Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 30, 2010

Pas Reform(1) : Celaka lah Golongan Pengalah


Oleh :Xenan

Komrad2ku sekalian,

Hari ini sudah tercalit satu peristiwa hitam pada batang tubuh PAS.Tak pernah gua terbayang dunia maya penuh dengan makian, luahan kecewa dan putus asa pada perjuangan sendiri.Sebak gua pon jangan cerita.

Ada yang tanak pedulikan politik,

Ada yang nak berhenti berblog,

Ada yang kibar bendera separuh

Ada yang amat amat sedih!

Pada semua, gua nak jerit "Celaka lah Golongan Pengalah!". Ta guna bersedih sedihan air mata darah sekalipun, sedang musuh bergelak ketawa.

Bangkit lah semula.Pengalah adalah dosa tak terampun dalam perjuangan!

Dulu bila bro aduka cerita pasal PAS REFORM n Projek Langgar Hadi, gua terasa poyo gila mamat ni.Tapi atas sifat perakam sejarah, gua setuju n support.Sekarang masa sendiri dah buktikan.

Kalau dulu ramai yang bertanya2 kenapa PAS mesti REFORM.Sekarang tak perlu lah rasenya gua terangkan.Lu org dah pon kena kat batang hidung!

Komrad2ku sekalian,

Gua n team sangat mentah.Kami perlukan tunjuk ajar n support untuk menjayakan misi penting ni.Gua sangat2 harap otai2 sekalian untuk tunjuk jalan and lead the way.

Dengan ini gua menarik balik larangan penggunaan Logo PAS Reform dan meneruskan kembali penjualan Official T shirt PAS REFORM.

Marching To Rusila!







Kepada para pembeli awal.Mohon maaf atas kelewatan yang tak dapat di elak kan.Baju anda akan sampai insyallah seminggu dari sekarang




39 comments:

DaKMuO said...

Salam..

Gua xmasuk campur pasal POLITIK..


Tapi gua nk tengok kalo menda ni membawa kebaikan kepada PIHAK PEMBANGKANG tu.. bagus lew...


Sebab diorang bangga sangat dengan kekalahan selama ni... Sape diorang tu? ntah.. xtau.. khakhakha...


Citer best > http://dakmuo.frenzyfm.my

Isa said...

Gua tak mengaku kalah... selagi PAS tak reform. Belasah tetap belasah kiri kanan gua balun, peduli apa gua...

Cuma gua tak akan mengundi PRU-13 selagi Hasan Ali PJ-Selangor dan PAS masih di tahap bebal.

Logo PAS Reform, Desak EGM akan naik balik dalam blog gua.

Itu hari gua delete kerana menghormati keputusan lu orang semua kerana tak mau damage pada PAS. Sekarang ni pi mampus la pada kepimpinan PAS...

Gua dah tak kira PAS atau umno, selagi pemimpin mabuk nafsu dan telan air ketom memang celaka dalam pandangan mata gua...

rakuban said...

pengalah 2mksdnye loser kn?cool..lu org dh buat kerje dewan bahasa n pustaka....kudos.mcm ni lah bdk muo.libat dlm politik 2xsmestinye skong mn2 parti.tp mngundi 2adlh slah 1nye.ahli2 mn2 parti adlh org yg pling mudah dimaanipulated.bdk2 pas reform ni act,yg dorong org swing dr 1parti ke 1parti.so ahli politik rsau.pcayalah,ngara dmokrasi ni mmg senang nk corupt,regardless of their belief,klo dlu PAS menang n printah scr demokrasi ak 100%sure yg diorg corupt gak.50 tahun merdeka kt masih ckp psl melayu,or msih ad racial tension.ptt kt leh ckp psl global warming,reducing energy consumption n so on.dlu ak igt 1st thing adlh BN kalah parlimen,tp nmpknye ak silap.diorg ni ptt dbersihkn dlu b4 bg kuase...tnjukn bhw rkyat yg bkuase.PAS slalu ckp umno lg truk,tp i2 bukn esxuse utk x perform.plus ak rs klntn ptt invest kt public transport.x yah LRT,ckup bas yg punctual...br la jd cth.

manager said...

gua sokong lu bro...
jgn patah semangat...
lawan tetap lawan...
bior smp geng UG tertiarap...
br pueh hati aku

SysOp said...

