Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 13, 2010

Ulama2 antarabangsa bodoh macam Hadi hanya buang masa kami - CIA

TEHERAN - Pakar nuklear Iran, Profesor Massoud Ali-Mohammadi maut semalam dalam satu serangan bom yang diletupkan dengan menggunakan alat kawalan jauh, lapor media rasmi negara Islam berkenaan.

Stesen penyiaran IRIB mendakwa pembunuhan Massoud iaitu saintis fizik neutron Universiti Teheran didalangi ejen-ejen Amerika Syarikat (AS) dan Israel.

"Bom yang dipasang oleh ejen-ejen perisikan Zionis dan AS menyebabkan dua buah kereta dan sebuah motosikal rosak teruk manakala dua tingkap kediaman di sekitarnya turut pecah," menurut laporan IRIB.



GAMBAR menunjukkan tingkap sebuah bangunan pecah selepas satu letupan bom berlaku yang menyebabkan pakar nuklear Iran maut di kawasan kediaman Qeytariyeh, Teheran semalam.



Massoud, 50, terbunuh dalam satu serangan bom motosikal pada pagi semalam berhampiran kediamannya di utara Teheran.

Stesen televisyen berbahasa Inggeris Press TV menunjukkan imej rakaman kaca tingkap yang pecah dan serpihan lain manakala jenazah mangsa yang berada di dalam sebuah beg mayat diusung keluar dari tempat kejadian.

Tiada tangkapan dibuat berhubung pembunuhan Massoud setakat ini.

Pengeboman tersebut berlaku selepas kehilangan seorang saintis Pertubuhan Tenaga Atom Iran, Shahram Amiri pada Jun lepas semasa mengerjakan haji di Mekah.

Barat sebelum ini menuduh Iran memajukan program nuklear bagi menghasilkan bom tetapi Teheran menyatakan pembangunan nuklear negara itu bertujuan untuk menghasilkan tenaga elektrik. - Reuters

Sementara itu, Agensi Berita FAKAP ketika menghubungi Ketua Operasi CIA Timur Tengah, Max Catrioes mengatakan, CIA atau agen sekutunya MOSAD menafikan penglibatan mereka dalam keganasan ini.

"Kami tidak pernah menyokong tindakan sebegini. Ianya dilakukan di luar pengsiytiharan perang."

Ketika diajukan soalan, adakah ulama2 yang sering bersidang di peringkat antarabangsa seperti Hadi Awang turut berisiko, beliau berkata :

"Ulama-ulama bodoh macam itu hanya buang masa kami. Setakat berkumpul sesama sendiri, pegang microfon, bentang kertas kerja, makan ramai-ramai, laga-laga pipi, peluk-peluk sesama sendiri, balik ke hotel mewah, hanya ulama bangang akhir zaman. Kalau mereka kemukakan permohonan dana kepada kami sudah pasti kami berikan apa yang mereka mahu."

20 comments:

CgLyn said...

He he he...sempat juga jadi bahan berita fakap. Mengamuk sakanlah maLin dan boarshooter klu baca ni.

Anonymous said...

hahahahaha..... tak pasal² ulama melayu gak yang kena..... si MaLin tu pasni ngamuk la tu..... silap² dilontarnya bom kat gereja yang memurtadkan ramai bebudak UM tu....

-abanghensem

Shannaro said...

sheevai lu... kutuk ulamak. lu kena jalan dulu projek langgar hadi tu. kalo lu betul, hadi degil jugak, baru la lu hentam ulamak. lu pon masih takut2 lg nak langgar, main kutuk belakang apa kelas bro. tghadi yg lu kata bodoh tu kurang2 xde la kutk maki lu, wakakaka

Anonymous said...

Aduka,

Gua amat percaya bahawa Hj. Hadi selalu masuk blog lu dan meninjau apa yang telah lu tuliskan tentang dirinya.....

Dan gua juga percaya, bahawa Hj.Hadi amat geram dengan lu, kalau boleh dia akan jadikan lu cili dalam lesung.... kerana lu kutuk dan hina dia ketahap pencacai politik saja sedangkan dia adalah presiden PAS, parti kedua terbesar selepas UMNO...?

Melalui pandangan "hantu-raya" dan juga "iblis-jalang"... mereka mengatakan bahawa Hj. Hadi sentiasa dilanda ketakutan disebabkan serangan dari blogger seperti lu. Itu cuma ramalan bomoh blog. Bagi gua kena tengok dengan mata kepala gua sendiri.

