Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 21, 2010

TKO diserang DDOS menjelang tarikh Langgar Hadi.

1. Ada sumber yang mendakwa, ulama Terengganu menggunakan kaedah fiqh tertentu dengan menutup laman TKO apabila PAS Terengganu dibadai satu isu besar. TKO menipu pengguna apabila mendakwa TKO diserang musuh menyebabkan TKO ditutup.

Sedangkan sebenarnya, ulama Terengganu tidak mahu TKO menjadi platform amukan penyokong terhadap ulama kelahiran negeri mereka.

"Dari 3 kali penutupan TKO, ada satu yang sengaja ditutup untuk mengelakkan TKO menjadi satu medium pembaca Terengganu mengetahui isu sebenar dari penulis luar Terengganu." - Sumber

2. Terbaru, selepas SPANAR memanaskan keperluan Hadi diundurkan menjelang PRU13, Songkok Putih mengumumkan satu perkara yang boleh membuatkan kita semua tersenyum. Ini semua gua catatkan dalam blog gua.



Pendaftaran TKO ditutup sementara daa. Ni silap-silap, menjelang tarikh langgar Hadi, TKO pun umumkan bahawa mereka diserang DDOS. Terpaksa menutup laman TKO untuk sementara waktu. Ngeee.... Teknik kaedah fiqh ulama Melayu ma... Ijtihad mereka at least boleh claim 1 pahala.

Spanar membuka thread keperluan hadi dijatuhkan seandainya Hadi enggan untuk sedar diri pada Selasa 19 Januari. Klik sini.

Dan pada Rabu, Songkok Putih mengumumkan pendaftaran baru ditutup sementara.

1. Gua dan member nak daftar backup Spanar pun tak boleh.

2. Mungkinkah ID Spanar, Cikgu Lyn diskripkan ada prob selepas ini. Dan dalam keadaan mereka tidak dapat mendaftar baru?

Memember gua.

Seorang pengacau yang mungkin dihantar Hadi (skang ni lama hilang. g luar negara kot), Boar Shooter, mengatakan gua memperdayakan Evelyn, xenan, etc.

Satu sudut, pembantu Hadi ini seperti UMNO yang memperlekehkan intelek rakyat. Untuk pengetahuan lu, dalam team nih, gua sekor jer paling rendah pendidikan maa.. tahap SPM 4 semawi. Haha.

Evelyn Jurutera Kimia
xenan Lulusan Pertanian (kot).
Lelaki_Ini Jurutera Awam
uma Programmer
Cikgu Lyn, dah tentu guru
Ahmad Garang Jurutera Senior Mekanikal
Bumblebee Peguam Sivil
zargus Model Terkenal
Kepunden bekas pelajar AF
Dugong Darat ahli Al-Qaeda

ngko ingat cikai ke? Setakat tadah kitab full time kat Rusila, baik setakuk jer dari SPM gua. Hehe...

19 comments:

bumblebee said...

suka suki jek ngah lu kata xenan lulusan eprtanian. utk pengetahuan korang,xenan nih designer. bachelor in digital arts lagik. itu pasal dia pegang design2 t shrit banner etc. muahahaha...

(gua peguam sivil. itu pasal gua betulkan stetmen c at nih. nanti tak pasal2 xenan upah gua saman at sbb bg info salah. kah kah kah)

ngah, spm 4 semawi tuh aper. SEkelas dengan MAWI ke. ha ha ha

bumblebee said...

itu lah pasal. mana pi boarshooter tuh. bz kot, musim menembak boar skarang neh. hua hua hua. dia takmo bela hadi kah. anwar nak bg laluan hadi naik jadik ketua pembangkang. melompat2 mcm kera darwin lah penyokong hadi. terutamanya malin.

Anonymous said...

aku tukang kebun je..

Anonymous said...

kejap lagi TKO kena serangan hackers la pulak..haha

aku peniaga kopi sepenuh masa..ke hulu ke hilir hantar stok dan jumpa customer...hari2 masyuk bhai..haha

kepunden tu Dafi AF ke?

~KOPI JANDA

Anonymous said...

weih kopi janda. lu ke peniaga kopi yang curah air panas kat customer tuh?

Hahahaha

maLin said...

nko apesal bumblebee nak cari pasal dgn aku? ada aku lempang kang...

sedap mulut nko kutuk sekolah pondok ya AT..ape nko ingat tadah kitab tu keja hina? tu amalan Nabi, sunnah tu..menimba ilmu agama satu kemuliaan dan jihad ketika di zaman manusia meninggalkan agama..Islam kembali dagang....

ape nko ingat doktor, engineer, lawyer tu bagus sangat? ramai mereka yg makan rasuah, ramai yg join group ajaran sesat, ramai yg menyeleweng...itu akibat takde pegangan agama..

