Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 29, 2010

(Updated) Terkini: Ikat Jamin RM5000


1. AT hadir ke mahkamah dgn baju yang dipakai pada hari pertama beliau menyerah diri. Perghh..

2. Kene ikat jamin RM5000 (namun setakat ini, belum diketahui samada wang ikat jamin sudah dibayar atau blum. berita selanjutnya akan menyusul)

3. AT mengaku tidak bersalah. Rujuk pada permohonan maaf asal beliau. Beliau tidak menghina, tapi mengaku menimbulkan kekeliruan.

"Ketika ditemui Malaysiakini selepas prosiding tersebut, Khairul Nizam berkata, tulisan yang dimuatkan di dalam blognya hanyalah novel semata-mata."

"Ia (tulisan saya) hikayat kesultanan Melayu Melaka zaman dahulu," kata anak kelahiran Paroi itu.

4. Semua perbicaraan akan dilangsungkan di Mahkamah Seksyen Seremban.

5. Kes akan disebut semula pada 31 MAC.

6. Dituduh dibawah - 233 (1) (a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (Akta 588)





Seksyen 233. Penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian, dll.



(1) Seseorang yang—


(a) dengan menggunakan mana-mana kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian atau perkhidmatan aplikasi secara sedar—


(i) membuat, mewujudkan atau meminta-minta; dan


(ii) memulakan penghantaran,
apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain;


Nota: Good luck proving that!

32 comments:

manadia said...
This comment has been removed by the author.
manadia said...

ibnu marzuki bukannya tak pakai otak,dia pakai,tapi otak dia tak betul sket (gila)..

makin dilayan,makin tak betul la otak dia tu..

amar said...

ibnu marzuki al firdaus says
Friday, January 29, 2010 4:48:00 PM GMT+08:00

wajarkah sultan johor ke5 mohon maaf di atas apa yang telah berlaku masa dulu demi menambat hati sebilangan rakyat malaysia yang masih tak puas hati?

lepas ni aku rase pdrm akan cari budak sekor ni!(ibnu marzuki al firdaus)

Adif Firdaus said...

Loan Kereta, Loan Rumah, Hutang Kad Kredit
Tapi Gaji..tak naik-naik!
Jgn biarkan masalah ini merungsingkan anda!!!
Dapatkan jalan penyelesaiannya...
Formula ini telah terbukti dapat membantu ramai orang keluar dari masalah kewangan.
Jangan tunggu lagi..bertindaklah sekarang!!

=> Duit Cash Tiap2 Hari

asyraf mujahid al-zarqawi said...

kenapa tutup muka aduka?? Alhamdulillah musuh Allah akhirnya kecut perut juga,Semoga Allah tambah penderitaan aduka..

SisNur said...

Assalamu'alaikum.
harap kepada sesiapa pun, nak marah nak maki hamun dan menyumpah seranah pun, tujukan pada AT je. Jangan libatkan ibu bapa, isteri dan anak keturunannya.Siapa yg buat salah, orang tu je yg patut dihukum, bukan keturunannya.Yg AT hina tu seorang sahaja.Rasanya takde plk dia sebut kaum kerabat sekali.Ape2 pun, korang balik semula pada pegangan Islam.Sedangkan dgn kafir yg lempar taik tu pun Rasullullah s.a.w bercakap dgn sopan nikan lagi AT yg korg tahu tak cukup akal.Ape nak jadi ngan korang sume asyk mengata, bukannya AT tu sakit pon.Lagi dia ketawa gamaknya.Just doakan dia diberi petunjuk oleh Allah dah cukup.Tahulah Allah buat ape kat dia nt.
http://duitaku-nurhidayah.ws

leenki said...

macamni la..kt yg ade akal..tahu adab2 ni..tak payah layan la si ibnu marzuki ni..buat bodoh je..tarak guna layang org ade otak tade akal mcm die ni..same je ngan aduka tu

ibnu marzuki al firdaus said...
This comment has been removed by the author.
ibnu marzuki al firdaus said...

leenki said...

macamni la..kt yg ade akal..tahu adab2 ni..tak payah layan la si ibnu marzuki ni..buat bodoh je..tarak guna layang org ade otak tade akal mcm die ni..same je ngan aduka tu

Friday, January 29, 2010 11:21:00 PM GMT+08:00

KAN WA DGN DIA 2 HT 1 JIWA...

