Skip to main content

Sultan Johor is Dead. Bravo!

Sebelum lu orang bantai gua untuk round ke lapan belas, gua nak bg tahu lu orang yang tajuk tu bukan gua punya ha. Haha. Gua nak tengok apa tindakan Dewan Pemuda PAS Wilayah (DPPWP) dan Pemuda PAS Johor akan isu ini. Gua baru baca kat blog bro edyesdotcom.

Lagi Blog Hina Almarhum Sultan Johor + Hina Allah Sekali!!

Siapa yang tere english english spiking, boleh baca di guttermalaysia.

http://guttermalaysia.blogspot.com/2010/01/sultan-of-johor-is-dead-bravo.html

Ok geng lu orang boleh serang blog guttermalaysia pulak. Lu orang tak bosan ke maki gua ribu riban kali nih? Wakakakaka. itu pun kalau lu orang spiking maa. Kalau tak, lu orang lepak jer la kat blog gua nih.

Bila semua dah selamat kelak, gua akan buat analisis yang seterusnya tentang hal ini. Gua pelik nih. Komen maki gua sampai dekat 700. Apa kata lu orang kasi glemer blog guttermalaysia tu pulak? Ada berani? Haha.

Comments

  1. Salams,

    Alah AT tak payahlah pakai telunjuk ... gutter malaysia dah dapat liputan hari yang sama dengan blog kamu... janganlah tunjuk orang.....

    saya lihat anda seperti tidak belajar dari apa yang berlaku..... kalau anda kata anda betul maka bertindaklah seadaanya.

    tak apa lah yang penting rating bagus kan... cemburu gak ni... geh heee

    ReplyDelete
  2. ini hasil dari ajaran nik aziz `tuhan mencarut, tuhan pun samseng' la. sama ada awak ada masalah ataupun mmg mak ayah awak jenis yg mmg suka maki hamun dan bg contoh yg tak baik kpd anak dia. tak ada adab langsung dan mmg kurang ajar pun..

    ReplyDelete
  3. aduka! ko xyah tunjuk org lain la!!!! ko dah wanted!!! org cari ko dulu!!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. p.s bukan kat

    http://adukataruna.blogspot.com/2010/01/permohonan-maaf-kepada-seluruh-rakyat.html

    ko dah janji

    2. Berjanji akan memperbaiki tingkah laku dari masa ke semasa.

    ???

    ReplyDelete
  6. aku paling tak tahan kalau org
    bebal buat stetmen mcm tak membaca lgsg.

    kau tak paham ke maksud at?
    dia persoalkan apahal dia sorang jek yg kene beriya padahal guttermalaysia ni lagi dasyat bahasa dia?
    siap kata Allah nih master of all violence.

    kenapa DPPWP dan Pemuda Johor tak bantai habis2 mereka nih?

    Mana dia special task force untuks iasat guttermalaysia?

    yg ada akal, fikir lah. ada agenda lain mereka2 yg nak jatuhkan AT.

    inilah dia beza antara 'pejuang cari makan' dan 'pejuang islam sebenar'.

    ko nih mmg tak leh pikir jauh sikit ke alish? bodoh sgt.

    ReplyDelete
  7. bukn la evelyn,
    melayu itu berani tnjuk samseng same melayu je...klo dgn bangse lain,tersipu2 je

    ReplyDelete
  8. so, di manakah gerangan hero2 melayu yg buat 25 laporan polis tu? Yg blog tu siap hina Allah lg tu. Tkkn senyap aje kot?

    ReplyDelete
  9. yg galak buat report tu taik2 UMNO jek. cari makan maaaa. kalau takde modal, takde habuan. siap buat demo depan balai.

    apasal guttermalaysia nih takde org buat demo. blogger tu hina Allah bhai. Ketua Pemuda PAS Khairul Faizi mana?? jgn dengan sesama melayu lu eksen mcm sial, tp dgn bangsa lain lu mcm haram kecut perut.

    FAKAP lu orang.

    ReplyDelete
  10. malaysiagutter same..bangsat!! lu pn same..jgn nk alih tumpuan org lain utk maki2 ko...mmg tue je yg ko patut kena...manusia mcm ko nie ptut dr kecik2 dh kena rejam smpi mati......!!!!....aq rase sumer org yg ktuk n maki2 ko nie mx mohon pd Nya kturunan ko idup smpi ko jer...jgn ade lg kturunan suempama mcm ko o aduka....

    ReplyDelete
  11. bumblebee... btol ke aduka dah serah diri....

    ReplyDelete
  12. haha, ni adala diversion, dia da ketar la ni, tu la main mencibai je, pastu da tersentil telor, baru nk menggagau alih topik, kesian la kat ko ni, mak ko, ayah ko, adik beradik ko, dpt ko yg mcm ni, falure to family, well aku judge mcm tu, x tao la kot famiy ko sokong ko ke, ahaks...

    ReplyDelete
  13. aku pn br bc kt m'siakini. dia kt kota bharu. So, maybe poji yg teman dia kot pi balai. anyway, kpda becilakhanat, ko maki kt cni ko pn sm2 dpt share dosa. hahaha. so, ko pn mcm tk cerdik aje. dosa free.

    ReplyDelete
  14. ko nih mmg tak leh pikir jauh sikit ke alish? bodoh sgt. <-- Terima Kasih puji

    Alhamdullilah...

