Skip to main content

1 Oktober : Lagi himpunan Melayu berdarah ajaib di Kelantan.

Oleh : AdukaTaruna.

Melayu adalah baka special one. Darah dia kaler putih. Buktinya ada Mahsuri. Kena tikam, darah putih bai. Melayu juga adalah satu2nya bangsa hebat yang makan makanan dari langit. 2-3 talam makanan dari langit pernah turun untuk Melayu makan. Melayu juga hebat kerana mempunyai banyak nabi2. Tu belum citer Ayah Pin yang sampai skang UMNO gagal tangkap tuh.

Melayu juga hebat kerana banyak Melayu tercatat dalam penemuan ilmu, teknologi, tamadun. Ibnu Sina sebenarnya Melayu, tapi guna nama Arab. Cheng Ho pun Melayu bai. Tapi ngengada nak guna nama Cina. Newton plak Melayu Pekan. Parlimen Najib. Tapi omputih selewengkan fakta.

Kitab2 agama dari langit juga 3/4 adalah diturunkan dalam bahasa Melayu. Untuk semua ini, demi kehebatan Melayu, gua AdukaTaruna, mewakili PAS Reform mengumumkan satu Himpunan 100 000 Melayu akan diadakan di Kelantan ini.

Gua akan jemput satu pemimpin baka India yang mengaku Melayu sebagai perasmi dan ikon kepada perjuangan Melayu. Tempat plak, gua ingat nak buat kat Wakaf Che Yeh atau Kedai Lalat time hari Jumaat.

Walau PAS Kelantan luluskan permit kat stadium ke apa ke, gile lu. Kena buat kat Wakaf Che Yeh atau mana2 stesen keretapi, atau mana2 stesen bas. Barulah nampak macam ramai orang. Muahahahaha.

"Aduka... baik lu buat kat KB Mall jer."

"Diam la lu. Menyampuk."




10 ribu hangguk dia. Tangkap gambar time keretapi sampai ke apa? Hahaha.

Comments

  1. Perkasa = Persatuan katak sasau!!
    mahadhir main lompat2 masuk keluar UMNO.Berahim pon sama gak.mmg seswai

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.