Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 25, 2010

Pengumuman Penting

1. Ruangan komen akan di moderate. Ini untuk mengelakkan fitnah yang semakin berleluasa dan kini semakin diluar kawalan. Kami menerima beberapa maklumat tentang hebahan maklumat sulit AT seperti alamat, tempat tinggal di ebebrapa ruangan forum. Hal ini adalah membahayakan keselamatan pihak keluarga AT. Laporan polis akan menyusul.

2. AT telah pun menyerah diri dan membantu siasatan pihak polis. InsyaAllah, kita doakan semoga beliau bersabar akan dugaan yang menimpa beliau.. Semoga ada hikmahnya dikemudian hari.

Kami, rakan AT akan sentiasa membawa berita terkini terus kepada anda.

Oleh,
Evelyn

39 comments:

amxar said...

Nie aku harap melayu2 bertenang... jangan ikut perasaan... kalau selidik betul2... ada anarki syaitan disini menghasut dan mengapi2 kita semua bergaduhan...

lepas buat statement provoke... dia senyap... sama dalam forum lain...

dikenalpasti...

Si FRODO BAGGINS... kat sini ada avatar anime pegang SALIB KRISTIAN...

kat carigold letak avatar si yahudi chelsea... avramovich...

Harap hati2 ngan kata2 anda...
Jangan terpedaya ngan si bangsat mengaku Muslim nie... Menyamar porak pranda kan Ummah...

wallahualam...

*jangan ikut hati... nanti MATI...

DaKMuO said...
This comment has been removed by the author.
Kakkoii said...

jgn sampai tutup blog lu duka... wa kempunan...wakakaka.

harap kengkawan lu bangkit la tolong lu. jgn biar duka keseorangan menerima kifarah besar mcm tu....

DaKMuO said...

BERITA TERKINI UDPATE~!

ADUKA SERAH DIRI

Hukuman Untuk Aduka

Video Penghinaan Sultan Johor

Rakyat Durhaka

Trimas!~

GossipSenja said...

ada satu blog tulis AT tak hina sultan
http://siyasahsyariyah.blogspot.com/

baginda® said...

amxar aku tau sape setan itu...

amxar said...

@baginda...

sapa setan tue?... siap tak ngaku salah lagi...

frodo baggins... lu brani meh depan2 laa... tak payah maki hamun lepas tue provoke blakang2...

ckp gua tuduh dia plak... chehh...

Melayu Boleh said...

sape nak jawab???
mak nak jawab??sorry sikit..
bapak jawab??sorry sikit..
atok lu jawab....BErani bUat Berani TAngung SEndiri..kekekekeke

restless.. said...

seme komen guna kepala lutut.time raja kena usik kan main lagi melatah bersilat,kalau bab agama tak dijunjung,kalau bab tanahair tergadai,kalau bab enjin jet terjual,seme pakat diam,seme rasional je bleh terima.nu tanah kt wilayah iskandar nu,yahudi dah masuk melabur buat studio pilem nu,buat repot,mengamuk la,kluor la seme pendekar johor,gi cantas sape2 yg songlap tanah org melayu nu.seme sama je,asal dgn bangsa sendiri kan main lain berani.

Ketua Polis Blog said...

kahkahkah..mana geng2 team langgar hadi....belum sempat ke rusila...kahkahkah berakhir mu di pintu besi

rakuban said...

"Tak semua fitnah itu bohong, fitnah ada bohong ada benar, tetapi tidak semua fitnah boleh disebar begitu sahaja walaupun ianya benar, benar tapi jahat.

myb ini la yg mahu dmaksudkn oleh seorang tkoh 2...

pendekar laut said...

ramai kt cni komen juz nk api2 kn aje.. di tmbh plak dgn komen bos diorg kt tv, nk bg menarik lg cite ni. org len kt luar rilek je.

menark jgk coz ade org naik hangin ntah ape2. agk2nya nti klu islam di hina, nabi di keji, yg dok komen rmai2 ni ade suara tk? ntah2 kecut lari. hahaha.

ape2 pn bg aku DPPWP buat bnda yg tk bijak. Apehal nk msk cmpur tb2. Syp lg bgs drpd bersuara. Klu org ty juz ckp ini kes polis, biar polis buat kja. tkkn nk kna ajr kot? lgpn AT dh ckp tkde kaitan dgn PAS. Ni dia py personal matter.

amxar said...

