Skip to main content

Mimpi gile.

Oleh : AdukaTaruna

Pelik siot mimpi gua malam tadik. Tak pernah2 mimpi camni, tetiba boleh mimpi plak. Hahaha. Mesti bahan puak Hadi kalau gua story nih.

Ada 2 lelaki lebih tua dari gua suruh gua beli no ekor bhai. Begitulah mimpi gua malam tadi. Hahaha. Gua tak melawan dan tak menurut. Gua just dengar jer apa yang dia suruh. Nombor gua dah tak ingat. Tapi 1120 kot. Tak pon 0001. Ntah la.. tak hingat gua. Tapi ada no 0, 1 dan 2 la yang gua ingat.

Beriya-iya dia bentangkan sebab2 kenapa dia suruh gua beli no tu. Tapi gua lupa sebab2 yang diorang bentangkan. Dan gua plak just dengar sambil buat tak port. Last2 terjaga tetiba. Dah nak Subuh dah.

Ni gua just cerita santai jer nih. Korang jangan memandai2 berjudi plak. Gua tak tanggung dosa lu der. Pikir2 balik. Gilo jauh tahap gua dengan Hadi bhai. Hadi mimpi nabi, gua mimpi no ekor. Kah kah kah. Gilo lak ai..

Takper... golongan memberontak buat cara golongan memberontak. Kita tetap teruskan misi mencari jawapan Allah untuk kita. Lelaki yang bertemu kerana Allah dan kemudian berpisah juga kerana Allah. Sambil memakai baju PAS REFORM. Takbir!!

Kita akan kemukakan surat permohonan rasmi memohon menganjurkan pertemuan kita dengan Hadi melalui Songkok Putih dan Terengganukini. InsyaAllah.

Comments

  1. takkan lu tak ingat esok wa boleh hentam 50big 50small hihihi kasi ler tau no berapa....

    ReplyDelete
  2. ngah esk mesti ponohnyo kodai2 no serata malaysia..no yg ko kasi tu pun mesti x dijual punye la..mesti ramai yg frust esk..

    ReplyDelete
  3. bagus..
    niat dah cantek...
    btemu & bpisah krn NYA..

    klu hadi dengo..
    leh tangkap leleh niee.hihi

    ReplyDelete
  4. "kau nk ckp ko bngun subuh ke?" bukan subuh la, dah nak subuh meaning sempat tahajud lagi. or sempat 1 round lagi he he. wei gua rasa bukan nombor ekor la tapi tarikh sesuai u langgar. mungkin tarikh tu TGHH tak keluar negara or takde kuliah ape? baik u ingat balik nombor nye

    ReplyDelete
  5. mmndgkn ko otak melayu.so kadar no yang klua dlm mimpi kpd size otak directly proportional.klo ko otak eropah dh tentu 12 angka...apo nak buek,otak negeri sembilan dapek ompat jo lo...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.