Skip to main content

Nasha anak murid Yusof

Oleh : AdukaTaruna

Punya la dasyat keadaan gua bila tiada capaian internet nih. Hahaha. Sampai tahap ni gua terpaksa layan untuk N3 gua.

Kelakarnya gua, bila terbaca hujah pendokong ulama (genetik Melayu ma...) bila dia guna hujah Nasha anak murid Yusof sebagai lawan kepada hujah. Hehehe...

"Nasha anak murid Yusof, Husam dengan Khalid anak murid siapa?" <--- Hujah intelek tahap jemaah Rusila.

Wak lu... anak nabi pun bunuh orang, isteri nabi pun kufur, apa kejadah setakat anak murid Yusof? Dey.... bawak2 la berhenti jadi stupid teramat sangat wahai jemaah Terengganu. Bosan gua wo...

Anak murid Muhammad saw pun ada spy musuh, inikan pulak tahap anak murid Yusof Al-Qadrawi. apa ke fakap punya hujah. Pergi mampos sama Husam atau Khalid. Tapi gua bercakap pasal hujah tahap ulama gen Melayu.

Bikin gua jadi jahat ma....

Comments

  1. ADUKA,
    aku dapat bayangkan bahawa Nasha akan jadi menteri penuh.
    Aku juga bayangkan dia berpakaian segak kot penuh menjadi menteri sumber manusia.

    konco dan group dia orang pun dapat sikit sorang (tahap kenyang jugak lah)

    dan yang akan bermaharaja lela ialah kapla2 ngo pejuang melayu..

    Pas memang akan bungkus lah..jadi tahap PPP dalam BN.
    kumpulan yg sukakan dunia dan akhirat (dunia takleh tinggal,mesti sapu..akhirat mmm)pasti akan join sekaki dan sekepala.
    kumpulan yg cinta akhirat semata-mata akan tersisih.jika bukak parti baru,akan bungkus dalam masa 2,3 tahun.
    Umno akan jadi parti paling kuat dalam dunia mengalahkan parti Zanu-Pf.

    so,ADUKA, apa remedy nya???
    aku cadangkan DAP masuk BN jugak.
    no,no,no..bukan DAP saje, PKR pun masuk BN...

    kah kah kah..mari semua masuk BN...
    jam tu..Umno takleh rampas Pinang..
    cam dulu dulu..gerakan tuh pembangkang..bila menang di Penang tapi ada darurat lalu join BN..

    so bila pilihanraya camna??
    teruskan cam biasa..tempat umno lawan pas teruskan jugak.
    tempat dap lawan mca teruskan jugak..

    sapa sapa menang pun...semua BN jugak.
    kalau ada kumpulan

    ReplyDelete
  2. setau wa kelantan ada free wifi, try cucuk tengok.

    pilihan lain, digi edge rm48 sebulan atau celcom bb rm68 sebulan.

    ReplyDelete
  3. Nash anak murid yusof Qardawi/... jangan memain bro... ni mesti ada hikmat terhebat ni.... ala² pedekar laut power dia ni.....tahap merempuh bintang ni.... pergh!!!!!!

    ReplyDelete
  4. -Nasha anak murid yusuf, so bile mamat nie stuju utk brpeluk ngan umno yg najis, tue brmakna same prsetujuan ngan yusuf..bole cmtue?..fakap!!!

    ReplyDelete
  5. Bravo Duka,

    Ni lah baru aduka..ayat ayat cinta Aduka!

    ReplyDelete
  6. masih bernafsu lagi utk menghentam org.. x sedar diri lg ke? pencacai2 mangkuk hayun pn sama2 bodoh gak, genetik dlm penjara memang mcm ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.