semoga Allah SWT melaknat makhluk yang berkata dusta... berlebih lebihan semasa bergaduhan begini... yg gagal mengawal amarah... dah terutama yang mengapi apikan pergaduhan...

yang pastinya... yang berlebih lebihan itulah yang menanggung azab yang seksa...

wallahuaalam...

to aduka... lu dah buat silap besar... gatal tangan menulis... lu kena tanggung laa sbagai anak jantan...

nie masa terbaek ntuk menginsafi diri...

pada yang lelaain... dari pada marah berlebih lebihan... baiklah berhenti... mulakan laa sedekahkan Alfatihah ke... tahlil ke... pada almarhum sultan tue...

yang berkata2 kesat... memaki hamun... kalau ingat lu org bley slamat silap besar laa... jgn lupa sebesar2 dosa si AT... besar lagi dosa korang menghambatnya macam haiwan gini... ALlah SWT maha pengasih lagi maha penyayang... tak perlu kaitkan silap AT ngan PAS ke... Perjuangan PAS ke... kerana kalau korang folow AT dari awal... PAS pun dia kondem kaw2...

inilah akhir zaman... antara 100 org... 99 pasti kan masuk neraka... wallahualam...

harap2nya kawal diri... jangan berlebih lebihan dalam amarah... nie dah sama ikutan setan...

better bertaubat laa semua... manusia mana tak buat silap... Allah SWT murka kepada manusia yg berlebih2... dalam pergaduhan... dan dari komen yg banyak nie... lebih menjurus kepada itu...

beringatlaa... tiada manusia sempurna...

wassalam...

rAzor said...

Kepada rakan-rakan AdukaTaruna

Ketahuilah menghina seseorang itu sangatlah dibenci oleh Allah kerana kebencian itu membawa kemudaratan. sebaliknya nabi banyak berdoa untuk orang yang mcm ni. Jika nabi pun berdoa kebaikan, mengapa anda selaku manusia biasa yang hina berhak mencaci manusia lain?Sedar la. Banyakkan solat.

"Jika sabit kesalahan, penulis terbabit boleh didenda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya, selain dikenakan denda tambahan RM1,000 setiap hari dalam tempoh kesalahan. "

bawak la keluar duit. tak pasal2 berhutang RM50k. Itulah akibat mulut dan tulisan anda yang sangat tak betul dan tiada asas,Siapa anda tahu baik buruk seseorang?Allah aje yang tahu dan bukan anda.

Moderator jika berani sila approve komen nih dan siar kan untuk tatapan semua pihak. Anda tidak berhak mencaci sesiapa pun dan juga bukan hak saya.

"Difahamkan, penulis blog yang beralamat di Seremban, Negeri Sembilan itu, menyembunyikan diri di Kota Bharu selepas kenyataan yang disiarkan dalam blognya, Sabtu lalu, menimbulkan kemarahan ramai pihak. "

Inilah sikap seseorang yang buat salah tapi lari. Jika dia betul dia takkan lari. Sebaliknya keluar bagi penjelasan. Sekarang satu johor cari anda dan jika cukup 40 orang doakan anda, abislah idup anda. Ingat, Sultan itu telah mangkat dan mencaci orang yg dah meninggal sangat2 besar dosanya dan pandai2 cari Almarhum kat akhirat minta maaf.

Andalah melayu yang tidak matang
Andalah melayu yang membabi buta
Andalah melayu yang sebenarnya merosakkan bangsa dan tidak sayangkan bangsa
Penyokong Aduka Teruna yang menyokong adalah tidak lari dari kesilapan kerana menyokong orang yang sangat salah.

Mencaci itu sendiri kesalahan.
Katakan ada berita tidak enak didengar mengenai rakan kita kan, kemudian mencacinya. Itu juga amat berdosa.
Sedarlah, anda bukan pejuang melayu dan islamic
anda hanyalah pengecut dan tidak berhadapan dengan orang.
Ini bukan cacian, ini teguran kepada anda agar jangan menulis yang bukan2 lagi.

kepunden said...

Thank evelyn & rakan2. Gua yg jauh kat utara ni tetap bersama2 korang. Gua pon harap AT akan sentiasa selamat.
Gua akan update kes AT melalui blog ini sahaja..

FZY said...

Salam.. bertaubatlah wahai Aduka (termasuk pendokong2 taksub Aduka).., masa hina Ulama' x kena tindakan. Masa hina Sultan anda terkena. Nk buat mcm mana?

