Skip to main content

TKO diserang DDOS menjelang tarikh Langgar Hadi.

1. Ada sumber yang mendakwa, ulama Terengganu menggunakan kaedah fiqh tertentu dengan menutup laman TKO apabila PAS Terengganu dibadai satu isu besar. TKO menipu pengguna apabila mendakwa TKO diserang musuh menyebabkan TKO ditutup.

Sedangkan sebenarnya, ulama Terengganu tidak mahu TKO menjadi platform amukan penyokong terhadap ulama kelahiran negeri mereka.

"Dari 3 kali penutupan TKO, ada satu yang sengaja ditutup untuk mengelakkan TKO menjadi satu medium pembaca Terengganu mengetahui isu sebenar dari penulis luar Terengganu." - Sumber

2. Terbaru, selepas SPANAR memanaskan keperluan Hadi diundurkan menjelang PRU13, Songkok Putih mengumumkan satu perkara yang boleh membuatkan kita semua tersenyum. Ini semua gua catatkan dalam blog gua.



Pendaftaran TKO ditutup sementara daa. Ni silap-silap, menjelang tarikh langgar Hadi, TKO pun umumkan bahawa mereka diserang DDOS. Terpaksa menutup laman TKO untuk sementara waktu. Ngeee.... Teknik kaedah fiqh ulama Melayu ma... Ijtihad mereka at least boleh claim 1 pahala.

Spanar membuka thread keperluan hadi dijatuhkan seandainya Hadi enggan untuk sedar diri pada Selasa 19 Januari. Klik sini.

Dan pada Rabu, Songkok Putih mengumumkan pendaftaran baru ditutup sementara.

1. Gua dan member nak daftar backup Spanar pun tak boleh.

2. Mungkinkah ID Spanar, Cikgu Lyn diskripkan ada prob selepas ini. Dan dalam keadaan mereka tidak dapat mendaftar baru?

Memember gua.

Seorang pengacau yang mungkin dihantar Hadi (skang ni lama hilang. g luar negara kot), Boar Shooter, mengatakan gua memperdayakan Evelyn, xenan, etc.

Satu sudut, pembantu Hadi ini seperti UMNO yang memperlekehkan intelek rakyat. Untuk pengetahuan lu, dalam team nih, gua sekor jer paling rendah pendidikan maa.. tahap SPM 4 semawi. Haha.

Evelyn Jurutera Kimia
xenan Lulusan Pertanian (kot).
Lelaki_Ini Jurutera Awam
uma Programmer
Cikgu Lyn, dah tentu guru
Ahmad Garang Jurutera Senior Mekanikal
Bumblebee Peguam Sivil
zargus Model Terkenal
Kepunden bekas pelajar AF
Dugong Darat ahli Al-Qaeda

ngko ingat cikai ke? Setakat tadah kitab full time kat Rusila, baik setakuk jer dari SPM gua. Hehe...

Comments

  1. suka suki jek ngah lu kata xenan lulusan eprtanian. utk pengetahuan korang,xenan nih designer. bachelor in digital arts lagik. itu pasal dia pegang design2 t shrit banner etc. muahahaha...

    (gua peguam sivil. itu pasal gua betulkan stetmen c at nih. nanti tak pasal2 xenan upah gua saman at sbb bg info salah. kah kah kah)

    ngah, spm 4 semawi tuh aper. SEkelas dengan MAWI ke. ha ha ha

    ReplyDelete
  2. itu lah pasal. mana pi boarshooter tuh. bz kot, musim menembak boar skarang neh. hua hua hua. dia takmo bela hadi kah. anwar nak bg laluan hadi naik jadik ketua pembangkang. melompat2 mcm kera darwin lah penyokong hadi. terutamanya malin.

    ReplyDelete
  3. kejap lagi TKO kena serangan hackers la pulak..haha

    aku peniaga kopi sepenuh masa..ke hulu ke hilir hantar stok dan jumpa customer...hari2 masyuk bhai..haha

    kepunden tu Dafi AF ke?

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  4. weih kopi janda. lu ke peniaga kopi yang curah air panas kat customer tuh?

    Hahahaha

    ReplyDelete
  5. nko apesal bumblebee nak cari pasal dgn aku? ada aku lempang kang...

    sedap mulut nko kutuk sekolah pondok ya AT..ape nko ingat tadah kitab tu keja hina? tu amalan Nabi, sunnah tu..menimba ilmu agama satu kemuliaan dan jihad ketika di zaman manusia meninggalkan agama..Islam kembali dagang....

    ape nko ingat doktor, engineer, lawyer tu bagus sangat? ramai mereka yg makan rasuah, ramai yg join group ajaran sesat, ramai yg menyeleweng...itu akibat takde pegangan agama..

    SPM 4 Sanawi? patut la aku tengok nko ni macam budak tak berakhlak je..habis semua ulama' nko maki hamun...elok nko masuk pondok tadah kitab, baru baik akhlak tu, baru reti hormat guru dan ulama'...

