Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 10, 2010

Bila nak bergurau dengan MSK

Oleh : AdukaTaruna

Alhamdulillah, gua dah dapat kerja baru. Bab2 komputer gak. Kat KB. Then, semalam bos gua belikan gua komputer baru. Beli dengan gua lah. Kat PC Depot ke apa ntah namanya.

Gua pun pasang. Bila pasang punya pasang, tiba2 ada satu masalah. Bab sofware. Wa kol member gua. Si xenan. Tionaseng punya xenan dia bergayut dengan adik dia yang ke 3. Line bz. Gua kol si Topeng, Topeng mencadangkan nama bro ISA.

"Salam bro.. gua nak mintak sekian.. sekian la.."

"Gua bidang mengorat pompan pandai la.."

Gua kol balik Topeng. Mintak no bro MSK. Sakat MSK best gak nih.

"Hello.. assalamualaikum... En Mat Saman Kati ke?" Pergh.. skema gile gua siott.

"Ya... saya."

"Saya dari Jabatan Siasatan Jenayah Kormersial Bukit Aman..."

Gua mula nak cong orang tua tu. Tapi rupa2nya no enpon gua dia ada. Celako.. celako... celako. Bikin malu gua sioottt.. Naik nama AdukaTaruna kat enpon dia, tapi gua claim gua JSJK. Hahaha. Nasib baik gua tak cong 10 ke 20 minit.

Last2... pendek cerita, si penjenayah siber Perak terkenal, si Dugong Darat settlekan prob gua. Siap step by step lagi. Sambil tidor tu bhai.. Memang gilo. Esok gua nak ajak dia rompak bank plak secara online.

12 comments:

zargus2702 said...

-tahniah ar dpt keje baru, siap pndah ke kelate lg,bole ar hari2 lu mkn budu..hehehe..

Katon Tin Ton said...

ko jgn duka, lepas ni depa report ko nak rompak bank pulak

Edyes said...

brader MSK tu kan SB... mesti dia ada simpan lu punya nombor... kekekeke

Isa said...

Gila lu..., gua tengah syok memancing sembilang kat pantai remis.. sibuk tanya pasal software...

potong stim betul aarrrr.... lepas tu fitnah gua dalam blog... ha..ha..ha...

Xenan said...

ade call gua ker..sori tak perasan bro.

Baguih la dah dpt job sane.Meniaga takan stop kot?

Gua ade job kt kltn maybe minggu ni or minggu depan.Sampai sana wa callin2

ibnu marzuki al firdaus said...

pengugut saiful x dpt dtngkp pun! bdk yg buat gmbr lwt anwar + nik AZIZ DAH SERAH DR KAT JB MCM AT JGK?

kepunden said...

Tahniah bro...
Moga murah rezeki...
& lepaih ni boleh ler lu wat post pasai kelantan lebih sikit..
Sori bro nk tnyer..
Cm ner ngan projek langgar hadi...

damai said...

mintak jasa baik linkkanlah blog kecilku ini http://kritik-damai.blogspot.com tqaduka manyak guna

ibnu marzuki al firdaus said...

aduka taruna x de org buat lprn pdrm psl hina aishah pun mcm link biru ini...

Batrue said...

Hampas punya AT. Pasal ko hina sultan ituhari, gua terpaksa layan ko punya blog ari-ari. Syok pulak baca. He he he

nafri said...

aduka..lu mmg bes....teruskan menulis...

jeme said...

kalau nak minta tolong psl PC or laptop, email ja gua.