    Setahu saya saya cuma

    1. ingat kan buat seperti yang di janjikan

    2. AT Sudah pun kata dia tak salah dan ini semua salah faham <--- saya juga katakan bahawa kalau tak bersalah buat sahaja seperti tak bersalah

    "kalau anda kata anda betul maka bertindaklah seadaanya. " <-- di ambil semula dari Comment post asal saya

    bagi galakan pun salah, bagi petunjuk pun salah... Maaflah Adi + kawan kawan nak kata saya bodoh katalah.....

    apa boleh buat..... atleast hati saya tak tutup dan redha dengar dari pihak anda semua

    sekurang-kurangnya di posting saya dan comment saya pada blog seadaanya serupa

    sekurang-kurangnya saya tak caci maki orang bodoh tanpa fahami bait bait yang ditulis.....

    entahlah kalau saya ni melayu sampai awak nak kata macam tu tak apalah......

    apa nasib.....

    semoga anda semua bahagia.....

    ReplyDelete
  15. bila diri sndr sudah bersalah,
    boleh pula menunding jari pada yg lain, utk apa?? supaya jari2 dn maki hamun org pada kau AT (aduka Taik) dpt dialihkn??

    berlakunya kesilapan dn kesalahan supaya dpt mmperbaiki diri dn muhasabah diri, tetapi, makin menjadi dgn keegoan..

    Aduka Taik, berjuanglah atas nama ALLAH s.w.t, bukan kerana politik!

    Bila diri dh dikuasai nafsu syaitan,akal dan fikiran mnjadi buta!

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  17. kepada pendekar laut : it's okay aq taw dosa aq..cuma aq diajar utk mnjadi kurang cerdik bila ade org yg mnyntuh hal2 sensitiviti mcm nie..aq bkn yg jenis dduk snyp bl dihina,herdik,dipijak...n 1 more..i'm a johorian ok...i know wht i'm doing rght nw.....tq..

    ReplyDelete
  18. skiping english tu....dulu skola segamat ke?ke bndaraya metropolitan segamat....wow...nk blaja english dgn awk bulih?

    ReplyDelete
  19. macam-macam la manusia..haish..betulkan diri sendiri sudey~ mayu sesama mayu asyik nak bergadoh..tak malu dgn kaum lain yang ketawe tgk korang??cum on la manusia manusia..tak yahla main politik kat msia ni..politik msia ni kotor..so tak guna kalau balah sbb ko betul, aku salah etc..majulah untuk diri sendiri~!!

    ReplyDelete
  20. macam-macam la manusia..haish..betulkan diri sendiri sudey~ mayu sesama mayu asyik nak bergadoh..tak malu dgn kaum lain yang ketawe tgk korang??cum on la manusia manusia..tak yahla main politik kat msia ni..politik msia ni kotor..so tak guna kalau balah sbb ko betul, aku salah etc..majulah untuk diri sendiri~!!

    ReplyDelete
  21. tapi kalau nak di ikutkan, mmg betul pun Almarhum ni pernah bunuh caddie dgn sengaja...
    tapi tu dl la mase die jadi agong...

    yg pelik kenapa cerita tu senyap n polis tak ambik tindakan...
    hmm
    entah la labu..... biar la polis pikir...

    ReplyDelete
  22. Salam.., Tun Faisal Ismail bin Aziz.

    Kalau saudara jahil lebih baik saudara jgn bercakap. Saudara terlepas info laa. Tok Guru dh bagi penerangan. PUM pn dh bagi penerangan. Saudara buat la research sikit. Jgn jadi jahil, tapi nk bercakap.

    Ibarat lipas nk kritik singa. Nasihat saya, saudara belajar lah dulu. Saudara telah bersangka jahat terhadap Ulama'.

    Wallahu'alam

    ReplyDelete
  23. aku tegur ikhlas jew. Sbb aku npk rmai yg buat dosa free kt cni. Dgn menaip pn bley buat dosa skrg. hehehe. AT dh buat slh & dosa. So, tk pyh la nk join sm kot. Klu ko nsht dia, at least dpt gak pahala kebaikan.

    ReplyDelete
  24. amende lar brother. ko tunggu la. abis duit ko bayar denda.tak sabar tengok lu masuk penjara dan kene denda.wakakakak.padan sama muka lu.jgn main hentam aje brother. Kutuk orang yg mati nanti kat akhirat ko kene cari dia minta maaf.skg bukan siapa salah ke tidak.skg nih dunia.bila di dunia,buat cara dunia. jadi kat dunia ko kerdil sgt,jadi ko hentam Sultan. abis la ko.selamat berjumpa ahli2 penjara.dan disiasat polis.inilah dunia.jadi buat cara dunia.kerdil buat cara kerdil.

    ReplyDelete
  25. ko nak tegakkan benang yang basah ke??
    takut ke??kalau ko berani kutuk orang buat ape takut...
    buat ape ko nk kecoh tuduh blog org lain...
    ko pon ape kurgnye...
    same mcm blogger yang ko tujuk tuh...
    spesies...org2 mcm ko nih xlayak duduk kt malaysia...
    tak bersyukur...

    ReplyDelete
  26. PAS boleh saman AdukaTaruna, Najib boleh beri tawaran http://nanbinjai.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. PAS boleh saman AdukaTaruna, Najib boleh beri tawaran http://nanbinjai.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. ehh... tu guttershit lagi teruk... bukan je maki almarhum sultan johor... dia cakap kutuk almarhum lagi teruk dari AT???... bley dia samakan ngan HAIWAN?... this animal dia kata almarhum sultan johor...

    basterd tul laa expat nie...

    mana melayu2 yg bising ramai2 nie?... ngan AT sesama melayu bley laa korang mengamuk... nie ngan tak tahu bangsa cina ke... india ke... mat saleh ke si gutter nie... tak brani plak korang serbu?...


    kalau sapa2 yang tere... kasik hacked blog dia je... basterd punya expat...

    dah hina sultan... dia hina Allah SWT skali...

