Skip to main content

Imbasan. Tima kasih kat lu orang. Hon satu kali!!!

(Gua dan isteri)

Oleh : AdukaTaruna

Tengah gua merayap2 guna broben cap maxis, gua terjumpa balik N3 sahabat gua time kes gua dulu. Tak lama lagi plak, kes gua akan dibicarakan. 20, 21 dan 22 bulan 10 nih.

Kat sini.


Ustad One-G tengah update blog melalui nsetnya yang canggih-manggih tu.

Gaya macho seorang wartawan Harakahdelay. Opps. Harakahdaily la bai.


Edyes dan Aduka memperagakan gaya terhangat masakini.

Disamping gua mengharapkan doa lu orang, gua jugak nak ucapkan terima kasih kat lu orang yang banyak sapot gua. Nak sebut nama, memang kompom ada yang tertinggal nih. Tapi gua try la eh. Hua3..

Gua ucapkan terima kasih kepada :

1. Team blog Malaysia Reform.
  • Evelyn
  • nyle
  • xenan (gilo kayo dio skang. kemain bz. bila nak belanja gua Hummer bro?)
  • bumblebee
2. Member terdekat gua.
  • Ali Abu
  • Edyes
  • Dayat
3. Member blogger 1 Malaya.
  • Pink Turtle dan rakan2nya
  • Topeng Perak
  • Pakaq
  • Ostad 1G
  • Pak Din Mountdweller
  • Blogger Klate badan besar2 yang turut serta. Sori bro, gua lupa nama la. Mampos gua. Hua3
  • Blogger2 otai, Jiwo Klate, Penarik Beca, MSK, Manjung Mari, etc.
4. Agensi kerajaan. PDRM, mahkamah. Yang baik gua tulis, yang berlagak pun gua tulis. Smol metter.
  • IPD Pengkalan Chepa, dari OCPD sampai unit JSJK
  • Tuan Majistret yang lepaskan tarikh kawin dalam reman gua.
  • JSJK Bukit Perdana (Bukit Aman). Dari IO sampai 'driver' gua.
  • Polis Lokap Bukit Jalil
5. Pelepak tegar blog gua @ member alam maya. Nama kalau tertinggal sori beb.
  • C++
  • Ikut Suka Haku
  • rakuban
  • Taliban
  • zargus2702
  • jibam
  • AkuBukanCalon
  • Saye
  • Che
  • baginda(r)
  • Kepunden
  • Restless
  • Reformis Jalanan
  • Team blogger Perak. (Cenangau, Dugong Darat, etc)
  • Team Blogger PAS Reform terutama akak2 yang bagi semangat kat bini gua.
  • Lelaki_Ini
  • Memember seperjuangan dari TKO (uma, srikandi, sp4n4r, wohulu, abanghensem, etc)
  • Memember dari MyKMU (kakmemot, Berg, kakjie. kah3)

Comments

  1. lu tak sebut pon nama wa..seb bek lu x sebut gak nama parpu ngn gomo..kalo x, tau la wa betapa hinanya diri ini..uhukkk...
    arghhhh!!..x nak dtg blog lu lg..hahahaha

    ReplyDelete
  2. Bhat AT...

    Hehehehe..... namer gua ader... hehehe....

    Ingat gak lu kat gua... hahaha

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  3. seb ade..kantoi dtg blek usha blog lu..hahaha..bro c++, td name lu xde..AT baru tambah tu..takot lu boikot gak..

    ReplyDelete
  4. Bro mnajung.. kan ke nama lu ado dalam list blogger otai?

    Macamana gua leh nampak, tp lu tak nampak? Pelik gua nih.

    Ngeeee...

    ReplyDelete
  5. Guan Eng menuduh orang lain munafik,walhal beliaulah munafik yang sebenarnya.Ciri ciri munafik jelas terserlah dalam setiap tingkah laku beliau.


