Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 25, 2010

Penjelasan rasmi PAS Reform

1. Aduka Taruna


Aduka Taruna adalah sahabat gua.Prinsip gua kalu dah sahabat tu..wangi atau busuk tetap sahabat gua.Yup sahabat gua yg sorg nih mmg sgt "loud " org nya.Kali ini ke "loud" an die dah hampir memakan diri.

Tak penting sgt gua sokong die ke idak.Realitinya gua tak mampu pon nak tolong die melainkan nasihat2 dan doa sahaja.Gua sangat harap aduka dan pihak berkuasa dapat menyelesaikan kes nih dgn aman.

Realitinya kes aduka adalah rentetan dari namawee, peristiwa makian di website sultan perak, pelajar aswara dan banyak lagi.Gua yakin kes2 baru seperti ini kan terus timbul selepas ni.
Kenapa kes2 umpama "civil disobedient" camnih makin kerap timbul?Kenapa rakyat malaysia makin ramai terdorong utk melakukan kesalahan sebegini?lu org pikir la sendiri..


2.LOGO PAS REFORM




Bila Aduka dan posting kontrovasi nya di di print screen dan telah di edit bersama logo ini, PAS telah dikaitkan pada Aduka sebagai blogger PAS.

Gua terpanggil utk menjelaskan fitnah yg direka cipta ni
1st Sepanjang pengetahuan gua, Aduka bukan ahli pas dan jauh sekali Blogger PAS.Dia cuma penyokong usaha murni PAS dalam pembinaan Negara Islam.Kerana itu dia selalu mengkritik PAS dalam usaha memantapkan gerakan ke arah Negara Islam dari kaca mata dia.Dan dah tentulah dia tak tertakluk dibawah akhlak jemaah PAS sbb dia mmg bukan jemaah PAS.

2nd Gua adalah pemegang copyright logo ini selaku pencipta.Logo ini dicipta kerana gua sgt sedih dgn keadaan PAS ketika Nik Aziz menganjurkan muktamar khas PAS.Boleh rujuk di blog gua.

3rd Gua nak menegaskan logo ini langsung tak mewakili PAS.Logo ini milik gua, dan gua benarkan sahabat2 gua gunakan sebagai tanda pengharapan ke arah reformasi PAS yg lebih baik.

4th Sebarang usaha untuk mengaitkan PAS dan Aduka melalui logo ini adalah fitnah semata2.Gua tak halal dunia akhirat.Titik!

3. T shirt PAS REFORM




Ada pulak org PAS yang mendakwa T shirt PAS Reform ini bertujuan untuk memecahkan jemaah dan sebagainya.

Gua nak bagitau lu org kenapa T shirt nih di reka.

1st Intipati gerakan PAS Reform adalah pembinaan Negara Islam.T shirt ini adalah untuk memperkenalkan idea Negara Islam kepada semua terutamanya pada golongan muda peminat t shirt.
2nd Untuk pengetahuan lu org PAS, ramai jek anak muda yg nampak tunggang langgang teringin sgt nak menyokong PAS atas cita2 Negara Islam.Tapi sapa pedulik kat budak2 ni?Kalau lu org tanak peduli sbb nampak tunggang langgang biar kitorg jek yg pedulik
3rd Gua langsung tak target T shirt ni tuk ahli PAS.Kalau PAS nak haramkan ahli dia beli pon gua tak kesah le.
4th Kami mahu mempromosi idelisma political activis negara islam sebagai badan pendesak kepada PAS dgn harapan PAS menunaikan cita2 negara islam kami.

Project Langgar Hadi

Macam gua cakap, intipati PAS reform adalah negara Islam.Dalam Malaysia ni telah ada demokrasi jd cita2 negara islam hanya tercapai melalui undi. Tak ada cara lain lagi yg paling aman dan berkesan.
Malang bagi kami melihat TGHA sebagai batu penghalang kerana imej dan perlakuan beliau dilihat sgt tak membantu perkembangan negara islam melalui undi.Kami yakin pandangan kami dikongsi oleh ramai penyokong dan pengundi PAS.
Jadi tindakan kami ialah mewujudkan Projek langgar hadi(nama glamer) atau wacana ilmu(nama common) utk bertanya sendiri pada TGHA kenapa beliau nampak begitu.
Takan terlucut jawatan TGHA akibat langgaran Kami.Jangan risau la bro PAS semua.
Damage has done.Demi menjaga nama baik PAS, gua dengan rela hatinya ingin menarik t shirt dan logo dari kegunaan mana2 blogger mengikut kehendak blogger itu sendiri.
Sekian penjelasan wa.

Tamat

http://xenanhu.blogspot.com/

27 comments:

muor76 said...

beh tu si khairul nizam dah serah diri kat balai polis ke?

killroy said...

he doesnt potray a person who supported the development of a Islamic Nation. he better not even consider himself as Islamic as well. by the language used, unproffesional, unethical and radical. yes it is your blog and you have the right to say whatever you wish. but watchout.