    ReplyDelete
  29. kurang2 si AT ckp lepas dah mintak mahap...

    nie si gutter dan banyak lagi non Muslim kat forum2 lain slamba kutuk almarhum sultan johor apa cer?...

    cuba masuk forum cari... berlambak depa kutuk maki melayu... racist gila...

    kalau almarhum sultan johor depa bley kata THIS ANIMAL... aku rasa AT tak sampai basterd camtu lagi...

    ReplyDelete
  30. sebab si cilaka ni la. melayu-melayu pun nak hina. mana tak bangsa lain tak hina kita.

    serius mau pijak lu!

    ReplyDelete
  31. hei pundek

    orang islam tidak akan menghina orang yang telah meningal dunia

    kamu ni cakap pun pakai GUA

    macam penagih dadah aje bunyinya

    ReplyDelete
  32. MAMPOS lu aduka....
    celaka lu nak cerita orang lain punya hal pulak,...kimak lu lah

    ReplyDelete
  33. Cuba duduk ontok2 dulu. Kes tengah paneh ni.

    ReplyDelete
  34. berita dh kua psl si adukataruna nie....kpd pihak yg brtanggungjwb..minta si pemulut celupar ni dhukum dgn seberapa sgera sebelum kekecohan besar2an melanda di johor terutamanye....!!!....

    ReplyDelete
  35. suatu mekanisme helah bela diri,
    keegoaan anda sebenarnya mendedahkan kebodohan dan kelemahan sendiri.
    salah anda, jangan la cuba alih kesalahann tu kepada orang lain pulak..masih nak menuding jari .

    ReplyDelete
  36. Nie aku harap melayu2 bertenang... jangan ikut perasaan... kalau selidik betul2... ada anarki syaitan disini menghasut dan mengapi2 kita semua bergaduhan...

    lepas buat statement provoke... dia senyap... sama dalam forum lain...

    dikenalpasti...

    Si FRODO BAGGINS... kat sini ada avatar anime pegang SALIB KRISTIAN...

    kat carigold letak avvatar si yahudi chelsea... avramovich...

    Harap hati2 ngan kata2 anda...
    Jangan terpedaya ngan si bangsat mengaku Muslim nie... Menyamar porak pranda kan Ummah...

    wallahualam...

    *jangan ikut hati... nanti MATI...

    ReplyDelete
  37. ok aku set aku lyeh speaking,ko ingat ko sowang jewq ker leyh speaking.....
    saper suwoh ko cari pasal
    blog ko dah letak baik2 nyer gamba
    org bace doa
    pastue ko nak wat camnie????
    aper citer nie??
    ?????

    ReplyDelete
  38. ok aku set aku lyeh speaking,ko ingat ko sowang jewq ker leyh speaking.....
    saper suwoh ko cari pasal
    blog ko dah letak baik2 nyer gamba
    org bace doa
    pastue ko nak wat camnie????
    aper citer nie??
    ?????

    ReplyDelete
  39. AT aku ingat silap2 yg kutuk ka merabun-rabun tu bukan baca pun posting ko tu... belakon je lebih

    ReplyDelete
  40. aku rasa guttermalaysia tu mcm himpunan ramai orang je.

    semua kapir lahanat cibai

    ReplyDelete
  41. tanda hari kiamat dh semakin dekat. sesama islam bergaduh2, tuduh menuduh, memfitnah sesame sendiri. even org yg meninggal dunia. itulah akibat amek sunnah separuh, dan tinggal lagi separuh. otak pon jd separuh. jgn kerana cerita ini, ade pihak lain nk amek kesempatan. ingtlh wahai manusia, bahawa kita nie semua manusia yg akan MATI. jadi, berusahalah untuk merubah diri. dan bawa pengaruh yg baik kpd org lain. bukan pengaruh jahat yg dibawa. sekadar peringatan buat saye jugak. wallahu'allam...

    p/s: sape yg rase2 ade terbuat perkare2 yg x bermoral seperti mencaci tue, mengucap cepat2. takut kite akan dibalas mcm tu bile kite dh meninggal dunia. nauzubillah....wallahu'allam...

    ReplyDelete
  42. X BYK PLK KOMEN KAT SINI SBB MLAYU X BJK CKP INGGERIS SGT SAMA DGN UMNGOK...

    ReplyDelete
  43. @marzuki... baginda...

    nie aku tengok banyak ngaku melayu... dah confirm laa Muslim... tapi bahsa kesat Ya Allah... kalau almarhum sultan johor dengar pun sedey... kluar sgala perkataan buruk n hina...

    makan laa bangkai AT kat akhirat nanti...

    elok2 si AT makan daging org dia umpat kutuk ( Kiasan umpatan ) kat akhirat... yang lelain mangkuk tumpang skali makan daging aduka berduka plak...

    So... sapa pihak kerugian skang?...

    terutama si nick GOMO... masyaAllah... didikan neraka mana laa dia blajar... dari 10 ayat tulis... kluar 9 umpat nista...

    Kenyang laa bro gomo n lelain makan daging aduka plak kat akhirat ye?...

    brrroooppppp...