    Pisau kata "bohong banyak bohong sikit ,bohong jugak maa.. "

    (7) Comments Comments:
    7 Responses to “Guan Eng: Pembohong Besar Tetap Belit”
    Anonymous on 26/9/10 8:17 PM #
    Sumbangan tu adalah Wang pengeras sebab kelab lumba kuda Pulau Pinang nak buat race course baru!

    Anonymous on 26/9/10 8:53 PM #
    Syabas Pisau, teruskan merodok tembolok pembohongan LGE ultrachauvinist kiasu..Harapan kami , suatu hari nanti , dengan "ketajaman" mata Pisau anda mampu memutuskan lidah berbelit sesumpah paling celaka di Pulau Pening ini..Bravo!

    _Anti DAP dan PKR_

    Anonymous on 26/9/10 8:53 PM #
    Bohong sikit - sunat
    Bohong banyak - haram

    he he he

    siakap senohong
    gelama ikan duri
    cakap bohong
    lama-lama jadi pencuri.

    mari siasat.

    woodball10 on 26/9/10 9:48 PM #
    dalam berita tv3, lgm kata dia tak tau lumba kuda tu judi, hehehe tentu dia dah rujuk dengan ulama pas, zaman nabi pun naik kuda

    Melanau Blogger on 26/9/10 10:10 PM #
    bohong sunat, bersunat dulu baru boleh berbohong hahaha
    senaman lidah agaknya, biar putar belit bertambah lancar.

    Anonymous on 26/9/10 10:28 PM #
    apa kata pas dlm hal nie...?

    Anonymous on 26/9/10 10:38 PM #
    orang kafir yang munafik? Amende ni......????????????

    ReplyDelete
  6. Gua masih ingat, pada suatu subuh gua buka email ada mamat tu tulis "Bro... telor gua dah masuk ke dalam" ha..ha..ha...

    Aduka.. lu agak2 mamat mana yang tulis macam tu haaaaa.... muahahahahaaaa....

    ReplyDelete
  7. xpa2..xdak nama pon xpa.. lepak p la, walaupun blogger ni perut boroi, tapi kepala hotak dia macam best ja...

    wakaka..

    ReplyDelete
  8. Mementang gua jadi silent killer sekarang..

    Takpe bro. Gua maintain..

    x_x

    ReplyDelete
  9. sebak wa nama wa pun ada gak tu.... ( sambila mengesat air mata)....

    ReplyDelete
  10. wakaka. Lelaki_Ini dengan AbangHensem gua boleh lupa plak.

    Berg.. lu dak Johor. Gua anti skang. Muahahaha.

    Bro ISA, C++ ada gak hantar email camtu kat gua.

    ReplyDelete
  11. wah3...ada gak nama ambe!! bangga siot.keh3...

    ReplyDelete
  12. semoga mudah segala urusan dan berjaya. tapi nak kutuk gak: badan tak macam salman khan takyah la amik gambar pakai singlet buat malu je he he

    ReplyDelete
  13. Ah .. sah Melayu mudah lupa la lu ni.. nama wa tak tersenarai pun... habih duit & masa aku saja dulu, kini & selamanya aku layan blog lu ... justeru wa ingat wa resign jugak la sebagai ahli UMNO... hehe

    Actually no hurt & harm done .. go to hell with tosdy's failed system.. i must say, wa sapot lu punya idea .. moga-2 lu 'diselamatkan'/ bail-out macam Tan Tajudin Ali (ya ke dia?) dulu dulu tu .. MAS tu la.

    ReplyDelete
  14. ngah, maceh la letak bnyk2 nama den.. Hihi..

    Oh yer, kalau nak tahu, hr ni har jadi hanz. Muahaahahaa... Hanz, happy besday!

    ReplyDelete
  15. ngah, maceh la letak bnyk2 nama den.. Hihi..

    Oh yer, kalau nak tahu, hr ni har jadi hanz. Muahaahahaa... Hanz, happy besday!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.