Skip to main content

Kempen halang Rosmah hadir Semi Final Piala Thomas.

Oleh : AdukaTaruna

Salam semua.

Melalui maklumat tertentu, gua mewakili kem badminton negara yang layak ke separuh akhir Piala Thomas, melancarkan kempen menghalang Rosmah Mansur dari menunjukkan sebarang kelibat, bahasa tubuh, ucapan dan sebagainya di hadapan keseluruhan kem badminton negara menjelang perlawanan separuh akhir ini.

Sebarang bentuk kelibat Rosmah dikatakan amat menggangu semangat para pemain. Gua juga mendesak supaya Dr Siti Hasmah mengantikan sementara peranan yang dimainkan Rosmah terhadap kem badminton negara, khususnya menjelang separuh akhir ini.

Gua juga berharap, rakan2 seperjuangan gua, dapat melebarkan kempen ini dalam medium masing2. Terima kasih. Ini suara terbanyak dari kem badminton negara.

Comments

  1. HALANG KAK ROS??
    APA KATA LU BUAT KEMPEN MOGOK LAPAR SAMBIL DEMO BARING KAT JALAN2 SEKITAR STADIUM..
    KITA TENGOK SAMADA LU DAPAT C4 KE C8..
    KAK ROS TU BHAI.. BUKAN NEK HAS TUUU..

    ReplyDelete
  2. Berbulu betul gua tgk kanak2 malaysia main ngan China, psiko out siol. Buat la lagak gungho sket..

    ReplyDelete
  3. wa dapat maklumat konfem sahih punya... lu orang tau tak apasal lee chong weii kalah ngan Lin dan?... sebabnya...... korang ingat tak aksi kak ros peluk LCW dulu selepas LCW menang dalam satu perlawanan ( wa tak ingat game mana).... LCW tak nak kisah dulu berulang kembali..... huhuhu

    ReplyDelete
  4. Hmmm patut la si Datuk LCW tak kuat mental dia dlm game tu..semangat pun cepat pudar. Dia mungkin pikir 10x untuk menang...Menang kalu, ouchhh! tak kuasa i.. hehehe..btw, elok jugak LCW kalah baru nampak status no 1 in world is nothing kalau main tak cukup bagus & x kuat mental macam Lin Dan.

    ReplyDelete
  5. Rosmah sedih kita gagal raih gelaran???

    ISTERI Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor menyuarakan perasaan sedih gara-gara kegagalan skuad Piala Thomas negara menjulang trofi berkenaan selepas kecundang 3-0 kepada juara bertahan, China dalam peringkat separuh akhir, malam kelmarin....bla bla bla.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n