Skip to main content

Luncai punya Belanda!

Celako3… hua3… sekali gua tak maksum rupanya. Ingatkan dah tahap Tuan Guru Rusila tadik dalam hal2 bola. Ngee…

Belanda main macam gampang siot. Memang tak layak berada di final. Cuma maybe laluan dia semua ayam2, dan Uruguay plak kuality tahap player N9 yang kalah depan Topeng Perak kat stadium KB.

Ekceli, sebenarnya (ni nak kaber line nih), hujah Belanda menang tu atas rumusan matematik gua. Kengkonon gua nak jadi Adi Putra la nih. Tu yang tak tulis hujah dulu tuh. Terus teka jer. Kalau betul, atau kebetulan betul, baru gua bentangkan hujah matematik gua, kenapa Uruguay menang. Baru jemaah Rusila kagum dan wala’ dengan gua. Nak2 Tok Siak paling rajin Masjid Rusila. C++.

Sekali tengok…. tu dia… 2-2 team main kuality tahap EPL. Macam bangang. Silap passing la, control ball macam bongok. Tolak gol Bronkos, semua gol game pagi tadik tahap Parpu Kari. Penghasilan gol tahap Persatuan Mamak Malaysia Mengaku Melayu. PMMMM.

Paling meluat tengok Ayen Ruben main. Dia memang terer, tapi maruah dan kredebiliti takda. Berlakon tahap Ketua Putera UMNO masuk ICU kena pukul batiniah. 1 dunia tengok maruah dan kedirian dia beb. Memang takda maruah la.

So, walau gua ramal Spain juara, tapi gua nak sokong German. Sebab gua harap German belasah Belanda. Nak2 lepas 2nd half. Sebab team German kaizen berdasarkan RnD semasa selepas 2nd half. Nak harapkan Spain, gua tak fikir taktikal tipikal Spain dapat belasah Belanda. Setakat menang 1-0 atau penalty, gua tak cukup puas hati.

Comments

  1. Bhat AT...

    Mentang-mentang la gua tak amik pot bab bola nih... jadi lu boleh buat lawak aaa... takper... takper...

    nanti gua mintak toyol gua kasi perasap stadium ngan kemenyan dan jampi... sure bola takleh masuk gawang masa final...

    Alih-alih kira seri jer tanpa jaringan... sebab bola takkan lepas masuk gol.. dah terkunci... hahahahaha

    Dari layan bola pagi buta.. baik bunuh setan... hahaha

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  2. dalam berita THR tadi ada cakap ballack kena halau balik sebelum german lawan spain..... sebabnya dia gaduh ngan sapa entah.... tapi kalau ikutkan kajian sains wa .... pihak pengurusan german takut kalah ngan spain..... aduka.... pasni boley la lu tak layan EPL.... baik layan liga malaysia la.... hahahahaha

    ReplyDelete
  3. jnji hadi la...mn jnji2 nk blanja 2?haha...xkn perpaduang dgn belanda kot?belanda kapir.xboleh...haremmmm

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n