Skip to main content

Berapa orang nak beli baju ni?

Oleh : AdukaTaruna

Baju PAS Reform yang di order lu orang, insyaallah akan diuruskan xenan sedikit masa lagi. Then gua akan minta detail siapa yang beli dari xenan dan Evelyn untuk hantar novel gua sebagai ganti rugi kualiti baju tersebut.

Member gua boleh buat menatang yang gua panggil blok untuk cetak baju 'Party IQ Rendah". So, siapa nak baju tu, gua printkan untuk lu orang.

a. T Shirt jenis berkolar. Kain lacoste. Ala macam baju polo tu. Warna merah atau putih.

b. Lu bagi saiz lu, nanti gua usha kalau ada. Saiz yang insyaallah kompom ada ialah M dan L.

c. Harga sama cam T-shirt PAS Reform. RM25 siap hantar.

d. Bank in gua akaun kontroversi gua tuh (Maybank), pastu email kat gua bukti lu bayar serta detail nama, alamat penghantaran, etc.

e. Gua first time buat benda alah nih. So, gua budget dalam 5 hari lepas lu bayar serta bagi butiran lengkap, lu dapatla T-Shirt nih.

f. Kalau T-Shirt tu takdo cetak rompak atau perompak tak berminat nak cetak, maknanya hanya lu orang sahaja yang ada baju tuh. Yang selalu merempit dalam blog gua nih.

g. Model untuk baju takdo la. Lu anggap jer la gua ni model. Jangan kutuk teruk sangat la beb. Kecik hati gua yang romantis nih. Ala.. pengasas kosmetik Melayu pun tak guna model bai. Guna muka sendiri. Takdo pun lu orang kutuk. Tu lu tengok dr Rozmey tuh. Ntah betul Doktor ke ntah. Or kena sebut 'd' dan 'r' Rozmey. Bukan 'Doktor' Rozmey.

Lu anggap jer model baju tuh adalah Beckham.



Comments

  1. ha ha..
    Bagus..
    Kompem gua tempah, tp biase ler gua, kena tunggu lepaih 5hb..
    Pehal bhai nk kecik2 ati plak..
    nmpak jer ganas, tapi dalam hati ada taman....
    kui2....

    ReplyDelete
  2. pengumuman...
    Konon2nya mamat yg ugut bunuh TGNA dh kena tangkap kat penang..
    Tapi x kompem lg la..
    Kita tunggu laporan besok pulak..

    ReplyDelete
  3. bhai..

    Gambar kodok tuh hak milik Zunar...Lu kena kontim ngan mamat tu dulu..

    Nantikan kena saman...hancuss bhai...

    Berape banyak novel pulak lu nak kasi freee..

    ReplyDelete
  4. huhu..

    alhamdulilah..lu send list kat gua.Gua da tak menang tangan bai..

    file kasi wa leh buka...office2003.Gua laptop cikai maa

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n