Bhai XENAN,

Gua tak pernah kasi kansel projek PAS REFORM dan Langar Hadi .. jadi gua nak semua orang teruskan usaha kearah menjayakan benda nih...

Kasi Ubah Itu PAS

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

bumblebee said...

PAS Reform!!!

Fight Fight Fight!!!

Independent blogger said...

Berjuang..berjuang juga..tapi tak kan nak berjuang dengan ayaq lioq? apa-apa pun fulus al'mahfuz yang mustahak. Apa-apa jadi senang nak panggil lawyer.

Taliban said...

cantet.pas perlu reform drastik.masa tak banyak dah sblum pru13.skarang pun wa dah dapat rasa pru13 ni macam bn jugak yg menang je.

kepunden said...

Alhamdulillah...
PAS Reform kembali..
Gua dgn banggenyer meletakkan kembali logo PAS reform & banner T-shirt..
Siap wat wallpaper gi tu...
Going to Islamic State....

Evelyn said...

PAS Reform = Antidote pada overdose pil wala'

:)

Evelyn said...

To bro edyesdotcom,

jgn lah plak 'angkat keyboard'.

mari kembali menulis.

Salam.

tok misai said...

renungan bersama...

“Kecelakaan besar bagi tiap-tiap pencaci, pengeji.” (Surah al-Humazah, ayat 1)

Hadis diriwayatkan daripada Abu Darda bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:
“Tidak ada yang lebih berat pada timbangan orang mukmin pada hari kiamat melainkan akhlak yang baik dan sesungguhnya Allah benci orang yang berperi laku dan berkata jahat (caci dan cela).” (Hadis riwayat al-Tirmizi)

tok misai said...

Hadis diriwayatkan daripada Abdullah bin Mas’ud, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

“Bukanlah seorang mukmin itu yang jadi pencaci, pelaknat, bukan juga yang suka berkata kotor atau lidahnya suka menyebut kata-kata yang hina.” (Hadis riwayat al-Tirmizi)

ibnu marzuki al firdaus said...
This comment has been removed by the author.
Adif Firdaus said...

Jus jambu memang berkhasiat dan baik utk badan.
Lagi info mengenai jus jambu
=>
Rahsia Jus Jambu

rakuban said...

meletakkn ssuatu pd tmptnye...xkn bnde yg xbaik kt nk puji..i2 zalim kn?

aljo said...

Nasib baik bukan PAS yang berkuasa kat Malaysia ni. Kalau tidak pasti ISA (Islamic Security Act) akan digunakan bagi sipemakai baju ni.

Adif Firdaus said...

Anda Belum Mempunyai BLOG?

Dapatkan panduan Buat BLOG

=> Panduan Buat BLOG

Katon Tin Ton said...

takbirr

restless.. said...

gua tk penah buang pon lagi itu logo reform..haha

SearchForHeaven said...

nak berjuang.. tapi tak belajar dari sejarah..
nak berjuang.. tapi mudah kecewa..
nak salahkan orang.. tapi tak tengok kekhilafan diri dulu..

weh.. budak2 mentah ( including me)..

kalu lu tengok sekarang ada 2 pertembungan pihak..
lu tengok plak bagaimana dulu.. kaum Muda dan Kaum tua bertembung...

dan lu tengok plak bagaimana..

PAS-- menyatukan pemikir Agama Tua dan Muda..

bagaimana.. ulama2 pondok boleh berpresiden golongan profesional seperti Burhanuddin Al-helmy..

tengok cara reform mereka..
cara yangs epatutnya..

kalau setakat dimulakan reform dgn kata2 kasar yang hampir menyerupai kata2 maki dan Hina..

