Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 9, 2010

11 sebab kita perlu sokong UMNO.

1. UMNO ditubuhkan penjajah. Nama pun dalam bahasa penjajah. Semua pemimpin UMNO dok England masa Malaysia berperang. Sekor pejuang UMNO pun tak pernah luka apatah lagi terpenjara atau terbunuh untuk memerdekakan negara.

2. UMNO terima kerakyatan pekerja asing menjadi warganegara. Indon, Bangla, Vietnam dan Nepal zaman dulu skang dah jadi warganegara. Pastu la ni memekak pasal perkauman. Sendiri buat bodoh, sendiri tak sedar.

3. UMNO serahkan Temasik kepada Lee Kuan Yew.

"Ramai orang marah T. Rahman sebab serahkan Singapura kepada Lee Kuan Yew.. skang ni tengok Pulau Pinang diambil DAP, anak PAP. Lihat bagaimana bijaknya T. Rahman." Kata Datuk UMNO kepada gua satu ketika dulu (ada dalam N3 lepas).

"So, kenapa tak keluarkan Pulau Pinang itu dari Malaysia skang? Bukankah DAP dah perintah." Balas gua sambil senyum manis. Spesis paling bodoh jer serahkan tanah milik sendiri kepada orang semudah begitu dan sepasrah begitu.

4. UMNO jual air Johor kepada Singapura dan beli balik dengan harga mahal. Ni berniaga tahap bodoh spesis Melayu.

5. Tanah KTMB kat Singapura pun dah tergadai.

6. Pulau Batu Putih dah bagi kat Lee Kuan Yew. Tapi sibuk ajak Melayu tahap Felda dan kampung marah kepada DAP.

7. Kawasan tadah air di Kota Tinggi diserah kepada Singapura. Sampai Mahathir dan Muhyiddin tuduh menuduh. Nasib baik Melayu tahap Felda dan kampung tak tahu. TV dan suratkabar tak siar. Kalau tak sah, masing2 bunuh diri sebab baru tahu.

8. Wilayah pembangunan Iskandar warga Israel boleh beli ke tak? Sibuk tuduh Awar Ibrahim agen Israel.

9. Sanggup daratkan petrolium negara ke Songkla dari bagi kepada Melayu sendiri Kelantan. Ni sah kerja jahat DAP.

10. Enjin jet hilang, saham syarikat penting negara dibeli Temasik, tapi salahkan budak sekolah dan guru BM.

11. Bagi anak sendiri modal guna duit rakyat. Buat lebuhraya. Dahla guna duit rakyat, lebuhraya tu pulak milik anak sendiri. Rakyat pulak kena bayar lagi tol. Ni meniaga tahap Melayu ke tahap DAP nih? Ayak... x_x

Hidup UMNO! Hidup ulama perpaduang!

31 comments:

Edyes said...

ada lagi satu...

TNB - Satu-satunya syarikat monopoli yang hampiri bankrapsi...

apa punya turrrr

zargus2702 said...

-pncacai umno n pembela bangsa yg brsemangat brkobar mcm taik dlm blog nie, xde pape2 nk komen ke?..ke bru tau psal hal nie?...owhh, lupe kitab korang, utusan meloya..

-korang jgn wat laporan polis plak yg mngatakan artikel nie mnghina negara..nmpak sgt bebal n bangang korang nti..

Azhan Bukhari Zasly said...

saya sudah buat police report tentang artikel ini dan post copy ke bernama... atas tuduhan menghina negara...

sila tunggu tindakan selanjutnya..
salam

Ilyas bin ismail said...

HIDUP LAGI RUPANYA PENCACAI NI... AKU KESIAN TGK KO... APALAH NASIB ANAK NGAN BINI KO NANTI EK... SETIAP YG KITA BUAT AKAN KEMBALI PADA KITA... HARI NI KO CACI ORANG... INSYAALLAH NANTI ANAK BINI KO KENA CACI... BARU KAU TAU BETAPA SAKITNYA HATI... TU BLUM MASUK BAB KUBUR.. HIDUP KO DAH BERAKHIR SEBELUM MASANYA... KESIAN... ORG LAIN HIDUP TENTERM AMAN DAMAI, KO YG SENGSARA... PARTI YG KO BELA PUN X NGAKU KO ORG DIA...

