Skip to main content

Anwar Ibrahim barua Yahudi.

Siapa Izinkan Kapal USS Nimitz Berlabuh di Port Kelang?

Selama ni juak2 UMNO ke hulu ke hilir menuduh Anwar Ibrahim menjadi agen asing. Namun, semalam, salah sebuah kapal pengangkut kapal terbang, USS Nimitz, telah berlabuh di Port Kelang.

Kapal ini pernah terlibat dalam banyak operasi yang telah mengakibatkan kematian ratusan ribu umat Islam. UMNO buat keputusan untuk bekerjasama dengan kapal yang telah membunuh ratusan ribu nyawa umat Islam.

Jelas, UMNO sebuah parti yang “Kata Dulang Paku Serpih”. Di satu waktu buat tuduhan rambang ke atas Anwar Ibrahim. Di waktu yang lain menjadi pencacai Amerika dengan membantu kapal-kapal Amerika berlabuh dan menambah bekalan serta mengadakan latihan bersama dengan Angkatan Tentera Laut dan Angkatan Tentera Udara Malaysia.

Kalau UMNO bukan barua Amerika dan Yahudi, mengapa boleh diizinkan Tentera Laut Amerika berlabuh di Port Kelang? Hanya barua Amerika dan Yahudi sahaja yang akan memberikan keizinan sebegini.

UMNO memang parti munafik dan talam dua muka. Apa yang keluar dari mulut mereka adalah pembohongan semata-mata.

Benar nasihat kawan saya tempohari:

“ Kalau orang UMNO sebut “Tuhan itu Satu” pun kamu jangan percaya. Bukan sebab apa dia sebut itu tidak betul, tapi sebab yang sebut itu adalah orang UMNO”.

Bagi saya, UMNO adalah parti di mana semua orang munafik dalam Malaysia berteduh. Munafiqeen mendapat kekuataan dengan bersatu di bawah UMNO.

Lagi pula, UMNO ditubuhkan untuk memecah belah orang Melayu, bukan untuk menyatukan orang Melayu.

Tulang Besi



Supercarrier USS Nimitz docks at Port Klang.
author_photo("S Vicknesan")
S VicknesanFeb 8, 1012:08pm

One of the world's largest aircraft carriers, the nuclear-powered
USS Nimitz, is currently docked at Westport, Port Klang and will remain there until Feb 11 on a four-day port call.

The supercarrier and USS Pinckney are part of the US Navy's Nimitz Carrier Strike Group (CSG) which arrived into Malaysian waters yesterday.
Carrying a crew of 4,500 including 400 women, the Nimitz prior to this spent a week working with the Royal Malaysian Navy and the Royal Malaysian Air Force in a series of surface and air at-sea engagements as part of an exercise dubbed 'Theater Security Cooperation'.


"We are honoured to work together with Malaysia and believe that a strong relationship between our two navies contributes to peace, security and stability in the region," Rear Admiral John W Miller (below, second from right) Commander Carrier Strike Group 11 told reporters on board.


"It is always great to work with the professionals of the Royal Malaysian Navy," he said, adding among the basic naval exercises conducted was simulated targeting.
While in Malaysia, the Nimitz's sailors will participate in seven community service projects to carry out improvements at homes for the underprivileged in the Klang Valley. These projects are coordinated in cooperation with the Rotary Club of Pantai.
They will also be taking the opportunity for rest and recreation (R&R) with visits arranged for adventure trekking, rock-climbing, golf and a tour of Malacca.
20,000 meals day


The Nimitz Carrier Strike Group, on a routine deployment in the region, has as its Commanding Officers Captain Paul O Monger (above, third from right) and Captain Bret C Batchelder (CAG) Carrier Air Wing 11 (extreme right).
Commissioned in 1975, the Nimitz's 333-metre length is only surpassed by the USS Enterprise's 342 metres. The former, however, is the undisputed heavyweight displacing 102, 000 tonnes to the latter's 93,500 tonnes.
Reaching more than 23 storeys high and spread over 4.5 acres, the Nimitz is home to four F-18 strike fighter squadrons comprising 45 F-18 Super Hornets of the Foxtrot and Echo variants.


It also hosts helicopter anti-submarine and combat squadrons, an electronic attack squadron and a explosive ordnance disposal mobile unit.
The Nimitz reaches a top speed of 30 plus knots courtesy of its two nuclear power plants the cooling of which is taken care by four distilling units which enable her engineers to make more 1,500 litres of fresh water a day for the propulsion plants.
The carrier can accommodate a maximum crew of up to 5,000 for whom more than 20,000 meals are prepared daily.


She can stock a 70-day supply of refrigerated and dry goods. The ship's medical services include a dental facility staffed by five dentists. Crew also have access to laundering and tailoring services among others.
Catapult launching


The Nimitz launches her fighter jets using four steam catapults. These 'cats' propel the heaviest aircraft from the deck at speeds in excess of 270 km/per hour, these speeds reached from a standing start in less than three seconds.
Aircraft are launched in a 100 metre 'catapult stroke'- an equivalent land-based take-off would require more than 2,000 metres of runway. The catapults consist of a large piston underneath the deck and only a small device engages the aircraft's nose gear above deck.


When the fighters are ready for take-off, the pilot increases the thrust of the jet engines and the catapult accelerates the plane to launch speed. Using all four catapults, the Nimitz, can launch aircraft at a rate of one every half-a-minute.

Comments

  1. nimitz ni wa tau taim main kad yang kapal perang tuh je...

