Skip to main content

Siti Nurhaliza gagap bahasa English.

Sebelum Siti Nurhaliza kutuk Hadi, baik gua kutuk beliau dulu. Nanti, peminat Siti Nurhaliza akan lupa nak kutuk Hadi, sebaliknya mereka akan mengutuk gua. Gua kan gagap gak bahasa English nih. Ngee.... Pergh.... mesti bangga Hadi mempunyai pengikut macam gua.




"Sponser....." kah kah kah.

Gua gelak sebab audio pun gelak. Apo pun den tak faham. Ngeeee....

Comments

  1. ngah,
    siti nurhalijah nih gagap english tp jutawan. ekau gagap english, smpi bila tak jadik2 jutawan aih. kah kah kah! ngeeee...

    ReplyDelete
  2. ok la tu ada usaha nak cakap. lagi pun tu dulu bro sekarang dah teror dah, berhabuk. lu jangan main2 bro. nanti gua hentak lu kang.

    p/s: Takde sape nak gelar gua "Penjilat" siti ke? he he

    ReplyDelete
  3. i2 pon sbb kawin dgn datuk kuda.ekau bumblebee bile nk kawin?
    aduka dh kawin,walaupn bukn dgn datin k

    ReplyDelete
  4. gua belum puas membujang la.
    esok2 gua kawen la.
    ha ha ha

    dulu slalu org wat lawak siti tak reti cakap inglish.

    "i like po-oh"
    "my best asset is my nipple" (dia nak cakap dimple..)

    kah kah kah!

    ReplyDelete
  5. klo die ckp my best asset is my pimple pon dh kire lawak.apetah lg my nipple.malu ke nk ckp saya tak boleh berbahasa ingeris?cool la bumblebee,saje nk provoke...ngeh2

    ReplyDelete
  6. gua cool la nih. dah lu tanya, gua jawab le sejujurnya. tp sangap le membujang nih. wak banjar suka crita pasal janda. kah kah kah!

    ReplyDelete
  7. bai de wei, gua sorang je ke yg mual dgn wak banjar yg ketagih cerita janda? mcm sial je. nak naikkan rating pun jgn le membodohkan diri dgn telenovela janda smpi siri berderet2. dasar melayu gila seks. tak cukup iklan prodak seks, entry blog pon selang 3-4 crita, tulis lg pasal janda. miang fakap! bluwweekkk!

    ReplyDelete
  8. hebat sgt ke klu bleh ckp english..poyo ja

    ReplyDelete
  9. takde la hebat sgt, tp berguna jugak kalau bleh ckp english dlm era teknologi maklumat dan urbanisasi dan modernisasi dan simulasi dan imunisasi. wakakakakaka

    ReplyDelete
  10. biasela org tua.xkn nk citer psl
    artificial intelligence.mn kene
    dgn budaya melayu.tp melayu yg english or american wannabe ni
    agak menjijikkn n mnjengkelkn,
    english ni cume comunication method je,nothing more or less.
    esp dlm engineering.yg poyo
    2 english wannabe 2la.ak
    bukn poyo,tp bg ak klo bc engineering
    or science article dlm bm,kpala pening la.

    BFF
    belia benci fag
    -ak 2anon yg kt ats-

    ReplyDelete
  11. BBF la. BFF tu paris hilton best fren forever.
    cool la BBF nih. patot kiter suh xenan design t shirt nih. tulis beso2.

    BELIA BENCI FAG

    kat warung2 makan tempat gua nih, asal pelayan jek mesti pondan2. uwargh rimas gua nak order.

    eh BBF, lu nak ckp budaya melayu nih sinonim dgn seks ke?

    kah kah kah!

    ReplyDelete
  12. haha..ak sudah silap da.B dgn F
    suda tukar.sinonim 2ntahle.
    tp prempuan dnilai melalui size buah dada,bukn personoliti.tp
    xkurg juge byk ppuan yg mmg ske
    dnilai melalui kualiti yg ak sbut td.mngikut ilmu agama ak,kerje2 rumh bukn t/jwb istri.klo die
    nk mntk gaji pon boley,sbb i2 hak die.tp well agama dtafsir mlalui bdaya mlayu or arab.sdgkn istri 2teman kpd suami.pnglmn ak knal or kwn dgn seorang
    ppuan sweeden yg bukn degree holder,appearance mediocore,tp
    die ad opinion,interest yg bukn
    tipikal wnita mlayu.hv a good argument.ak rs kualiti mcm
    2lg mnarik dr size dada.i2 pd ak
    yg blum kawin la.

    BBF
    -belia benci fag-

    ReplyDelete
  13. -wak banjar mgunakn konsep paper metro utk mnaikkan rating..metro x sah jika frontpage nye xde crite janda curang, sex bebas, kawin ngan pak mrtua sndri, rogol, liwat n mcm2 lg yg brkaitan ngan sex..so wa nsihatkn lu bumblebee, kuatkan iman n smangat bile bace kt blog wak banjar tue,sian nti lu asik pkul adik lu je, hehehe..snang cite kawin je la, tgk AT tue, hari2 die belek blog wak..