Lain kali jgn gatal tgn nk tulis ikut sedap tekak je. Ini adalah balasan utk dosa2 anda.
lebih elok anda bertaubat.

Ingat!! Allah akan membalas setiap perbuatan kita.

Wallahu'alam

Shahrizal said...

terpaksa wa guna account wa nk hantam msama lu... selalu wa x perlu sign in nak komen lu...

wa xmo tambah la kutukan kpd lu. lu dah kena kutuk dgn melayu yg byk.

wa cuma nk tau, dlm byk2 lu maki, maki sultan lebih org umno sensitif kaa? yg lu hina saidatina aishah xde pulak dorang melompat pg report... adoii...melayu umno. genetik bangang.

tp lu paling bangang la... dah tau melayu genetik bangang, lu tunjuk lagak sgt. bagus la konon. kan dah kene... mungkin ni kifarah besar utk lu sbb kutuk ulamak. kutuk aishah r.a. kutuk tantawi... kutuk nasha... kutuk asan ali... geng pas sendiri lu maki gilebabeng, geng umno lu ktuk ckit2 je...wakakaka...

FZY said...

Salam.

Sekadar renungan, agar kita x terjebak seperti Aduka..

Satu ketika dulu, antara kata2 Aduka yg paling cemerlang:-

1) "Pada gua, mazhab2 ni semua bangang nak mampos. Aku mazhab Shafie, ekau mazhab Hambali, dio mazhab Hadari. Kalau mak gua Shafie, gua kena Shafie. Kalau geografi gua Shafie, gua kena Shafie gak (Elin sorang jer Shafie Apdal). Kan ke ketetapan yang baling bongok dalam dunia."

2) "Samo gak isu perang Muawwiyah-Aishah dgn Ali. Pada gua Aishah dan Muawwiyah manusia stupid dalam tajuk itu. Lu nak hukum gua kapir pun gua no hal punya. Memang 2-2 salah, tapi paling berat kat mangkuk 2 ekor tuh. Apa ingat Aishah isteri Nabi dia maksum."

3) "Takda maknanya, mak gua Shafie, gua kena Shafie sampai mampos. Sambung ke anak cucu. Ada bahan mentah yang suruh lu terikat dengan keturunan dan terikat dengan tafsiran 3rd party? Pada gua, ada banyak tafsiran Shafie yang mengarot, sebagaimana banyak lagi tafsiran mengarot dari mazhab lain. Kerana apa? Kerana kuasa mentafsir bahan mentah, Allah tak beri kepada hanya 4 ekor mazhab ni secara mutlak. Refresh beb... refresh sket."

4) "Muawiyah + Aishah plak.

Lagi 2 ekor mangkuk. 2 ekor mangkuk bukan pada ahli syurganya atau pertalian darah Nabi, tapi kepada tajuk. Isteri Nabi Nuh jatuh hukum bangang, tetap jatuh hukum bangang. Anak Nabi Nuh jatuh hukum bangsat, tetap jatuh hukum bangsat. Anak Nabi Adam jatuh hukum sohai, tetap tiada kompromi. Sohai sebab bunuh saudara sendiri.

Anak Nabi Muhammad SAW kalau mencuri, potong tangan dia. Seandainya dia bertaubat selepas itu, atau redha Allah lebih tinggi dari perbuatannya mencuri, dia tetap Allah masukkan dalam syurga.

Aishah penyebab kematian ratus ribu nyawa dan darah muslim, dia tetap jatuh hukum bangang nak mampos. Dalam tajuk itu.

"Jumhur ulama menetapkan keduanya tidak salah. Tapi Ali menghampiri kebenaran."

What the fuck? Berapa ramai mampos sebab kerja bodoh dikatakan tiada yang salah? Hanya kerana status elite Aishah? Hanya kerana dia kerabat diraja atau hanya kerana dia keturunan Syed? Islam itu Allah punya atau ulama punya? Niamakahai."

Wallahu'alam.

Farhan said...

x hapa2 tah...lantak korg la..

dean said...

weh mangkuk...
cni ak bgtau..
ak respek sultan johor tau..
kat johor bnyk keje..
bg anak bini aku makan..

Evelyn said...

FZY,

Menangguk di air keruh?

kenapa waktu tulisan tu dibuat, u and ur gang of 'honorable people' tak pergi berduyun2 buat report polis?

Kenapa baru sekarang you nak up kan balik isu nih? Kenapa baru sekarang, berganding bahu dengan puak UMNO, menunjukkan taring?

