Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 29, 2010

Siapa Kami 4 : Saman Aduka terhadap pengendali blog dan surat khabar akan dibicara 10 Nov

Disclaimer : Oleh kerana terlampau ramai pengunjung baru di aduka taruna, sila perhatikan "oleh: Agensiberitafakap".Segala berita bersertakan "oleh : AgensiBeritaFakap" adalah berbentuk fiksyen dan rekaan semata mata.Terima kasih

Oleh:AgensiBeritaFakap

Kes saman RM2 juta oleh Aduka Taruna terhadap pengendali blog akan dibicarakan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, 10 November

Timbalan Pendaftar K Pavani menetapkan tarikh perbicaraan itu semasa pengurusan kes tersebut hari ini.

Pada 25 January 2010, Aduka Taruna, telah didedahkan maklumat peribadi oleh dua blogger bernick name theunspinner dan parpukari dengan niat untuk memalukan dan membahayakan keluarga Aduka berhubung dengan kes penghinaan almarhum Sultan Johor.

Theunspinner dan Parpukari telah mendedahkan maklumat peribadi aduka dan membuat fitnah mencemarkan nama baik serta reputasinya, apabila ia membawa maksud beliau (Aduka) telah pergi ke kelantan dengan niat untuk melarikan diri.

Beberapa surat khabar yang turut mengeluarkan kenyataan sedemikian akan turut didakwa

Dalam samannya itu beliau menuntut gantirugi am RM2 juta, gantirugi memburukkan, gantirugi teladan, dan gantirugi atas reputasinya yang tercemar.

--------------------------------------
Watchout theunspinner n parpukari..tunggu jek la berita mcm ni akan kuar

29 comments:

DaKMuO said...

Salam..


Wakakaka.. bapak kayanya aduka pasni.. Terus jadi jutawan mamat AT pasni.. waaa.. kaum kerabat mamat AT pasni goyang kaki laaa...

Perrrgghhhh.. agak2 lu sume kan.. kalo gua ikut cara mamat AT ni.. ok x? khakhakha.. best siot.. KAYA... KAYA.. KAYA...

Gua dah ckp dah.. sblm ni.. POST ENTRY dan KOMEN gua.. ada ckp.. Tindakan Aduka Taruna ni menguntungkan dia dan keluarganya... Malu tu kejap je.. bila dah berduet sok.. Orang pandang blk bro..

Perrrgghhh.. xnk ulur2 sket kat gua ke duit tu? RM 2 juta bai.. bukan 2 hengget..

Tapi.. ada ke duit blogger 2 ekor tu? Lu saman dia Rm2000 pun belum tentu dapat byr kot? Hahaha.. anyway.. TAHNIAH DAN SYABAS la kepada mamat AT.. menang besar namanya ni.. Tahun baru china pn dh nk dekat.. MAKAN BESAR la lu bro..

Tapi... walaupun mamat AT menang besar dan makan besar.. INGAT! kepada blogger lain.. Jangan nk amek kesempatan buat taik utk menghina sape2 lagi pasni.. Mungkin arini nasib mamat AT sungguh bertuah.. Tapi sok lusa.. nasib lu yg len tu.. xtentu lagik baik bro..

Dan gua berharap sangat.. pasni mamat AT akan berblogging dgn cara yg lebih afdal.. hehehe.. dh dpt Rm2 juta nnt.. nk terus masuk main POLITIK pun boleh kot.. Tunjukkan hebat anda berPOLITIK dengan cara yang anda mahukan.. buat PARTI BEBAS la kot.. keh keh keh.. Opppsss.. terpolitik lak gua..

Anyway bro.. SALAH TETAP SALAH.. mana yg salah tu.. settlekan kesalahan tu dulu..


Berita kaya..
Artikel Duit..
Cerita jutawan..

Posting miskin > http://dakmuo.frenzyfm.my

DaKMuO said...
This comment has been removed by the author.
DaKMuO said...

Ooopppsss.. tertinggal plak gua..

Baru terperasan TITLE atas tu.. APSAL 10 November lak bro?? Lamanya? Leh perjelaskan? Trimas!


Citer SAMAN ini juga,
telah di PULAS oleh DaKMuO di blognya.