    ReplyDelete
  44. semua kat atas ni, mempunyai lidah yang dikusai oleh syaitan. cakap tk guna fikiran. baik yang pro & baik yang kontra kedua-duanya salah. tiada disiplin diri, ikut rasa binasa. cuba belajar berinteraksi melalui mata dan pancaran hati. salam. gunakan lidah ini hanya untuk pertuturan yang baik.

    ReplyDelete
  45. terlajak BMW bole undur, trlajak post buruk padah nya.

    Maaf lah AT awak tak bole undur, nasib yg buruk sudah pasti kau punya

    ReplyDelete
  46. aku nk tumpng glam sinijap...miahaha...

    eh, eyesdotkom tu xleh pun..

    ReplyDelete
  47. sabda Rasulullah SAW yg bermaksud, tidak dari golongan yang beriman yang pembohong, pengumpat (sama ada lisan mahupun perbuatan), pengutuk dan orang yang memaki hamun.

    so, mmg dah ternyata nabi Muhammad SAW melarang umatnya dari melakukan perbuatan tersebut. tidak sangka saya yek. ketika orang lain bersedih di atas pemergian pemimpin, ada juga yang bergembira kerananya.

    persolanyang bermain di kepala saya:- apa salah Almahrum sultan Johor sehingga anda sanggup melakukan perkara tersebut?

    saya pasti, anda mempunyai alasan yang tersendiri. tak perlu jawab pakai mulut. 'CCTV' yang Allah ciptakan akan menjelaskan segalanya. ketika itu, tiada sesiapa yang akan menolong anda. kecuali amalan baik yang anda kerjakan semasa anda hidup.

    saudara AT, bertaubatlah sebelum terlambat. jangan pula menunding jari terhadap orang lain.sedangkan anda sendiri ada banyak kelemahan yang anda tidak nampak.
    tolonglah, hentikan semua ini.

    kepada yang lain2 tu, nak ke makan daging manusia yang mentah? kalau nak, bolehlah saya order nanti. kat pasar tu lagi melambak2 daging manusia. hehe..
    kalau tak nak, baik diam daripada mengutuk dan mengumpat pasal keburukan orang yang dah meninggal dunia.

    ada faham??

    ReplyDelete
  48. what a fool...
    never learn from the past, even get caught by the police but still trying to spoil the best part of your life~...
    haha...
    Aduka Taruna, what a fool and pity guy are you?
    Oh....pity...never been teach to respect other people...
    May Allah s.w.t show you the truth.
    ~Amin~

    ReplyDelete
  49. I believe in the freedom of speech :)
    However there are methods to pen down your thoughts or views especially in a country like ours.
    The sad part of it all there are more pressing matters to be dealt with - unemployment, inflation, the 'swept under the rug' recession which none of the Msians are aware of.. Of course, people care more when it comes to the nitty-gritty stuff.

    God bless you, though.

    ReplyDelete
  50. haih...pity on malay la,ada komen kt ats said,dia melayu,kompon islam...wtf? kelab mlm plg ramai melayu..buang anak melayu, isap dadah melayu...in the near future," owh,buang anak..kompem melayu"lol

    ReplyDelete
  51. Blog tidak seharusnya digunakan untuk mengutuk orang lain. Harap saudara tidak lagi melakukan kesilapan yang sama di masa hadapan.

    ReplyDelete
  52. Blog tidak seharusnya digunakan untuk mengutuk orang lain. Harap saudara tidak lagi melakukan kesilapan yang sama di masa hadapan.

    ReplyDelete
  53. Ngko boleh gelak lagi aaa.. aduka..
    nah, ngko baca apa ygan aku tulis kat blogg kawan ngko, pastu ngko melayu kurang diajar oelh mak bapak ngko.....pikio le sendiri..

    wahahahahahaaaa......gelak22 hahaha...

    posted on gutterblog today:
    Ltm shahrer zin aka aebon (commissioned 1994 by AlMarhum Sultan Iskandar, Lt. Kehormat Regimen Gerak Khas (commando to u illiterate blogger)n Commander of Johor Military Force (trained by the commando)....

    u ar one bloody stupid fellow......must be shitting in pants ur pants by now ah....then let me explain more so u dear shit for brain blooger can shitting even more :))

    1st cardinal sin... u mock ALLAH, just wait for that reprisal to beset upon u.no brainer for that.

    2nd cardinal sin....this one i want to elaborate.....will so much pleasure..

    a)JMF: a captain of GGK (gerup Gerak Khas) told me one that all JMF (Johore Military Force) once hailed or trained n always trained with GGK.

    The Almarhum was their commander, hehehe... try to imagine once they get their hand on u..:)))))

    b)GGK : was beloved by the Almarhum n constantly got his attention n visited by him, when he was alive. so IMAGINE, once our commando (or Xcommando) get their hand on ur illegitimate blogging shit head :)))))))))))

    did i ever mentioned that the a regiment of GGK stationed in Mersing JOHOR??? IMAGINE a regiment of commando ever get their hand on ur arse.

    c) Johorean : imagine if they ever get their hand on u :)))))))))))))))))))))))))))))))))

    d) Malay's :(that u had forgot while typing those word happily)..imagine when we get our hand on u.

    c)a son's revenge : imagine Sultan Ismail, a son trained by the JMF (they got their own weapon store),GGK & U.S Special Force, go HIS hand on ur dirty arse :)))))))))))))))))))))))))))))))

    so, i hope by imagining the these earthly retribution alone, u all ready shitting in ur pants all the way to the lock-up.....:))))))))

    wish that u ar never born, aint it??

    hahahahaahahahahaaaaaa......................

    sincerly never your

    Lt.M shahrer Zin aka aebon
    Commissiond by AlMarhum Sultan Iskandar....
    (& DAMNED PROUD of it...)