Aizley Shahar said...

bro,

takde apahal... biar jerr... dia cakap lu gua lu gua.... dia belum pintu "Jail".... lepas dok sehari dua... baru dia tau tinggi langit ke rendah...

dia baru kawin ? ko jgn risau la bro... masuk jail... dia jadi bini sat... hahahaaha....

Wira Sakti said...

Sorry nak komen pasal kes Anwar ni..

Saya baru teringat yg KY Jelly ialah water-based lubricant dan ia akan cair pada suhu badan. Bermakna selepas beberapa ketika dan sudah tentu tidak sampai 48 jam, KY Jelly ini akan telah mencair dan meleleh keluar dari mana-mana lekuk badan. Dan jika Anwar menggunakan KY Jelly ini, sudah tentu tidak ada air mani yg tinggal dalam bontot Saiful disebabkan telah hanyut dibawa KY Jelly yg mencair ini!

Haha...tak tau lah samada KY Jelly yg depa jumpa kat kondo tu jenis super tahan lasak untuk yg ambik Viagra... brand Jeli cap Ayam ke...

ibnu marzuki al firdaus said...

sori guys x komen. aku br je blk dr pd lg. aku msh ingat ada mnh mt gara2 lari psl tkt kena tngkp khlwt. ini smua sbb bahiyah & zawawi celaka yg bertopengkan manusia tuh smpi org lbh gmr berzina drpd nkh... hbs lah para gds hlng slpt secara hrm sempena valentine! mau tmbh pendptn, sila jd agen khwn d thailand asap, ada brani?

ibnu marzuki al firdaus said...

MOHD. Saiful Bukhari Azlan bersama bapa, Azlan Mohd. Lazim dan peguamnya, Zamri Idrus menunjukkan laporan polis berhubung ugutan bunuh yang diterima Mohd. Saiful dalam laman web sosial Facebook di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul, Kuala Lumpur, 9 Februari. - Utusan

buat apa main ugt2, bnh je trus hbs crt, x? kan skrg dah jd kes pdrm! next time jk nak bg dia mam, ajak aku skali...

Taliban said...

wa cuma harap malaysia selamat je lah.nak harap najib jaga negara ni?lingkup la.muhyiddin?lebih kurang je dia jaga johor.wa pun x tahu sape la dlm umno yg boleh harap pimpin negara.bodoh tukil je yg tggal.ada generasi baru yg patutnya lebih hebat tapi hasilnya macam papa gomo dgn jeffrey je.haha.

ibnu marzuki al firdaus said...

BACA2 LAH SEMASA MEMANDU. ADA SETAN DOK TUTUP MATA HAMPA SEMUA!

SEBAB PELIK, PEMANDU LANGGAR LORI DI LORONG TERKIRI SEKALI PADAHAL ADA 2 SITE LAGI BOLEH KITA RACING!

kepunden said...

Ntah ler korang. Gua pon x tau nk arap sapa lagi. PAS masalah kepimpinan. PKR kes liwat pulak. DAP jangan harap la.
Sekang ni x der pemimpin teratas yg begitu bersih. Gua x kire le bangsat mane yg dok buat kontrovesi. Bagi gua selagi ade kesilapan yang depa buat selagi tu ada kontrovesi.

-Bro AT, atikel lu ni dh sampai kat kedahlenei!!!
-jom pi tegok sana, best jugak...

Evelyn said...

Hurm. Takde sgt nak komen ape-ape, cuma nak bagitahu, tak pernah jumpa spesis bodoh tukil macam Azhan Bukhary Zasly. Sedikit terkejut. Kesian pun ada... Simpati pun iya.. Hehe.

:)

Wira Sakti said...

