Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 18, 2010

Ayuh anak muda Malaysia. Stanby Projek Jumpa Hadi 2010

Oleh : AdukaTaruna

Salam geng. Memula skali niamakahai kek team N9 sebab kalah. Den dah terjanji kek sorang budak lelaki tingkatan 1, jiran rumah den, n kengkawan dio, yang den akan poie kojo pakai towel jer kalau N9 kalah. Mampos gua balik ni kang. Dia mesti tunggu punya tuh. Malam tadi pun dah kecoh dah tuntut janji. Nasib baik dia sekolah pagi, gua masuk keje kul 9.


Memula, tanpa prejudis, gua ucap terima kasih kat SP kerana mengotakan janjinya untuk membantu. Kemudian, dengan prejudis, gua nak try tuntut satu lagi janji SP, yakni dana setakat yang SP mampu. Detail belum ada lagi. Tapi tak la mohon secara melampau.

Langgar kepada jumpa.

Kalau SP berjaya aturkan pertemuan kami, kumpulan PAS Reform dengan Presiden PAS, maka, terjatuhlah hukum berjumpa. Kalau gagal, maka, kembalilah ia kepada jangkaan kami sejak awal dulu. Langgar.

Kepada anak muda yang berminat untuk sertai kami, kami akan keluarkan kenyataan dari masa ke semasa. Insyaallah. Setakat ini, apa yang boleh gua cakap, stanby budget la memasing.

Tarikh langgar.

Tarikh langgar diharapkan pada hari Jumaat. Baik untuk kami, baik untuk golongan terbanyak. Kalau langgar pagi, lepas langgar kesemua kami dapat solat belakang Presiden. Kalau langgar petang, solat belakang Presiden dulu, baru langgar. Smol metter.

Tapi kalau gagal hari Jumaat. walau kesulitan buat kami, kami tetap akan harungi. Cuma, janganlah buat tektik ala2 SPR. Mengundi hari berkerja. Ntah apo2 la..

Sebelum World Cup.

Ini adalah muktamad. Demi taktikal kami, dan demi pelbagai tajuk, kami memutuskan kami perlu berjumpa Presiden PAS sebelum Word Cup. Kalau SP hanya berjaya mengaturkan tarikh ketika World Cup berlangsung, kami tolak dan kembali kepada konsep langgar.

Sekian dulu perkembangan projek ini. Gua akan bagi kenyataan dari masa ke semasa.

TQ bro SP...

p/s : Tahniah kepada Hasan Ali dan PAS di Selangor kerana maklumat dari sumber yang gua percaya, Hasan Ali berkerja kuat tahap Messi di Hulu Selangor. Chayok dan bravo.

4 comments:

ATikah Mustapa said...

apo laie 2???janji totap janji...keno langsaikan janjo dulu...

abanghensem said...

hahaha..... btol la sangkaan wa..... red warriors paling layak genggam piala FA.... N9 menang nasib jer ngan kedah tu....

zaki said...

ko ni aduka.. dah la nak jumpa orang, pas tu demand plak.. presiden pon ada byk kija jgk...
tolerate la sket.. lepas ke sebelum ke, janji ko jumpa dan berbincang...

Taliban said...

datang kerana Allah,pergi kerana Allah.