    DAULAT TUANKU, DAULAT TUANKU, DAULAT TUANKU

    GEMPUR WIRA, GEMPUR WIRA, GEMPUR WIRA....

    ReplyDelete
  54. Gua tak heran sangat ler nape gutter x di hentam, berape ramai melayu ler paham omputih. Tat y la hnyer AT jer yg kene.
    Yg gua paling hairan lagi, nape ler masih ade mangkuk2 tingkat x paham lagi pasal artikel tu. Jika dulu gua x paham sgt "jenetik Melayu" yg selalu AT tulis, sekarang gua dh paham maksudnyer, sanagat jelas.
    Gua bersyukur kerana tak termasuk dalam "jenetik melayu" ni.
    Gua harap hal ni kire full stop. AT pon dh serah diri. Korang kn nk tengok AT masuk lokapkn.

    ReplyDelete
  55. KEHKEHKEH SI BEBALBEE TU PUN SEKOR BEBAL GAK. DH ORG NAMPAK SI ADUTARAKOTAK PUNYE KOMEN MERAPU DULU, SO DIA LA ORG YG KENE DLU. IKUT TURN BABEH..LEPAS NI SI GUTTER LA PLAK..RILEK BROO..JGN GOPOH2..SATU PERSATUU! HUHUHU

    ReplyDelete
  56. sudah la AT, ko dah wat salah ko masih nak tunjuk kesalahan org lain. Ini la dia cara unk alihkan perhatian org ramai dari kes ko ni.

    Jgn igt kami org Johor bodoh dan senang-senang ko nak hina Sultan dan kaum kerabat diraja kami.

    Aku nasihatkan ko, kalau ko betul-betul nak reform PAS, baik ko reform diri ko. Bertaubat pada Allah banyak-banyak kali. Taubat nasuha. Dengan perangai ko yg mcmni, mcmana nak reform? Diri sendiri pun x reform. Ikut kata hati mati bro, ikut kata mulut, binasa bro.

    Allah S.W.T bagi kita akal unk kawal hati, tp ko gunakan hati unk kawal akal ko. Ko jgn sekutu ko pun sama je. Kita kalau hati mengawal akal, kita lagi rendah martabat dari haiwan. Bukan aku yg cakap ni, tp dalam Al-Quran dan Firman Allah yang gtau.

    Inilah aku pesan, jgn timbulkan isu sensitiviti lagi. Cukupla kalau ko bangkitkan isu mcmana nak majukan Melayu. Itukan lagi baik.

    Fikirla, ko masih muda, masa depan cerah lagi, umur masih panjang (kalau Allah kurniakan umur yg panjang pada ko la), jadi gunakan hidup ini dengan perkara yg bermanfaat.

    For everyone, tatkala korg bergasak sesama sendiri, korg tau tak di satu sudut, ada org ketawa terhibur dengan drama korg? Jangan jadi penghibur mereka kerana nanti mereka akan undi ko keluar dari Malaysia ni. Mcm program realiti TV. Korg nak ke jadi camtu?

    AT, kalau ko nak tunjuk keperwiraan ko tu, baik ko tunjukkan dengan cara yg betul. Bukan dengan cara ni. Tindakan ko ni boleh menjejaskan imej blogger yang lain. X semua blogger mcm ko bro. Pe kata ko reform diri ko dulu sebelum ko reform org lain.

    Rasullah S.A.W pernah bersabda, sebelum kamu membetulkan kesalahan org lain, betulkan kesalahan diri kamu dan keluarga kamu.

    Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan mereka yang mengubah nasib mereka.

    Renung-renungkan dan selamat beramal. (^_^)

    ReplyDelete
  57. tak bertamadun.. n tak berotak.. klu aku maki bapak ko ko suke ke..?

    ReplyDelete
  58. salam

    damage has been done...
    everything goes into the drain

    DAN2 AT bingai ni bepusing 360 ye... hehe

    emmm... wonder why??????

    ingatkan hebat sangat
    hahahahahahahahahaahah....

    pas nih sure ko makan pakai straw kan kan kan

    bravo!!!
    hip-hip horey!!! 3x

    ReplyDelete
  59. AT... kamu hina Almarhum Tuanku (ni mmg panggilan biasa/mesra bg rakyat Johor kpd DYMM Sultan) ketika kami masih terkejut & rasa kehilangan... u got the balls son... u really got the balls.
    Apa yg kamu mahukan sebenarnya? Mahu sultan2 di Tanah Melayu ni jadi spt di Indonesia? Sultannya mmg ramai... tapi kuasanya?? Mahu Islam yg kononnya kamu perjuangkan itu dijentik lagi (setelah isu kalimah Allah)??
    Ingat AT... kita ni orang melayu, dan ikon melayu ialah Sultan, bukan melayu namanya kalau derhaka pada sultan..., kalau aku dgr bangsa lain kutuk sultan depan aku... paling kurang pecah bibirnya ku lanyak..... kalau bangsa sendiri, mungkin patah riuk la....
    Al-Fatihah utk Almarhum Tuanku..., dan utk Sultan Ibrahim, DYMM Sultan bagi Negeri Johor & Jajahan Takluknya yang baru... DAULAT TUANKU... DAULAT TUANKU... DAULAT TUANKU.