Mungkin kerana itu, Hj. Hadi sudah mula berubah sikap. Dari seorang yang penakut kepada seorang yang berani. Cuba lu tengok ketegasan dia mempertahankan kedudukan agama islam berkaitan isu nama Allah.... Bagi gua, itu satu perubahan yang positif.

Walau bagaimana pun, gua tidak boleh halang projek lu nak langgar Hadi. Tapi kalau Hj. Hadi perlukan bantuan gua, nampaknya lu terpaksa berhadapan dengan gua dulu sebelum lu boleh langgar orang tua tu...

Gua bukan ahli PAS, tapi kalau Hj. Hadi sungguh-sungguh nak berubah jadi presiden parti seperti yang lu harapkan... gua no hal untuk wala' pada Hj. Hadi.

Sekarang gua tengah belajar "silat pulut..." sebagai persediaan untuk berhadapan dengan lu... ada berani..?

Songkok Putih apa khabar..?

Taliban said...

kek mesia nun bukan takdo lotup2 ni.tapi pasa kes pompuan la.haha

SearchForHeaven said...

huhu..

kalu projek langgar hadi lu fail.. adalah disebabkan lu punya taktik sendiri..

kalau betul lu nak dapat explanation dari TGHH..
Lu nak debate dengan TGHH..

Lu takkan provoke penyokong2 tegar/bendul TGHH..

kalau lu provoke gak..
maknanya, lu sendiri mahu projek lu gagal..

lu dah provoke SP dgn TKOnya..
so.. lu dah buat sape yang emosi dgn lu, untuk buat tindakan bodo..
contoh.. tunggu lu dgn kapak ke..
hehe.. harap2 tak sampai macam tu..

harap2 takde penyokong2 lurus bendul yang emosi.. tetapi itu hanya harapan..

Lu memang Genius dlm taktikal projek langgar hadi ni..
Tetapi taktikal lu ada yang tersirat..

Lu dah sediakan dua jalan untuk misi lu..
satu misi yang berjaya..
dan back up plan.. misi yang gagal...hehehe

tetapi manusia di luar sana adalah luar jangkaan...
Lu tahu itu... lu tahu genetik melayu macam mana..
mudah diprovoke.. hehe..

then.. u success bab itu..

persoalanNYA??

Apakah motif Projek langgar hadi selari dengan provokasi???

mahu projek gagal dihalang penyokong lurus bendul??
mahu melihat reaksi??
Mahu melihat kesabaran penyokong TGHH??


taktikal byk ..
nak taktik yang berjaya atau mahu taktik provokasi utk membuktikan sesuatu??

hahaha..
wa hanya lemparkan conspiracy theory je...
wakakaka

Anonymous said...

-persoalanNYA??

Apakah motif Projek langgar hadi selari dengan provokasi???

mahu projek gagal dihalang penyokong lurus bendul??
mahu melihat reaksi??
Mahu melihat kesabaran penyokong TGHH??

-pncari sorga, hanya itu je ke motif yg lu nmpak knapa projek lnggar hadi prlu diteruskan?.., ke wa yg slah pham ngan komen lu nie..argghh, ltih ar cmni, nk trang one by one from bginning..wa cdangkan lu bce n3 AT yg sblm nie, kpentingan projek lnggar hadi nie..wlau cmner pun wa bg kredit kt komen lu kali nie, yg trang brsuluh, dah xde brbunga2 taik ayam lg..hehehehe..

-al-fatihah utk Allahyarham prof massoud ali-mohammadi, smoga rohnya ditempatkn dikalangan org yg briman..satu yg mati, seribu lg akan mnyusul..

-ulama cam hadi, mmg xkan dibom, sbbnye, kalu dibom projek lggar hadi akan trgendala la, cmner wa nk pkai t-shirt pas reform nti,hehehe..

-zargus-

Brader Cute said...

Kalo menurut Ostad2 maleysia negri Islam Mlayu Punya ini, kedua2 prof yg kena bunuh ngan Mosad tuh tak dapat cium bau sorga pun, terus ke neraka pasal depa Shiah.

Ostad2 melayu kata, kita jgn campoq sokong Hizbullah atau iran walau depa perang ngan Zionist pasai depa ada agenda Shiah nak bantai Sunni,

Yang Saudi dok meromen ngan Amrika dan Zionist tuh depa tak kata apa pulak, depa kata Sunni kena bersatu macam Pas kena bersatu ngan AMENO.