GOMO said...

jahanam mu....kau encemarkan nama PAS...baik baik PAS for ALL sekarang dah tukar PAS Reform......

Celako celako celako...

GOMO said...

kepala pundek hang lah...Gua lu gua lu konon.....

time memaki hamun hangpa tak ingat. ni hag dok menyesal pulak.

dok kata pulak hangpa bukan PAS hangpa kalau bukan PAS apa?

hangpa ni puak EDROGAN dalam PAS yang memang berniat nak memecahbelahkan PAS dari dalam.

hangpa dah salah nak kkata namawee lah itu lah ini lah.....PUNDEK lah.

Konon takda niat nak JATUHKAN Haji Hadi. habis tu pasal apa nak LANGGAR Haji hadi? Ni semua ada niat jahat sama sekali dalam menjahanam kan PAS.

Selama umno dan pas wujud PAS tak pernah berpecah. tapi bila si Anwar tu ada dan bergabung dengan PAS maka pas dah jadi dua puak.

patutlah selepas zaman reformasi ramai yang masuk PAS. rupanya na pecahkan PAS dari dalam.

Jahanam hangpa sekalian. Pas Refor? REFORMASI. memang SAH hangpa ni puak Anwar yang berbajukan PAS.

docbesi said...

ishh!!buduh btul la org msia ni!! mmg buduh! kena tipu ngan melayu umno sampai ke tua !! ish..PAS ke, keadialan ke mmg bodoh!! kalu umno tu jgn tanya la mmg dah bodoh, sial lagi bangsat!!
pada gua, kalu dah org kurang hajar kita pun kena kurang hajar jugak la..cakap elok taknak dgr, buat buduh jer, pe lagi option yg ada supaya org pay attention!! ish..menyampah btul aku ngan org2 pas2 yg konon membawa imej islam, tp bangang!! mmg pas kena reform la..bnyk sgt mahluk2 bahlol yg konon nk jadi pemimpin islam!! bangsat...!! lagi ramai blooger yg guna language mcm aduka teruna lagi bgs, br dorg 'dgr cakap'..keadilan pun sama jer! makin lama makin hancus!! so pelagi yg bleh diharap!! umno tu dah mmg mcm sial sampai bila2...argghhh..bbbooddooh!! malaysia bodoh!!

JAIRO said...

betul ka pas ni nak tubuh kan negara islam? takder pun dalam perlembagaan parti.. nik aziz pun menafikannya

Reformis Jalanan said...

Xenan, apa kata kao pulak mengetuai PAS reform dan Projek Langgar Hadi?? ;)

GenerationY said...

WOi jebat lahanat.. ckp je la ni sume nak wat bisnes.. bisnes jual baju.. nak jual baju jual le cop lain, kenape nak letak logo pas lak.. mangkuk ayun, asyik pk untung sendirije, kapitalis.. logo pas lak yg ko nak jual pasal ape.. lpasni ko g jual kopi cap pas reform lak.. hahaha... aku ade kedai tshirt printing la mangkuk.. byk untung ni... lahanat...

DaKMuO said...

Salam...

Kepada makhluk2 blogger sekalian..
Kepada pembaca2 blog sekalian..
Kepada skodenger2 sekalian..
Kepada wartawan2 sekalian..
Kepada paparazi & mamarazi sekalian..
Kepada semua yang membaca tulisan komen aku ni yep..

Motif utama kita terjah blog mangkuk ayun ni, adalah sebab mangkuk ayun ni menghina Sultan Johor dan juga merangkap masyarakat Johor serta takhlukannya.

Yang korang nk kecah2 pasal politik, pasal nak maki mangkuk ayun ni pasal PAS laa.. Umno laa itu la.. ini laa.. apa kes??

Yang korang dok maki menggila mamat ayun ni lebih2 kang, korang lak yang naik turun mahkamah, mamat ni lak yg senyum lebar..

Jadi kepada korang2 semua, jgn la jadi mangkuk ayun cam mamat AdukaTaruna mangkuk jamban ni..

Korang pakat bertandang, berkemah kat cni lama2 pun, buat semak traffic blog mangkuk ayun ni je, mangkuk ayun ni, tetap rilek je kat umah.

Jadi, nasihat aku kat korang semua, sape2 yg kenal mangkuk ayun ni, sila2 la bagi maklumat dan kerjasama ngan pihak berkuasa. Agar pihak berkuasa dapat menahan mangkuk ayun ni. Silap aribulan korang nasib baik, mana tau leh dapat REWARD ke.. Dari korang maki2 carut2 kat cni, korang dapat REWARD DOSA je.. apa kes?

Kata korang orang ISLAM, Islam mana ada ajar carut2.. maki2.. marah2 org2.. gaduh2.. tumbuk2.. terajang2.. xde pon kan??

