Skip to main content

Blogger beruk vs tuan beruk Pandir.

Oleh : AdukaTaruna
Rujukan : Klik sini.

Menurut seseorang berfalsafah Kepimpinan Ulama, blogger macam beruk yang nak halau lalat. Lalat tu plak ganggu tuan beruk sedang tidur. So, gua tanya lu orang... agak2 kenapa tuan beruk tu dihurungi lalat, dan gagal untuk menyelesaikan masalah semudah lalat ganggu tidur.

Comments

  1. senang je.. sebab,..

    blogger macam beruk.

    beruk tu bodoh.

    lu adalah beruk.

    jadi, lu blogger yang bodoh macam beruk.

    ReplyDelete
  2. susah nak jawab ni bro...tapi aku cubalah nak jawab..blogger macam beruk yang halau lalat yang ganggu tidur pasal bruk tu dah lama tak mandi,maklumlah dah lama duduk dalam kurung nak jumpa air pun susah itu pasal lah lalat menganggu dia bau macam bangkai lalat kan suka bangkai.

    ReplyDelete
  3. Tuan beruk tu mesti....malas ma..level intelek rendah....beruk tu...plak ..ada rasa sayang n tanggungjawab kat tuannya..tapi main blasah je...janji lalat blah...patut minta beruk tu...buat benda lain yg dia mahir..tuan beruk tu pegi la bersihkan diri jgn buat koto..kalu bersih lalat pun tak berani datang....beruk pun bole buat keje lain...

    ReplyDelete
  4. Disebabkan Beruk tu gagal halau lalat yang dok hurung tuan Beruk, maka terjadilah kejadian Tuan Beruk lewat 2 jam...

    Keh keh keh keh keh...

    Lepas tu Beruk nak cover kes lewat tu dengan cerita Beruk, Lalat & Tuan Beruk...

    Beruk punya blogger..!

    ReplyDelete
  5. Salam..

    adess.. LINK rujukan tu dh mampos..

    xsempat gua nk terjah..

    No komen..

    Ntah >http://dakmuo.frenzyfm.my

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.