Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 6, 2010

Gua langgar Pulau Melaka subuh nih.

Oleh : AdukaTaruna

Skang ni, Wenger dah tahu, yang dia kena kencing sama Guardiola. Messi letak tengah, sampai Ibrahim Ali selesa gila badak. Dapat score 2 gol. Tu pon, kalau tak sebab Amonia terer tahap Halim Napi, kalau tak.... dah berbelas masuk dah tu 1st half.

Masalahnya skang Wenger bukan gen Terengganu bhai. Mustahil dipatuk ular 18 kali. Ular sama, luka sama, lokasi sama. Gua tak boleh bagitau jalan penyelesaian masalah Messi kat sini. Sebab Wenger baca blog gua beb. Hua3....

Skang ni 2 samo. Kelebihan sikit kat Barca sebab kelebihan gol tempat lawan. Kalau gua nak suruh Barca main kaedah bertahan sampai semua pertahanan Arsengal naik tinggi, dan serang balas bila ada can, tak boleh beb. Pertamanya, Barca kena langgar title / tag line / prinsip team corak menyerang dia la...Keduanya, Barca punya kekuatan konter etek macam gampang. Tak macam Arsenal.

Boleh juga cuba, tapi kena letak Henry pemalas tu sebagai pertahanan kiri / kanan la atau Abidal. Sebab mamat 2 ekor ni bekas pelari pecut. Laju tahap Walcot kena kejar anjing. Walcot tu dah laju dah tu. Lu bayangkan Walcot kena kejar anjing. Peh... memang gila babas.

Alasannya ialah, bila Arsenal tengah kemaruk nak cari gol, sampai pertahanan naik tinggi nak bantu tengah, then dapat peluang, terus passing kat Messi. Suruh dia gelecek setinggi yang boleh. Dalam masa yang sama, defend kiri atau kanan tadi overlap la. Tugas dia pegang bola sekejap time Messi sangkut jer. Ala2 kaedah 1-2 la.

Then silang balik ke Messi untuk try. Cer buat 1 half tengok. So, 1st half tak perlu masukkan Ibrahim Ali dulu. Biar dia uruskan NGO Perkasa dia kejap. Kalau tak jadi, Barca kembali kepada corak biasa dia pada 2nd half.

Mana Pep Guardiola ni. Paham ke tak? Kawe te demo kang... kawe sejak duduk Klate lo ni.. gedebe sokmo. Bekeng be.. bekeng. Mu tak buak, kawe langga Pula Melako Subuh nih.

5 comments:

Nik Adib said...

Hahahah... lu mmg gile babas bro...gua suggest lu masuk calon la...
Calon Raja Lawak Musim Baru..

Katon Tin Ton said...

Bro... apa komen lu NOGORI main final Sabtu nih? Nak telanjang ko apo?

Asyraf said...

dia dah takot tu
gua nak tengok dia bogel kat stadium paroi

Tentera Islam said...

Kita dah jumpa calon raja lawak musim baru.. Memang kau lah org paling layak ditabalkan jadi raja

abanghensem said...

sejak lu dok kelate la baru lu tau betapa nikmatnya jadi gedebe ni....

kalau lu nak feeling lagi.... nanti final piala FA...... lu pegi la stadium lu bakar kusi stadium.... pergh!!! nikmat.... hahahahaha