Bukankah molek dari dulu diberi pengajaran secukupnya pada Aduka?

Pejuang Islam atau Pejuang Cari Makan?

adyseptember said...

gila betoi sultan dah mangkat..
bleh kutuk2... yg ko baik sgt ke.
tak baik cerita perihal org yg dh mati.

dean said...

cni ak bgtau...
sumber ekonomi utame kite petroleum..
byk cukai dan duti dtg dari petroleum...
byr gaji pegawai kerajaan..
kalau negeri yang takde sumber asli kene bergantung dgn pelaburan...
mcm perindustrian, perkilangan, pelabuhan, perdagangan, HARTANAH..
mcmane nk byr gaji org kerajaan yg ashik minta ini itu..
org swasta kene keje lebih kuat untuk byr cukai (gaji utk org melayu kerajaan)
tengok mcm selangor, johor dan N9..

dean said...

weh mangkuk...
ko kate iskandar malaysia satu pembaziran...
bia ak bgtau...
negeri johor sumber ekonomi utama nye perindustrian(kilang dan pelaburan),perdagangan (pelabuhan) dan komoditi(kelape sawit)..ko ngat nak korek petroleum kat johor????...ni lah punca utame ekonomi johor...kite tak kaye mcm teganu (byk petroleum)...
kite ade pelaburan..byr gaji org melayu org kerajaan pusat tak kiro negeri mane..

dean said...

ko mesti ngat ramai pegawai kerajaan(org melayu) yg menuntut gaji naik..tambah pegawai tp takwat keje..
org swasta yg byr gaji diorang...
orang swasta tau tak..org yg keje kilang..yg sewe hartanah...cukai pelabuhan..duti import..duti eksport..mcm2 cukai...kebanyaknnye org cine..diorg tepakse keje rajin utk byr gaji org melayu(kerajaan)...ko nk jd mcm sejarah..org melayu malas keje kat lombong bijih timah, ladang getah, ladang sawit..org india dan cine mai datang...kerajaan buat kilang utk org malaysia..tp org melayu ni materialistik tp malas...nak duit byk keje mudah..boros..taknk berjimat..nk jage standard..kuat berhutang..meminjam..tak byr pinjaman..memilih keje alasan ade degree..skunk ko tengok org bangla, nepal, siam, indon, singapore, pakistan, india, china, taiwan, hong kong, afrika mai dtg...diorang lagi rajin..dulu kilang ramai org kite...skarang indon...budak sekarang memilih keje...skarang kerajaan dah wat projek mega sane cini..kite org melayu jgn milih keje..ambik peluang ni drpd bg org asing..

dean said...

kalau org melayu dalam kerajaan ashik minta gaji lebih..ini itu..tambahkan umur bersara..tambahkan pegawai tapi makan gaji buta (nak jage hati org melayu yang menganggur/memilih keje/gile pangkat/gile harta/gile duit/boros)..
ape jadi dgn orang swasta
(kebanyakn cine, india, pekerje asing yang keje rajin/tidak memilih/taat dan setia pada majikan..diorang kene tambahkan produktiviti(cukai dan pendapatan) utk menampung gaji kerajaan yg semakin bertambah...
patutlah org cine tak sokong kite...

dean said...

kita tak leh wat semue org melayu jadi kaye mcm datuk K..
tp ape yg penting..semue orang mesti ade nilai ekonomi!!!walaupun jadi mak andam ke..jual topup ke..keje pasaraye ke..keje kilang ke..keje kuli ke..keje kedai motor ke..main gitar mase hari kahwin orang..
kalo orang pentingkn harta..tengoklah sekarg...rasuah, berebut pangkat, memilih keje (gaji besar),bodek sultan nak pangkat datuk, nk kahwin ramai...akhirnye ramai org bawah takde keje...jurang ekonomi bertambah...kaye sangat kaye..miskin sangat miskin..ak respek sultan johor..dialah sultan paling siket bagi pangkat datuk tau tak!!!

dean said...

ak suke zaman pemerintahan dr mahathir...
dasar pandang ke timur(keje rajin mcm org jepun, org jepun respek org keje kilang)..
dasar penswastaan(sime darby milik kite..bukn milik org putih..kite control harge minyak sawit)..
dasar perindustrian(kumpul cukai dari industri, firma, kedai, aset, pelabuhan dan perkhidmatan)..ni pendapatan utama
ade yg tersirat..
ko tau tak pendapatan bajet kerajaan pusat banyak dtg dr selangor, johor, n9, Penang dan KL...negeri ni ade income..Duit ni byr gaji pegawai kerajaan kebanyakknny bukn dr negeri tersebut di atas..ko ni tak blajar ekonomi..bukak buku ekonomi form 4 dan 5!!!

