Skip to main content

PAS... PIS .... PUS .... mamPOS....


Oleh : Ikut Suka Aku
 
Keputusan siasatan jawatankuasa disiplin PAS terhadap dua pemimpin popular PAS, Datuk Dr Hasan Ali dan ahli parlimen Shah Alam, Khalid Samad, yang dijadualkan diumumkan hari ini, ditangguh kepada 29 Januari depan.

Khalid Samad menghadapi dua tuduhan iaitu:

1)Membuat ucapan terbuka mengkiritik pesuruhjaya PAS Selangor yang mengkritik isu tatatertib oleh jawatankuasa pilihan khas mengenai keupayaan, kebertanggungjawaban dan ketelusan (Selcat).

2)Kerana Khalid telah menulis dalam blognya, mendedahkan minit mesyuarat badan perhubungan PAS selangor pada 27 September 2009.

Hasan a/l Ali juga menghadapi dua tuduhan.

1)Membuat kritikan terbuka berkaitan dengan prosedur tatacara pendengaran Selcat.

2)Membuat kritikan terbuka terhadap pelantikan pengurus besar PKNS, Liow Siew Moi.

Wahhhh... gua agak hailan loooo... itu tuduhan pecah rahsia parti sama blogger umno tatak masuk ka…? Sudah terbukti dan jelas lagi dengan rakaman audio dan gambar, apasat tarak jadi isu (tuduhan) sama itu Hasan a/l Ali.

Itu sudah kira kes banyak berat... ooooo, hingga membawa kepada isu "baiah talak sepuluh" oooo… bikin kecoh satu malaya oooo... Sampai itu parasit umno ambik kesempatan memburukkan parti dan kasi damage satu malaya... apa celita ini oooo…

Ok… lah… gua kasi picah ini rahsia lah..., memandangkan ini Jawatan Kuasa Disiplin PAS pun sudah macam hamPAS PIS PUS... aaaarr… ada betui ka… geng umno wa kasi cakap itu macam sama PAS, sebab itu PAS pun sudah macam lu orang juga dia punya perangai macam celaka wal cibai wa cakap sama lu...

Itu rahsia baiah “jatuh talak sepuluh kali aarr…” memang ujud maaa… itu “baiah” hanya di buat dalam negeri Selangor sahaja, oleh dia punya Pesuluhjaya PAS Selangor itu cibai namanya Hasan a/l Ali untuk calon2 PAS yang bertanding dalam PRU-12 itu hari.

Itu hari Khalid Samad sudah terlepas cakap, itu baiah memang ujud, lain2 pemimpin aarrr... itu Tuan Presiden sama Mursyidul Am pun talak tau ini “baiah” ada ka… tarak... sebab itu di olang ada blur.. blur.. dan manyak lambat mau kasi statement, wa tengok saja itu kes… pasat wa sudah tau… ini semua kerja Hasan a/l Ali, ini Hasan aaarrr manyak jahat punya olang… tarbiyah PAS pun tarak pernah pergi… Usrah PAS… jauh sama sekali…, dia punya planning… sama umno aarrr manyak long term punya planning…

Lu olang mau tanya mana wa tau ini celita ka…., aiiiiyyaaa… wa tau sama itu dua tiga olang bekas calon PAS untuk PRU-12 yang telah di persetujui oleh PAS Pusat… akan tetapi aaarrr... ini calon2 aaarrr... kena cantas sama Hasan a/l Ali yang manyak busuk dia punya hati..., dia punya mulut manyak manis tapi dia punya hati manyak busuk punya olang… itu pasal wa manyak benci sama ini bekas umno punya olang…

Wa.. tanya sama itu ustaz aarrr… (nama rahsia), dia cakap pun aarrr… dalam PAS Selangor kalau boleh aarrr… kasi buang ini Hasan a/l Ali…, kalau tidak aarrr… akan jadi macam PAS Kuala Selangor… beramai2 keluar dari PAS dan masuk PKR.

Apa pasal itu macam…? Lu orang pi tanya itu Syaitan nama HASAN a/l ALI… sama dia punya kawan baik… itu Iblis nama Nasharudin Mat Isa…. sama lain2 pencacai yang ada di Terengganu dan Perlis... Itu suara perpaduang sudah berkumandang kembali… Presiden sudah cakap tutup kes… tapi ini olang semua manyak degil… kasi diam sekejap… lepas tu pelan2 kasi nyanyi lagi… lu orang tunggu dan lihatlah… ini politik.. lu olang kena paham maaa…

Aaiiiyaaa... sudah berapa bulan gua lupa telan pil wala’…..

Comments

  1. itu olang manyak jahat looo,mau biking perpaduang sama itu umno jugak

    ReplyDelete
  2. woi anon 0722 160110 hampeh, kao pegi mana? pueh aku cari kao...x kan dh bisu...

    ReplyDelete
  3. Aiyak!!Acang ali!!Manyak jahat lho!!Kasi tindang la ini olang tua!

    ReplyDelete
  4. -dgr cite tesco skang ngah wat sale penyapu..murah2 jer..nk wa tlg belikan ker?

    -zargus-

    ReplyDelete
  5. lu orang....kalau nak duduk dalam Negara nie...

    Tolong Belajar mengunakan Bahasa Melayu yang betul(Standard)

    Kalau tidak tak usah cakap, apa lagi mencampuri urusan orang lain.

    Kat belakang rumah Gua,ada banyak pokok keladi.,

    Pegi potong bagi makan kat BABI.

    He!he! jgn Maree looo!!!

    ReplyDelete
  6. 29/01 depan tu tahun ni ke tahun depan.
    Ke mase depan...?

    hu hu..

    ReplyDelete
  7. kesal dgn tindakan Jawatan Kuasa/ Lembaga Disiplin PAS...dah jelas byk songeh, berdolak-dalih ..cam skrip mahkamah kes DSAI, Nizar etc ler pulak....hancuXXX imej PAS camni ..( sigh )

    ReplyDelete
  8. Klu masukkan isu blogger UMNO kang tempiasnya kena kat Nasa pulak. Wala jer lah.

    ReplyDelete
  9. aku baca depa kata sebentar tadi..kenapa ko pengecut//bacul keer..cakap berdegar2..rupanya mcm ponden tue jerr...baik kau potong kau punya anu..kasi sama guan eng..bikin sup siam..

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.