Skip to main content

Siapa Kami 4 : Saman Aduka terhadap pengendali blog dan surat khabar akan dibicara 10 Nov

Disclaimer : Oleh kerana terlampau ramai pengunjung baru di aduka taruna, sila perhatikan "oleh: Agensiberitafakap".Segala berita bersertakan "oleh : AgensiBeritaFakap" adalah berbentuk fiksyen dan rekaan semata mata.Terima kasih

Oleh:AgensiBeritaFakap

Kes saman RM2 juta oleh Aduka Taruna terhadap pengendali blog akan dibicarakan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, 10 November

Timbalan Pendaftar K Pavani menetapkan tarikh perbicaraan itu semasa pengurusan kes tersebut hari ini.

Pada 25 January 2010, Aduka Taruna, telah didedahkan maklumat peribadi oleh dua blogger bernick name theunspinner dan parpukari dengan niat untuk memalukan dan membahayakan keluarga Aduka berhubung dengan kes penghinaan almarhum Sultan Johor.

Theunspinner dan Parpukari telah mendedahkan maklumat peribadi aduka dan membuat fitnah mencemarkan nama baik serta reputasinya, apabila ia membawa maksud beliau (Aduka) telah pergi ke kelantan dengan niat untuk melarikan diri.

Beberapa surat khabar yang turut mengeluarkan kenyataan sedemikian akan turut didakwa

Dalam samannya itu beliau menuntut gantirugi am RM2 juta, gantirugi memburukkan, gantirugi teladan, dan gantirugi atas reputasinya yang tercemar.

--------------------------------------
Watchout theunspinner n parpukari..tunggu jek la berita mcm ni akan kuar

Comments

  1. Salam..


    Wakakaka.. bapak kayanya aduka pasni.. Terus jadi jutawan mamat AT pasni.. waaa.. kaum kerabat mamat AT pasni goyang kaki laaa...

    Perrrgghhhh.. agak2 lu sume kan.. kalo gua ikut cara mamat AT ni.. ok x? khakhakha.. best siot.. KAYA... KAYA.. KAYA...

    Gua dah ckp dah.. sblm ni.. POST ENTRY dan KOMEN gua.. ada ckp.. Tindakan Aduka Taruna ni menguntungkan dia dan keluarganya... Malu tu kejap je.. bila dah berduet sok.. Orang pandang blk bro..

    Perrrgghhh.. xnk ulur2 sket kat gua ke duit tu? RM 2 juta bai.. bukan 2 hengget..

    Tapi.. ada ke duit blogger 2 ekor tu? Lu saman dia Rm2000 pun belum tentu dapat byr kot? Hahaha.. anyway.. TAHNIAH DAN SYABAS la kepada mamat AT.. menang besar namanya ni.. Tahun baru china pn dh nk dekat.. MAKAN BESAR la lu bro..

    Tapi... walaupun mamat AT menang besar dan makan besar.. INGAT! kepada blogger lain.. Jangan nk amek kesempatan buat taik utk menghina sape2 lagi pasni.. Mungkin arini nasib mamat AT sungguh bertuah.. Tapi sok lusa.. nasib lu yg len tu.. xtentu lagik baik bro..

    Dan gua berharap sangat.. pasni mamat AT akan berblogging dgn cara yg lebih afdal.. hehehe.. dh dpt Rm2 juta nnt.. nk terus masuk main POLITIK pun boleh kot.. Tunjukkan hebat anda berPOLITIK dengan cara yang anda mahukan.. buat PARTI BEBAS la kot.. keh keh keh.. Opppsss.. terpolitik lak gua..

    Anyway bro.. SALAH TETAP SALAH.. mana yg salah tu.. settlekan kesalahan tu dulu..


    Berita kaya..
    Artikel Duit..
    Cerita jutawan..

    Posting miskin > http://dakmuo.frenzyfm.my

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Ooopppsss.. tertinggal plak gua..

    Baru terperasan TITLE atas tu.. APSAL 10 November lak bro?? Lamanya? Leh perjelaskan? Trimas!


    Citer SAMAN ini juga,
    telah di PULAS oleh DaKMuO di blognya.

    Usha cni> Aduka Taruna Jutawan???"

