Skip to main content

Demi cita-cita komunis, Lim Guan Eng sanggup peluk Islam.

Oleh : AdukaTaruna

Gua ingat la.... kalaulah dengan izin Allah, Lim Guan Eng memeluk Islam, itulah hujah puak2 kebangsaan sesat. Agaknya la.

 Ke guane?

Comments

  1. hidayah milik Allah bro.. yg dok peluk islam skrg pon, tenggelam timbul lagi ni..

    ke guane?? wa speaking=bertutur ganu ni!!!

    wakakaka

    ReplyDelete
  2. Niamakahai lu.. bagi la sapot sket kat gua.

    Gua nak pektis ziarah Hadi raya nanti ma..

    Ke guane?

    ReplyDelete
  3. bro,

    gua igt ni lebih kurang dgn teori lu la.de org buat tesis pasal yahudi bijak sbb pemakanan.

    http://www.facebook.com/note.php?note_id=422957345877&id=100000225347399&ref=mf

    ReplyDelete
  4. ke guane? haha.pandai doh skang spiking german.patut lagi sedap ckp gini (ke guane gu?) wahaha

    ReplyDelete
  5. DUKA... tulang besi dah kat saudi. Apa lagi langgar la hadi, ni peluang nih.
    ker guaner ?

    ReplyDelete
  6. penah ka wa xsapot lu bro?? wakaka

    wa rasa lu xyah "speaking" ganu la.. lu "ana", "anta", "antuma", "antum" pon dah ok kot...

    kalu lu bedal "lu" "wa".. wa agak terkedu sket..lantak lu la bro..

    wakaka

    anta guane?????

    ReplyDelete
  7. Apo kono mongono Tulang Besi kat Saudi dengan Hadi kat Turki? Katon Ton Toriton lu.

    Ke guane gu?

    ReplyDelete
  8. Yahudi bijak sebab dia makan badam, gandum, etc.

    Taliban bijak sebab makan gandum gak. Gua plak bijak sebab makan hati. Makan hati dengan lu nih.

    Duit raya gua mana, Taliban woi.

    ReplyDelete
  9. Jangan ler riso sampai prasangka terhadap mana-mana pemimpin bukan Islam terutama DAP ... Kalau MCA atau MIC boleh tunjuk akhlak atau moral yg sama baik, selari Islam yg kita anuti, kita kena bagi laluan, bertoleransi dalam hal tertentu...tak luak brader, tak luak, lagi kita untung dunia & akhirat...least, ada orang check & balance kita jugak.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.