Skip to main content

Lupa la plak gua kat Kelantan.

Oleh : AdukaTaruna

Baju yang ditempah dah siap. Gua ingat nak pos hari Jumaat (tadi). Siap email kat buyer lagik yang gua pos hari Jumaat. Skali hari Jumaat pos opis kat Kelantan tak bukak la. Orang rumah gua bagitau.

Gua ingat agensi kerajaan boneka British tak ikut kerajaan Islam Kelantan. Agensi milik kerajaan negeri jer yang cuti Jumaat. So, gua pos hari Ahad la eh. Ni design yang gua mody sket. Idea asal dari Zunar.





Mesej penting bhai.. Parti ciptaan British ni hanya disokong oleh Melayu standard. Melayu IQ rendah. Tahap pendalaman dan Felda. Yang bijak dalam UMNO adalah mereka yang buat duit dan nak senang jer. Bijak tanpa moral la. Yang bodoh ialah Melayu takda maklumat. AF, majalah Mangga, URTV, Harian Metro, Utusan. Tipikal. Dakwaan gua.


Try buat brand sendiri la plak.

Gua ingat nak try buat brand baju gua sendiri la. Gua yakin pembaca PAS Terengganu akan support gua, walau diorang anti gua. Gua tahu la handle IQ macam puak2 diorang ni. Ngeh3...

Memula lancarkan baju brand gua dulu. Pastu bakar gambar Hadi dengan Poji. Pastu mesti ribuan PAS Terengganu beli borong baju gua untuk bakar baju gua. Pergh... kayo gua bhai. Ngeee.... Setakat Melayu ni, lu pegang sentimen diorang, lu dah dapat jajah mereka dah. Cipta sentimen Malayan Union, benarkan mereka berdemo dan merusuh, pastu tubuh UMNO. Pastu bagi merdeka dengan iktiraf pekerja asing Vietnam, Bangla, etc jadi warganegara. Kacang gila lah spesis macam nih.

So, selain dari design kat atas ni, yang gua pakai time mahkamah dan report polis hari tu, gua ingat nak buat satu lagi baju la. Tak lama lagi gua pamerkan design gua. Skang gua letak lakaran awal brand gua dulu. Amacam.


Sembang air liur jer bhai.. kah3.

"Hello. Salam. Bro MSK. Ado gambar terbaik lu tak? Gua nak buat projek sket."

"Huih... nanti gua kena cukur jambang dulu."

Comments

  1. salam bro AT. Both design baju kat atas mmg terbaekkk.. tapi masalahnya saiz gua ni jenis yg size doesn't matter (XXL). Kalau lu bule up kan skit size tu jadi siaz gua. confirm gua akan beli 2-3 helai.

    ReplyDelete
  2. Salam...

    Itu hari lu cakap gua lu ada bela jin, masa NS lawan kedah, apa sal tak guna jin tu ajar yang tukar hanta.., gua kepingin benar nak bertemu dengan jin lu,
    Teko tembaga pun gua dan prepare untuk digosok,, nak minta sesuatu dari jin lu....

    ReplyDelete
  3. laaaa..

    Lu ni memang mat copy owang punya aje!

    Gambar owang tengah berak tu kan dari Auguste Rodin punya daaa...

    Nanti kalau dedua Zunar ngan Rodin mintak royalti jugak, tak mampos lu!

    Novel sampah lu jugaaaak jadi mangsa..huhuu

    Bhai..address tuh, tak yah laa letak www. kat depan..slow laa

    Wa nak t-shirt pink jugak!...nak kasik derma kat puteri depan umah wa dalam 15 owang..huhuu

    ReplyDelete
  4. Satu lagi..

    Bhai..lu memang tipikal genetik Melayu nogori...English hancor!

    Kalau lu nak tulis macam tuh...wa suggest lu eja..

    DESIGNED AND MADE BY;

    Tapi kalau lu nak promo jugak add blog lahnat lu nih..huuuuh

    wa suggest...

    PROUDLY BROUGHT TO YOU BY;

    Ataupun lu pikirlah sendiri dengan xenan....bagi la dia sikit dalam 0.5% royalti ok laa..huhuuh

    whar444

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n