Ostad2 melayu ni jugak la yang dok monopoli nama ALLAh hat Ulama Arab pun tak buat.

Ni la bodoh piang, kerla lain tak leh buat, pak hantaq pi mengaji bahis degree teruih jadi ULAMAK,

Budak grad master Fizik pun org tak paggei ahli Fizik lagi, ada Master Ekonomi pun org tak pangei ahli Ekonomi lagi

Tapi ada degree agama oooiii teruih Ulamak siap boleh terjemah politik dunia kontemporari guna kitab2 kuning lagi, mana bljaq pun aq tak tau

SearchForHeaven said...

allo brader zargus..
wa tau laa N3 sebelum ni.. hehe..

niat asal suci murni.. itu wa tau..

hehe..

Kalu tengok tajuk..

MENCARI JWAPAN ALLAH DLM PROJEK LANGGAR HADI.. murni tu..

tapi niat yang murni perlu dengan taktikal Murni...

kalu lu provoke penyokong bodo..
lu main dgn orang bodo..
lu cari celake..
kalu lu main dgn wa..
takde hal laa..

kalu wa kalah hujah.. wa kalah laa..
kalu TGHH kalah hujah.. dia salah laa..

Tapi ada orang yang lurus bendul tak tahan dgn provokasi..

Lu bukan bodo.. takkan itu tak tahu..

----------------

Iran adalah musuh America..

ISLAM di MAlaysia..

orang ISLAM sendiri halang perkembangan Kemajuan ISLAM..

kalu nak buka kilang senjata ISLAM..
dah tentu byk soalnya nanti..

Kerajaan UBN plak bleh tuduh orang2 agama/ berserban.. extremist laa..
militam melyu laa..
hehe..

setiap orang menyumbang kepada ISLAM dengan cara tersendiri..

TGHH dengan cara dia...

kalu tak takkan dituduh terrorist oleh paper UK..

kalu benci pun agak2 laa..
kalu suka pun agak2 laa..

uma said...

ntah laa..
wa rasa taktikal AT ni dah cukup cantek...haha
utk main game dgn totok hadi.

serangan saiko dulu...hihi
tgk mcm ne..
response totok2
klu melompat2 x tentu hala.
bg wa..
mula2 wa dah leh gelak guling2,hehe

bg wa
dah cantek AT warwarkan
project ni...
dimulai dgn serangan saiko dulu..hihi

SearchForHeaven said...

serangan saiko..
kalu utk orang berakal.. takpe..
takpe yang pendek akal.. akan jadi taktik bodo..

orang pendek akal ni macam2 rupa..
ada orang jujur pendek akal..
ada orang jahat pendek akal..

kalu lu nak main game dgn totok hadi..
lu provoke totok TGHH..
lu cari penyakit dlm mencari kebenaran..

orang lama2 kata.. jgn jolok sarang tebuan..

tebuan tak kaco orang..
tapi kalo orang kaco.. dia sengat..
itu yang kita tak nak..

Lu mau KEBENARAN..
tak guna lu provoke Totok2 yang bermacam2 emosi..

memang kelakar laa.. kalu mau tengok kelakar..
sama macam totok UMNO...
jawapan akan tetap kelakar..

tapi takkan lu nak cara itu..

that mean..

lu memang nak main game..
hahaha..

suka tengok reaksi yang kene provoke.. hehe..

but at the end of the day..

Hasil takde.. projek langgar hadi kensel..

sbb nya.. totok hadi dah mengamuk kene provoke..
then.. lu orang bleh gembira.. teori lu orang benar.. totok TGHH punca masalah..

haha.. takkan nak macam tu..

-------
every action have reaction..
some action will trigger chain reaction...

lu orang sumer genius..
so.. sama ada nak guna genius lu orang utk perpaduan atau kejahanamam perpaduan..

bontot hitam al-juburi said...

tu persepsi lu je search..org lain x pikir macamtu, lu sorang aje...persepsi lu je tu..x payah beratkan pun...

uma said...

