Skip to main content

Mohon sumbangan geng..

Keburukan TKO nih 3/10 daripada kebaikan sebenarnya. Kalau kita listkan lah. TKO adalah alat yang baik. Tapi pengendali alat yang baik itu yang lucu sket dari sifat2 atau prinsip2 yang bertamadun. So, kerana 7/10 kebaikan TKO, marilah kita bersikap professional dengan menyumbang derma untuk alat yang baik ini.



Kita lawan pengendali alat yang jumud dan primitif, dalam masa yang sama, kita bantu alat yang baik itu. Takbir!!

Comments

  1. Hang biaq betoi AT.
    Gua takut sat gi SP tukaq keta baru plak, siap guna plate booking, PAS 13, selepas TGHA...

    Lu tak nak booking ker PAS 11?
    Letak kat beskal lu.
    Kui2....

    ReplyDelete
  2. kira wa respect jugakla dengan lu,baik hati dan berfikiran positif juga,tapi apa2 hal pun wa sebagai ahli pas setuju dgn lu yg tghh kena turun,ganti org lain sebab susah wa nak bikin kerja partila.

    ReplyDelete
  3. Wa pon nk promosi KedahLanie..!!
    depa pon perlukan sumbangan.
    Pakat2 jom pi tengok sat...

    ReplyDelete
  4. SP x jawab2 pun pertanyaan ambe tentang thread sp4n4r yg ditutup itu.
    ================================

    Salam,

    Ambe forumer baru tidak faham apa yang dimaksudkan oleh Abu Jilhad untuk menutup thread berikut :

    http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8031&start=345&postdays=0&postorder=asc&highlight=

    Kami (ambe & yg sealiran dgn ambe) tidak bertujuan untuk menghina sesiapa, jauh sekali memecah-belah. Kami ingin suarakan pandangan kami secara terbuka. Juga ingin berbahas secara sihat. Katakan lah memang sudah ada thread sedemikian pada versi sebelum ini, namun situasi sekarang adalah berbeza dengan penambahan forumer baru.

    Kami ingin menjelaskan kekeliruan dan salah tanggapan sesetengah forumer yang menganggap kami pro-UMNO atau musuh dalam selimut melalui perbincangan di forum berkenaan. Setakat ini, keadaan adalah terkawal dan belum ada lagi unsur2 provokasi yang membolehkan thread berkenaan ditutup.

    Besarlah harapan kami agar pihak tuan dapat berlapang dada membenarkan thread seumpama itu terus aktif di TKO.

    ReplyDelete
  5. thread serupa ada lagi dibuka oleh spanar di Minda rakyat

    ReplyDelete
  6. bab ni aku memang respect nko..nko memang profesional...bab peribadi lain, bab hak asasi lain, bab kebaikan melebihi mudarat lain...

    tak semua pengkritik macam nko..profesional, tak makan dalam dan tak emosi membabi buta...tapi tu tak bermakna aku sokong tindakan nko maki hamun ulama' dan isteri Nabi...yg tu aku tetap sanggah dan lawan...

    aku pun profesional jugak..kebaikan musuh aku tetap akui..keburukan kawan aku tetap tegur...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.