Skip to main content

Status terkini gua

Oleh : AdukaTaruna

Status terkini gua ialah gua dah berkahwin lagi satu. Wahahaha. Mesti ramai jeles dengan gua nih. Takdo laa.. gua gurau jer ma.

Pertama sekali gua ucapkan tima kasih la pada memember yang bagi support kat gua. Email gua pun tak terjawab nih. Yang maki-hamun pun ada. Kena tulis, sebab IQ tahap kerajaan stupid Melayu ni lemah sket. Kang dia tuduh gua menyembunyikan kecaman plak kang. Mampos kena buat nota kaki setiap kali N3. Haha.

Keduanya sori sebab gua dah jarang menulis. Gilo lu. Modem n laptop buruk gua Bukit Aman hambik. La ni guna cc jer. Perkembangan pun tak tahu apa. Kena baca Harakah cetak jer la gua. Hahaha.

Skang gua berada di Kelantan. Kampung orang rumah gua. Nanti la gua sambung. Tokey cc ni tutup kedai pukul 10.30 malam la plak. Gilo sungguh la.. Haha. Jumpa nanti la eh.

Comments

  1. -take ur time bro..setelkan msalah personal lu dlu, pastu bru brsilat blik dlm blog..TITM dah bukak glanggang, kes anwar pun same, tggu lu punye buah je blum kuar lg nie,hehehe..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Emmmm......gunakan kesempatan yg ada untuk membetulkan yang tak betul tu ek
    Wa caya sama lu la
    http://www.zoompanas2.com

    ReplyDelete
  4. mudah2an Allah permudahkan semua urusan buat anda aduka.

    sebelum ni hari2 aku masuk blog aduka dlm kurang 10 online tapi sejak kes dia meletup tengok fuyooo.. 2 ribu lebih online satu2 masa (tapi ni dah kurang sikit dah), tiba2 adukataruna jadi femes, siapa sangka!

    ReplyDelete
  5. salam aduka,

    haaaaa....apasal n3 lu sejak keluar bkt aman ni mcm nak gencatan senjata jer??? lu dah kena turning over ker??

    hahahaha...sori la bro.... gua gurau ajer...

    apa pun gua harap lu lebih berhati-hati...macam bawak kereta la... kalau depan ada speed trap lu jgn la henjut...tapi kalau line clear, lu belasah abis la jalanraya tu....

    amacam projek langgar hadi..on ke off ke???

    http://corongkita.blogspot.com/2010/02/can-i-fk-you-ingat-pesan-ibu.html

    ReplyDelete
  6. ape lg,cpt2 la lngar...dh jd artist skang ni.x yah susah2 nk pnjm video cam,pnjam video cam tv3 je...impak die lg kaw2 klo dpt coverage

    ReplyDelete
  7. x menyesal lagi lu nie ek...bwk2 la taubat...lu nie nampak je mcm org berpandangan jauh...tp habuk pon tarak...tukang buat keco bole la...klau betul nk berpolitik...nk lantang bersuara...ikut la saluran betul..baru betul memperjuangkan apa yg ko rasa betul...setakat buat kecoh2 mcm nie...lawak la lu bai...klau lu tak syg diri lu...igt la bini lu yg lu baru kawin...mak bapak lu...keluarga mertua lu...walaupon mungkin keluarga lu sokong atau faham perjuangan lu...tp x kan lu x de otak nak pikir...malang betul bini lu...baru kawin dh jd mcm nie...10%masa dpn dia dh kira gelap...klau lu rezeki lu ade anak masa depan...anak lu nak bwk nama lu sepanjang hayat dia...ko nampak tak bai??? apa lu kata?? "IQ tahap kerajaan stupid Melayu"?? IQ lu bape bai sampai lu bole kata org stupid...stupid2 org lain pon dh berjaya...sekurang-kurangnya Malaysia x de la perang@huru hara...antara negara maju jgk...lu dh berjaya apanya...setakat publisiti murahan yg lu cipta tue la...satu malaysia dh kenal lu bai...glamer...duit nk balik kg pon x de...sampai org kene kutip nk bagi lu...nk kata kerajaan stupid...sedih tul gua dgr...lagi satu...lu bangsa apa bai?? lawak la lu bai...gua rasa lah kan...klau lu la yg mentadbir malaysia...lg jahanam...belum lama lu mentadbir dh kene guling sbb x de panduan...wahkahkah...setakat politik murahan lu nie...sampai mana lu bole pegi...pendirian sendiri x tetap...gua rasa lah kan...lu sendiri x tau mana lu nak ikut...sbb semua parti lu balun...termasuk parti yg 'melahirkan' lu la...lu nak buat parti lu?? apa perjuangan korang??? tegak kan apa kebendenya??? agama??? sedangkan berdoa pon bole guna 'lu gua' dengan Allah SWT...brutel gila la tu konon nya...sampai x reti beza siapa hamba siapa Pencipta...bila la agaknya lu ni nk kene panah petir ek...balasan-NYA x lama lagi bro...klau diri lu tu betul sgt...cuba lu cerita skit...pentadbiran yg mcm mana yg lu nk buat n lu rasa x stupid la...wahkahkah...