Lu orang boleh nilai sendiri.. mana hala tuju perjuagan lu orang..

nak berjuang realistik laa..
realistic dgn cara, audien dan target perjuangan..

dan akhir kata.. kalau berjaya.. jgn Riak..

kalu nanti.. ada di kalangan lu..

haaa.. sebab aku buat laaa.. PAS macam ni..
then itu laa perjuangan lu sebenarnyaa...
hanya kepuasan diri..
dan mencari kepuasan Diri..
lu takkan bahagia dlm perjuangan..

bumblebee said...

hek elleh SFH, lu tak habis2 dgn perasan bagus lu. lu nak join ckp jer la... tayah bg bahasa bunga2. tayah nak assume ape2. tu hanya imaginasi lu je. otak lu 'stuck' kat ayat maki2, taleh hadam. tader org paksa sokong, yg sokong tu atas 'keupayaan mereka menilai dan meneliti yg tersirat, bukan hanya yg tersurat'. lu bleh geng ngan ali zaidan tu, bukak kelas sastera or kelas mantik utk raih sokongan buat puak2 lu. hahaha

earl said...

Oit Duka, lu lepas sanding nih jangan slow plak. Gua nak lu langgar Hadi gak. Bab mahkamah lu jangan risau. Nanti gua soh abanghensem suap cekelat hacks kat mejistret. Langgar Hadi, means Hassan, Nasha, Mustapha(tiga2 Ali)lu langgar skali. Satu lagi, lu tak hensem pun bro. Cilakak btol, selalu cite gempak lu hensem abis. Tertipu gua.

p/s: oit Xenan, lu bikin bulu kaki gua meremang ar. Fakap punya Hassan Ali. kehx3

SearchForHeaven said...

hahahaa..

stuck kat ayat maki2.. ??
dah abih tu.. lu stuck kat ayat bunga2 ??.. isi wa lu tak nak amik??

hah!! abis rock laa tuuu..
perghhhhh.. lu memang baguss..

kira lu lagi bodoh dari wa laa..
wa stuck kat ayat maki..
normal laa kalau orang tak tahan ayat maki..

lu stuck kat ayat bunga2.. normal ke abnormal??

hahaha.. wa nak kata mentally ill pun.. munasabah gak ni..

Wa tak nak join pun team lu.. tapi wa nak team lu berjaya.. sebab wa nak tengok bende ni settle all in once..
kalau lama lagi nak jalan..
lagi lama lu orang provoke bende2 bodoh..

kalau lu betul.. then bagus laa..
kalau lu tak betul.. lu and geng wajib nilai balik apa yang dah tersasar dari jalan sebenar..

yang tersurat.. yang tersirat ??

haha.. lu nak declare genius laa ni..
dapat digest tersurat dan tersirat..

i want to puke.. pun ada..

dah tu lu tak tengok dunia luar tu..

tersurat byk.. tersirat byk..
apesal tak digest betul2 ??

kalu lu kata.. wa cakap lebih.. ya.. wa ngaku..

tapi.. lu pun sama maaa..
tak konsisten langsung dengan kritikan sendiri!!

very funny maaaaaa...
raja lawak 100000. wakakaka

SearchForHeaven said...

hahahaa..

stuck kat ayat maki2.. ??
dah abih tu.. lu stuck kat ayat bunga2 ??.. isi wa lu tak nak amik??

hah!! abis rock laa tuuu..
perghhhhh.. lu memang baguss..

kira lu lagi bodoh dari wa laa..
wa stuck kat ayat maki..
normal laa kalau orang tak tahan ayat maki..

lu stuck kat ayat bunga2.. normal ke abnormal??

hahaha.. wa nak kata mentally ill pun.. munasabah gak ni..

