Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 19, 2010

Fakta Hadi terjun dan selamatkan orang lemas memang benar!!



Ulama Terengganu dulu : Janganlah condong kepada pihak zalim. Kalau condong pun tidak boleh, apatah lagi.....

Ulama Terengganu kini : Tahaluf dengan pihak zalim lebih syarie.

Melayu PAS dulu kini dan selamanya : Bodoh dan IQ low.




Oleh : Ali Bagan Utama

Salam Kerajaan Perpaduang. Hari ni den cuba memantau internet Malaysia. Ha Ha Ha. Bukan apo den tertarik dengan satu laporan Utusan Malaysia [link]. Macam mana seorang Ulamak yang popular dengan Amanat Haji Hadi boleh kata UMNO tidak lagi menganggap agama dan politik sebagai 2 perkara yang berbeza. Hilang akal ko apo? Dulu dio yang cakap UMNO ni mengamalkan politik suku agama suku. UMNO pada tahun 1981 tak jauh beza dari UMNO 2010 bai.


KUALA LUMPUR 17 Feb. - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, UMNO kini melalui satu perubahan yang baik apabila parti itu tidak lagi menganggap agama dan politik sebagai dua perkara berbeza.Katanya, ia juga merupakan satu proses anjakan paradigma kepada UMNO."Oleh sebab itu, perbincangan mengenai perkara asas antara Pas dan UMNO terutama Islam amat penting," katanya ketika ditemuramah sebuah stesen televisyen dan disiarkan melalui blognyahttp://presidenpas.org.my hari ini.

Selidik dulu laporan Utusan.

Sabar dulu bai. Itu sumber Utusan Malaysia. Utusan Malaysia tu suratkhabar rasmi UMNO macam paper Harakah. Utusan keluar tiap-tiap hari. Harakah keluar 2 kali seminggu. Itu je beza antara 2 paper tu. Utusan Malaysia ni macam Herman Samsudeen la. Kaya dengan tokok tambah, bohong dan kaki bodek. Itu sobab den seharian sampai ke malam tunggu press statement dari TG Hadi untuk nafikan atau counterlaporan Utusan Malaysia yang kontroversi itu.

Malangnya tiada beb. Hadoihai. Apo nak jadi ni bai. Kalau den jadi TG Hadi, den akan buat kenyataan balas menafikan laporan Utusan itu dan mengatakan ia adalah fitnah dan kerja jahat UMNO semata-mata. In your dream lah Ali !!!

Penipu besar.

Bila tiada kenyataan nafi dari TG Hadi, ini akan menimbulkan kembali polemik Kerajaan Perpaduang. Poyo betul lah. Selepas Mesyuarat Khas yang TG Nik Aziz nak buang Hasan Ali, Mustafa Ali dan Nasa Mat Isa, TG Hadi buat bold statement yang pintu rundingan sudah tertutup. Aik, hari ni TG Hadi sudah menghalalkan kembali rundingan dengan UMNO. Memang penipu. TG Hadi, bukan nak cakap bohong la, anda memang terhegeh-hegeh nak cuim UMNO.

Publisiti bantu mangsa lemas.

Baru bantu selamatkan seorang mangsa lemas takkan dah jobo. Publik dah pandai asingkan topik lah. Bab ekau bantu selamatkan mangsa lemas tu memang kami kagum dan ucapkan tahniah. Tetapi bab kerjasama dengan UMNO, pliss la tolong jangan memangkuk belangakan publik. Jika anda, TG Hadi mengeksploitasikan sentimen simpati untukup balik idea Unity Government setelah membantu menyelamatkan mangsa lemas, memang anda silap besar. Ini memang kes mengeksploitasikan publisiti murahan dengan cara yang kurang ajar dengan harapan orang Melayu (baca: para pengundi dan ahli PAS) termakan umpan anda. Boleh jalan daa.

Click for enlarge. Kartun Zunar ni memang best. Sapo tak paham tu memang gomar makan megi tongah malam buto.

Sumber Utusan.

Manjang kono tipu la kito ni dengan 'Pemimpin Islam'. Youtube yang jadi rujukan Utusan Malaysia keluaran Terangganukini telah dimutekan pulak suaro eh. Apo nak jadi ni bai. Ado baiknya kito semuo dengar Youtube penjelasan Tulang Bosi mengenai clan PAS Ganu dengan Malaysiakini. Jangan tak dongar bai.


9 comments:

CgLyn said...

Ada 2 perkara untuk difikirkan.

1. UMNO tidak lagi menganggap agama dan politik sebagai dua perkara berbeza.

2. Perbincangan asas antara PAS dan UMNO terutama Islam amat penting.

Dan ambe bersetuju tentang kedua2nya. Percayalah, TGHH tidak akan diUMNOkan.

FFF said...

sedih betul aku...bile sekarang ni PAS sudah lahir golongan2 yang bergenetik bodoh...dah le bodoh, tak boleh diajar pulak tu, pastu tambah dengan sombong nak mampus... kununnye pandangn ilmiah, tp sebenarnye sarat dgn kebodohan yg berlapis2...

zargus2702 said...

-cglyn, hadi akan diumnokan oleh pembntu2 sesat die tnpa die sedari..

halimkembara said...

Bro.At ...aku rasa tak salah jika Tuan Guru nak berpakat dengan UMNO mengenai perkara yang baik.kenapa dengan DAP,Hindraf dan lain lain boleh berpakat tetapi dengan bangsa sendiri kita ingin bermusuh

amier said...

memang pemimpin2 dan juak2 PAS ni bodo pun...dari dulu kini dan selamanya...

HIDUP UMNO !!! HIDUP ADUKA TARUNA !!!

Hanz_Azdi said...

Sendiri check lah adakah semua pemimpin atasan & ahli (orang-2) UMNO yang suka 'perpaduang' dgn PAS ni?

..atau hanya pemimpin PAS yg '2,3 kerat' & penyokong mereka (sah, bukan aku) tu saja yg mau 'perpaduang' ni?

i'd rather dream of Shiah-Sunni truce.

CgLyn said...

Biar UMNO termakan kata2. Yg nak kan perpaduan ni sebenarnya Pak Lah saje. Najib cuma mahu ambil peluang politik. Sbb itu bila TGNA pelawa untuk bermuzakarah, mereka seakan keberatan. Walau bagaimanapun, ambe positif muzakarah membawa kesan baik kepada masyarakat Islam di Malaysia.

Hanz_Azdi said...

Terima kasih atas pandangan CgLyn tu. Walaupun aku pun sceptical of this (coz this just like giving them a loaded gun which could harm PAS) 'muqabalah atau muzakarah'(?)TAPI ianya jauh lebih baik daripada rundingan terus (direct nego) secara gelap (that rundingan gelap, remember?) yg mencurigakan semua.

Tapi apa pun PAS-UMNO hendaklah underline apa yg hendak dibincang/didebatkan & make it public...live telecast, if needed!

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體