    ReplyDelete
  8. woit dukecassiopeia,

    susah macam pantat nak baca lu punyer komen...

    kenapa lah lu nie pantat?

    ReplyDelete
  9. Layari Neutral Daily 'Informasi Neutral Tanpa Kepentingan'

    Jika sudi boleh linkkan di blog tuan.. terima kasih..
    http://neutraldaily.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Anas Bin Malik r.a berkata, beberapa org dr klangan shbt nabi mengadu, "sesungguhnya kami dicela". Maka Rasulullah s.a.w bersabda, " sesiapa mencela sahabat-sahabatku nescaya akan mendapat laknat dr Allah, malaikat dan manusia seluruhnya".

    aduka cpt2 la btaubat dn buat knyataan maaf scara tbuka kpd org2 islam.kte sbuk mpthankn islam dr org2 kfir,in the same time ad sstgh org islam sndiri yg bmain2 dgn agama nye..jgn smpi Allah isytiharkn prang kpd anda.

    ReplyDelete
  11. kini aku berusaha untuk terus flag blog ko ni.... > admin http://www.taufiksm.com

    ReplyDelete
  12. woit El Che..

    ader aku suh ko baca?? klau ko dh tau susah...yg ko gie baca sampai abis tu nape?? ko yg pilih nk baca...nak keco pulak...dogol tul la ko nie...pantat ke apa ke suka ati aku la...aku usik pantat ko ke yg ko nk keco..bengong betul!

    ReplyDelete
  13. hangat..nik ajis dan kelate ado hok nikmate royalte..

    http://abangtuah.blogspot.com/2010/02/penulis-mengaku-nik-ajis-memong-ado-hok.html

    ReplyDelete
  14. Jangan lupa janji kau pada orang ramai.Takut2 anak yang bakal lahir nanti......
    Kau akan merasa bagaimana perasaan menanti kelahiran anak yang pertama.
    Semuanya akan kau bayangkan.... semuanya akan bermain2 difikiran kau nanti....
    Percayalah... kau akan merasakanya nanti.....

    ReplyDelete
  15. wakakka .. aku lama dah tak contek lu duka .. tapi wa tak lepas pandang tengok citer lu kat TV .. paper .. internet bersepah ..

    apa-2 hal pun .. wa harap jalan yang lu pilih tu jalan yang akan bawa kesenangan pada lu ..

    wa tak kisah sangat pasal apa yang lu citer kat blog nie .. sbb wa pun ada tugas nak dibuat .. masing-2 punya hal ..

    tapi yang paling best .. lu memang dah fames skrg nie .. wakakakaka .. bagus .. tak sangka wa punya pren boleh jadi fames cegini .. haaa .. haa ..

    duka .. wa bukan nak kondem lu .. tapi wa saja nak sembang-2 ngan lu .. takde simpan dalam ati pun ..

    duka .. wa punya member camna .. lama tak jumpa dia .. dgr kata dah balik dari obersea .. ada kat mana sekarang .. kalau lu jumpa dia .. sampai salam wa kat dia .. haa .. haa ..

    wa rasa macam ganaz semacam jer bila ikut rentak lu .. wakakaka .. ok la duka .. wa chow dulu .. nanti kita jumpa ..

    ReplyDelete
  16. salam..woi adukatakguna..mn n3 yg psl ko duk lokap n konon2 dh insaf 2..ko tkt ke sbb dlm tu ko bahasakn diri ko lu gua dgn Allah..penakut rupenyer mamat bodoh 7keturunan ni..hahaha..ckp je lbh..keturunan pendekar konon..muahahahaha..mcm bagus..tnggu je la laknat Allah turun kt ko sbb hina istri nabi n bahasakn lu gua dgn Allah.mlm ni ko buat la slt taubat ye..lps tu wt temujnji dgn pkr psikiatri..otak ko bergegar kot..dh lari dr kedudukan asal..dlu kecik2 penah jth terhentak kepale ke..hahaha..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.