Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 5, 2010

Misteri Ariffahmi bersama status IR nya

1. Cerita ni gua kutip dari Ali Bagan Utama. Maklumat lanjut, lu baca sana la. Cuma gua tertarik isu Ariffahmi ada title IR atau tidak, pasal uma ada tanya benda alah ni kat gua. Nanti gua paste maklumat dari Bagan Utama.

2. Sebelum tu, menurut Topeng Perak, website IR tuh bukan untuk membuktikan status IR seseorang. Website tuh macam Persatuan IR la. Siapa IR bayar yuran keahlian, nama dia didaftarkan lah dalam website tuh. Kalau tak bayar, nama dia ghaib.

3. Jadi, tanpa membuang masa, meh kita lihat maklumat Ariffahmi. Misteri IR mamat tuh.

Tuduhan Ariffahmi takde Ir. Ariffahmi ada Ir. Den dah cek kat website berkenaan. Ini den tolong bagi clearstart bayar gaji bulanan den sebanyak USD 700. Apa-apa hal kita mesti utamakan kebenaran. Menulis biar ada fact and figure. "Cayalah Ali". Laa suara mangkuk mana pulak ni. Kawan-kawan lain tersilap sebab dia bubuh abjad Ir dopan nama mangkuk tu. Tu pasal nama Ariffahmi tak keluar dalam sistem. Ataupun silap ejaan nama dia atau nama bapak dia.

Click for enlarge. Tapi takdo tulis berapa lama dia jadi Ir la bai ??

Tapi Ali woi.. apasal namo den takdo dalam website tuh? Ni yang den ghaso nak mengamok nih.

8 comments:

Anonymous said...

Bang, nak tengok Ir kena rujuk website IEM (Institute Ingenuer Malaysia).

BEM ni untuk semua engineer dan setau saya ia tak keluar Ir. Yang keluar Ir ni IEM.

Anonymous said...

apa pun arif kena resign sekarang.... entah apa dibuat nya kat TGNA sampai begitu sayang beliau kat menantu cam hantu ni.....

-abanghensem

uma said...

thanks bro.

IR ni
klu x silap wa
hanye yg ambil exam je
yg leh pakai.
utk merujuk IR
kene thru BEM

utk IEM
sapa2 yg register under IEM
leh pakai Engr. pd hadapan nama nya.

contoh
Engr.adukataruna

pas ambil exam,
leh upgrad ke
Ir.adukataruna


by law,
Ir. ni hanye leh dipakai oleh
mereka yg ambil exam

Engr. ni leh dipakai utk lu org yg register under IEM.

ali said...

uiks, itu macam ka.
mano la den reti semuo ni.
den budak kojo kampung yo.

Ha Ha Ha. Adukataruna itu hari x amik exam mano nak ado namo dlm sistem.

Anonymous said...

setahu aku budak aduka ni student engineer politeknik...benda bi pun tak tahu....mana2 org yg ada sarjana muda keatas dalam bidang engineering semua boleh jadi ahli BEM....bayar je yuran tu....

Anonymous said...

musykil musykil...

saya sendiri menyemak di laman BEM dan IEM semasa isu ariffahmi ni memula keluar dulu.

TIDAK ada nama Ariffahmi atau Abdul Ariffahmi dalam senarai BEM dan IEM masa tu.

- kuntau

uma said...

ntah mungkin silap taip nama kot..

bila kluar issue mamat ni
dikata x ada IR..
wa pon dok cari gak
x jumpe2
hairan gak..

tp sekarang dah jelas
mamat tu ada IR.

thank buat AT.
bg pcerahan dlm issue ni.

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體