Skip to main content

Report polis oleh gua tak lepas la..

Oleh : AdukaTaruna

Sebenarnya, masa gua nak buat report polis pasal bunuh Nik Aziz tu, gua nak buat report polis terhadap Ketua Polis Negara sekali. Kerana mengugut rakyat Malaysia dengan keselamatan dalam negara, apabila mengancam untuk mengundurkan anggotanya bila berhadapan dengan kritikan. Benda ni siyes.

Kenyataan itu berunsur menghasut anggota polis yang cemerlang untuk turut terpengaruh membenci orang awam yang mengkritik anggota polis yang tidak cekap.

Buat kerja dengan cuai DAN buat kerja dengan cekap adalah 2 entiti yang berbeza. Kerana masalah cuai ketua Polis Malayasia telah ;

1. Mengugut rakyat Malaysia akan hal keselamatan dalam negara dengan mengancam mengundurkan anggotanya dari bertugas.

2. Menghasut, melumpuhkan semangat anggota polis untuk berkhidmat demi negara.

Tapi pakcik polis tu, bila dengar jer gua nak buat repot ke atas ketua Polis Negara, terus kol pegawai dia. Pastu suruh gua tunggu pegawai dia. Gua plak nak masuk kerja dah nih. Tungu2 punya tunggu, gua chow dulu. Tewas gua dengan masa. Takpo2...

Insyaallah... kalau Allah izinkan, gua try buat report sekali lagi. Semoga Allah mudahkan.

Comments

  1. Siyes.. lu teruskan aduka! lu buat apa yg wa dan ramai lagi tak mampu buat.. bravo!!

    ReplyDelete
  2. AT ko ni semua benda ko nak report.. publisity murahan je la bro...
    ko buat kerja ko da lah, xpaya nak pndai2 nak report pasal KPN...
    ke ko ni ada agenda tersembunyi????..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n