Evelyn,

Mamat tu madah berhelah saja tu....Takkan la ada orang bodoh macam tu...

pejuang said...

dah berzaman aku hidup. ini baru pertama kali aku tersua dengan makhluk ini yang bergelar adukataruna @ khairul nizam. cara di berfikir agak pelik. pelik bukan sedikit tapi banyak. kalau kita berfikir, menggunakan pertimbangan akal. akan tetapi dia menggunakan tujuh nafsu nya. cara dia menzahirkan kata-kata nya melalui tulisannya, nyata ia terbit dari hati yang kotor. apabila aku selidik tentang dirinya, aku terkejut. adakah dia ini dari golongan akhir zaman (golongan dajjal)yang sentiasa membuat huru-hara.

bumblebee said...

eh pejuang. lu claim lu dah hidup berzaman? tp naper lu still bodoh yer? lu punya hasil drpd proses penaakulan mengenai artikel ini, mengatakan bahawa AT ni kemungkinan adalah daripada golongan dajjal?

kah kah kah.

ya ampunnnn. apehal ramai sgt org bodoh dlm dunia ni. yg kelakarnya, seme berlumba2 nak tunjukkan sapa yang paaaaaaaling bodoh. no wonder la manusia2 mcm parpukari dan papagomo bleh carik makan.

kah kah kah.

pejuang said...

bacalah dan cari serta kaji lah ciri-ciri orang-orang dari golongan dajjal (golongan orang akhir zaman) Ingatlah wahai anak muda ! dunia sedang menghampiri penghujugnya. Ketawalah kau sepuas-puasnya.

Hanz_Azdi said...

Alhamdulillah, what else to say? Negeri wa dah selamat dirampas secara aman hasil perpaduan 1Malaysia dgn kerjasama antara pembesar negeri. Dengan kemenangan Dr Zam-black-bery vs Ir DS Nizar, terbukti dia ditakdirkan untuk memacu negeri Perak menjadi negeri terkenal dalam sejarah dunia, atm. for this constitutional crisis. ...mungkin dia boleh salurkan/daratkan minyak yg jumpa offshore kelantan ke Perak...ato tambah 2 lagi jambatan baru kat Bandar DiRaja kot. Wow! macam Venice & Armsterdam..Thanks God. My heart is overflowed with joys!

Keluhuran Perlembagaan? We can only play the game by rule & law while they can always break it, always go against it? Fair? They must having a laugh right this moments.

zargus2702 said...

-tahniah diucapkan ats kmenagan blackberry..wa ingat pas nie usul undi x prcaya dah bole dihapuskan dlm dun or parlimen..

-pasnie snang ar kalo nk brtukar krajaan pusat..kumpul sume mp smpai ckup majoriti biarpun hnya satu, pastu rmai2 g istana negara, wat surat akuan sumpah, agong sign pastu dah bole tkar krajaan pusat..hehehe..mcm mkn chipsmore..

-time ksih umno krn mmbuka peluang kpd pr..hidup umno!!hidup ulama perpaduang!!

joehan said...

salam- msti otak org yg sokng AT ni sm senget dgn AT ni...aku rs btl kot kate 'pejuang'..AT ni dajjal..xpon geng yahudi.menghuru hara kn otak sme org..mcm2 yg die dh buat n nk buat-hina sultan yg dh meninggal,hina istri nabi,bahasa lu gua dgn Allah,nk berhujh dgn hadi awang-.tu blm kire yg aku xtau lg.kate dh insaf bro.mmg bodoh 7keturunan la AT ni..hahaha..sian kt bini ko..dpt laki otak senget..hahaha.

halimkembara said...

ko pegi sekolah ke bro tak belajar sejarah ke,dah lah bahasa lu gua lu gua jer menulis tak pakai otak betul la,ko tau tak apa pasal singapura tu terserah pada lee kuan yew,lain kali baca sejarah dahulu sebelum menghentam orang.
bab-bab lain mungkin ada kebenaranya tapi bab singapura aku tak boleh terima