Usha cni> Aduka Taruna Jutawan???"

mujahid_cinta said...

apa kata rakyat johor bagi cadangan kat raja johor suh saman aduka lak cm ne? bagus tak cadangan?
sb apa cadangan aku cm ni sb aduka bersifat menghukum jadi apasalahnya kalau raja saman beliau jika aduka boleh saman orang,orang pun boleh saman dia

bueekkk said...

wohooo..! gua org pertama yg komen ke nih? ah lantak ah, bukan tuh yg gua nk taip sbnrnya..
tuh kalo menang kes.. harap2 lah kalah kes..
kah kah kah..
Tuhan tuh Maha Adil..
ramai yg kata AT nih hina keluarga Nabi..

so, apa salahnya org hina AT nih..?
tol x? ngee~!! sekadar komen..!!

sebelum gua post, baik gua bgtau kat dak mujahid_cinta nih..
bagus gak cadangan ko tuh..
suruh sultan johor saman aduka taruna nih rm20 juta SAHAJA.. tgk camne.. ada x dia merasa rm2 juta tuh kalo menang kes.. kah kah kah..

bueekkk said...

dak mujahid_cinta, meh aku nk ulas sket la kat ko ape yg dia post td tuh...

"Tapi.. ada ke duit blogger 2 ekor tu? Lu saman dia Rm2000

ha ha ha..
ko bayangkan lah kan, kalo kerabat2 di raja nih saman si AT nih rm2000 setiap sorg, pun belum tentu dapat byr kot?

ops sorry.. terpinjam ayat "pun belum tentu dapat byr kot?"

hahahahaha...

~ Muhamad Nor Haqim ~ said...

AT saman org, sultan saman AT..
pstu nnt kuar lak org ln saman sultan..
pstu wat demo bantah xleh saman sultan..
pstu kuar citer xde bukti, kne saman lagi..

haishh...ape nak jadi ngan org malaysia yg kononnye tercinte ni??last2 yg untung lawyer2 kt luar tu..yg kite2 ni konon kate puas ati lah itu ini wlupn hakikatnye xdpt ape2 + pnuh ngan rase dengki..

cmne hidayah ALLAH nak turun??aiseh..

DaKMuO said...

Salam

~ Muhamad Nor Haqim ~

Ye la bro.. slalunya kita asik dengar ARTIS SAMAN ARTIS.. KAWAN SAMAN KAWAN.. CIKGU SAMAN CIKGU.. Nak gak kita tengok.. Sultan Saman Rakyat kot..

Tapi.. pe faedahnya Sultan nak Saman si mamat AT ni? Negeri Johor ni dah cukup kaya raya dan maju.. Sebab tu gua bangga dok Johor.. Ramai orang2 dari negeri lain, datang JOHOR untuk mencari REZEKI.. Gua bangga tu tau.. JOHOR ni banyak jasanya.. Cuba lu bukak SEJARAH TANAH MELAYU betul2.. Lu tengok citer2 Sejarah JOHOR, berbanding negeri lain?? Fuuhh.. besar jasanya NEGERI JOHOR dan KEPIMPINAN JOHOR ni tau..

Ni balik2.. yang lu sume RESEARCH pasal keburukan JOHOR je.. Alahai.. Ni mmg adat orang kita la ni.. YANG BURUK SEBUTIR tu ORANG PANDANG, ORANG INGAT, ORANG MENGATA.. YANG BAIKNYA SEGANTANG orang XPANDANG..

Maybe.. Mengingati KEBURUKAN orang lagik best dari mengingati KEBAIKKANnya kot? Sedangkan, KEBAIKAN tu la yang membawa SERIBU ERTA makna..


Blog Jahanam > http://dakmuo.frenzyfm.my

Adif Firdaus said...

Kalau nak kaya, berniaga laa..

Jom Berniaga Jus Jambu

=> Rahsia Jus Jambu

kepunden said...

Yahooo...
Gua nk minta AT sponsor T-shirt langgor sape2 plak..

ibnu marzuki al firdaus said...

GUNAKAN HAK ANDA UNTUK MENGUNDI DI SINI SEKARANG!

CgLyn said...

Nanti duit tu bolehlah buat bayar denda hina sultan johor. Selebihnya buat print t-shirt dan sponsor projek Langgar Hadi.

zargus2702 said...

-prsoalannye cmner mklumat peribadi AT bole dikorek dan trsebar?..wa rase mlalui no a/c AT la ..hanya org yg keje dlm bank jer yg bole tau maklumat perbadi seseorang ngan detail hnya mlalui no a/c..bini wa keje bank, akaun siti nurhaliza pun die bole tgk kcuali akaun yg taraf vvip or vvvip la..

