Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 2, 2010

Misteri hantu TKO.


Memula gua ikut cadangan member gua nih. Kecuali bab proxy. memang gua bangang bab tuh. Ari tu terlupa belajar dari Topeng Perak.

So, perkara pertama yang gua lakukan ialah buat email baru. Siap satu bab. Masuk bab seterusnya.


 
Ha... gua pun apa lagi. Dah ada email, gua register kat TKO. Guna email baru. Ikut cadangan member, ID gua adalah cantuman huruf dan nombor. Aduk4T4runa. Masih jelas 'AdukaTaruna' nya. Tak berselindung.


 
Pastu masuk final step. Gua klik finish. Pergh.. dah macam blog tutorial siott.


 
Jeng jeng jeng.......... TKO cakap gua dah berjaya register!


 
Jeng jeng jeng lagi. Dapat email dari TKO. Gua ingat dapat macam 1st day gua try register ari tu. Tak dapat email langsung.


 

Dan ini buktinya. Pada pukul 1.45pm, Sabtu 2 Januari 2010; ID Aduk4T4runa berjaya log in. Gua siapkan N3, dan save. Tak publish, tapi save. Kalau hantu TKO muncul lagi buat ajaib kat ID gua nih, gua klik butang PUBLISH POST.

Diupdated kemudian.

Kemudian uma sms gua. Bagi ID baru untuk gua. Then gua check ID Aduk4T4runa. Still ada lagi. Gua pun buat satu thread. Artikel Kempen Amarah Blogger 9 Januari 2010. Lepas! Tak sampai 5 minit, ID gua kena tendang. Perghh.... lucu pun ada. Bacul gile puak Hadi bila lawan secara padang rata.



Lepas ni gua test ID yang uma kasi plak. uma, lu still percaya bukan SP punya kerja ke? Gua pun kompius nih. So, gua letak la misteri hantu TKO.

15 comments:

uma said...

as lu org sahabat wa..
gerak ati wa merasakan kedua2 nya
mnyatakan kebenaran diri dari sudut masing2 dlm issue ban nick ni.

wa bharap sgt
sahabat2 yg wa hormat
mnyatakan dgn telus
tanpa perlu kencing pd wa

nick adukataruna5
tidak diban dari info yg dinyatakan pd wa.
dan AT myatakan nick tersebut tidak dpt access ke TKO.
dan AT anggap nick tersebut di ban.

andaikata wa
mgambil pendirian masing2
tidak kencing wa..
maka
pasti ada masalah yg lain
yg blaku.

so apa root cause nya?
tp klu masing2 dok ptahanan argument masing2...
masalah x leh access tetap berlaku.
sedangkan nick tersebut tidak diban
seperti mana yg diberitahu.

maka elok lu org test dan try..
coz kadang2 PC leh wat problem tu..
or kws streamxy leh wat problem mcm tu...

mungkin,
At leh pakai PC berlainan utk acess... kws berlainan utk access..
mungkin leh guna pakai maxis broadband...celcom broadband.. utk access..

SP
mungkin leh check system TKO
kot2 ada problem yg
myebabkan nick tersebut x leh access..

klu masing2 ckp benar laaaa..
maka leh diusahakan mcari root cause nya..
tp klu ada yg kencing wa
klu wa dpt tahu..
wa hentak je pale lu org.
wa hangin skit..
disaat wa ptahankan org yg wa berikan kepercayaan..
rupa2nya..
kencing sambil duduk dan berlari kat wa.


utk proxy tu,
lu google laaa...
lu pakai proxy yg free..
then try acess...

lu just bubuh proxy tu dlm setting.

uma said...

lu try riki
link ni...
http://www.metacafe.com/watch/602435/fake_your_ip_use_proxy_at_mozila/

lu tanye je pakcik gugel..
nanti dia bgtahu lu..
cume kene spend masa skit je
coz pakcik gugel bg jawapan
byk sgt..
kdg2 x relevan pon..haha
so kene filter lah skit..hehe

