Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 3, 2010

Gua bogel bersama Maradona kalau Argentina menang.

Oleh : AdukaTaruna

Seni lawan sains beb. Sampai bila bergantung kepada seni kalau tiada RnD? Dulu hoki Pakistan pegang. Seni permainan. Tapi apabila era kemodenan sukan, sains adalah pembolehubah utama. Seni harus mengikut RnD, bukan RnD yang mengikuti seni.

Zaman seni dalam satu2 perkara akan tenggelam. Silat Melayu bermula dengan zaman seni. Sekarang, zaman RnD. Silat tidak lagi dimenangi oleh bangsa Melayu malaysia dan Indonesia. Kuasa besar silat RnD ialah Vietnam. Jika dihimpunan segala senibela diri dan bertarung secara tangan kosong (seperti K1,etc), silat adalah paling ayam kena belasah. RnD out!

Maradona adalah satu kedirian yang lebih kepada seni. Zamannya ialah zaman bermain secara solo. Seni Argentina malam ini akan bertemu dengan RnD Germany. Seni Brazil sudah tewas. Malah sudah lama tewas. Adakah teori gua betul? Gua bogel bersama Maradona kalau Argentina menang.

Siapa juara Piala Dunia? Jawapannya adalah Spain. Tak percaya? Kak Ros kita sanggup bogel bersama Dugong Darat  kalau dakwaan gua tidak benar.

8 comments:

Isa said...

Lu ketinggalan bro..

Yang sebenarnya Malayasia paling hebat kerana mempunyai kombinasi seni dan RnD.

Malaysia juga juara World Cawan.. bukannya Spain. Kalau gua salah Rosmah laki bini sanggup lari bogel dari Perlis sampai ke Sabah..

ha..ha..ha...

sardindalamtin said...

betol to bro! seni mesti lah digabungkan dengan RnD atau pon pembaharuan sbb zaman sentiasa berubah dan keperluan semakin berbeza. Mcm filem Star Wars dulu2 ngan skrg. Ko bayangkan star wars animated (cam STAR WARS THE OLD REPUBLIC; cari kat youtube kalo nak tgk) lebih realistik dari episode 4,5,6.

Mcm bola sepak kalo kita tgk tahun 80-an memang kalao dibandingkan ngan zaman skrg mmg berbeza. boleh dikatakan zaman dulu nampak mcm senang je nak dikalahkan ngan tahap kualiti permainan bola sepak Malaysia.

Tapi kalo Argentina menang, aku nak tgk ko bogel tp cover ngan kotak la bro.....

baginda® said...

bagaimana kalau GERMANY yang menang? kahkahkha akan di ikat spain sampai penalti... seni dan RnD penalti germany belum pernah tewas dalam sejarah WorldCup

Hanz_Azdi said...

Open play - Sepanyol akan menang in 90 min. No pens.

Set pieces & pens. saja aku ingat Germany boleh win the games. Bar the Argentine defense, if any, defense Sepanyol lebih resolute. Bukan macam Argentina yg ramai pun suspek kelemahan back 4 & kecenderungan individu melakukan 'stupid errs' drp. Heinze, Demichelis membuktikan Maradona tak bolehhhhh.

Itu pun kalau Spain tak kalah mengejut kpd Paraguay pulak le.

abanghensem said...

aduka... lu rentikan la layan EPL... harap glamer jer lebey.... taktik german tak turunkan ballack memang berkesan la untuk WC ni..... kalau tak jadi pasukan ayam cam argentina malam tadi.... kalau game argentina cam malam tadi.... wa brani bet potong jari RED WARRIOR taruk ARGENTINA 3 - 0.... hahahahahaha.......

Hanz_Azdi said...

Ya la abanghensem EPL ni glamer saja lebih tapi pemain-2 England tak boleh pegi jauh mana-mana pertandingan antarabangsa.

Tapi kalau liga tempatan lebih glamer bagus juga ramai suka nak ke stadium..tak kisah syarikat rokok ke arak taja FAM janji liga kita lebih ceria. Tahniah team negeri & kelab yg bagus main.. Kelate, NS, S'ngor...Perak dah teruk..atau masih muda/tak mantap, tu maleh dah teman nak pegi stadium dah.

Penembak Babi said...

Bhai..

Lu neh tak de lain..asyik2 nak bogel...kecik punya hal pun nak berbogel...

Buruk tuh! Kalau lu berbogel, hancusss! Seni pun ntah kemana..huhuhu

Sebab RnD lah maka Jarman akan menang world cup tahun neh!

Jabulani hasil dari RnD Jarman...Adidas! makmal Jarman beb...

Jarman dah main bola tu lama dah dalam liga diorang sebelum wolkap!

Maka, Spain hancusss! Wa pun sanggup bogelkan kucing wa (yang lagi berseni dari lu..huhuu) kalau spain menang wolkap tahun neh....huhuuu

cikgupj said...

Salam AT, Sains pun tak guna tanpa kemantapan dan kestabilan fizikal, mental dan emosi di samping disiplin dan kesungguhan berjuang...hehe...bila nak letakkan link cpj? sekarang linknya dah ok :
http://cikgupj.blogspot.com/
macheh...