Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 26, 2010

Imbasan. Tima kasih kat lu orang. Hon satu kali!!!

(Gua dan isteri)

Oleh : AdukaTaruna

Tengah gua merayap2 guna broben cap maxis, gua terjumpa balik N3 sahabat gua time kes gua dulu. Tak lama lagi plak, kes gua akan dibicarakan. 20, 21 dan 22 bulan 10 nih.

Kat sini.


Ustad One-G tengah update blog melalui nsetnya yang canggih-manggih tu.

Gaya macho seorang wartawan Harakahdelay. Opps. Harakahdaily la bai.


Edyes dan Aduka memperagakan gaya terhangat masakini.

Disamping gua mengharapkan doa lu orang, gua jugak nak ucapkan terima kasih kat lu orang yang banyak sapot gua. Nak sebut nama, memang kompom ada yang tertinggal nih. Tapi gua try la eh. Hua3..

Gua ucapkan terima kasih kepada :

1. Team blog Malaysia Reform.
  • Evelyn
  • nyle
  • xenan (gilo kayo dio skang. kemain bz. bila nak belanja gua Hummer bro?)
  • bumblebee
2. Member terdekat gua.
  • Ali Abu
  • Edyes
  • Dayat
3. Member blogger 1 Malaya.
  • Pink Turtle dan rakan2nya
  • Topeng Perak
  • Pakaq
  • Ostad 1G
  • Pak Din Mountdweller
  • Blogger Klate badan besar2 yang turut serta. Sori bro, gua lupa nama la. Mampos gua. Hua3
  • Blogger2 otai, Jiwo Klate, Penarik Beca, MSK, Manjung Mari, etc.
4. Agensi kerajaan. PDRM, mahkamah. Yang baik gua tulis, yang berlagak pun gua tulis. Smol metter.
  • IPD Pengkalan Chepa, dari OCPD sampai unit JSJK
  • Tuan Majistret yang lepaskan tarikh kawin dalam reman gua.
  • JSJK Bukit Perdana (Bukit Aman). Dari IO sampai 'driver' gua.
  • Polis Lokap Bukit Jalil
5. Pelepak tegar blog gua @ member alam maya. Nama kalau tertinggal sori beb.
  • C++
  • Ikut Suka Haku
  • rakuban
  • Taliban
  • zargus2702
  • jibam
  • AkuBukanCalon
  • Saye
  • Che
  • baginda(r)
  • Kepunden
  • Restless
  • Reformis Jalanan
  • Team blogger Perak. (Cenangau, Dugong Darat, etc)
  • Team Blogger PAS Reform terutama akak2 yang bagi semangat kat bini gua.
  • Lelaki_Ini
  • Memember seperjuangan dari TKO (uma, srikandi, sp4n4r, wohulu, abanghensem, etc)
  • Memember dari MyKMU (kakmemot, Berg, kakjie. kah3)

18 comments:

Che said...

lu tak sebut pon nama wa..seb bek lu x sebut gak nama parpu ngn gomo..kalo x, tau la wa betapa hinanya diri ini..uhukkk...
arghhhh!!..x nak dtg blog lu lg..hahahaha

AdukaTaruna said...

lu bute ke che?

kah3... kabe line

Manjungmari said...

Hu hu hu... sedih guaa.......

SysOp said...

Bhat AT...

Hehehehe..... namer gua ader... hehehe....

Ingat gak lu kat gua... hahaha

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

Che said...

seb ade..kantoi dtg blek usha blog lu..hahaha..bro c++, td name lu xde..AT baru tambah tu..takot lu boikot gak..

AdukaTaruna said...

Bro mnajung.. kan ke nama lu ado dalam list blogger otai?

Macamana gua leh nampak, tp lu tak nampak? Pelik gua nih.

Ngeeee...

joecharlie said...

Guan Eng menuduh orang lain munafik,walhal beliaulah munafik yang sebenarnya.Ciri ciri munafik jelas terserlah dalam setiap tingkah laku beliau.