SPM 4 Sanawi? patut la aku tengok nko ni macam budak tak berakhlak je..habis semua ulama' nko maki hamun...elok nko masuk pondok tadah kitab, baru baik akhlak tu, baru reti hormat guru dan ulama'...

maLin said...

aku nasihatkan nko tinggalkan kawan2 mengarut nko tu..pelajar AF lah, model terkenal lah..dunia semua tu...tak mendatangkan ape2 manfaat akhirat..tak menjanjikan ape2 syafaat di Mahsyar nanti....

memilih dalam berkawan..jika org soleh dan ulama' jadi kawan nko di dunia, insya Allah di akhirat mereka akan membantu...

Anonymous said...

- wa jd model trkenal lpas wa peragakan t-shirt pas reform mase fashion show kat paris baru2 nie..hehehe

- pas nie wa ingat nk wat fashion show kat rusila la plak same tarikh ngan projek lnggar hadi..

-zargus-

bumblebee said...

Weih kopi janda.

Lu serius ke meniaga edar kopi? Kalau mahsyuk, gua nak usha.

Nak join boleh tak?

Ngee...

kepunden said...

Apa pulak gua budak AF.
Gua dari Idola Kecil la. He he..
Woi malin.. Lu jgn lebih kutuk..
Kawan gua hafal jer yassin tuh, budak pondok ler. Judi & pempuan dh jadi darah daging. Lu ingat syurga tu utk yg tau tadah kitab & ulamak lu jer...
Pak Lebai yg lu nmpak ari2 gi masjid/surau tuh hanyer di jnjikan pahale jer.. Belum syurga lagi..

Macam lu yg setakat sokong geng ulama jer......
Paham2 jer ler..

....Gua pon nk kopi janda....

kepunden said...

Tak puaih lagi gasak malin nih...
Lu kan klu kat kedah ni org kata jenis "mangkaq".
Klu buah kire x cukup masak ler.
klu lembu kire tak bleh nk buat akikah lagi ler...
Lu pilih ler lu nk duduk dlm ketegori mana...

MaLin Memang "MANGKAQ"

MaLin-0ri said...

hek eleyy........ nak langgar langgar Laaaaaaaaaa speculate mendenya lagi? TKO DDOS ke apa kena mengena dgn projek langgar Lu, terencat ke Lu punya projek? sekadar SPANAR dan Lu serta geng2 Lu buat usul suruh Presiden PAS undur takde maknanya huhuhuuuuuuuuuuu. prof aziz bari pun org tak heran Beb!! Lu sapa? spanar sapa? Lu punya geng sapa? 2me U all damn NUTTing haha

Anonymous said...

orang blaja kitab lalu ats
jlanraya engineer or bukn
bdk pondok buat n ikhlas buat jln 2.
die(engineer or pkerja) pon dpt pahala same mcm org mngaji kitab la..
Allah 2adil,bg pahala xde pilih2.

-BBF-

bontot hitam al-juburi said...

"2me U all damn NUTTing haha"

lu tu plak sape? takde bagi ape kesan pun..setakat mengacau lepas dapat upah beberapa sen...

kalau dah Prof. Aziz pun org dah tak heran, apatah lagi lu..berapa punya tingkat ke bawah lubang jamban daa...

dah la bodoh manjang..asek kena main je dgn artikel sinis / sarkastik Aduka..tapi tak paham2...ape punye bodoh la lu ni..lepas tu ayat sombong pulak tu..kesian sial gua tengok lu ni....

bak kata kepunde, MALIM memang MANGKAQ!! hahaha......

MaLin-0ri said...

yg bodo yg tak sedar diri tuh, kata nak langgar, kata nak wacana la, pastu buat cerita TKO nak kena DDOS mende tak releven langsung dgn projek bodo Lu tuh, dgn pengikut2 bodo Lu boleh le Lu persendakan huhuhuuuu

ps: kesian Wa dgn pengikut2 bodo mudah sgt pecaya dgn blogger celaka<- kata TGNA

bontot hitam al-juburi said...

pengikut bodoh?

lagu lu sama dgn lagu Penembak Babi..kantoi bodoh la pulak..lainkali adjust sikit lagu tu biaq nampak real..jangan lurus bendul sangat bodoh...

alamak gua lupa, kalau takde org lurus bodoh macam lu ni dah lama Hadi melingkup..mesti Hadi doakan pengikut bodohnya panjang umoq..kah kah kah...

CgLyn said...

Muslimat PAS nama Nabila tu Admin TKODaily. Agaknya dia yang suruh Abu Jilhad tutup thread tu. Lgpun x ramai forumer PAS backup dia. TKO sekarang pun dah macam TKODaily. Mmg x best langsung. Rasanya, ambe nak bersara dari TKO. AT buatlah forum PAS Reform. Forum yang benar2 bebas mcm TKO dulu2.

Anonymous said...

aduka taruna..ekau bilo nak jadi follower blog gua yang havoc tuhh...tul tak cglyn

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體