AdukaTaruna said...

uma.. cer lu log in ID yang lu bagi gua tadik.

gua tak dapat log in pon. ke lu salah taip masa hantar sms kat gua?

uma said...

kejap..
wa try..

uma said...

tadi leh..
dah x leh..
ada kene delete kot

cume wa x pasti samada hantu or org mcm kita semua..hehe

AdukaTaruna said...

haha... tau xper... so takan tahap mod boleh buat lagu tuh?

kalau camni gaya, mau Hadi berlindung disebalik sabotaj time wacana tuh.

speaker rosak
diboo pengikut setiap kali gua cakap
disekat untuk hadir ke wacana
kamera kena rampas

xper... gua tetap on punye.. insy..

Anonymous said...

setatak yg aku tahu di dalam phpnuke, hanya admin/wm saja yg ada kuasa delete dari database.

di tko tak lain tak bukan hanyalah :
SP

boikot sama tko, maki sama itu SP.

Anonymous said...

ape kes lu uma.
lu tak paham isu ke.
ini bukan pasal nick tu kena ban.
tapi ada orang ciplak nick tu, dan claim itu nick dia yg punya.
kalau kena ban, gua tak heran ma.
sama mcm ID Fansuri kena. tetiba jek ada orang claim ID Fansuri dan AdukaTaruna5 itu dia punya. dalam dua hari, dua2 nick kena cilok. bukan kena ban. kalau kena ban, nick tu tak boleh siapa2 guna. tapi sekarang ada sesumpah yg mengaku nick tu dia punya. lu paham ke tak isu ini?

gua dah msg SongkokPutih. dia kata mahu siasat. dia bekukan nick Fansuri1. apa rasional dia nak bekukan wa tak paham sbb bukan susah sgt nak cek database sapa last access nick tu. tapi biasak la. mau kencing berdiri, itu suka hati dia lah. gua tak heran pon. lu ambik la nick tu. tp satu dunia sudah tahu ada yang memakai ketayap putih atau memakai songkok putih diatas kepala mereka kaki kencing orang.

pelanduk masuk jerat.

kah kah kah.

Anonymous said...

ini link dia.

http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6028&postdays=0&postorder=asc&start=45

tp gua yakin.
ada org sengaja up kan isu nick nih sbb nak tenggelamkan isu lain.
haha. taktik pengalihan isu maa. kejap cilok, kejap ilang dr database, kejap ada kejap takder. sbb nak block publisiti pas reform n langgarhadi.

kah kah kah.

gua tak pasti, org2 yg terlibat nih, IQ dia paras mana agaknya. dah la tak bijak, keji plak tuh.

tenggiling- said...

takde hantu dlm TKO..tapi yg ada manusia bus0k hati..demokrasi terpimpin konon..thehehe..ko gi study cepat cepat pasal proxy tu AT..pastu ko wayang skit id ko pasni..jgn register id yg ada kena mengena dgn aduka taruna lgi pasni..ko pakai la id pompuan ke binatang ke..pastu ko register id tu guna proxy..dlm masa yg sama..ko register lagi 1 id wayang...tapi kali ni ko register pakai real ip ko..kita tgk system TKO ni yg dapat trace tak ko main wayang..tapi pd aku system TKO takde masalah..yg bermasalah admin TKO

uma said...

sorry
wa ckp bab ban
bukan bab cilok..

bab cilok nie,
SP kata dia nak siasat..
so kita tgk je lah..
sampai bila siasatan tu.

agak2 x kluar kertas siasat2
baru proses makian bermula...haha

kasi SP time skit..

schizophrenia said...

proxy tu just google 'proxy browser'
xya setup kat setting LAN pun
mudah

tenggiling- said...

http://www.samair.ru/proxy/

MaLin-0ri said...

lari woi lari................. nanti aduka n da geng amok kang abih dilanggarnya bkn Hadi saja yg kena langgar, tak dapet korang tandok kerbao dipulehnya nanti uhuhuhu

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體