Farith Zahir said...

admin pun satu, komen yg sokong-sokong dia simpan. komen yg hentam-hentam dia remove. x adil! haha

carls_viper_piper said...

ilek lu brader "asyraf mujahid al zarqawi"... mne ko tau AT tu musuh Allah? Cara ko ckp mcm ko tu malaikat, x pnh wt slh... Nick name ko da nmpk cm baik, alim, tp klu hati busuk pun x gune jgk... Ape yg sis nur ckp, aku stuju... kite blk pd pgangan islam... Allah S.W.T maha pgmpun & pnyayang... skiranya AT dah insaf, biarkanlah ini jd pngajaran bg diri die & sesiapa sje slps ini... Samada Allah nk terima ke x nk taubat die kelak, tu urusan die dhn ALLAH... Ko x perlu ikot campur... aku rse ko kna blk, g bli buku cerita2 hikayat 1001 mlm, psl pgjrn dr zmn rasulullah, ko bc.. mungkin tu boleh bantu cara ko berfikir kelak...

"Don't judge the book by its cover"

WASALAM.

lara..hati n.. said...

silent reader..tapi menarik baca perbualan korang nie..
jgn terlalu emosional...
nak marah rakyat johor pun x blh.. dorang still tertekan dan kecewa dgn apa yg berlaku..nak kecam AT pun sampai bila.. mane de makhluk allah x buat silap ye x..kalau korang dah x nak maafkan dia xpe la..korang caci maki kat sini..x pasal2 korang pun dapat dosa free..chill guys...

lara..hati n.. said...

x dinafikan bukan semua negatif..di sini.. ada input yg bermanafaat..
cuma kena belajar dari kesilapan..

Adif Firdaus said...

Domain FREE

Dapatkan cepat di sini
=> Free Domain

DaKMuO said...

Salam...

Gua kembali setelah sehari suntuk mendiamkan diri.. ngeh ngeh ngeh..

Ok.. dia tak mengaku salah eh? xpe2.. lepak la bro.. bicara blk MAC nanti..

Dia kena usulkan bukti yg dia xbersalah.. baru dia leh lepas..

Dia ckp pe? tu ayat novel dia? ooo.. tidak.. lenkali kena tulis sumber2 skali kot..

Kenapa plak la tiba2 dia nk kaitkan hikayat kesultanan melaka plak ntah.. cam xde kena mengena je kan? hehehehe..

Anyway bro.. pada pandangan gua.. dlm kes ni.. lu kena buktikan yang penulisan posting blog lu aritu tu betul2 xmenujukan pada KES KEMANGKATAN SULTAN JOHOR, baru la lu boleh lepas..

Lagik 1... gua ucapkan.. Selamat Pengantin Baru... Cian mak lu.. org ramai sok datang umah lu.. malu la mak lu... cian bro orang tua.. lenkali ingat2 sket kat orang tua lu...


Citer giler..
Berita giler..
Artikel giler..

Posting giler.. http://dakmuo.frenzyfm.my

voice said...

Shine On You Crazy Diamond

adyazz said...

zaman kesultanan melayu melaka dulu ade shopping2 ke?? kat mana ekk??

Taliban said...

wa rasa nak dakwa pun bukti tak cukup kuat tu.tapi biasala mahkamah correct...correct...nak amik hati rakyat johor la konon tu.ceh!boleh jalan.wa rasa kalau lu yg jadi lawyer,lu boleh lauk je diorang tu AT.haha

alfarook said...

Tak ngaku salah la pulak..pastu mengaku jadi periwayat kesultan melayu..aduhh..complicated la ngko ni..
Lerr..tak salah apasal tutup muka masa wartawan amik gambar ko..??Takut..??
Sekali imbas..macam kukenal rupamu..ehh..itu muka mat indonesia yang hilang dari kilang aku..tak balik bertugas pas cuti raya..hehehe

(Sekadar cerita penglipurlara..takde kaitan dengan siapa2)

kucingmengiau said...

ak rsa ak sendiri dah maapkan ko AT,yela...kerana mulut badan binasa kan? da banyak ak rasa yg unexpected jadik kat ko 2 3 hari ni...ko penah bayangkan ke nukilan yg ko butirkan kat hmparan blog ko ni membuatkan semua org cam menunding jari kat ko...so, ko pikir la sedalam2nya...ak harap ini jadik pengajaran pada mna2 blogger yang lancang menaipkan gelodak hati..just, alasan ko ambik daripada novel ko tu macam propa la...opss sori..tu yg ak rasa...ko ngaku salah pun ak rasa xpe...means ko dah mengakui salah ko..berani kerana benar,..ak rasa kalu ko benar2 ikhlas mintak maap..org akan rasa gak keikhlasan ko..papun..best of luck la

Adif Firdaus said...

