Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 2, 2010

Kempen Amarah Blogger 9 Januari 2010.

Oleh : AdukaTaruna

Salam seluruh blogger.

Lembaga Disiplin PAS belum buat keputusan
Khalid dan Hassan Ali masing-masing akan dipanggil memberi keterangan di Pejabat Agung PAS, Kuala Lumpur pada 7 dan 9 Januari ini.
Setiap blogger mempunyai pandangan politik sendiri. Setiap blogger mempunyai Malaysia impiannya sendiri. Blogger PKR mahu memperjuangkan Malaysia Baru corak PKR secara demokrasi sihat. Nak dapatkan demokrasi sihat, maka perlu jatuhkan BN dahulu.

Blogger DAP mahu memperjuangkan Malaysian Malaysia secara demokrasi sihat. Nak dapatkan demokrasi sihat, maka perlu jatuhkan BN dahulu.

Begitu juga dengan gua. Blogger bebas yang mahu melihat Islamic State. Secara demokrasi sihat. Nak dapatkan demokrasi sihat, maka, perlulah jatuhkan BN dahulu. Bila dah dapat parlimen, dapat media, dapat Jabatan dan Majlis Agama Islam, dapat meletakkan Negara Islam dalam silibus sekolah, maka, kita menghampiri ke arah Islamic State.

Tapi, percayalah rakan blogger semua. Manusia bernama Hasan Ali inilah salah satu penyebab semua cita-cita kita berkubur. Cita-cita blogger PKR dikebumikan. Cita-cita blogger DAP dijiratkan. Cita-cita blogger PAS ditalkinkan.

Demokrasi sihat semakin jauh dari genggaman kita. Demokrasi ala BN selalu diberikan bantuan oksigen oleh golongan tertentu. Siapa? Pada 9 Januari ini, manusia yang telah memandai-mandai berjumpa gelap dengan UMNO ketika proses membentuk kerajaan negeri BR, manusia yang telah mengganggu momentum BR dalam setiap PRK yang berlaku akan mengadap Lembaga Disiplin PAS.

Gua berkempen, pada hari berkenaan, mana-mana blogger yang bersetuju, supaya memaparkan satu gambar yang membayangkan kekecewaan anda kepada manusia yang bernama Hasan Ali. Pada tarikh keramat 9 Januari, kebanyakkan blog yang berjuang mendapatkan demokrasi sihat, menunjukkan simbolik penentangan mereka terhadap Hasan Ali.

  • Bayangkan pada 9 Januari Tukar Tiub memaparkan gambar beliau yang sedang mengkebumikan replika Hasan Ali.
  • Bayangkan pada 9 Januari Topeng Perak memaparkan gambar Hasan Ali dibakar.
  • Bayangkan pada 9 Januari Penarik Beca memaparkan banner kecewa dengan Hasan Ali.
  • Bayangkan pada 9 Januari krew PerakExpress memaparkan gambar piket mereka terhadap Hasan Ali.
  • Bayangkan pada 9 Januari Dugong Darat memaparkan gambar beliau sedang me smack down kan replika Hasan Ali.

Kita hantar isyarat ini. Kita hantar amarah ini. Ini bukan Soal Hasan Ali dan soal PAS. Ini soal kepentingan kita mendapatkan demokrasi sihat untuk manfaat rakyat. Ini tanggungjawab blogger PKR. Ini tanggungjawab blogger DAP. Ini tanggungjawab blogger PAS. Ini tanggungjawab blogger bebas. Ini bukan soal membela dan menyokong Khalid Samad. Pergi mampos sama dia.

Jadikan tahun 2010 adalah tahun kuasa rakyat yang tulen. Tahun untuk seluruh parti politik tunduk kepada kuasa rakyat. Mulakan dengan pengkhianat Hasan Ali pada 9 Januari ini.


3 comments:

kepunden said...

Sokong lu lingkupkan/BN UG gua no hal...
sokong lu utk Islamic State wajib..
Sokong lu utk reform PAS gua setuju...
Tapi...
untuk support PKR(Lahanat) & DAP(Babi).....
TAK MUNGKIN.....
"GUA BENCI PKR & DAP"

gengkilang

Isa said...

Bro,

9hb terbalikkan gambar Hasan Ali dalam blog masing2. tak terkecuali gambar Nasha sekali... kasi fakap sama barua umnGok tu semua...

AdukaTaruna said...

bro ISA, gua setuju. cer lu buat gambo Hasan terbalik. Gua follow lu. Kalau gambar yang sama cun sket.