SFH,
memang secara tidak langsung
nak tunjuk dan buktikan
kureng nya akai totok2 nie.hehe

dpt bukti
totok kureng akai
maka sonang jadi bahan
bila totok terbukti
leh jadi bahan..
dgn hadi abis jadi bahan
kene secara tidak langsung...hehe


klu project Langgar hadi x jadi sebab totok kureng akai..
AT dah monang moral secara tidak langsung.

bg wa
jadi X jadi project nie
kemenangan moral sedikit
sebyk ada pd AT.
cume mcm wa katakan,
niat kasi bersih lg suci.
hehe.

SearchForHeaven said...

hehehe..

uma..
lu mcam mengiyakan teori wa je..

hehehe..

so.. AT and the geng just nak menang moral untuk game ni??

hahahaha...yang ni.. seriously funny..

So.. objectif asal projek langgar hadi dah lari aa ni??

tajuk: projek langgar hadi

tujuan: 1. kalu berjaya, bleh debate dgn TGHH

2. Kalu tak berjaya, menang juga.. dapat buktikan totok hadi iq level rendah..


hahahha....

kalu itu lu nak buktikan...

kelakar laa perjuangan cam ni.. wakakaka..

niat suci, cara pun mahu suci..

mahu kebenaran, Benar dengan perbuatan..

orang lemah IQ dijadikan bahan.. kesian.... hehe..

uma said...

SFH

yg wa nampak
project Langgar HAdi fokus utama.
disamping
kasi saiko skit...haha


klu leh, kasi makan dua2..haha
Langgar berjaya..
buktikan totok kureng akai bjaya..haha
leh jadi bahan utk generasi ppuluhan tahun akan dtg...haha

2 in 1...haha

niat yg suci
x semesti ikut 1 je jln.
niat yg suci
mesti bijak mcari jln.hehe

SearchForHeaven said...

hehe.. well said bro uma..

tapi.. realiti dunia ni.. susah nak berjaya dua2..

Hopefully berjaya misi lu orang dgn fokus utama..

jgn sampai objektif sampingan jadi penghalang dah lerr...

kalu lu buat alasan cam ni gak..
wa pun nak gelak... hahahaha..

niat yang suci tak semesti 1 jln.
jlan murni berbagai2..
jln tak murni berbagai gak..

hehehe..

uma said...

wa harap AT
dah ada plan baik punye startegi
utk makan dua2...hehe

jgn lak kata cancel
coz ckp halangan2
tu mcm dah jadi level PAS
yg bpresd kan hadi je..haha

apa2pon,
niat kasi bersih lg suci
niat yg kureng murni
hendaklah dilenyapkan dari sanubari.

cume bab saiko g perang..
wa bijtihad
tarak hal..hihi

SearchForHeaven said...

hahaha..
dgn non muslim kita tak digalakkan provoke..
apetah lagi sesama muslim..

hehehe..

wa tak tau laa kalu ada nas2 yang cakap strategi macam tu betul.. hehehe

uma said...

nak g perang..
mcm2 strategi leh pasang
mgikut kemampuan diri..

nas?
mcm wa ckp sebelum ni..
x semua strategi leh di paste kan nas.
"lu lebih tahu urusan dunio mu"

SearchForHeaven said...

uma..

kaedah ISLAM byk cara..
kaedah perang ISLAM pun byk cara..

itu.. kalu dlm erti kata perang sebenarnya..

kalu dlm erti perang lu maksudkan..
lagi laa berat penilaiannya..
sebab nak menghadap sesama ISLAM..

wa bagi contoh..

ini hadis shahih..

'' tidak sempurna iman seorang muslim selagi dia tidak mengasihi saudaranya seperti mana dia mengasihi dirinya sendiri"

inilah akhlak yang kita mahu, kalau kita nak perbetulkan sedara ISLAM, ada caranya yang terbaik..

dlm kes lu.. lu nak perbetulkan TGHH..

takkan dlm kes ni lu pi maki perut boroi, bodo, sindir poligami...

so.. apa ada pada nilai strategi lu??
lu mahu cari gaduh dgn totok TGHH??
yang kita anggap sedara seagama.
lu provoke sesama sendiri, boleh menyebabkan perbalahan..

kalu lu kata ini strategi yang munasabah bagi lu..

hehehe... lu pikir laa sendiri...


urusan dunia pun urusan akhirat jugak..

ISLAM itu sempurna..
setiap tingkah laku, ISLAM ada tunjukkan sama ada melalui Quran atau SUnnah Rasullullah SAW.

memang ada perkara tak perlu nas yang kuat.. tapi lu kene tengok laa dlm bidang apa plak..
semua ini ada disiplin ilmu..