Anda Belum Mempunyai BLOG?

Dapatkan panduan Buat BLOG

=> Panduan Buat BLOG

hilbert said...

Salam Aduka and admin,

hari ini Aduka naik takhta sebagai Raja sehari. Walaupun hanya sehari, biarlah jadi raja yang baik. 30.01.2010 - 'selamat pengantin baru Aduka, semoga kekal hingga ke anak cucu'

...percayalah, setiap manusia pasti tidak terlepas dari melakukan sebarang kesilapan. Hanya Tuhan saja yang Maha Adil... sekali melakukan kesilapan tidak bermakna selama-lamanya kita bersalah. Carilah kebenaran dengan cara yang sewajarnya. Terima Kasih.

leenki said...

kalau At benar2 ikhlas mengaku bersalah dan memohon maaf dari hati..dicerminkan dari perbuatan AT..rakyat johor tade salah rasenye nak maafkan AT..kami ni bukannya berhati busuk sangat..

fumi taufu said...

aku ingatkan aduka ni power sangat.Dalam blog bukan main lagi ayat dia.Alih2 bila muncul dalam kaca tv, tutup muka.huhuhuh bacul.tau pulak malu.mencarut tak malu.hina orang ni x malu, hina orang tu x malu, alih2 depan tv tau plak malu.huhuhuhu.kelakarla ko ni aduka.

~cucu-cicit daing

ibnu marzuki al firdaus said...

fumi taufu said...

aku ingatkan aduka ni power sangat.Dalam blog bukan main lagi ayat dia.Alih2 bila muncul dalam kaca tv, tutup muka.huhuhuh bacul.tau pulak malu.mencarut tak malu.hina orang ni x malu, hina orang tu x malu, alih2 depan tv tau plak malu.huhuhuhu.kelakarla ko ni aduka.

CVR WJH TUH BKN APA, MHL TUH BEB. CUBA LU BYNGKAN JK DIA OFFER NAK TNJK MUKA TP KENA BYR DULU. WA INGAT MEDIA PUN SANGGUP SBB PAPER AKAN LBH LAKU LPS TUH. SO WA HRP LU P MKN KISMIS @ MINUM SUSTAGEN DULU KAH BG OTAK LU BLH FKR MCM WA.

Adif Firdaus said...

Rahsia Jual Tshirt Jana RM100K
=> Klik sini : Bisnes Tshirt

Adif Firdaus said...

Sambil baca BLOG nii.. BerDESUP Wang masuk maybank2u.. tak caya..klik nii.. => Sistem Bisnes Segera

rina said...

bila tengok dia kesian pun ada.sebab akal dia tak cukup dengan ilmu ilmu kenovelan ini.biar undang undang aje yang adili dia.janganlah lagi kita kecam dia.mungkin ketika dia menulis kenyataan itu dia diluar kesedaran atau mungkin dia memang tak sedar.apa saja pun biar mahkamah yang tentukan.sekiranya tuanku sultan johor mengampunkannya itu dah kira baik.bukan calang2 orang AT ni komen.Doakan aje satu hari nanti dia akan dapat balasan yang setimpal dengan perbuatannya.Tak mustahil kalau tuanku ampunkannya.macam kes M.Nasir tersebut 'siapa mahathir?'.tapi bila mahathir maafkan dia kes tutup macam tu saja.kepada penyokong2 AT, doakanlah moga dia akan dilepaskan.Yang menentang biar mahkamah atau Tuanku yang putuskan apa yang nak dibuat dengan AT ni.
Wassalam..

ibnu marzuki al firdaus said...

