Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 29, 2010

Patutkah gua langgar Azmin Ali?

Oleh : AdukaTaruna

Masalah mamat nih. Itu pandangan peribadi gua. Gua ada hujah sendiri, tapi gua tak tulis dulu. Cuma gua nak bagi tau, skang ni, si Azmin nih downkan momentum Putrajaya. Sama kes macam Hadi jugak.

Bila downkan momentum tawan Putrajaya, maknanya lengahkan kejatuhan BN. Sama cam Hadi gak. Bila lengahkan kejatuhan BN, maknanya lengahkan perolehan demokrasi sihat. Sama cam Hadi gak.

Bila lengahkan perolehan demokrasi sihat, media sihat, maknanya, lengahkan penerapan agenda Islamic State. Sama cam Hadi gak. So, di sini, gua boleh langgar Azmin Ali atas tiket PAS Reform (kalau memember PAS Reform lain setuju).

Namun, gua nak buat poll dulu. Patutkah gua masuk daun PKR atau tidak. Itu step 1 gua. Kalau lu orang setuju, atau majority setuju, step kedua plak ialah tanya memember PAS Reform. Kalau lepas step kedua plak, step seterusnya ialah rujuk 'otai PKR kurang kepentingan' seperti MSK. Apa pula pandangan dan maklumat dia.

Pastu gua timbang guna dacing cap BN. Kalau gua agak2 si Azmin ni perlu ditempeleng, maka, kita akan lancar Projek Langgar Azmin dan Hadi.

PROJEK LANGGAR HADI DAN AZMIN.
Kita tidak berakidahkan Hadi atau Azmin. Azmin, Hadi, PAS atau PKR hanyalah asbab sementara.

So, apa kata lu orang?

8 comments:

czackPY said...

Bro,

Jangan buang masa lah kita langgar UBN masa tak lama lagi PRU 13

Media Cyber said...

aduka, nanti u kena masuk lokap lagi.. mau ka? wahahahahahaha! si azmin ali tu, jgn memain2.. wahahahahaha!

BukanCalon said...

wakakaka.. lu nak wat poll watpa??

xyah dok mintak persetujuan dah.. lu cuma perlu kemukakan teori dan falsafah lu untuk langgar azmin kepada semua dengan ayat yang mudah difahami oleh semua pembaca blog lu ni... dalam kata lain (perlu dibaca secara perlahan dan berulang-ulang)... wakakak

lebih elok guna bahasa baku... xdak loghat negeri lu...wakaka..

SysOp said...

Bhai AT...

Bukannyer gua tak berkenan lu langgar Azmin... cuma pada gua la... kasi setel satu-satu... kasi itu Hadi kena dulu.. pastu baru Azmin ... (bukan Azmin yang sepatutnyer)..... tapi Anwar... kita langgar jer Anwar lepas Hadi...

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

halimkembara said...

asalamualaikum sahabat sudah lama aku tak komen dalam blog ko ni...apa cerita kes ko itu hari dah selesai ker.
hadi pun ko tak langgar lagi la ni ko nak langgar azmin pulak

Love Perak said...

tak payah lah bro..azmin tu ok lagi... hadi tu ok la langgar.. kalo azmin buat hal sampai kritikal dah baru pegi langgar...

zargus2702 said...

-AT, bukan dulu lu prnah ckp, jika seseorang dibebani ngan brbagai jwatan akan mnyebabkn produktiviti seseorang itu akan jatuh?..die la adun, die la ahli parlimen, die la pessuruhjaya negeri, die la mb , die la presiden, die la itu, die la ini..

-so utk isu khalid-azmin nie, bg wa tndakan PKR adalah tepat, iaitu serahkan sesuatu tugas pada yg ahli/hak..pembahagian tugas yg bijak bg wa,khalid mmg trkenal ngan pengalaman korporatnye, trbukti semasa die mnguruskan PNB n GUTHRIE, azmin mmg terkenal ngan kepetahan n kelicikan dlm poltik dr zaman reformasi 98 hggalah skang nie..

-jd bile khalid dikekalkn MB n azmin dinaikkn pngkat mnjadi ketua pkr di selangor amatlah dialukan..langkah ini juga harap dpt diikuti oleh parti lain khususnye pas, dimana jika seseorang itu mnjadi pesuruhjaya negeri blum tentu die akan dilantik jd mb..

matsamankati said...

Tak perlu nak tanya kat aku. Dan tak perlu ada sekatan sama ada aku orang Pas atau PKR. Kalau tak betul..langgar saja.

Tak kan kalau MP Pas buat tak betul aku kena tanya Aduka dulu baru nak langgar kot?