-so parpukari dlm kes nie lbih cndong kat dia, sbb die keje bank gak, mayb die ade geng yg keje dlm maybank..pihak maybank hrap amik serius dgn hal nie sbb mlibatkan keselamatan awam..

-zargus-

GOMO said...

WAJIB BACA - Jemaah PAS Reform dalam Gerakkan Dakwah Kepada Rakyat ttp://www.papagomo.com/2010/01/wajib-baca-jemaah-pas-reform-dalam.html

GOMO said...

nak saman pulak....PUNDEK lah lu ADUKA nak MAMPOS....

nasib baik lu la lari pi Terengganu. Kalau tidak SAH makan PENAMPOR Haji Hadi.....ha ha ha

kira nak Keantan kononya nak mintak nyawa llah dari Hussam...he he he.....

kepunden said...

Gua rase Parpukari Pengampu brpakat dgn PapaGomo...
note: ni teori bkn fitnah..kang kene report plak..
wakakaka

Adif Firdaus said...

Gunakan blog anda dgn cara yg betul dan berhemah.

Anda belum mempunyai BLOG?
=> Panduan Buat BLOG

norkiah said...

Mawar Merah says: walaupun saya bukan dari Johor tapi saya tau yang almarhum Sultan adalah seorg raja yang perihatin dan bertimbang rasa. Beliau pernah mangambil anak yatim piatu sebagai anak angkat dari tempat kami. Ketika itu beliau jd Yang di pertuan agong. Alfatihah

alfarook said...

heheh..blogger nak saman menyaman pulak..sanubari sensitif betul...

Are you worth for 2mil??

Bukan ke dalam post kau sebelum ni pernah menghina parpukari.???

http://adukataruna.blogspot.com/2010/01/parpu-kari-wajah-pejuang-sejati-melayu.html

Lepas kau saman pk..nanti pk pulak saman ngko..aku mengingatkan aje

ps:kalau register no akaun maybank ko dlm maybank2u aku..bukan ke nama ko kuar bila aku nak transfer duit..salah ko dedah no akaun ke salah bank dedahkan nama ko...?????

ibnu marzuki al firdaus said...

ps:kalau register no akaun maybank ko dlm maybank2u aku..bukan ke nama ko kuar bila aku nak transfer duit..salah ko dedah no akaun ke salah bank dedahkan nama ko...?????

MAYBANK TU KELUAR DGN NO IC SKALIKAH? DAHSYAT TUH, BEB! KES RAJA NI SAMA BRT SBNRNYA DGN ISU POLIGAMI...

ibnu marzuki al firdaus said...

LU ORG TGK SPONGE BOB SKRG... RAJA GILA RAMPAS APA JE DAPAT? CAYALAH TV9!

House PK said...

Aduka Tarak Guna, bila nak saman? Cepat la sikit ya...he he he

ibnu marzuki al firdaus said...

ABG KT PAKAI BAJU COKLATLAH HR NI... DIA TUTUP WJH SBB ADA GENG2 JHR BDH KANG P BANGANG KERJAKAN ORG TERANIYA PLK...

Admin said...

Cerita Saman ni kan fiksyen.. maksudnya rekaan alias fukup.

Adif Firdaus said...

Domain FREE

Dapatkan cepat di sini
=> Free Domain

mujahid_cinta said...
This comment has been removed by the author.
mujahid_cinta said...

bueekkk HMMM memang blooger takde duit 2 juta tapi kalau aduka menang mesti c blogger 2 diiktihar muflis, habis 2 jadilah papa kedana hehehe dengan rumah,kete,dll.... harta disita

memang sultan banyak duit tapi saman untuk pengajaran,sb aduka nak saman orang dia pun tak fk tentang kesusahan orang,


bersatu kita teguh,bercerai kita roboh...


renung-renungkanlah



jangan sampai melayu tinggal nama,,
menrepak dinegara sendiri..


takbirrrrr......

TAUFIK SM™ said...

lawat http://www.taufiksm.com/jom-singkirkan-blog-aduka-taruna/ ..... utk pengajaran buat ko aduka taruna....

amigo dmalino said...

tapi yang betul-betul pasti, budak bengap si AT ni memang terlalu kurang hajar..dia rasa diri dia dah hebat sangat..