Pisau kata "bohong banyak bohong sikit ,bohong jugak maa.. "

(7) Comments Comments:
7 Responses to “Guan Eng: Pembohong Besar Tetap Belit”
Anonymous on 26/9/10 8:17 PM #
Sumbangan tu adalah Wang pengeras sebab kelab lumba kuda Pulau Pinang nak buat race course baru!

Anonymous on 26/9/10 8:53 PM #
Syabas Pisau, teruskan merodok tembolok pembohongan LGE ultrachauvinist kiasu..Harapan kami , suatu hari nanti , dengan "ketajaman" mata Pisau anda mampu memutuskan lidah berbelit sesumpah paling celaka di Pulau Pening ini..Bravo!

_Anti DAP dan PKR_

Anonymous on 26/9/10 8:53 PM #
Bohong sikit - sunat
Bohong banyak - haram

he he he

siakap senohong
gelama ikan duri
cakap bohong
lama-lama jadi pencuri.

mari siasat.

woodball10 on 26/9/10 9:48 PM #
dalam berita tv3, lgm kata dia tak tau lumba kuda tu judi, hehehe tentu dia dah rujuk dengan ulama pas, zaman nabi pun naik kuda

Melanau Blogger on 26/9/10 10:10 PM #
bohong sunat, bersunat dulu baru boleh berbohong hahaha
senaman lidah agaknya, biar putar belit bertambah lancar.

Anonymous on 26/9/10 10:28 PM #
apa kata pas dlm hal nie...?

Anonymous on 26/9/10 10:38 PM #
orang kafir yang munafik? Amende ni......????????????

Isa said...

Gua masih ingat, pada suatu subuh gua buka email ada mamat tu tulis "Bro... telor gua dah masuk ke dalam" ha..ha..ha...

Aduka.. lu agak2 mamat mana yang tulis macam tu haaaaa.... muahahahahaaaa....

BukanCalon said...

xpa2..xdak nama pon xpa.. lepak p la, walaupun blogger ni perut boroi, tapi kepala hotak dia macam best ja...

wakaka..

lelaki_ini said...

Mementang gua jadi silent killer sekarang..

Takpe bro. Gua maintain..

x_x

abanghensem said...

sebak wa nama wa pun ada gak tu.... ( sambila mengesat air mata)....

AdukaTaruna said...

wakaka. Lelaki_Ini dengan AbangHensem gua boleh lupa plak.

Berg.. lu dak Johor. Gua anti skang. Muahahaha.

Bro ISA, C++ ada gak hantar email camtu kat gua.

Restless said...

wah3...ada gak nama ambe!! bangga siot.keh3...

saye said...

semoga mudah segala urusan dan berjaya. tapi nak kutuk gak: badan tak macam salman khan takyah la amik gambar pakai singlet buat malu je he he

sp4n4r said...

Terima kasih krn ingat ambe. :) muahs.

Hanz Newman said...

Ah .. sah Melayu mudah lupa la lu ni.. nama wa tak tersenarai pun... habih duit & masa aku saja dulu, kini & selamanya aku layan blog lu ... justeru wa ingat wa resign jugak la sebagai ahli UMNO... hehe

Actually no hurt & harm done .. go to hell with tosdy's failed system.. i must say, wa sapot lu punya idea .. moga-2 lu 'diselamatkan'/ bail-out macam Tan Tajudin Ali (ya ke dia?) dulu dulu tu .. MAS tu la.

Evelyn said...

ngah, maceh la letak bnyk2 nama den.. Hihi..

Oh yer, kalau nak tahu, hr ni har jadi hanz. Muahaahahaa... Hanz, happy besday!

Evelyn said...

ngah, maceh la letak bnyk2 nama den.. Hihi..

Oh yer, kalau nak tahu, hr ni har jadi hanz. Muahaahahaa... Hanz, happy besday!