MAKASSAR
By
Dr. Mahathir Mohamad
on January 25, 2010 10:59 AM | Permalink | Comments (57) | TrackBacks (0)

6. Air Asia flies there four times a week. There are great beaches, sparkling clear waters, abundant seafood and beautiful resorts. And friendly people. Things are cheaper than here. Malaysians should find Makassar a welcome change from the frenetic life in Jakarta.

NAK KENA P NI. AWT DAH RAMAI X DTG SITE AT + LANGSUNG X DE NEW KOMEN, TAKUT DGN STAMENT SI PONDAN KE? ALAH... X SEMESTINYA WEB NIZAM UTK KT LUAHKAN PRASAAN X PUAS HT PSL SLTN JE, ANY HOT TOPIC WILL DO AGR PEMIKIRAN KRITIS DPT DITUNJUL & INFO BERGUNA MAMPU DIKONGSIKAN, GENG!

--------------------------------

IKHLAS DARI MAL +60128624623
http://tagtag.com/conspiracy2012/

ibnu marzuki al firdaus said...

Lu hina isteri Nabi ummul mukminin tu pada aku keterlanjuran besar seorang muslim, panjang lidah dari akal kata alim ulama'. Dosa lu tu baik mintak ampun cepat-cepat sebelum Nabi tak mengaku umat beb...panas beb lu nanti dalam kubur.

APA LAGAH, LPRLAH KE PDRM UTK KES NI PLK. X KAN SMUA AKU YG KENA BUAT. PAISEHLAH LAGU NI. MOGA2 SITE BLH MENARIK SMULA PELWT YG SMKN BERKRNGAN.

Menziarahi Makam Almarhum Gus Dur
By Anwar Ibrahim 29 Comments
Categories: Aktiviti, Antarabangsa and Anwar

Saya tiba di Surabaya tengah malam tadi khusus untuk ziarah maqam sahabat, alMarhum Abdurrahman ‘Gus Dur’ Wahid.

Perjalanan ke Jombang pagi tadi mengambil masa sekitar 2 jam. Dalam kesempatan itu saya sempat menemui wakil keluarga almarhum dan beberapa ulama- kiayai yang turut berada di sana.

Saya meninggalkan maqam almarhum Gus Dur di Jombang menuju Lapangan Terbang Djuanda Surabaya.
Ratusan umat tanpa putus menziarahi maqam. Saya terharu sambil kagum menyaksikan kecintaan rakyat sedemikian.
Kami kemudian ke rumah Gus Shalah, adik Gus Dur. Pastinya isu “Allah” dibangkitkan!

Kupasan ringkas dibincang tatkala Rasulullah SAW memeterai perjanjian Hudaibiyah dengan kaum Musyrikin di mana kalimah BimikaLlah humma (dengan nama Allah, Tuhan kami) digunapakai sebagai muqaddimah perjanjian.

ANWAR IBRAHIM

PULAU JAWA PUN GERE GAK. KSHN MAMAT NI... DAH X DE ISU LAIN MRK NAK MAIN. BSN LAH! X HBS2 BENDA YG SAMA, LIWAT LIWAT LIWAT. CUBA LAH TOPIK LAIN, KAH MCM RGL MAK TIMAH JRN SBLH KAH, NENEK SDNG SIDAI KAIN KAH? INI X. INGAT, X SEMESTINYA ROUND KE 2 AKAN BG RESULT YG SAMA IAITU JAIL. JK X, MEMANG JELAK HBS, SEH.

-----------------------------------

IHLAS DARI MAL +60128624623
http://tagtag.com/conspiracy2012/

*P.S. AT TNJK NO AKAUN MAYBANK, AKU PLK HP HOTLINK. APA LG, TRACELAH.

farahwahida said...

Msti wife AT bangga dpt husband cm AT ni..hik hik hik..
kalau aku, aku bangga giler dpt org yg brani cmni.

Ah xkisah ape korg nk ckp..

yg penting aku nk ucap SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT AT N WIFE.
buat Wife AT..semoga tabah menghadapi dugaan, byk2 bersabar..kalau dh ada baby dlm perut tu, byk2 bc Quran..Dugaan xterasa bl gerakan2 / tendang2 si kecil bergetar lembut dlm perut.
Semoga anak itu mnjdi insan yg berani berjuang di jln Allah!!

TAUFIK SM™ said...

kini aku berusaha untuk terus flag/pangkah blog ko ni.... > admin http://www.taufiksm.com