Skip to main content

Gua langgar Pulau Melaka subuh nih.

Oleh : AdukaTaruna

Skang ni, Wenger dah tahu, yang dia kena kencing sama Guardiola. Messi letak tengah, sampai Ibrahim Ali selesa gila badak. Dapat score 2 gol. Tu pon, kalau tak sebab Amonia terer tahap Halim Napi, kalau tak.... dah berbelas masuk dah tu 1st half.

Masalahnya skang Wenger bukan gen Terengganu bhai. Mustahil dipatuk ular 18 kali. Ular sama, luka sama, lokasi sama. Gua tak boleh bagitau jalan penyelesaian masalah Messi kat sini. Sebab Wenger baca blog gua beb. Hua3....

Skang ni 2 samo. Kelebihan sikit kat Barca sebab kelebihan gol tempat lawan. Kalau gua nak suruh Barca main kaedah bertahan sampai semua pertahanan Arsengal naik tinggi, dan serang balas bila ada can, tak boleh beb. Pertamanya, Barca kena langgar title / tag line / prinsip team corak menyerang dia la...Keduanya, Barca punya kekuatan konter etek macam gampang. Tak macam Arsenal.

Boleh juga cuba, tapi kena letak Henry pemalas tu sebagai pertahanan kiri / kanan la atau Abidal. Sebab mamat 2 ekor ni bekas pelari pecut. Laju tahap Walcot kena kejar anjing. Walcot tu dah laju dah tu. Lu bayangkan Walcot kena kejar anjing. Peh... memang gila babas.

Alasannya ialah, bila Arsenal tengah kemaruk nak cari gol, sampai pertahanan naik tinggi nak bantu tengah, then dapat peluang, terus passing kat Messi. Suruh dia gelecek setinggi yang boleh. Dalam masa yang sama, defend kiri atau kanan tadi overlap la. Tugas dia pegang bola sekejap time Messi sangkut jer. Ala2 kaedah 1-2 la.

Then silang balik ke Messi untuk try. Cer buat 1 half tengok. So, 1st half tak perlu masukkan Ibrahim Ali dulu. Biar dia uruskan NGO Perkasa dia kejap. Kalau tak jadi, Barca kembali kepada corak biasa dia pada 2nd half.

Mana Pep Guardiola ni. Paham ke tak? Kawe te demo kang... kawe sejak duduk Klate lo ni.. gedebe sokmo. Bekeng be.. bekeng. Mu tak buak, kawe langga Pula Melako Subuh nih.

Comments

  1. Hahahah... lu mmg gile babas bro...gua suggest lu masuk calon la...
    Calon Raja Lawak Musim Baru..

    ReplyDelete
  2. Bro... apa komen lu NOGORI main final Sabtu nih? Nak telanjang ko apo?

    ReplyDelete
  3. dia dah takot tu
    gua nak tengok dia bogel kat stadium paroi

    ReplyDelete
  4. Kita dah jumpa calon raja lawak musim baru.. Memang kau lah org paling layak ditabalkan jadi raja

    ReplyDelete
  5. sejak lu dok kelate la baru lu tau betapa nikmatnya jadi gedebe ni....

    kalau lu nak feeling lagi.... nanti final piala FA...... lu pegi la stadium lu bakar kusi stadium.... pergh!!! nikmat.... hahahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n