    -bab siti plak, mmg seantero dunia tahu yg minah nie tak pndai inglish, tp die je yg pemalas, org bodoh kalu rajin, lame2 jd pndai gak,..jackie chan cntohnye, sblm nk msuk psaran holywood, ingat die pndai b.i.?..bkn stakat tak pndai ckp, tp siap buta huruf lg mamat tue, tp skang dah femes dah kt holywod..mat saleh nk intrview pun die rilek je..

    -sbb tue siti tak kemana, jguh kmpung je la, x leh gi jauh, sbb PEMALAS!!..lu duit byk, gaji la sorang cikgu yg bole ajar lu pndai ckp b.i..pemalas mcm penyokong umno!!hehehe

    -zargus-

    ReplyDelete
  14. Apa susah nak jadi jutawan... bawak jer duit seribu... dah tukarkan dengan matawang Indonesia... sure dah jadi jutawan... hahaha

    ReplyDelete
  15. oii oiii oiii wa pun tak reti gak cakap inggeris ni.... wa hanya ada satu bahasa jer...... ala² satu malaysia la.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  16. gagap tu biasa le .....tu selindang kat kepala dah tak nampak..

    ReplyDelete
  17. CT asal orang kampung. Mmg susah nak berbahasa inggeris sebab jarang guna. Apesal lak tetiba criter pasal CT dan mskkan video yang dah basi ni?

    ReplyDelete
  18. woi!!!!!
    Pe hal plak org kg ngan bhs ingeris ni..
    Gua pon org kg gak...
    Bleh pon ckp ingeris....
    Ckp jer ler...
    Menulis out...

    ReplyDelete
  19. 1 more thing nih..ceeeehhh...
    AT pi mana?
    Xde post ape2 pon arini...
    Dh kene tangkap & soal siasat pasal projek LANGGAR HADI KER....?

    ReplyDelete
  20. kepunden,
    At dah berbini dh xsama cam org bujang. Masa dia dh terbahagi 2, 1 utk bini, 1 utk blog. Lu perasan dak lps dia kawin dia dh jrg2 sikit post blog. Tp sekali dia post, byk tajuk. Nak cover la tuh..
    Pasni kalau member2 ajak lepak memana, or lepak minum mamak mesti dah susah dah..hehehe..

    ReplyDelete
  21. Ni kes takut bini ke sayang bini..?
    At x nk jwab ker...
    wakakakaka

    ReplyDelete
  22. hahaha....

    pasni kalau ajak aduka kuar minum air mesti dia bagi alasan..... bukan takut bini...... letih.... penat..... alasan biasa kalau takut bini bila member ajak minum..... hahahahahaha

    -abanghensem

    ReplyDelete
  23. nak langgar hadi x pyh ckp org putih...siti bole join.
    ckp ganu & arab je yg perlu.

    "mung bia puok2 mung ,dak abik tindakang gapo dio?"

    cth...

    ReplyDelete
  24. Tanda2 kalau AT tgh lepak dgn memember tiba2 dpt sms, bini suh blk:
    1)tgh rancak berborak tiba2 terdiam atau mood dh xdak nak borak. Muka dh jdk cam ayam berak kapur.
    2)nak cepat2 blk. Apa yg member ckp semua di'ya'kan aje. Nak hbskn conversation cepat2.
    3)
    4)
    sambung lg sapa nak sambung...
    Hahaha...

    ReplyDelete
  25. biasa jer bahasa inggeris. ramai org msia pandai bi tapi tak hebat mana pun. sbb org msia anggap bahasa inggeris ni hebat sgt, tu lah yg jadi bhs rojak. org ngra lain belajar bi dan buat penterjemahan. belajar bi tapi bhs komunikasi bhs negara mereka. org msia bila pandai bi dah tak mau cakap melayu lagi. pandai utk diri sendiri aja. kemudian paksa semua org pandai bi. hehehe kesian siti dan hadi kena kutuk. bi dah jadi macam kebangsaan lah pulak.

    ReplyDelete
  26. kenapa kat msia tak pandai bi jadi isu kat ngra lain tak pulak. org pas pun kiblat ke british jugak ker? terima jer lah klu ada yg tak pandai bi. sama jugak ada org tak pandai geografi, tak pandai sejarah. bukan isu bi ni aduka jgn pandang ke british sgt.

    ReplyDelete
  27. xpndai english 2bukn issue.
    tp klo xnk blajar 2ignorant.
    xpndai la nk blaja.klo dok
    hdup dgn bm,knowledge pn
    limited.zamn skrg leh la,
    akn dtg zamn org bijak.
    skrg pn zamn degree dh xlaku.
    org mymar keje poter kt
    msia ckp english.ms blk
    msia,ak dok igt smua org ckp
    english,sbb mymar 2leh ckp
    english.ak blur2 sbb pk
    apsl org ni xphm bm

    -BBF-

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.