Aizley Shahar said...

bro halim,

mamat hamjar ni ko tak payah layan sgt.... sebab dia skarang tgh "ketaq teloq" buat2 berani... aku dengaq hari tu dah kena belasah dah...

dai buat berani skarang sebab nak cover malu...

biar jer bro... itu baru opening jerr... dia ingat dia baguss...

dah la muka macam kutu, cakap macam kutu, perangai macam sampah...

orang macam ni tak payah boh kat jail, korang ikat jer tgh2 Tambak Johor... lepas tu, setiap orang lalu, jentik teloq dia... boh seminggu tengok... lepas tu hilang la lu gua lu gua... hahahaha

joehan said...

rilek halim..budak AdukaTakguna ni bodoh 7keturunan..xtau sej,xtau agama..xtau stat dr spe kebdohan die..mak bapak die ke..xpon stat dr die..kalo stat bodh dr die..mknenye nnti ank die akn mewrisi kebodhan die selma 6ketrunan lg..hahaha..rilek bro AdukaTakguna.

Lang said...

Zargus2702...

aku setuju ngan ko nye idea... aku ingat lagi baik tak payah ada pilihanraya sebab buang duit saje... dan buat orang seronok kempen. Akhirnye bile dah kalah pakat ajak main lompat katak.

Blogger pon tak susah-susah peningkan kepala nak tulis artikel. Bukan begitu?...

bluejoe said...

aku bukan penyokong fanatik mana2 parti politik...tapi perbuatan ADT @adukaterukbenar (cannot call adukataruna)menghina Saidatina Aishah R.A dgn kata2 kesat tak bertamadun tidak boleh diterima sama sekali.woi en.aduka,ko ni daripada dok kena sumpah hari2 bagus ko tutup je blog tak berfaedah ko ni...pathetic!

ibnu marzuki al firdaus said...

aduka taruna x de org buat lprn pdrm psl hina aishah pun mcm link biru ini...

karim said...

Aku Bengang dengan budak nie.. Aku sebagai WARGA FELDA yang berkerja & ada kerjaya yang baik... ramai lagi yang kerja lebih baik.. yang x baik tu segelintir jer .. sama lah mcm ko sbb ko semua blogers di pandang tak baik.. dia boleh keluarkan kenyataan macamlah org FELDA nie bangang & bodoh kayu plk, mcm nie aku nak ajak Angkatan Belia FELDA buat laporan polis & samam ko lah.. biar bersusun kes ko.. sampai muflis.. sampai nak beli seluar dalam pon kena mintak sedekah nanti.. biar ko rasa.. amacam... bagu nie..

joehan said...

Buat je laporn polis..buat laprn psl die hina org felda,hina istri nabi n bahasa lu gua dgn Allah.bg die pening kepale skit..sbb mamat adukatakguna ni perasan bagus..otak cm xbtul je mamat sekor ni..

Farhan said...

apa la bangang sangat korg ni....dok tuduh mamat yg masuk penjara tu ygtype bnde2 ni..sah2 la org lain yg tulis dlm blog ni..korg ingt adukataruna tu yg kat penjara tu je ke penulis dia???bodoh tul korg ni..

joehan said...

rilek la farhan..emo plak..ko msti geng2 Adukatakguna ni..kalo ko geng adukatakguna ni,mesti otak ko pon sm bergegar n lari dr keddukan asal cm adukatakguna..hahaha..mcm bgs je..haha..

Farhan said...

korg la yg mmg bodo..da tau blog ni ckp bnde2 cm ni yg korg p masuk wat pa????dok maki2 org..blogger tu bkn manusia ke???har barghal2 sekelian..aku bkn sokong pon penulis yg hina sultan johor tu..masalah dia korg kutuk2 sama2 manusia gak yg bodo..aku saja je tgk perangai2 korg lam ni..

jebong said...

ntah nk kutuk org pun b padelh...
manusia=manusia pun nk kutuk gak ke...kutuk la mende len plak...