    Melayu aku bukan melayu derhaka pada Sultan.... mungkin hari ini ada org yg baru sedar mengapa Hang Tuah bertindak sedemikian.......

    ReplyDelete
  60. KENAPA PDRM TAK TANGKAP ORANG YANG TERANG2 HINA SULTAN & ALLAH BERBANDING YANG HANYA BERQIAS, TAK MAMPU NAK CARI? KP JOHOR CAKAP BOLEH SEMALAM DI TV9!
    sultan johor sudah mati! syabas!

    kejujuran menceritakan aktivitinya semasa memerintah akan menjadikan 1 bacaan yang menarik.

    binatang ini yang membunuh pengambil bola gofl sesuka hati, & tembak mati orang yang tak bersalah sebab memotong keretanya, akhirnya dipanggil tuhan.

    dengan semua keganasan yang telah dia lakukan, dia patut bergabung dengan allah, raja segala keganasan.

    dia akan digantikan dengan tengku mahkota, binatang yang lain, yang telah merogol sesiapa saja wanita yang dia nampak & suka di jalan2 raya.

    pada jan 23, 7.16 pagi, "musa khalid" menulis:

    > sultan johor, sultan iskandar ibni almarhum sultan ismail, 77, mangkat
    > malam inisetelah memerintah negeri hampir 3 dekad
    > ada sesiapa yang berani untuk "table it"?

    dari: baldeagle

    kembali kepada tuhan!?
    bukankah roh dia akan dihentam dalam neraka..
    untuk digoreng cukup2 dalam minyak mendidih & kemudian
    dibakar dalam api selamanya ?

    CYNIC:
    >jika dia sangat ganas, kenapa allah biarkan dia hidup sampai 77? secara hisabnya
    >ia tiada hubung kait!

    yanawala:
    itu kerana allah lembap dalam ilmu hisab!?

    dari: "bob day"

    masa orang tua dia meninggal, dia pergi keliling pukul sesiapa yang tidak memakai tanda menunjukkan berkabung terhadap kematiannya. saya musykil sama ada anaknya akan buat sesuatu yang sama macam ayahnya. tiada sangsi lagi dengan mengambil kira cara perwatakannya semasa dia masih hidup, tiada sangsi ini adalah kes "worthy of" kebanyakkan mimpi ngeri "psychiatrist". orang ini gila. anaknya jugak berkongsi drama yang sama. sebagai seorang "expat" saya akan pastikan tak akan hampir dengan mana2 kerabat. kamu tak kan tahu apa akan kena kepada anda

    TULISAN DI ATASA DIALIH BAHASA SEBAIKNYA UNTUK SEMUA FAHAM BAHASA INGGERISNYA AGAR UMNgOK MAMPU BUAT LAPORAN POLIS & PENDEKAR2 meLAYU BOLEH MAKI HAMUN SEHENDAK2NYA...

    ReplyDelete
  61. bagus 1 malaysia ni sebab aku masih ingat lagi 1993 masa sultan lempang hindu tak silap then mahathir terus jumpa agong (sultan perak masa tuh) untuk gugurkan kekebalan sultan & paper2 semua bising pasal kenapa perlu panggil raja dengan MAHA mulia padahal mereka bukan tuhan tapi isu ni sat je sebab la ni masih DYMM jugak...

    http://guttermalaysia.blogspot.com/2010/01/sultan-of-johor-is-dead-bravo.html?showComment=1264473372176_AIe9_BHwZj7rzA2Oj4mbVvx769UXU4ceW-bEmn_gcDkz0SIIXBEHLKLyfu72GjPvsuXE-oGh7SdIM8ym8aqE5cbLrM92hMzPVAdfcoCBZ2WdOL6JVFYMYbivPVESSGX9ho8k2p9YhbiPMlXK9ys4FfyowzkwuOVIK_qgBXTptpshhDZOrFDFRZ9tmCLsXFeZ0esM4RMzxNuXgdmU7voXMNN7OhaKmtm9H7CoFKymrAMkMsI5YJInbYb_TDhWU4rgHuMIz_tMJUN7#c1510662133412660954

    ReplyDelete
  62. lu pegi la serang org yang kutuk2 Agama kt tu, yg lu org p kutuk2 org dh mninggal wat pe.. tu dia punya hal dengan yang Maha Esa.. Hangpa semua

    ReplyDelete
  63. wajarkah sultan johor ke5 mohon maaf di atas apa yang telah berlaku masa dulu demi menambat hati sebilangan rakyat malaysia yang masih tak puas hati?

    Take my poll!

    JANGAN GADUH2, JOM KITA VOTE!

    ReplyDelete
  64. Updates:
    Due to size restriction and slow bandwidth, comments will be restricted to followers only. Pls join as followers to make your comments.

    As advised by Google, comments containing vulgarities, profanities and threats will be deleted.

    GM(GUTTER MALAYSIA) DAH DM KOMEN PLK

    ReplyDelete
  65. sayang..otak bole dikatekan bijak..tp x gunekan kebijaksanaan ke saluran yg betol..die pilih jadi taik masyarakat..dok hine sultan sendri..nak jadi klon Raja Petra hampas tu la konon?skrg pasal tindakan bodoh diri sendiri ko dah menyusahkan anak bini ko yang begantung kat ko. dok hine sane sini, dok nak "TEGAKKAN KEADILAN" la konon tp tanggungjawab umah tangge ko sendri x pk..ape punye manusie la ko ni..skrg ko p la panggil "PEMIMPIN2 HANDALAN" yang ko agong2 kan tu datang tolong ko..koman2 melawat jela..ko meringkuk dlm anak bini tebiar..BODOH!!!pk la b4 buat pape..baik ko naikkan taraf idop ko drpd sebok menghine org..lepas ni name pon dah blacklist..ape ko nak buat pon susah..sendri cari nahas..bodoh!!!menyusahkan anak bini..xde akal..elok la ko da dok dalam..mintak2 lepas ni insaf la..xpon tukar la kerakyatan..p duk negare yg x bertamadun..CHOW!!!

