Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 16, 2010

Songkok Putih dedah pengkhianat ID pengguna TKO?

Oleh : AdukaTaruna

Peristiwa yang ditakdirkan Allah semakin menarik. Allah mentakdirkan sesuatu itu tidak sia-sia. Hanya untuk manusia berfikir. Semoga jika gua salah Allah akan semakin menunjukkan gua salah. Jika puak ulama salah, Allah semakin menunjukkan mereka salah. Dengan ini, diharapkan Allah kekalkan para saksi yang lain dalam jalan yang lurus. Ameen.

Memula gua qoute penjelasan Songkok Putih dalam isu khianat ID pengguna TKO.

Bila saya memberikan fakta, mungkin akan menyebut nama individu-individu tertentu. Bukan nak mendedah tetapi sekurang-kurang individu yang disebut boleh mengesahkan kebenaran fakta yang diberikan. Walau bagaimanapun saya cuba untuk menutup beberapa maklumat supaya tidak terbuka sangat.
Lu baca sendiri. Songkok Putih mengakui bahawa dia cuba berlapik. Kemudian kita rujuk lagi tulisannya. Semoga Allah membantu menerangkan hati kita semua dalam mencari kebenaran kepada satu-satu kes penganiayaan.


Aduka Taruna dalam TKOv10 telah membuat 10 posting. 7 daripada posting ini menunjukkan IP dia berada di Negeri Sembilan. 3 posting menunjukkan di Pahang yang juga menjurus berdekatan dengan negeri Sembilan.
Siasatan Songkok Putih sendiri (orang yang didakwa menyiasat diri sendiri) mengatakan 3 posting ID gua yang dikhianati itu menggunakan IP Pahang. Gua tak tahu sama ada IP dinamik streamyx Seremban boleh bertukar kepada Pahang atau tidak. Jika tidak boleh bermakna orang yang khianat ID AdukaTaruna5 ialah dari Pahang.

Kita teruskan lagi. Di akhir peringkat pertama siasatan Songkok Putih, dia telah mengatakan :


2. Siapa yang boleh ubah password dalam TKO.
Ada 6 orang yang boleh ubah password. 3 orang moderator juga boleh ubah password (super moderator) Saya telah bertanya kepada semua melainkan seorang yang tidak dapat dihubungi kerana dia tinggal di Sabah. Semuanya tidak tahu menahu pasal perkara ini.
Ada 6 orang yang boleh ubah password. Selain Songkok Putih sendiri, 2 tidak didedahkan. 3 lagi didedahkan sebagai moderator (super mod). Songkok Putih menggunakan kaedah tanya dan yakin dalam mencari jawapan.


"Semekom~. Adakah anta ada khianat ID AdukaTaruna5 dan Fansuri?"


"Tidak."


"Sah. Anta tidak khianat. Nanti ana akan umumkan hasil siasatan ana."


Benda-benda fakap lurus bendul cara ulama dan ustaz Melayu ini gua lawan. Gua fight dengan mencabar Songkok Putih bersumpah. Dan menawarkan kesediaan gua bersumpah dengan nama Allah. Ada 2 N3 cabaran gua untuk 2 kes berlainan.


Dan hari ini, melalui takdir Allah, Songkok Putih mengumumkan satu perkara yang berguna bagi golongan berfikir.






Jadi, adakah Songkok Putih mendedahkan 3 orang ini sebagai pengkhianat ID pengguna TKO (Fansuri dan AdukaTaruna5) ?

Setelah Songkok Putih tidak berani bersumpah dengan Nama Allah, gua halakan fokus kepada 3 moderator ini. Gua cabar 3 moderator ini bersumpah tidak mengkhianati ID pengguna TKO. Dan gua akan bersumpah dengan nama Allah juga bagi menegakkan bahawa memang benar ID AdukaTaruna5 dikhianati.

Siapakah di antara 3 pembolehubah password pengguna TKO ini yang IP nya di Pahang?

  1. Ketua Moderator Insani (ulama pondok Terengganu)
  2. Timbalan Ketua Abu Muaz
  3. Tok Jongos
Sebelum menangguhkan perbincangan takdir Allah ini, mari kita lihat satu emosi Songkok Putih yang mungkin ditujukan kepada moderatornya. Klik sini. Wallahualam.