    ReplyDelete
  6. aku nasihatkan nko tinggalkan kawan2 mengarut nko tu..pelajar AF lah, model terkenal lah..dunia semua tu...tak mendatangkan ape2 manfaat akhirat..tak menjanjikan ape2 syafaat di Mahsyar nanti....

    memilih dalam berkawan..jika org soleh dan ulama' jadi kawan nko di dunia, insya Allah di akhirat mereka akan membantu...

    ReplyDelete
  7. - wa jd model trkenal lpas wa peragakan t-shirt pas reform mase fashion show kat paris baru2 nie..hehehe

    - pas nie wa ingat nk wat fashion show kat rusila la plak same tarikh ngan projek lnggar hadi..

    -zargus-

    ReplyDelete
  8. Weih kopi janda.

    Lu serius ke meniaga edar kopi? Kalau mahsyuk, gua nak usha.

    Nak join boleh tak?

    Ngee...

    ReplyDelete
  9. Apa pulak gua budak AF.
    Gua dari Idola Kecil la. He he..
    Woi malin.. Lu jgn lebih kutuk..
    Kawan gua hafal jer yassin tuh, budak pondok ler. Judi & pempuan dh jadi darah daging. Lu ingat syurga tu utk yg tau tadah kitab & ulamak lu jer...
    Pak Lebai yg lu nmpak ari2 gi masjid/surau tuh hanyer di jnjikan pahale jer.. Belum syurga lagi..

    Macam lu yg setakat sokong geng ulama jer......
    Paham2 jer ler..

    ....Gua pon nk kopi janda....

    ReplyDelete
  10. Tak puaih lagi gasak malin nih...
    Lu kan klu kat kedah ni org kata jenis "mangkaq".
    Klu buah kire x cukup masak ler.
    klu lembu kire tak bleh nk buat akikah lagi ler...
    Lu pilih ler lu nk duduk dlm ketegori mana...

    MaLin Memang "MANGKAQ"

    ReplyDelete
  11. hek eleyy........ nak langgar langgar Laaaaaaaaaa speculate mendenya lagi? TKO DDOS ke apa kena mengena dgn projek langgar Lu, terencat ke Lu punya projek? sekadar SPANAR dan Lu serta geng2 Lu buat usul suruh Presiden PAS undur takde maknanya huhuhuuuuuuuuuuu. prof aziz bari pun org tak heran Beb!! Lu sapa? spanar sapa? Lu punya geng sapa? 2me U all damn NUTTing haha

    ReplyDelete
  12. orang blaja kitab lalu ats
    jlanraya engineer or bukn
    bdk pondok buat n ikhlas buat jln 2.
    die(engineer or pkerja) pon dpt pahala same mcm org mngaji kitab la..
    Allah 2adil,bg pahala xde pilih2.

    -BBF-

    ReplyDelete
  13. "2me U all damn NUTTing haha"

    lu tu plak sape? takde bagi ape kesan pun..setakat mengacau lepas dapat upah beberapa sen...

    kalau dah Prof. Aziz pun org dah tak heran, apatah lagi lu..berapa punya tingkat ke bawah lubang jamban daa...

    dah la bodoh manjang..asek kena main je dgn artikel sinis / sarkastik Aduka..tapi tak paham2...ape punye bodoh la lu ni..lepas tu ayat sombong pulak tu..kesian sial gua tengok lu ni....

    bak kata kepunde, MALIM memang MANGKAQ!! hahaha......

    ReplyDelete
  14. yg bodo yg tak sedar diri tuh, kata nak langgar, kata nak wacana la, pastu buat cerita TKO nak kena DDOS mende tak releven langsung dgn projek bodo Lu tuh, dgn pengikut2 bodo Lu boleh le Lu persendakan huhuhuuuu

    ps: kesian Wa dgn pengikut2 bodo mudah sgt pecaya dgn blogger celaka<- kata TGNA

    ReplyDelete
  15. pengikut bodoh?

    lagu lu sama dgn lagu Penembak Babi..kantoi bodoh la pulak..lainkali adjust sikit lagu tu biaq nampak real..jangan lurus bendul sangat bodoh...

    alamak gua lupa, kalau takde org lurus bodoh macam lu ni dah lama Hadi melingkup..mesti Hadi doakan pengikut bodohnya panjang umoq..kah kah kah...

    ReplyDelete
  16. Muslimat PAS nama Nabila tu Admin TKODaily. Agaknya dia yang suruh Abu Jilhad tutup thread tu. Lgpun x ramai forumer PAS backup dia. TKO sekarang pun dah macam TKODaily. Mmg x best langsung. Rasanya, ambe nak bersara dari TKO. AT buatlah forum PAS Reform. Forum yang benar2 bebas mcm TKO dulu2.

    ReplyDelete
  17. aduka taruna..ekau bilo nak jadi follower blog gua yang havoc tuhh...tul tak cglyn

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.