Skip to main content

Mengapa Nik Abduh letak jawatan?

Oleh : AdukaTaruna

a. Tak selesa pakai kereta dan no plat mewah dalam jawatan kerajaan negeri. So, bila dah jadi bisnesman full time, selamat sket gua.

b. Sebahagian dari pelan pemulihan politik Kelantan. Anual letak jawatan, Abduh letak jawatan.

c. Nak join Projek Langgar Hadi.

d. Berbulu dengan C++

e. Suruh Hadi letak jawatan gak. Analoginya PAS17 dah letak jawatan. PAS12 bila lagi?

Comments

  1. dapat offer jadi CEO PMBK.... hahahahahahahahaha

    -abanghensem

    ReplyDelete
  2. Allah maha besar....

    Inilah pejuang Islam.....

    ReplyDelete
  3. Allah maha besar....

    Inilah pejuang Islam.....

    ReplyDelete
  4. -bgus si salam kamunting nie, org lain duk sebok2 sruh mnantu lepas jwatan ngan segera, yg lain plak trasa..cayok la slam kamunting!!yg kemuncup lg satu tue bile la nk lpaskan jwatan..

    -sbar la bro, kalu lu hebat , ade karisma, ade stail, jgn risau, bile nik aziz dah xde or ltak jwatan, lu aktif la blik, xde sape nk sindir2 lu..pasti lu akan trpilih lg..

    -zargus-

    ReplyDelete
  5. abduh letak jawatan sebab kemudahan claim minyak sbg ahli majlis tak cukup sejak pakai honda besar tu....

    dulu pakai unser cukup....

    tp sejak pakai honda ni aktiviti dakwah makin laju so byk pakai minyak....

    jangan kacau la...dia tengah berdakwah kat tokey balak cina tu mudah-mudahan tokey balak cina tu masuk Islam....

    -corongkita

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.