Aku ckp mamat ni mangkuk ayun tu xdikira makian, tp kira penghinaan balik la kat beliau yep.. Sebab sebagai rakyat JOHOR dan juga ANAK JATI JOHOR ni, sedikit sebanyak terasa jugak hinaan beliau tu kepada SULTAN JOHOR kesayangan kami rakyat Johor.

Lagik satu, kita ni negara berdaulat, ada raja ada sultan ada pemimpin ada penguasa dan juga ada awek. Jadi hormat la org2 atasan tu sume..

Korang tak hormat orang2 atasan ni, serupa la korang xhormat IBU BAPAK, ATOK, NENEK, MONYANG, ONENG korang.

Jadi.. lagik sekali aku nak nasihat free kat korang.. Xyah la maki hamun kat sini..

Bangsa lain tgk perangai korang ni.. cukup dah menjatuhkan imej orang MELAYU yang tinggi nilai murni dan kesopanan santunnya.

Jadi.. kesimpulan yg kita dapat simpulkan, buang masa je layan mangkuk ayun ni.

Trimas!

Asalamualaikum! :D


dakmuo@gmail.com

Pendekkan LINK URL anda> http://klik.sinilah.com

AntiHipokrit said...

Aduka Taruna (ada teruna lagi ke)?,

Gua ucap syabas pada lu sebab mulut lancang mcm bontot ayam berak cirit. Skg lu terimalah akibatnya drpd keceluparan lu sendiri. Selamat bersemadi di lokap.

Che'gu Azzam said...

Salam semua,
Kawan rasa serba tak kena dengan Aduka Taruna nih, rasa kesian ada (pasal kecacatan mentalnya), rasa kelakar pun ada (pasal kejap2 macam hero, kejap2 macam pondan), rasa macam nak menampo pun ada (pasal yang dia hina tu Sultan kawan).. Kawan rasa.. budak kengkonon pakai nama klasik ADUKATARUNA nih, kelajuan jari dia menaip tak selaju dengan kelajuan kepala hotak dia berfikir..Entah la, yang penting masa awak masuk TV nanti jangan le cover-cover muka ek, kawan teringin nak nengok mana satu muka budak belagak macho.. Baru kena sergah dah tekencing. Ideologi awak ke mana, Macho awak ke mana. Seriously... You are in a very big deep trouble mannnn!!!!!

azman said...

dah kena tangkap ke serah diri? kena follow berita la 2 3 hari ni.

Harizzamzuri said...

kalu betul aduka salah. biarlah dia setel dgn polis. tapi, bila aku baca komen GOMO, macam org yang tak bertamadun, aku gelak sorang2. ada jugak org gila macam gomo yang mencarut2, memaki macam konon dia la yang betul. sudah2 la gomo.

Ipoh Marley said...

hahaha..lain kali cakap pakai OTAK yg tuhan bagi bukan taksub POLITIK SGT..

Amly said...

mamat budus nie ker nk suruh kite dgr cakap? abis ah lagi ah jahanam negara malaysia nie.. rukun negara pn x tau.. mcm nie ker nk bagi idea nk naik kn negara? budus2.. makin lingkup ah negara aduiii.. kalau polis dpt tangkap mamat budus mintak dibawa ke setiap daerah kt negeri johor nie.. kami nk bagi dia tabik hormat.. huhuhuhu..

Anak Lenggong said...

WEII ...BAJU TU BUAT CUCI MANGKOK TANDAS JE LAA ATAUPUN BUAT JADI SEMUNGTAL TOK AJIS..

buloh said...

mampos la ko... hahahaha... kerana mulut badan binasa... lain kali pk pakai otak

pengutuk said...
This comment has been removed by a blog administrator.
DaKMuO said...

Salam..
Lagi Penghinaan dikesan..

Video Penghinaan Sultan Johor

Adif Firdaus said...

Panduan Bisnes Jus Jambu
Klik kat bawah:
==> Rahsia Jus Jambu

FZY said...

Baru kau tahu langit tinggi rendah. Bertaubatlah..

Masa maki ulama' seronok sangat. Sekarang balasan Allah terhadap kau.

Wira Sakti said...

Parpukari mengamuk tu...

haha nak balas dendam la tu aduka publish gambar dia hari tu...

Anak Perelih said...

hahhaah GOMO terbotoi.... cuba nak cover 'kemaluan' dia dgn maki hamun....

norsham said...

orang bawah ja kena tangkap.undang2 duniawi.

Cinta Al-Aqsa said...

korang ni asyik gaduh je.. yela2. jom gaduh sampai mati. 1st, pemerintah yang jahat memang patut dicerca. 2nd,pergaduhan demi pergaduhan sesama kita menunjukkan rakyat islam malaysia tidak pernah tenang hatinya. dari mana punca rasa amarah itu? mungkinkah kerana kita kurang mengingati tuhan? atau korang pun berasal dari darah lanun seperti aku (anak johor)? hehe

ibnu marzuki al firdaus said...

aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體