Gua telah print screen kerana bimbang link dipadam oleh 3 super mod atau Songkok Putih sendiri.

35 comments:

CgLyn said...

Jom main teka2, siapakah mod yang dimaksudkan. Ambe rasa tok jongos dikecualikan sebab ambe percaya dia. 2 orang tu ambe ada musykil sikitlah sbb ada anta pm kat ambe, mcm nak soal siasat identiti ambe.

Anonymous said...

-siakap senohong gelama ikan duri,brcakap bohong lama2 jadi moderator @ webmaster..

-bnda dah busuk dah buruk , nk sorok cmner lg?..baunye dah semerbak sekampung bau..

-SP, mayb lu trlalu byk ckp sgt,smpai kdg2 lu pun x tau, kate2 lu tue memakan diri sndri..x perlu susah2 nk cri org lain utk siasat psal lu, lu yg trkantoi sndri..

-ape lg usul fiqh yg lu akan kuarkan?..cepat g blik ke rusila, g jpa ABC tue..

-zargus-

Taliban said...

yg wa nmpak selalu emosi sgt dgn lu ni abu_muaz dgn SP je.insani dgn TJ ok wa rasa.ni pakai teori rasa la.haha

MaLin-0ri said...

cglyn, hidup biar sedap, tanya2 sket utk naikkan sedap pun Lu kureng ka? huhuhu

Anonymous said...

Maklumat dalaman mod dedahkan Insani adalah orangnya. Insani ubah password, dan seorang anak muridnya yang sabotaj Fansuri dan AdukaTaruna5.

wa rasa aduka kenal anak murid insani. budak tko jer

akulesapelagi said...

awat dok kata saudara insani tuh....betuika disabotag...ce bagi screen shot buki disabotag ke oke gak..hehehe...bagi la screen shoot bukti emel ke..mesti lagi menarik..

TKO FOR LIFE

kickaduka said...

semua teori lu ni bhai mcm umno le, sejak bila ada allah lak ni aduka sejak ada kristian mintak nama allah ke, selari dengan matlamat kristian je, tulang besi bagi duit ke serang songkok putih nak menampung duit projek langgar hadi. biasalah genetik bukan melayu

bumblebee said...

dari dulu dah tahu sapa 'dalang'..
stended tarbiyyah pas ma. matlamat menghalalkan cara. kawan makan kawan pun boleh. atas nama dakwah, atas nama pas, atas nama apa2 la. integriti tolak tepi. janji wala' beb, wala'. main belakang,tikam belakang,nih semua otak jumud punya mainan. dia ingat dia 10 langkah ke depan.

dlm hati dia, "demi selamatkan pas@tko, aku rela korbankan integiti dan tikam kawan."

walaupun ada cara lain nak tunjukkan cara tak puas hati, tp sbb otak beku, maka LANGGAR saja. wahahaha. siapapun dikau wahai org yg tak takde otak, u know who u r. wa malas mau pedulik hal ID ni dah. sapa makan cili dia ler rasa pedas.

"aku 10 langkah didepan diorang. diorang takkan syak aku punya. dah biasa tko buat mcm ni nak alih isu."

pelanduk lupa jerat, tp jerat will always wait for pelanduk.

who got the last laugh?
now siapa yg nampak bodoh?
siapa yg terhegeh2 nak tunjuk yg dia tu pun genius tak macam melayu yg lain?
siapa agaknya yg terhegeh2 nak nampak bijak mcm aduka dr dulu?

kah kah kah.

CgLyn said...

Ada sorang forumer pompuan mungkin ada hubungan dgn salah sorang mod sbb boleh tau maklumat forumer lain. Sesapa yang berhubung dgn forumer pompuan tu harap berhati2.

SearchForHeaven said...

huhu.. wa nak celah sket..

kalu bengang kat individu tertentu..
tiba2 main pukul rata seperti.

stendet tarbiyah pas maaa...

itu emosi namanya.. huhu..

hahaha...

stendet lorr....

semua manusia maa.. semua lemah..
pastu nak claim diri sendiri betul..
idea sendiri terbagus..
hahaha...

dah seronok menulis.. lupa plak kita hanya makhluk..

dah kene penyakit baru ingat ALLAH..

korang semua bikin cinta kelakar laa.. wakakaka..

all proven..

SearchForHeaven said...

hey lu orang yang suke gaduh sesama sendiri..
elok lu baca nukilan blogger nobisha.. walaupun dia mungkin pro UBN.. tapi ideanya bagus utk pertimbangan logik..

ini.. sesama sendiri berpecah/ berselisih idea yang melampau..
belum lagi dgn lawab kita.. UBN..

lu orang yang bertelagah tanpa memikir kesan kepada kesatuan UMMAH.. makin memburukkan suasana politik..

lu nak bermusuh dgn UBN.. lu kena tau atas dasar apa..
lu nak hentam pun.. agak2 jugak.. kerana mereka juga mungkin sedara kita..

tak kira lu penyokong PAS ke atau apa..

dlm politik demokrasi ni, lu kena pandai main laa..
yang menyokong PAS..
elok kita tetap dgn dasar.. dasar ISLAM..
so kene ikut panduan Quran dan Hadis..

Lu nak ikut benda ni.. kene terus belajar.. dah belajar tu.. jgn plak mandai2 tuduh org tak betul plak..

kalu lu genius.. lu tuduh orang lain bodoh..
lu pun jadi bodoh... wakaka..
macamtu lebih kurang..

bumblebee said...

tayah perasan bagus ler SFH. komen atas pagar mcm lu bikin gua mual. lu nak org tgk lu baik sgt lu lepak tko n masuk forum tarbiyyah, preaching kat sana.

bumblebee said...

wa nak cakap SFH ni bodoh, tp bodoh ni way over rated for you. you are slightly below 'stupid'. org tgh ckp benda lain, lu meraban benda lain. nak tunjuk lu baik sgt ke? lapik2 pakai hadith, sandar2 kan ayat Quran mcm sesetgh mod or admin TKO, pastuh belakang buat taik? lu lagi bikin gua mual. at least malin ke penembak babi ker cakap direct. ada bunyi jantan sikit. lu bg komen mcm pondan. parpukari pun lagi jujur dr lu.

SearchForHeaven said...

hahaha... wa dah kene sound dgn bumblebee.. wakaka..

lu mual ke?? muntah terus laa..

haha.. bengang je.. halau suh pegi program lain.. wakaka..

alloo gang.. kalu wa nak tunjuk baik sgt.. tak perlu wa pegi forum tarbiyyah..
kalu wa alim sgt.. abis semua nas wa carik nak suh lu dengar..

lu punya mindset dunia ketiga ke??
( hehe.. ni kasi lu tak mual laa)..

komen moderate je.. tuduh komen atas pagar.. wakaka..

lu bikin kelakar lorr...

lagi satu.. kalu wa baik sgt.. wa tak masuk blog ni..

hahaha. ape punya conclusion lorr..

skang dah muntah blum?? wakaka

bumblebee said...

lagi satu.. kalu wa baik sgt.. wa tak masuk blog ni..

uwwekkkk~~ uwwweeekkk~~

fuh. lega.

SearchForHeaven said...

hahaha.. below stupid.. wakaka..

abih wa ditaruknya...

emo betul tu..

meraban bende lain?? hehehe..

ada tajuk khas ke??
beyond tajuk tak bleh??
abih tu..mana lu punya genius nak baca yang tersurat??

wakaka...

komen wa komen pondan.. wakaka..

well said lorrr...
very funny lorr...

u give a reason to smile.. wakaka

SearchForHeaven said...

haha.. dah muntah kaa?? wakaka..
kasi kuar itu muntah hijau aaa..

---------
bumblebee..
kita sebagai sedara seislam..

harus hormat menghormati...
tak elok tu..

--------------

wakaka.. itu komen pondan.. lu muntah hijau eh.. wakakaka

SearchForHeaven said...

seem we have clown here..it could be me kaa???

-------

dia baling batu.. dia orang baling batu gak..

dia bagi racun.. dia nak orang bagi racun gak.. kalu bagi susu.. tak nak.. tak layan..

kalu gaduh.. nak gaduh sampai habis..
wakakaka..

patut lorrr..

bukan muntah lagi ni.. mau kene cirit birit.. wakakaka

SearchForHeaven said...

hujah dgn quran/hadith tak bleh..tak leh pakai kat sini..

sini.. otak vs otak.. itu macam ka??

haha..

patutlaa nak sgt lawan makian..

bolehlaa lu tuduh.. budak PAS pun guna makian..

budak PAS pun suka gaduh.. haha

tarbiyah PAS rosak.. wakaka..

totok TGHH emosional.. hahaha..
totok TGHH tak reti pakai ayat elok..

hahaha..

wa kasi point lagi..

kalu totok TGHH response tak baik..

itu laa produk bodo rusila.. wakaka..

hahahaa...

mari kita bogelkan apa yang tersurat dan tersirat..

kita tengok sape yang muntah.. wakakaka...

SearchForHeaven said...

alamak.. terbalik plak..

wa yang provoke.. wa di provoke ni?? wakakaka..

blues tengahari ahad.. wakaka

MaLin-0ri said...

tu la, puok2 Ngok ni tulis je nak islamic state tp bila org berhujah guna nas quran n hadith mula rasa cuak , rasa mual huhuhu

-> jgnla gunakan perkataan basmalah ke nak islamic state ke utk menutup kemungkaran dan kesesatan anda, kesianla kat macai2 anda tu depa lurus bendoi woii

Xenan said...

SFH..semangat nampak.hahaha.chill bro

persoalanan kat sini bukan hujah al quran ke dak bro.

tapi boleh ke niat camnih

"sahaja aku mensabotaj kawan2 aku kerana pas dan islam"

hujah di balas hujah bro...main sabotaj ni keje anak2 kecil@UMNO.

Sbb tuh la anak2 kecil ni suka main api.

prob die kenapa ade org PAS pon berfikrah anak2 kecil ni?

kenapa hasil tarbiyah pas pon melahirkan anak2 kecil yg suka main api?

"sahaja aku rela dan wala' mensabotaj kerana pas?"

Harris said...

Kah!Kah!Kah!Lawak r plak gua teng0k SFH nih!Terem0 la plak!Relax r br0..COOL BEB!!COOL!!

SearchForHeaven said...

kuang.. kuang...

wa emo ke?? wakakaka..

bro Xenan.

-kenapa hasil tarbiyah pas pon melahirkan anak2 kecil yg suka main api?

lu cakap benda ni hasil tarbiyah PAS ke??

Bro..

wa nak tanya siapa kebudakan sini??

Lu tengok realiti dunia lorr..
lu tengok sejarah dunia..

Dlm perjuangan.. mesti ada person yang buat spoil.. mcm duri dlm daging..

Lu tengok perjuangan rasullullah..
Abdullah Bin Ubai dapat tarbiyah dari sape??
kenapa jadi munafik jugak..

Inikan plak tarbiyah PAS yang serba kekurangan dan kurang sambutan..

Lu nak cari Kehidupan Idealistic.. takkan dapat kecuali di Syurga..

TETAPI.. SETIAP MUSLIM mesti mahu menuju ke arah itu.. kesempurnaan Hidup berlandaskan Quran dan Hadis..

Kalu manusia tak buat silap, tak buat dosa, itu bukan manusia. itu malaikat..

Huh..

Kalu lu nak menuding kat dlm PAS itu ini.. hehe.. sampai bila tak sempurna..
exploit wala laa.. pil wala laa..

konsep wala perlu ada dlm kepimpinan, wala ini menyeluruh,
wala ini disiplin jemaah dlm menurut pimpinan dan membetulkan pimpinan.

sama macam solat jemaah lorr..

Kalu imam salah tajwid dlm bacaan..
takkan lu nak jerkah dlm solat..
adalah cara dia..

Lu orang semua Bijak2 dan profesional..

kalu lu dlm bidang profesional pun..
contoh kalu dlm company..
kalu lu punya idea baik.. tapi lu kurang ajar dgn CEO.. lu bantah dgn tanpa adab..
lu bleh mengubah keadaan ke??
kalu lu nak ubah keadaan gak. lu take over je company tu.. tapi lu mampu ke??

itu.. simple punya contoh lorr


Semua perumpamaan, contoh pimpinan, contoh ikutan, contoh perbuatan, ALLAH ada tunjukkan sama ada dlm Quran atau dalam kehidupan harian..


haha.. bumblebee mesti mual lagi ni.. wakakaka...

aku hujah guna pil wala ni.. hehe

wa kene taruk lagi ni karang.. haha

SearchForHeaven said...

bro harris..
wa emo ke??? hehehe..
grrrrrrrr... wa geram ni.. wakaka


--- aduiiiiii.. sakit kapla-- (iklan panadol).. wakaka..

Xenan said...

betul tuh bro,

aint't nobody perfect.

Sbb tuh kita perlukan pak polisi.Nak sangka baik jek susah la.

tapi bila di lapik dgn pembalut cekelat wala', PAS n islam sapa nak pantau?

Silap2 si pemantau yg kene keronyok camnih.

Betul la bukan salah tarbiyah 100%

tapi gua makin risau biler tgk org kuat PAS mcm dlm TKO pon perangai camtuh.

Apetah lagi kalau level balaci?

silap2 kalau di suruh bom sana sini pon sanggup buat?

gua nak gelar diorg nih

"the little terrorist"

MaLin-0ri said...

hihihihi little terrorist eK, ni wa petik kata TGNA, blogger celaka, blogger pengumpat..hahahaha Lu puji puja TGNA kunuNla utk kenen TGHA alih2 TGNA yg terjah Lu dgn blogger celaka, blogger pengumpat takleh ilmu drp blog Lu...
Lu xmo konar baring cecah telinga ke wat projek Langgar Pulau Melaka plak kahkah

SearchForHeaven said...

well said bro xenan..

wa tertarik dgn ayat lu..
""orang kuat PAS macam TKO perangai cam tuh....""

hehehe..

geng lu vs geng TKO.. wa rasa kelakor laa..

lu gaduh pasal ape ek??
posting palsu?? khianat ID..
hehehe..

kalu dulu ade kes mod baca mesej..
standard lu..
kije sukarela ni.. server plak server sendiri.. senang lorr nak hack kalu tau cara..

kalu member khianat pun bleh jadi..hehe..

bumblebee said...

SFH katerrr...
geng lu vs geng TKO.. wa rasa kelakor laa..

kah kah kah!!

geli usus gua.

bumblebee said...

gua tak 'taruk' la lu SFH.
gua 'titik' lu jek.
kah kah kah!
lu nih amatur. usaha lagi!

(p/s: kerana gua bukan melayu, gua tak pasti apa maksud taruk, gua buat2 gua paham jek la apa maksud taruk nih. taruk nih aper?)

SearchForHeaven said...

kuang2.. gua amatur tuuuuuu..
wakaka..

bumblebee geli usus.. wakaka..
gua kene titik maaa..

baper titik?? wakakaka..

hehehe...

amatur pun amatur laa..
janji rockkkkk.. wakakaka..

lu bukan melayu.. tapi tulisan lu sebijik cam melayu..
cam melayu UMNO pun ada..
diri sendiri je bijak, orang lain kurenggg..
wakakaka..

lu dah kene mutasi genetik ke??

bontot hitam al-juburi said...

kesian gua tengok org belajar tinggi tapi perangai macam budak2....

Search..blog lu ape cerita?

lepak blog org..komen macam2..blog sendiri jadi sampah...update la bodoh!

ke lu ni jenis kuat mengomen tulisan org je tapi tak reti menulis sendiri?

bumblebee said...

ler montot itam neh. ske ati org la nak update ke tak. ingatkan tulis blog nih dapat gaji ke. ceh. bungek sungguh.

Anonymous said...

bontot hitam = bumblebee

hehehehehe..........

Ibnu Hasan Al-Amin Ar-Rembawi said...

Untuk makluman, aku ada pasang FeedJit Live Tarffic pada blog aku, lokasi aku yang direkod dalam FeedJit itu selalu berubah-ubah walaupun aku buka blog aku di satu tempat saja.

Kemudian aku juga ada pasang app. untuk tahu IP address aku pada blog aku yang sama. Sebagaimana lokasi aku berubah tanpa aku yang berubah lokasi, begitu juga IP address aku juga berubah-ubah walaupun aku gunakan broadband P1 Wimax yang sama.

Dua fenomena di atas memang mengherankan.