Skip to main content

Projek Langgar Hadi 2010 (Cubaan 1)



Oleh : AdukaTaruna

Alhamdulillah, walau pelbagai rintangan, Allah izinkan kami (Kumpulan Langgar Hadi) bertemu di sini (Pengkalan Chepa) untuk satu cabang kecil gerakan menegakkan Islamic State.

Malam itu, kami berjaya melancarakan 2 cubaan. Dan demi Allah, selagi hati kami tidak dibolaj-balikkan Allah, atau Hadi sudah kaizen, atau yang mana dulu, atau sehingga sesuatu yang didatangkan Allah tanpa diduga, kami tidak akan mengalah.

Kami akan merangkak walau dalam kemiskinan dan kekurangan demi menjatuhkan batu penghalang kepada kemajuan dan kehampiran Islamic State di Malaysia tercinta ini. Insyaallah.

Wallahulam.

Comments

  1. cobaannnn....hehe

    nice try..tapi TGHA bo layan lu ka? Lu kena mintak Allah bukak pintu hati dia jumpa lu...sama ada dia hati manyak keras tak mau jumpa lu. Lu kena keras kepala la mau jumpa dia kasi selesai ni agenda lu.

    ReplyDelete
  2. tahniah!!!!
    walaupun cobaan pertama tak barjaya, teruskan usaha....

    berdebar tak lu punya jantung????

    ReplyDelete
  3. apasal kau panggil tuan guru, kan kau kata dia penghalang negara Islam...patut kau panggil..."Hoi Bhai...pekak ke" tu baru betul...

    He he...suara pun ketar..samseng nak langgar orang...kalau aagk besar sangat PAS Reform kau tu...buat parti lain...lantik la TB tu Tim.Presiden, wan G Mursyidul AM..lepas tu kau langgarlah sapa pun yang kau nak langgar...hari-hario pun tak apa

    ReplyDelete
  4. patut lu stanby surat terus pass kat dia direct bro,so kalau lu tak sempat nak ckp mcm malam tu,bagi terus surat.gua rase laa..

    thanks sbb update

    ReplyDelete
  5. gua setuju buat surat bro, or kowtim ngan p.a dia mintak masa nak jumpa dia personel setengah jam-sejam kat bilik masa dia rehat. ckap la nak bincang pasal nak bgi derma ke he he pastu soal la. takyah bawak video. pakai Spy pen

    ReplyDelete
  6. -tahniah AT n geng2 pas reform ngan cubaan langgar hadi..wlaupun x brjaya tp wa arap korang jgn putus asa..mcm lu prnah ckp, lubang cacing mane die nk lari dr mnjawab prsoalan2 dr rakyat?..

    -cume wa cdangkn, lu kena pndai memancing perhatian die jika nk die bg mase kat lu time nk lnggar tu..xyah ckp lu dr pas reform, haram die nk layan!!..lu ckp je , ana dr hamas, dan rakan2 ana ni dtg dr palestin utk mndengar pnjelasan tuan guru brkenaan beberape isu2 senasa..sudila kirenye tuan guru meluangkn maselbih kurang stgh jam utk kami..

    -bile die dgr korang dr palestin, wa rase die peluk lu smbil bwak msuk opis die..huhuhu..kan die suke pergimnghadiri seminar2 luarnegara dr tahuhal2 dlm negara ni?..hehehe..

    -btw, gudluck n agi idup agi ngelaban..hehe..

    -

    ReplyDelete
  7. kesian, hadi tak kenal pas reform dan tak kenal mat Nizam..huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n