    ReplyDelete
  66. gua dgr crt sltn idris prk dulu pun blh thn jgk smpi mt tgh dot dot dot? pwr nya mamat tuh! kshn... inilah dugaan jk dah berkuasa.

    AT kluar ntv7 1 pm td lah tp awt tutup wjh + patutnya bangga sbb brani

    ReplyDelete
  67. im JOHOREAN. im MALAYSIAN n im MUSLIM. so as a johorean, im upset with AT's statement. but i upset MORE for those yg hina Allah. common guys. dont be too emotional in this issue. bangsa lain tergelak2 tgk kebodohan kt yg gaduh sesama sendiri kerana isu ini. bkn sy bermaksud isu ni boleh di tolak tepi. tp isu kalimah Allah oleh agama lain lbh bsr. impaknya pd agama islam kt, malah pd bangsa dan negara kelak sgt2 besar. so move ur ass from this issue ASAP. aduka akan terima padahnya bila berkata2 tanpa rational dan hal ini akan jd pengajaran pd yg lain. just lets move and think about kalimah Allah. how and what r our strategy to face this problem.

    just remember guys, not malay or sultan will safe us in dayafter. but our iman, islam n what he had done for islam. wake up, think and move..

    ReplyDelete
  68. anak melayu x sedar diuntung...
    caci maki, kutuk mengutuk, tapi semua x berani dedah diri.. semua kecut.. pejuang konon.. tp berani cuma alam maya.. bila jd kes, kena tunjuk diri, kecut.. piirah... potong campak atas tanah pun ayam x mau tgk...

    ReplyDelete
  69. Ada sape2 repot x nih??Ooo..Dorg x paham omputeh rupenye..

    ReplyDelete
  70. wartawan buat lprn pdrm ke atas video klip sltn jhr remix! td kecoh kat buletin 1.30 pm! hbs, kt dah x blh buat joke, kah? nsb2...

    ReplyDelete
  71. for AT, face ur own mistake bravely. for AT's family n friends, keep supporting him. he really needs u guys. for other bloggers, please learn something from AT. for malays, stop barking bout this issue, lets move to something more important.

    ReplyDelete
  72. Assalamualaikum wbt..AT (pejuang agama). 1st and foremost, hopefully my comment wont be deleted by the mode. This is wht happen when you call yourself mujahiddeen, but the facts is you're the one who brings the bad name to Islam. You should stop acting like u're innocent. PAS Parti Islam Se-Malaysia, i believe that u'll be ashame to have immoral supporter like AT. ALLAH hates people who talk about bad things to other. The less you talk,the less sin you'll get.InsyaAllah..

    ReplyDelete
  73. Apa la korang nih .... x belajar sejarah ker ... sbb ada org melayu sendiri yang macam ni la akan buat negara kita akan dijajah semula .... x belajar sejarah ke apa ..... dalam Islam pun ada ajar kita aaaaaa ..... nak kata bukan Islam ? Islam gak ... habih tu macam mana org bangsa ngan agama lain nak respek kita !!!!!!!

    ReplyDelete
  74. aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?

    ReplyDelete
  75. hey..mulu jage baek2 sket eyh..
    kalau x pandai ckp english jgn salahkan segamat ok..

    im a doctor, my english is damn fluent and im from segamat

    and for AT, i love and respect my leader..n the respect was gained!

    u can apologize n ppl will forgive u if u were apologizing with utmost sincerity,..

    but wutever ur doing rite now..it seems like u didnt reflect on ur own..nothing is sincere in ur words or act..

    n to ur family..jgn pancing simpati org..he did the wrong thing and he must pay for his action

    ReplyDelete
  76. ko ni bkn aduka taruna,tp aduka tarakguna...Kate brfikiran trbuka,tp tngan brgari ttup muka...Apada...Tarakguna...Lenx hati2 mnulis...

    ReplyDelete
  77. Sultan Johor bukan mcm sultan lain..kene bodek bg pangkat datuk..Sultan lain bg pangkat datuk mcm air...Sultan Johor kedekut bg pangkat datuk..hanya org yg benar2 layak dan memberi sumbangan impak yg besar kepada sosioekonomi org malaysia saje yg dapat pangkat Datuk..bermaruah..Johor Darul Ta'zim..Johor Tanah Bermaruah!!

    ReplyDelete
  78. Haha. Sempat kau eh. What you did was stupid lah, but bagus, kau gentleman. You faced the world. My hats off to you AT. You need all the good luck you can get now.

    Anyway, aku nak sangat comment kat blog si gutter tu, tapi dia lagi pegecut, telor dah kecot agaknya, siap comment pegi disable. Pantek betul.

    Hah siapa2 yang boleh comment kat blog gutter tu, kalau betul lah dia singaporean, kasi last warning sama dia eh dari rakyat singapura jugak.

    Spore kalau kena tang racists remarks aniaya dowh. The current law states that anyone found guilty under the Sedition Act will face a fine of up to S$5,000 (US$2,978) or a jail term of up to three years, or both.