    ReplyDelete
  4. apa kata rakyat johor bagi cadangan kat raja johor suh saman aduka lak cm ne? bagus tak cadangan?
    sb apa cadangan aku cm ni sb aduka bersifat menghukum jadi apasalahnya kalau raja saman beliau jika aduka boleh saman orang,orang pun boleh saman dia

    ReplyDelete
  5. wohooo..! gua org pertama yg komen ke nih? ah lantak ah, bukan tuh yg gua nk taip sbnrnya..
    tuh kalo menang kes.. harap2 lah kalah kes..
    kah kah kah..
    Tuhan tuh Maha Adil..
    ramai yg kata AT nih hina keluarga Nabi..

    so, apa salahnya org hina AT nih..?
    tol x? ngee~!! sekadar komen..!!

    sebelum gua post, baik gua bgtau kat dak mujahid_cinta nih..
    bagus gak cadangan ko tuh..
    suruh sultan johor saman aduka taruna nih rm20 juta SAHAJA.. tgk camne.. ada x dia merasa rm2 juta tuh kalo menang kes.. kah kah kah..

    ReplyDelete
  6. dak mujahid_cinta, meh aku nk ulas sket la kat ko ape yg dia post td tuh...

    "Tapi.. ada ke duit blogger 2 ekor tu? Lu saman dia Rm2000

    ha ha ha..
    ko bayangkan lah kan, kalo kerabat2 di raja nih saman si AT nih rm2000 setiap sorg, pun belum tentu dapat byr kot?

    ops sorry.. terpinjam ayat "pun belum tentu dapat byr kot?"

    hahahahaha...

    ReplyDelete
  7. AT saman org, sultan saman AT..
    pstu nnt kuar lak org ln saman sultan..
    pstu wat demo bantah xleh saman sultan..
    pstu kuar citer xde bukti, kne saman lagi..

    haishh...ape nak jadi ngan org malaysia yg kononnye tercinte ni??last2 yg untung lawyer2 kt luar tu..yg kite2 ni konon kate puas ati lah itu ini wlupn hakikatnye xdpt ape2 + pnuh ngan rase dengki..

    cmne hidayah ALLAH nak turun??aiseh..

    ReplyDelete
  8. Salam

    ~ Muhamad Nor Haqim ~

    Ye la bro.. slalunya kita asik dengar ARTIS SAMAN ARTIS.. KAWAN SAMAN KAWAN.. CIKGU SAMAN CIKGU.. Nak gak kita tengok.. Sultan Saman Rakyat kot..

    Tapi.. pe faedahnya Sultan nak Saman si mamat AT ni? Negeri Johor ni dah cukup kaya raya dan maju.. Sebab tu gua bangga dok Johor.. Ramai orang2 dari negeri lain, datang JOHOR untuk mencari REZEKI.. Gua bangga tu tau.. JOHOR ni banyak jasanya.. Cuba lu bukak SEJARAH TANAH MELAYU betul2.. Lu tengok citer2 Sejarah JOHOR, berbanding negeri lain?? Fuuhh.. besar jasanya NEGERI JOHOR dan KEPIMPINAN JOHOR ni tau..

    Ni balik2.. yang lu sume RESEARCH pasal keburukan JOHOR je.. Alahai.. Ni mmg adat orang kita la ni.. YANG BURUK SEBUTIR tu ORANG PANDANG, ORANG INGAT, ORANG MENGATA.. YANG BAIKNYA SEGANTANG orang XPANDANG..

    Maybe.. Mengingati KEBURUKAN orang lagik best dari mengingati KEBAIKKANnya kot? Sedangkan, KEBAIKAN tu la yang membawa SERIBU ERTA makna..


    Blog Jahanam > http://dakmuo.frenzyfm.my

    ReplyDelete
  9. Kalau nak kaya, berniaga laa..

    Jom Berniaga Jus Jambu

    => Rahsia Jus Jambu

    ReplyDelete
  10. Yahooo...
    Gua nk minta AT sponsor T-shirt langgor sape2 plak..

    ReplyDelete
  11. Nanti duit tu bolehlah buat bayar denda hina sultan johor. Selebihnya buat print t-shirt dan sponsor projek Langgar Hadi.

