Skip to main content

Insyaallah, gua turun PRK Galas.

Oleh : AdukaTaruna

Kalau diizinkan Allah, gua turun PRK Galas. Tapi tak la macam Topeng Perak dan team. Diorang level tinggi. Gua nyamuk banyak pun dah bersungut dah. Hua3....

Mana AbangHensem? Gua ingat nak belanja lu Mekdi kat Galas. Tapi sebab Galas takda Mekdi, gua nak belanja lu sup belut. Tapi sebab fatwa Terengganu baru keluar, yang lu diharamkan berkawan dengan gua, nanti jatuh hukum munafik plak kat lu. Ngeee...

Jadi, kita perlu jadi ulama. Kita cilok fatwa. Fatwa berbunyi begini :

"Barang siapa yang berkawan dengan AdukaTaruna adalah munafik, celaka dan belahak."

Jadi, lu jangan kawan dengan gua. Biar gua jer berkawan dengan lu. Wakakakaka. Ke guane?

Benti perang hujah sesama kabilah.

Dengan ini gua nasihat diri gua sendiri terutamanya, henti perang hujah sesama kita. Kita perang hujah dengan UMNO plak.

Apa kaedah terbaik nak dekati pengundi Melayu tahap hutan ni eh? Galas ni kira macam Pekan Pahang ni beb. Cuma Melayu hutan kat Kelantan ni, tinggi banyak gak IQ dia berbanding Melayu hutan kat Pahang.

Apa kaedah terbaik nak dekati Melayu hutan UMNO? Setakat ceramah syok sendiri, hanya PAS LUAR yang penuh. Nak ziarah rumah ke rumah secara rombongan, berapa banyak yang boleh diterangkan untuk setiap rumah? Apatah lagi kalau datang dengan label PAS. Cer lu orang bagi idea sket.

Ke gua nak gua try masuk dengan pakai baju PAS Reform. Hahahaha. Sekali termasuk plak rumah hardcore PAS, mau gua kena parang free and tree.

Comments

  1. pasni senang la UMNO berkempen kat galas..... tampal poster depan rumah besar²........... INI RUMAH KAWAN ADUKA.... konfem PAS takkan masuk rumah tu.... kahkahkah

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.