Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 27, 2010

PKR gagal tarik kepercayaan pengundi baru. Presiden PAS memancing di Maldives?


 Oleh : AdukaTaruna
Memula, gua ucap caya kepada semua yang terlibat. Kalau ikut posisi plak, selevel dengan gua, yakni bloggers, gua memang low lah. Sejak azali memang low kategori aktivis, apatah lagi dalam keadaan gua yang baru bertatih kehidupan baru di Kelantan. Hatta bloggers pro UG pun turun. Tahniah dan syabas gua ucapkan. Pro..
Keduanya, risikan gua menyatakan Presiden PAS sudah seminggu memancing di Maldives dan pulang pada 30 hb ini. Betul tak betul gua tak tahu. Tapi gua masukkan soalan ini kepada Projek Langgar Hadi yang akan berlaku tidak lama lagi. Insyaallah.
Then, macam biasa lah. Sesi munasarawak. Sesi gua luahkan rasa tak puas hati gua. Blog gua, ske hati gua la. Di luar kita friend. Pro.. skang bukan masa memekak pasal BN tipu, SPR barua. Gua dah muak dengar alasan pengundi hantu sejak diguna oleh PAS Terengganu untuk 2 penggal.

1. PKR gagal tarik kepercayaan pengundi baru.
Inilah kesan bodoh Anwar Ibrahim. Maksud pengundi baru N3 ini ialah pengundi bukan PR ketika PRU 2008. Apsal gua cakap dia bodoh? Pasal dia pimpin anggota sebesar PKR macam dia pimpin anggota keluarga dia.
Letak calon ikut suka dia. Parti PKR adalah parti Anwar. Bukan parti rakyat. Bull Shit! Takda konsep mesyuarat. Takda konsep pendapat akar umbi. Gua tak pernah dengar Anwar panggil akar umbi tempatan. Gua tak pernah dengar Anwar mohon masa untuk solat istikarah.
Then, terjadilah satu fenomena pemimpin2 PKR bertukar menjadi babi. Bermula di Perak , pusing1 Malaysia, sampai ke Perak semula. Dah berapa orang calon PKR bertukar menjadi babi?
Bila benda tu berlaku, bagaimana PKR mahu mendapatkan sokongan pengundi baru? Undi yang PKR dapat static. Penambahan yang serupa tak ada. PKR adalah parti Anwar anak-beranak. Bull Shit!

2. Calon buang masa.
Sepatutnya parti2 harapan baru kepada lanskap politik Malaysia harus memimpin perubahan baik. Bukannya follow kepada module UMNO. Letak satu calon yang tidak buang masa. Letak satu calon yang boleh focus kepada matlamat dan penjelasan manifesto.
Bukan calon yang beri back fire. Yang melengahkan, yang menyusahkan semua pihak untuk backup isu peribadi. Memanglah semua orang ada kesilapan silam, dan bagus malah tahniah kepada yang sudah berubah baik.
Tapi fasa politik celako kuasa 3 ala Malaysia, tidak sesuai. Letak dan serahkan sesuatu itu kepada ahlinya. Kepada suasana yang tepat. Kalau PRU tidak mengapalah. Fokus yang pecah ke seluruh negara. Tu la lu Anwar.. lama sangat duduk dalam organisasi jakun. Jumpa gua berubat cepat. Telan air ludah gua. Sunnah wal jemaah punya doktrin. 

Bull Shit punya party.

3 comments:

amat7 said...

lu ngan anuar al juburi tu sama je lah bro....
da kalah mula la hadis2 taik lu keluar. mcm sial je. lu g tuduk kat bwk ketiak nik zazis la, penakut kat blog je lu berani bro..
kat luar lu mati pucuk...

abu nuqman said...

amat...........kalau benarlah dakwaan aduka taruna, lu dok posisi mana?setuju ngan TGHH? aku tgu kenyataan rasmi dari TGHH nih...........belum balik lagi ka aduka?

pencatat said...

encik amat7 dok celah kankan (sila alih ke loghat ganu) rosmah ahaha, takpon celah copeck (matawang rusia) bigmama kahkahakah...