Skip to main content

Ayuh anak muda Malaysia. Stanby Projek Jumpa Hadi 2010

Oleh : AdukaTaruna

Salam geng. Memula skali niamakahai kek team N9 sebab kalah. Den dah terjanji kek sorang budak lelaki tingkatan 1, jiran rumah den, n kengkawan dio, yang den akan poie kojo pakai towel jer kalau N9 kalah. Mampos gua balik ni kang. Dia mesti tunggu punya tuh. Malam tadi pun dah kecoh dah tuntut janji. Nasib baik dia sekolah pagi, gua masuk keje kul 9.


Memula, tanpa prejudis, gua ucap terima kasih kat SP kerana mengotakan janjinya untuk membantu. Kemudian, dengan prejudis, gua nak try tuntut satu lagi janji SP, yakni dana setakat yang SP mampu. Detail belum ada lagi. Tapi tak la mohon secara melampau.

Langgar kepada jumpa.

Kalau SP berjaya aturkan pertemuan kami, kumpulan PAS Reform dengan Presiden PAS, maka, terjatuhlah hukum berjumpa. Kalau gagal, maka, kembalilah ia kepada jangkaan kami sejak awal dulu. Langgar.

Kepada anak muda yang berminat untuk sertai kami, kami akan keluarkan kenyataan dari masa ke semasa. Insyaallah. Setakat ini, apa yang boleh gua cakap, stanby budget la memasing.

Tarikh langgar.

Tarikh langgar diharapkan pada hari Jumaat. Baik untuk kami, baik untuk golongan terbanyak. Kalau langgar pagi, lepas langgar kesemua kami dapat solat belakang Presiden. Kalau langgar petang, solat belakang Presiden dulu, baru langgar. Smol metter.

Tapi kalau gagal hari Jumaat. walau kesulitan buat kami, kami tetap akan harungi. Cuma, janganlah buat tektik ala2 SPR. Mengundi hari berkerja. Ntah apo2 la..

Sebelum World Cup.

Ini adalah muktamad. Demi taktikal kami, dan demi pelbagai tajuk, kami memutuskan kami perlu berjumpa Presiden PAS sebelum Word Cup. Kalau SP hanya berjaya mengaturkan tarikh ketika World Cup berlangsung, kami tolak dan kembali kepada konsep langgar.

Sekian dulu perkembangan projek ini. Gua akan bagi kenyataan dari masa ke semasa.

TQ bro SP...

p/s : Tahniah kepada Hasan Ali dan PAS di Selangor kerana maklumat dari sumber yang gua percaya, Hasan Ali berkerja kuat tahap Messi di Hulu Selangor. Chayok dan bravo.

Comments

  1. apo laie 2???janji totap janji...keno langsaikan janjo dulu...

    ReplyDelete
  2. hahaha..... btol la sangkaan wa..... red warriors paling layak genggam piala FA.... N9 menang nasib jer ngan kedah tu....

    ReplyDelete
  3. ko ni aduka.. dah la nak jumpa orang, pas tu demand plak.. presiden pon ada byk kija jgk...
    tolerate la sket.. lepas ke sebelum ke, janji ko jumpa dan berbincang...

    ReplyDelete
  4. datang kerana Allah,pergi kerana Allah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.