Skip to main content

Ayuh anak muda Malaysia. Stanby Projek Jumpa Hadi 2010

Oleh : AdukaTaruna

Salam geng. Memula skali niamakahai kek team N9 sebab kalah. Den dah terjanji kek sorang budak lelaki tingkatan 1, jiran rumah den, n kengkawan dio, yang den akan poie kojo pakai towel jer kalau N9 kalah. Mampos gua balik ni kang. Dia mesti tunggu punya tuh. Malam tadi pun dah kecoh dah tuntut janji. Nasib baik dia sekolah pagi, gua masuk keje kul 9.


Memula, tanpa prejudis, gua ucap terima kasih kat SP kerana mengotakan janjinya untuk membantu. Kemudian, dengan prejudis, gua nak try tuntut satu lagi janji SP, yakni dana setakat yang SP mampu. Detail belum ada lagi. Tapi tak la mohon secara melampau.

Langgar kepada jumpa.

Kalau SP berjaya aturkan pertemuan kami, kumpulan PAS Reform dengan Presiden PAS, maka, terjatuhlah hukum berjumpa. Kalau gagal, maka, kembalilah ia kepada jangkaan kami sejak awal dulu. Langgar.

Kepada anak muda yang berminat untuk sertai kami, kami akan keluarkan kenyataan dari masa ke semasa. Insyaallah. Setakat ini, apa yang boleh gua cakap, stanby budget la memasing.

Tarikh langgar.

Tarikh langgar diharapkan pada hari Jumaat. Baik untuk kami, baik untuk golongan terbanyak. Kalau langgar pagi, lepas langgar kesemua kami dapat solat belakang Presiden. Kalau langgar petang, solat belakang Presiden dulu, baru langgar. Smol metter.

Tapi kalau gagal hari Jumaat. walau kesulitan buat kami, kami tetap akan harungi. Cuma, janganlah buat tektik ala2 SPR. Mengundi hari berkerja. Ntah apo2 la..

Sebelum World Cup.

Ini adalah muktamad. Demi taktikal kami, dan demi pelbagai tajuk, kami memutuskan kami perlu berjumpa Presiden PAS sebelum Word Cup. Kalau SP hanya berjaya mengaturkan tarikh ketika World Cup berlangsung, kami tolak dan kembali kepada konsep langgar.

Sekian dulu perkembangan projek ini. Gua akan bagi kenyataan dari masa ke semasa.

TQ bro SP...

p/s : Tahniah kepada Hasan Ali dan PAS di Selangor kerana maklumat dari sumber yang gua percaya, Hasan Ali berkerja kuat tahap Messi di Hulu Selangor. Chayok dan bravo.

Comments

  1. apo laie 2???janji totap janji...keno langsaikan janjo dulu...

    ReplyDelete
  2. hahaha..... btol la sangkaan wa..... red warriors paling layak genggam piala FA.... N9 menang nasib jer ngan kedah tu....

    ReplyDelete
  3. ko ni aduka.. dah la nak jumpa orang, pas tu demand plak.. presiden pon ada byk kija jgk...
    tolerate la sket.. lepas ke sebelum ke, janji ko jumpa dan berbincang...

    ReplyDelete
  4. datang kerana Allah,pergi kerana Allah.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah. https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19. Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik. https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n