." Gua belasah jer sebut paden. Tak silap gua, gua masih ingat paden tu bermaksud ulang semula. Sebenarnya gua tak faham. Bukan tak dengar. Wakakaka.

"%&%* (&*%^$# ^%$#$^ toilet?" Cina tu ulang. Muka merah2. Bongok ni, Cina Singapore ke Hong Kong ni? Dia tak tahu ke gua ni PERKASA? Jangan memain dengan gua. Pasir MAs dekat jer nih. Sekali gua kol Ayahanda Pak Him kang.

"Can speak in Malay?"

Geleng kepala. Aduss... gua perah IQ gua. Dia sebut toilet. Kat tangan ada 2 bungkus besar tisu tandas. Kompom nak jual tisu tandas nih.

"No need. Thank You." Gua jawab dengan bangga. Mesti member2 kerja gua pun tumpang bangga dengan gua nih. Graphic Designer bai. Kompom berabuk kecek BI.

"No... "%&%* (&*%^$# ^%$#$^ toilet?" Dia jawab sambil tepuk2 perut dia. Kaki makin kepit. Muka semakin merah.

Shit! Kompom nak berak. Wakakakaka. Sial sungguh la. Apsal la gua bangang BI nih.

"Oh... sorry2... can2. U can use my toilet. Over there. Follow me." Gua tunjuk tandas sambil belasah BI ikut suka.

"&^%$ *&^%$#? Or free and tree?" Cina tu cakap sambil follow gua. Gua dapat tangkap free and tree jer. Apa dia percuma dan pokok ni? Tisu dia bebas pokok mesra alam kot. Gua tak jawab. Gua tunjuk tandas jer.

Dia masuk, tak sempat gua jalan jauh, prooootttt!!! Kuat gile bunyi taik bai. Wakakakaka. Terus gua dapat tangkap. Free and tree tu free entry kot. Tak payah bayar. Maybe dia tanya gua kena bayar ke free entry.

Nate bewok!

8 comments:

kepunden said...

Bro..
Klu mamat tu x bawok tisu tu..
agak2 lu nak jawab pe kat mamat tu...
Net time lu ckp jer "petronas"..
Kat sane ade toilet, dia nk wat pe ngan toilet lu peduli pe..
wakakakakakakaka....

Restless said...

haha.the car got eksiden kos the tayar got no flower,so the brek kenot eat.

saye said...

ha ha ha. sakit perut free entry! lu tak nak try masuk raja lawak. kalau menang duit boleh buat sponsor projek langgar

Manjungmari said...

Bro...

Idea sakit perut tu nanti lu boleh guna pakai pada 20-23 Okt nanti, kalau lu tak boleh jawab kat hakim...

SysOp said...

Bhai AT...

Lawak.. lawak... itu la... lain kali jangan lawan sama PPSMI... hahaha... kan dah kantoi... hahaha...

Ko dah samak ker jamban tue... hahaha... orang Ameno kata orang bukan Islam tue najis... hahaha

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

abanghensem said...

hahaha.... apparaa... dah la ari ni wa bertekak ngan MOD TKO.... tak pasal-pasal wa dikatakan kawan baik lu..... jumpa lu sekali habuk pun tak penah...wa tegur benda lain... pasal lu plak disentuhnya....abis la forumer TKO yang jenguk Mykmu dikatakan kamcing ngan MyKMU.... kalau camni pasni HARAM LA ORANG PAS BERKAWAN NGAN BUKAN PAS.... camne la PAS nak berkembang kalau pengikut PAS bangga bersikap jumud camni..... hanco.... hanco....

AdukaTaruna said...

Hahaha... lu hensem sangat bro.

Cer lu guna nama abangburuk plak. Takda siapa nak dengki lu kawan dengan gua.

budiman said...

susah kalau tak pandai cakap melayu kat mesia ni. hahaha itu lah di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung.