Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 18, 2010

Songkok Putih bersumpah dengan nama Allah, dakwa tidak khianat.

Mohd Nor Yahya   
KOTA BHARU, 17 Jan: Datuk Nik Sapeia Nik Yusoff yang didapati bersalah oleh mahkamah kerana menyembur bahan berbahaya terhadap Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini tampil mempertahan dirinya dengan membuat akuan sumpah menggunakan nama Allah.

Beliau berbuat demikian di kediamannya di Pasir Tumboh pagi ini.

Menurutnya, tindakan bersumpah dengan nama Allah itu dibuat berikutan perbicaraannya telah selesai dan hukuman telah dijatuhkan namun merasakan dirinya dianiaya.

"Hari ini saya bersumpah dengan Nama Allah,Wallahi,Wabillahi,Wattallahi,demi Allah sesungguhnya saya dengan ini bersumpah tidak menyerang atau menyembur Tun Dr.Mahathir Mohamed sebagaimana yang dituduh kepada saya” ujar beliau yang juga Naib Presiden Parti Progresif Penduduk (PPP).

"Saya sedar akan sumpahan saya ini dan saya sudah mendapat pandangan daripada orang alim dan pimpinan parti demi menjaga maruah diri dan parti saya," katanya lagi.

10 comments:

MaLin-0ri said...

wa agak Lu dah mental la, tajuk lain isi lain huhuhu

ps: uma Lu xsimpan ubat penenang ka? sian Lu punya fren, bg dia Hidup biar sedap sket <- kata kakmemok haha

Reformis Jalanan said...

Ini bukan Songkok Putih, tapi Rambut Putih kahkahkah

Anonymous said...

gila ke apa nik sapiea ni?
dah terang-terang nampak dia yg pegang pepper spray tu dlm video masa kejadian.

nak buktikan dia gila ke ni? kau dah sepak orang, ada saksi lagi, lepas tu bersumpah kata tak sepak?

bukan bodoh dah ni...memang gila.

Katon Tin Ton said...

sebagaimana yang dituduh

mungkin itu yang dia maksudkan

kepunden said...

songkok putih-ori bila lagi....?

bontot hitam al-juburi said...

MaLin2..henti2 la jadi bodoh dan bahan gelakan org..
lu ni dr dulu bodoh ye...
dah lepak lama dalam blog ni pun masih blur dan bodoh2 alang....
kesian mak bapak lu MaLin...huhuhu

MaLin-0ri said...

nak langgar langgar je la, nak kenen wat mende lg? org yg bodo dan dayus je main kenen2 nih bang! ada masalah dgn mental la tuu huhuhu

Anonymous said...

sukati dia la nak kenen ke ape ke? lu susah hati apahal? ada dia makan minta pada lu? bodoh punya babi mental! huhuhu

MaLin-0ri said...

org mental mmg dia xkisah nak kenen ke nak direct ke bcoz dia dlm mental mode muehehe

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體