    ReplyDelete
  12. -prsoalannye cmner mklumat peribadi AT bole dikorek dan trsebar?..wa rase mlalui no a/c AT la ..hanya org yg keje dlm bank jer yg bole tau maklumat perbadi seseorang ngan detail hnya mlalui no a/c..bini wa keje bank, akaun siti nurhaliza pun die bole tgk kcuali akaun yg taraf vvip or vvvip la..

    -so parpukari dlm kes nie lbih cndong kat dia, sbb die keje bank gak, mayb die ade geng yg keje dlm maybank..pihak maybank hrap amik serius dgn hal nie sbb mlibatkan keselamatan awam..

    -zargus-

    ReplyDelete
  13. WAJIB BACA - Jemaah PAS Reform dalam Gerakkan Dakwah Kepada Rakyat ttp://www.papagomo.com/2010/01/wajib-baca-jemaah-pas-reform-dalam.html

    ReplyDelete
  14. nak saman pulak....PUNDEK lah lu ADUKA nak MAMPOS....

    nasib baik lu la lari pi Terengganu. Kalau tidak SAH makan PENAMPOR Haji Hadi.....ha ha ha

    kira nak Keantan kononya nak mintak nyawa llah dari Hussam...he he he.....

    ReplyDelete
  15. Gua rase Parpukari Pengampu brpakat dgn PapaGomo...
    note: ni teori bkn fitnah..kang kene report plak..
    wakakaka

    ReplyDelete
  16. Gunakan blog anda dgn cara yg betul dan berhemah.

    Anda belum mempunyai BLOG?
    => Panduan Buat BLOG

    ReplyDelete
  17. Mawar Merah says: walaupun saya bukan dari Johor tapi saya tau yang almarhum Sultan adalah seorg raja yang perihatin dan bertimbang rasa. Beliau pernah mangambil anak yatim piatu sebagai anak angkat dari tempat kami. Ketika itu beliau jd Yang di pertuan agong. Alfatihah

    ReplyDelete
  18. heheh..blogger nak saman menyaman pulak..sanubari sensitif betul...

    Are you worth for 2mil??

    Bukan ke dalam post kau sebelum ni pernah menghina parpukari.???

    http://adukataruna.blogspot.com/2010/01/parpu-kari-wajah-pejuang-sejati-melayu.html

    Lepas kau saman pk..nanti pk pulak saman ngko..aku mengingatkan aje

    ps:kalau register no akaun maybank ko dlm maybank2u aku..bukan ke nama ko kuar bila aku nak transfer duit..salah ko dedah no akaun ke salah bank dedahkan nama ko...?????

    ReplyDelete
  19. ps:kalau register no akaun maybank ko dlm maybank2u aku..bukan ke nama ko kuar bila aku nak transfer duit..salah ko dedah no akaun ke salah bank dedahkan nama ko...?????

    MAYBANK TU KELUAR DGN NO IC SKALIKAH? DAHSYAT TUH, BEB! KES RAJA NI SAMA BRT SBNRNYA DGN ISU POLIGAMI...

    ReplyDelete
  20. Aduka Tarak Guna, bila nak saman? Cepat la sikit ya...he he he

    ReplyDelete
  21. Cerita Saman ni kan fiksyen.. maksudnya rekaan alias fukup.

    ReplyDelete
  22. bueekkk HMMM memang blooger takde duit 2 juta tapi kalau aduka menang mesti c blogger 2 diiktihar muflis, habis 2 jadilah papa kedana hehehe dengan rumah,kete,dll.... harta disita

    memang sultan banyak duit tapi saman untuk pengajaran,sb aduka nak saman orang dia pun tak fk tentang kesusahan orang,


    bersatu kita teguh,bercerai kita roboh...


    renung-renungkanlah



    jangan sampai melayu tinggal nama,,
    menrepak dinegara sendiri..


    takbirrrrr......

    ReplyDelete
  23. lawat http://www.taufiksm.com/jom-singkirkan-blog-aduka-taruna/ ..... utk pengajaran buat ko aduka taruna....

    ReplyDelete
  24. tapi yang betul-betul pasti, budak bengap si AT ni memang terlalu kurang hajar..dia rasa diri dia dah hebat sangat..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.