dean said...
This comment has been removed by the author.
dean said...

jom orang melayu dan malaysia..kite bolot semue kekosongan jawatan kat malaysia ni..swasta terutama nye..kite nak bg orang asing???..kalo diorg duk lame kat malaysia 30 tahun mesti dpt warganegara..so,tahun 2050, peratus orang melayu di malaysia adalah 40%..ko nak jd mcm tu..kite takde suare majoriti...tak mustahil..kite penah buat silap dalam sejarah..
org melayu tak nak kerja di lombong dan estet...cine dan india mai datang...skarang nepal, bangla, afrika, kemboja, pakistan, india, taiwan, china, singapore, indon, siam yang bolot keje swasta kat malaysia (kerje peringkat bwh).jangan pandang pada harta dan kekayaan.jgn cemburu pd harta.tunjuk kerajinan!

FZY said...

Evelyn said...

FZY,

Menangguk di air keruh?

kenapa waktu tulisan tu dibuat, u and ur gang of 'honorable people' tak pergi berduyun2 buat report polis?

Kenapa baru sekarang you nak up kan balik isu nih? Kenapa baru sekarang, berganding bahu dengan puak UMNO, menunjukkan taring?

Bukankah molek dari dulu diberi pengajaran secukupnya pada Aduka?

Pejuang Islam atau Pejuang Cari Makan?

Jawapan:-

Saya nk komen yg ni sahaja:

"Bukankah molek dari dulu diberi pengajaran secukupnya pada Aduka"

- Pengajaran?? Saudara sendiri x tahu hak & batil. Ingat!! Allah akan membalas setiap perbuatan kita. Ini ilmu asas. Kalau dh bertaubat dan berubah saya akan support, tapi kalau masih seperti dulu juga. Anda akan ditentang.

Wallahu'alam.

dean said...

oklah..bye...ak nak bg semangat kat org melayu..tak payah cemburu atau jeolous dengan mereka yang kaya, berpangkat, yg pandai, yg bijaksana, yg memimpin...tu sifat mazmumah...dlm islam kan ade bgtau..ade kaya ade miskin..yg kaya bg zakat, yg miskin terime zakat..adil..yg sederhana jgn brlagak kaye...tak cukup gaji nak memberontak..nak main rasuah..berjimatlah..skarang.tak yah pk semue ni.keje!keje!keje!menyimpan!menyimpan duit!rezeki masing2 dgn care halal..bersyukur dgn kerje yg halal..rajin!

azwan said...

hahahaha ... aku dgr mlm kang bakal disontot beramai2 oleh tahanan reman bukit aman. depa nie mmg la jahat tp x lar smpai menderhaka kpd sultan. abih la lu mamat. jeng jeng jeng

ibnu marzuki al firdaus said...

aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?

dean said...
This comment has been removed by the author.
dean said...
This comment has been removed by the author.
dean said...

ak harap die ni balek johor jumpe sultanah johor...minta maaf kat die atas kutuk almarhum sultan (suami die)..die ni kene bwk ke istana..

ibnu marzuki al firdaus said...

"AT ada kah kamu melayu? bukan.."

buat apa jadi meLAYU, doh?

patutlah lembap nak mampos!

wakaka...


*p.s. 1) aku keturunan menyegar.
2) depa kata kita tak boleh hidup tanpa sultan. habis melaka & sarawak tuh apa kes? indon pun boleh survive! dasar bangang otak masih pakai keris untk bertahan, keldai untuk bergerak & burung merpati untuk berhubung BERBANDING pistol, kereta & HP...

Anonymous said...

Salam

Rasullah ajar kita supaya b'akhlak mulia..melalui tulisan juga..byk mgambarkan akhlak seseorg.adakah saudara menulis atas dasar perjuangan islam?

-> kalau YA..cubala gune pendekatan lain....ramai org menyatakan mereka ingin menegakkan nama islam..tp tidak berkelakuan islam yg selayaknya.islam biarlah bmula dgn diri sendiri dahulu.

->kalau TIDAK, terpulang lah. mungkin saudara btujuan yg lain. sy x tahu apa niat saudara.

sekadar nasihat.. wslm

iffah