Wa tak nak join pun team lu.. tapi wa nak team lu berjaya.. sebab wa nak tengok bende ni settle all in once..
kalau lama lagi nak jalan..
lagi lama lu orang provoke bende2 bodoh..

kalau lu betul.. then bagus laa..
kalau lu tak betul.. lu and geng wajib nilai balik apa yang dah tersasar dari jalan sebenar..

yang tersurat.. yang tersirat ??

haha.. lu nak declare genius laa ni..
dapat digest tersurat dan tersirat..

i want to puke.. pun ada..

dah tu lu tak tengok dunia luar tu..

tersurat byk.. tersirat byk..
apesal tak digest betul2 ??

kalu lu kata.. wa cakap lebih.. ya.. wa ngaku..

tapi.. lu pun sama maaa..
tak konsisten langsung dengan kritikan sendiri!!

very funny maaaaaa...
raja lawak 100000. wakakaka

SearchForHeaven said...

itu baru nama kritik dari wa..

sebelum ni wa nasihat je..
wa tak jemu nak nasihat..
lu nak kata wa gaya bagus..
lantaklaa..

"agama itu nasihat menasihati" petikan hadis..

kalau dilabel gaya bagus pun..
peduli apa!!!
wa tak stop maaa..
wa terus gak.. sampai lu orang semua bosan dgn gaya bagus waaa.. hahaha..

silap orang nak provoke laa..

---kalu bahasa kasar pd komen sebelum ni..sorry.. itu pulang paku buah keras je..--

Sober said...

bodo sombong forever..

TAUFIK SM™ said...

lawat http://www.taufiksm.com/jom-singkirkan-blog-aduka-taruna/ ..... utk pengajaran buat ko aduka taruna....

ibnu marzuki al firdaus said...

Sebab diorang bangga sangat dengan kekalahan selama ni... Sape diorang tu? ntah.. xtau.. khakhakha...

LU LG BANGGA TNJK BWH LU KAT ORG RAMAI, BEB! LU X DE GMBR LAIN, TGH SONTOT KAH? KALAU BLH LINK DGN VIDEO LU SDNG JMH TBH MNH SALEH, BR WA RESPECT SAMA LU, GENG... WA PUN NGIDAM JGK SBNRNYA NI, ASYK NGIGAU & RATAH FRJ meLAYU JE APA BRNG.

*P.S. EVELYN JGNLAH KO PDM LG KOMEN AKU. MANA ADA CKP BKN2. SHORTFORM, APA. MCM2 BLH DI LONGFORM KAN. SO JGN LAH PLK TRASA MCM UMNgOk SMPI FTNH AT HINA SLTN.

Adif Firdaus said...

Rahsia Jual Tshirt Jana RM100K
=> Klik sini : Bisnes Tshirt

ab-gani said...

hek eleyyyy !! Lu punya ayat manyak sastera la SFH, aa mcm cikgu sastera? jgn diam je citgu bagi la markah , jgn hanya bagi credit kat khairul nizam ab.gani dlm sasteranya tentang hikayat melayu yg keliruan tuh haha!

1nama said...

Nak ikut retek. Den pun dah buek blog nak support team korang ni.

ab-gani said...

wa tak heran Lu nak ikut retek jd geng khairul nizam ab.gani, Lu kenai ayah pin tak? warga asing pun jd pengikut ayohpin, wanita yg mengaji kat alazhar pun jd pengikut kerajaan langit ayohpin hahahaha

ps: mana citgu sastera aku nih

Adif Firdaus said...

Sambil baca BLOG nii.. BerDESUP Wang masuk maybank2u.. tak caya..klik nii.. => Sistem Bisnes Segera

pembela_rakyat said...

bodoh! org Yang Punya idea nih,, sgt boDoh... PAs Reform Merosakkan Perjuangan yang Satu,, nak Pecah2, nak laga2 kan.. nak memusnahkan kestabilan Pas.. Org Yang Buat Kije Gile Nih.. mmg oRg munAfik.. Bkn Org Yang bAek sgt pon,. Korg Smua Yang berstongKol Dlm Hal nih... Mmg Tersimpan Satu Niat! iaitu nak Hancur Perjungan ISLAM!