    Police post kat opposite block rumah aku je ni.

    ReplyDelete
  79. kesian dekat ko.... plg kesian dkt keluarga ko... tp nk wat mcm mane kn, ade akal tp x gune betol2.. almarhum sultan johor yang lgsg xde kaitan dgn ko pon ko nak hina..ntah pape ko nieh. bodoh x bertempat huhu.. tp ko nie nmpk mcm x insaf lg jek,,,pasni jage la sikit tgn bile nk taip pape. ayat jgn kasar sgt, jgn sdp tgn jek nk taip. jgn jadi BODOH!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  80. Aduka, aku bukan penyokong ataupun penentang ko tapi, aku doakan ko insaf dan diampunkan kesalahan. Xda manusia yg x pnh buat silap dan bukan semua manusia baik2 belaka kecuali Para Nabi dan Rasul. Wallahua'lam.

    Rahman Altair
    http://www.vervesample.com/731837905

    ReplyDelete
  81. ibnu marzuki al firdaus says
    Tuesday, January 26, 2010 1:57:00 PM GMT+08:00
    wartawan buat lprn pdrm ke atas video klip sltn jhr remix! td kecoh kat buletin 1.30 pm! hbs, kt dah x blh buat joke, kah? nsb2...
    ------------------------------
    i'm pretty sure that you're a Muslim. are there any phrases in Quran or whatsoever, or taughts by ur teacher/Ustaz/Ustazah, allowing us to mock someone who is already dead? you called that a joke?

    ReplyDelete
  82. Hararp kes ni tidak melarat,jgn gaduh2 ok.yang lepas dah la.;


    http://faizn.blog.friendster.com/2008/01/walisongo-kaitan-empayar-chermin-dengan-tanah-jawa/

    ReplyDelete
  83. nak gaduh cakap!
    http://faizn.blog.friendster.com/2008/01/walisongo-kaitan-empayar-chermin-dengan-tanah-jawa/

    ReplyDelete
  84. kalau rasa kuat lawanla israel..

    http://faizn.blog.friendster.com/2008/01/walisongo-kaitan-empayar-chermin-dengan-tanah-jawa/

    ReplyDelete
  85. Aduka Taruna!, apa perasaan kamu jika bila ibubapa kamu meninggal diringi 'doa' penuh caci makian.. suka?!. Melayu?, "malaysian" ke kamu nieh?. kurang hajar!, belum cukup untuk mengambarkan kamu. "Tidak melayu hilang di dunia, namun si barua bernama aduka taruna sedang mengusahakannya". Perbuatan biadap yang tidak menghormati pada keluarga yang sedang berduka cita, bukan kerana terlibatnya kerabat diraja tapi adab sesama manusia langsung dibelakangi!.

    ReplyDelete
  86. Assalamualaikum,
    Percakapan seseorang itu melambangkan peribadinya...
    wahai saudara-saudara seislamku, sama2 lah kita menjaga percakapan kita..kalau marah/tak puas hati sekali pun, gunalah ayat yang berhemah...dan jgn lah mencerca orang lain samada ianya masih hidup atau dah meninggal...ikhlas, sy sgt2 sedih dengan sikap manusia zaman skrg...kepada AT, sedarlah, tlg lah jaga percakapan anda, dan kpd yg lain2, cukuplah..tolonglah hentikan semua komen2 yang negatif...AT akan terima balasan yg setimpal kalau dia tak bersungguh-sungguh sedar ttg kesilapannya..
    Sekian, wasalam

    ReplyDelete
  87. Ahmad Nurhaizan Bin Abdul Shukor says
    Wednesday, January 27, 2010 1:27:00 PM GMT+08:00

    ibnu marzuki al firdaus says
    Tuesday, January 26, 2010 1:57:00 PM GMT+08:00
    wartawan buat lprn pdrm ke atas video klip sltn jhr remix! td kecoh kat buletin 1.30 pm! hbs, kt dah x blh buat joke, kah? nsb2...
    ------------------------------
    i'm pretty sure that you're a Muslim. are there any phrases in Quran or whatsoever, or taughts by ur teacher/Ustaz/Ustazah, allowing us to mock someone who is already dead? you called that a joke?

    VIDEO TU DIBUAT MS DIA BLM KOJOL LG LAH, BEB...

    ReplyDelete
  88. ibnu marzuki al firdaus

    VIDEO TU DIBUAT MS DIA BLM KOJOL LG LAH, BEB...
    ---------------------------------
    so, are u telling me that, eventhough he's not dead (at that time), Islam granted us to mock any person, whom is a leader, elder, as long as he's not dead?!!

    Islam teaches us to respect every single human in this planet, even they weren't a Muslim.

    ReplyDelete
  89. Ahmad Nurhaizan Bin Abdul Shukor says
    Friday, January 29, 2010 10:24:00 AM GMT+08:00

    ibnu marzuki al firdaus

    VIDEO TU DIBUAT MS DIA BLM KOJOL LG LAH, BEB...
    ---------------------------------
    so, are u telling me that, eventhough he's not dead (at that time), Islam granted us to mock any person, whom is a leader, elder, as long as he's not dead?!!

    Islam teaches us to respect every single human in this planet, even they weren't a Muslim.

    HABIS, AWAT MAMAT YOUTUBE TUH NAK KENA TANGKAP PUN!

    ReplyDelete
  90. Bhai AT...

    Hahahahaha..... ingatkan menongkat dunia... tapi rupanya tidak... hahahaha

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.