    ReplyDelete
  2. memang benar penubuhan UMNO utk menghancurkan melayu,tp yg bodohnya tetap melayu,senag kata padan muka kau melayu termasuk jugak aku..huhuuhuhu.

    ReplyDelete
  3. bro, hang igt lg tk jeffry yg slalu dok kutuk hang kt cni? Aku rs, jeffry pn bakal ikut jejak lgkh hang jgk kot. heheh.. Hang bkk la blog dia. Blog mcm org kurang siuman je. Mmg mamat tu skt mental kot.

    ReplyDelete
  4. apa masalah dengan kapal perang tu,asalkan tak macam orangtu ada masalah sikit nak mengadu dekat amerika macam yahudi,bakar gereja mengadu dekat amerika,kena tangkap mengadu dekat amerika,apa-apa hal amerikaamerika dan amerika macam budak kecik mengadu dekat bapak.tak yahudi ke amerika tu bro

    ReplyDelete
  5. yalah...

    tutup semua la DELL, INTEL, Mc-D, Kentucky, Starbuck, dan macam2 lagi produk USA related..

    bodoh punya penulis, otak sempit...

    ReplyDelete
  6. yes yes free world ..sokong ANWAR sokong Free Sex..sokong homosexual.. sokong ..sokong..

    ReplyDelete
  7. salam..ko ni mmg bangang ke aduka..ko hisap rkok x..kalo isap xusah ckp byk la psl amerika..ko layan cite hollywood x..mkn mcd..starbuck..mcm alim sgt jer ko ni..aku rs kalo anwar perintah nnti msti dpt bkk pangkalan tentera amerika kt cni..pastu anwar dinner dgn obama..hahaha..

    ReplyDelete
  8. eh,OTAK SEMPIT

    kalau kau tu dah genius sangat nk kutuk orang sini sana kenapa xckp terang2 kat luar?

    xde kemaluan ape?

    ikut tali islam konon.

    kau fitnah,
    aibkan org kat blog ni bukan buat dosa,bertentang dgn ISLAM?

    BANGANNG

    bagitau aku ape tu tali MELAYU?

    keling punya orang

    kau tu org ape?

    dah tau orang MELAYU masih mundur,tolong la jadi maju sikit

    ini tak,orang sendiri kutuk bangsa sendiri

    ingat semua bangsa kena ada satu kebanggaan baru boleh hidup?

    USA pun tabik dgn DR. M

    maju je aku tengok Malaysia nih,

    bukannya xde api air.

    Iskandar Malaysia pun akn jadi hab dunia.

    xmundur pun

    lagi satu,BAHASA BERTERABUR

    sumpah aku xd jumpa satu pun bahasa yg digunakan dgn btul kat blog kau ni

    kalau bahasa melayu tu rendah tarafnya,

    macam mane plak kalau xguna bahasa melayu dgn betul?

    lagi lah rendah tarafnya

    informasi plak BAJET MCM OTAK KOMPUTER,

    suka2 buat statement mcm betul

    bahasa melayu cuma ada 2perkataan la,UMNO penipu la.

    dah mcm internet bergerak plak

    kalau UMNO xbetul

    kalau mcm tu kau je la jadi PM

    ntah2 jadi ketua kelas pun xlayak

    sape kata UMNO tu penjajah tubuhkan?

    ingat kalau nama inggeris je penjajah tubuh?

    BUTA SEJARAH punya orang.

    xtaula kalau Dato' Onn tu org british,

    SENGAL punya orang

    pasal USS Nimitz berlabuh kat Port Kelang

    kenapa kau xpergi serang kapal tu sana

    tak berani?

    fikir la budak(walaupun kau lg tua dari aku),ingat gov berani nk tolak permintaan kuasa besar mcm tu?

    sama mcm semut nk lwn gajah

    boleh?

    sekali lagi kau BANGANG

    banyak lg bende yg xbetul kat kau ni.

    malas nak taip sebab tahun ni aku PMR

    come on la,

    kalau aku yg umur 15 tahun ni pun boleh fikir panjang kenapa kau yg mcm dah dpt PhD ni otak sempit?

    otak kecil xpandai?

    kalau kau tu dr. ke,boleh difikirkan lagi logiknya.

    baru bandingkan dengan anjing kucing je terus buat konklusi

    kalau ade ramai orang mcm kau,aku rasa makin mundur la org Melayu

    MUHASABAH DIRI la budak

    ReplyDelete
  9. hmm.. makin layu la melayu kalau semua orang berfikiran cam ko ni.. kalau betul publisiti untuk blog ni guna la "black hat search engine optimization" ker , link injection ker, posting kat article directory ker .. ni tak ko lebih suka cara yang tak bertamadun ni.. kalau niat ko nasihat orang melayu patutnye guna cara yang berhemah .. ade akai pakai la bro.. malu la aku ngan orang melayu macam kau ni .. kutuk raja,kutuk kerajaan, pendek kata takde orang la yang tak datang menuntut ko kat padang mahsyar nanti sampai ulamak pun ko kutuk .. apa kata dalam next posting ko kutuk mak bapak ko sendiri.. kat sini.. kat laman blogspot kau yang free ni .. baru la cun..bapak tak bagi saya pelajaran agama tu pasal saya jadi kurang ajar camni.. bapak memantat ngan mak tak baca bismillah tu la pasal setan merasuk otak saya sampai tulis benda2 merepek dlm blog cam ni .. something like that bro.. huh? baru cun ..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.