Aku Cabar! Korg Buat projek langgar Hadi tu, jadik mcm mna korg NAK! Spy Kami SMua Leh Kenal Org2 munafik dalam PAS! KAMI akan Support Tempat utk kOrg.. Bagitau Aku, Kat Mna korg NAk buat! bahkan KAt RusiLa sekalipun.!!!

ibnu marzuki al firdaus said...

MAKASSAR
By
Dr. Mahathir Mohamad
on January 25, 2010 10:59 AM | Permalink | Comments (57) | TrackBacks (0)

6. Air Asia flies there four times a week. There are great beaches, sparkling clear waters, abundant seafood and beautiful resorts. And friendly people. Things are cheaper than here. Malaysians should find Makassar a welcome change from the frenetic life in Jakarta.

NAK KENA P NI. AWT DAH RAMAI X DTG SITE AT + LANGSUNG X DE NEW KOMEN, TAKUT DGN STAMENT SI PONDAN KE? ALAH... X SEMESTINYA WEB NIZAM UTK KT LUAHKAN PRASAAN X PUAS HT PSL SLTN JE, ANY HOT TOPIC WILL DO AGR PEMIKIRAN KRITIS DPT DITUNJUL & INFO BERGUNA MAMPU DIKONGSIKAN, GENG!

--------------------------------

IKHLAS DARI MAL +60128624623
http://tagtag.com/conspiracy2012/

ibnu marzuki al firdaus said...

Lu hina isteri Nabi ummul mukminin tu pada aku keterlanjuran besar seorang muslim, panjang lidah dari akal kata alim ulama'. Dosa lu tu baik mintak ampun cepat-cepat sebelum Nabi tak mengaku umat beb...panas beb lu nanti dalam kubur.

APA LAGAH, LPRLAH KE PDRM UTK KES NI PLK. X KAN SMUA AKU YG KENA BUAT. PAISEHLAH LAGU NI. MOGA2 SITE BLH MENARIK SMULA PELWT YG SMKN BERKRNGAN.

Menziarahi Makam Almarhum Gus Dur
By Anwar Ibrahim 29 Comments
Categories: Aktiviti, Antarabangsa and Anwar

Saya tiba di Surabaya tengah malam tadi khusus untuk ziarah maqam sahabat, alMarhum Abdurrahman ‘Gus Dur’ Wahid.

Perjalanan ke Jombang pagi tadi mengambil masa sekitar 2 jam. Dalam kesempatan itu saya sempat menemui wakil keluarga almarhum dan beberapa ulama- kiayai yang turut berada di sana.

Saya meninggalkan maqam almarhum Gus Dur di Jombang menuju Lapangan Terbang Djuanda Surabaya.
Ratusan umat tanpa putus menziarahi maqam. Saya terharu sambil kagum menyaksikan kecintaan rakyat sedemikian.
Kami kemudian ke rumah Gus Shalah, adik Gus Dur. Pastinya isu “Allah” dibangkitkan!

Kupasan ringkas dibincang tatkala Rasulullah SAW memeterai perjanjian Hudaibiyah dengan kaum Musyrikin di mana kalimah BimikaLlah humma (dengan nama Allah, Tuhan kami) digunapakai sebagai muqaddimah perjanjian.

ANWAR IBRAHIM

PULAU JAWA PUN GERE GAK. KSHN MAMAT NI... DAH X DE ISU LAIN MRK NAK MAIN. BSN LAH! X HBS2 BENDA YG SAMA, LIWAT LIWAT LIWAT. CUBA LAH TOPIK LAIN, KAH MCM RGL MAK TIMAH JRN SBLH KAH, NENEK SDNG SIDAI KAIN KAH? INI X. INGAT, X SEMESTINYA ROUND KE 2 AKAN BG RESULT YG SAMA IAITU JAIL. JK X, MEMANG JELAK HBS, SEH.

-----------------------------------

IHLAS DARI MAL +60128624623
http://tagtag.com/conspiracy2012/

*P.S. AT TNJK NO AKAUN MAYBANK, AKU PLK HP HOTLINK. APA LG, TRACELAH.

pembela_rakyat said...

http://bohiem.blogspot.com/

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體