Skip to main content

Updates: Tahniah IPD Kota Bharu!

Baru sebentar tadi bersembang dengan isteri AT. Beliau memuji cara dan tatasusila, sikap ramah mesra dan bertimbang rasa pihak pegawai plis dan staf Ibu Pejabat Polis (IPD) Kota Bharu, Kelantan dalam menguruskan kes serah diri AT.

Nota: Macam nih la yang kita nak daripada pihak polis Malaysia. Bila layanan mesra, amanah dan cekap, rakyat akan berasa dilindungi. Dan sedikit sebanyak mengembalikan kepercayaan rakyat kepada badan PDRM. Cayalah PDRM!!

Oleh yang demikian, harap2 layanan yang sama akan dipanjangkan ke Bukit Aman pulak. Dan seterusnya hinggalah kes AT selesai. Setiap yang berlaku ada hikmahnya..

Daripada blog Pinkturtle


Mountdweller sedang bersembang dengan Aduka Taruna yang ditemani isterinya di IPD kota Bharu Pagi tadi sebaik saja selepas Aduka dibawa pulang dari mahkamah tinggi kota Bharu . Aduka Taruna kelihatan Tenang saja dan bersemangat semasa bersembang dengan kami semua.Lebih kurang pukul 3 petang selepas itu Aduka telah di bawa ke Bukit Aman oleh beberapa orang anggota Polis dengan menaiki kereta Waja.


Apapun kami ucapkan syabas pada pihak polis di IPD Kota Bharu yang telah memberi layanan dan kerjasama yang sebaiknya pada aduka dan kami semua semasa berada di IPD kota Bharu…

Comments

  1. biler kene camnih puji la melangit PDRM...kalo x nyumpah semcm gakkan...don't expect yg sama dekat semua peringkat...:)

    ReplyDelete
  2. Kang ade gk yg gua kate bleh pegi "mampos" kang..
    Puji untuk yg baik salah ker queen.kus?
    Dh salah ckp salah ler..
    Jgn jumud sgt..
    Baik jadi cm2.. dari jadi pencacai smpai ke anak cucu...

    yg ngko bingai sgt ni pesal.....?

    ReplyDelete
  3. Inilah masalah org sekarang nih.
    Let me just spell it for you.

    Benda baik kita sokong.
    Benda tak baik kita tak sokong.
    Yang salah tetap salah.
    Yang benar tetap benar.
    Setiap orang berhak mempertahankan dirinya.

    ReplyDelete
  4. Susah la nak jelaskan bende cam ni kat jenetik melayu..
    Klu suruh jadi pengampu (pencacai) laju jer...

    ReplyDelete
  5. elo kepunden,

    yg gua nampak lu punyer olang la byk pengampu(pencacai) lu punyer persatuan yg Entah Tah apa2 bodo dan mangkuk jamban..

    Kerajaan lu maki dgn tak de bahasa..
    tp lu tetap ckp lu konon bagus dr queen.kus tu..

    cermin lu punyer muka la kat mangkuk jamban...

    Tak sangka group maki mcm lu olang baru sedor PDRM ni bagus..abis selama ni tarak bagus kaaa???

    wakakakaka..

    ReplyDelete
  6. lu mcm buat promosi murah je DakMuo..

    hehehe....ingat lu buat gempak Avatar Aduka Taruna td...

    Wakakakaka...

    ReplyDelete
  7. esk lusa bley kuar la tu duka. maybe polis bwk hang ke johor utk dpt pelempang sedas dua. hahaha, sape srh hang tersasul. hehehe.

    Rais pn dh ckp gov tkkn dkwa hang. Mayb AG dh bgtau Rais yg agk ssh nk sabitkn kslhn. Drpd dok bazir ms mhkamah, baik lps aje.

    ReplyDelete
  8. DAKMUO:

    woi web dah la lembab... sibuk nak prmote...

    ReplyDelete
  9. Woik..

    Web gua tu cun melecun je load..

    Tenet lu yg cam kura2.. nk salahkan gua..

    Gua bagik lu Web Porn, laju plak kang?

    ReplyDelete
  10. pngalamn ak..last election,ad polis check pendatang kt bas yg ak naik.lemah lmbut betul suruh orang tu turun.siap bg ms kt org 2.pndtg tnpe izin 2lak mcm berat nk klua bas.lupe lak ak nk puji on the spot,terkesima ak.pnglmn buruk ak lak.report hilang walet kt subang.ak tnye klo nk wat mntk lesen blk,report ni leh pakai ke.die kate leh.yg musibatnye bile ak blk kg nk wat kt kg,kate report yg ad resit 2ringit.dh 2kne g balai yg kt subang 2...jd ad 2bnde beza.bnde yg baik tu adlh baik,tp yg x baik 2ttp x baik...orang putih ckp the biggest room is room for improvement.polis kt luar negara lg bgus,x mnakutkn lngsung.siap leh tanye arah lagi klo sesat,tp kne ckup syart r.sbb polis kt luar negara ni xde maaf.nk kne tngkp sbb xde lesen susah,tp dh kene, lokap dulu,citer kmudian...

    ReplyDelete
  11. Semoga semuanya selamat dan dapat diselesaikan dengan baik. Simpati daripada ambe dan suami.

    ReplyDelete
  12. aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?

    ReplyDelete
  13. aku nak tanya pasal di AT tu dtg kelantan ..pasal tak serah diri kat NS9 ..???
    Buat memalukan kelate jer budak tak guna nie?

    ReplyDelete
  14. Sungai2...
    Lu ni sg yg doh trcemor fikiran ler..
    Gua mmg ngaku gua bagus dr pncacai..
    Sbb gua ede edologi gua sendiri..
    Gua bukn "memamposkan" sume dasar kerajaan. Gua hentam bende yang gua x puas ati jer.
    Gua folow AT sbb i nk Negare Islam (Tulen)..
    Tp gua tetap F**k DAP-PKR-HINDRAF-Majlis Peguam...
    Sampai gua "mampos" pon gua tak akan sokong kebatilan, perasuah, pencacai, ketidakadilan, kroni,perosak agame,etc...

    Sungai...
    plz show u edologi..

    ..Klu UMNO pendokong Negara Islam (Tulen) gua akan sokong & kritik..

    ReplyDelete
  15. Kepunden,

    Bab lu punyer ideologi mmg best...dan style gua,kalau pemimpin yg adil gua TABIKK 'infiniti percent'..tp kalo pemimpin yg 'CUCUK HIDUNG' gua sembelih sampai tumpah kuah lemak kurma dlm dulang gua kerjakan...

    wakakakaka...

    ReplyDelete
  16. Kalaulah esok ada ayah seorang Islam meninggal dunia.... dan ada mulut celopar yg mengatakan...
    "Eh, ayah si polan tu mampus la... "

    Paling tidak... aku tumbuk mulutnya. Ni bukan bicara pasal ideologi kawan... pergi jahanam dengan ideologi korang kalau asas bahasa pun jahanam, apa yang kau dapat dengan berkokok2 di dunia maya ni??

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Woit naga sepuluh ribu...
    Yang lu hangin ni pesal? Sape yang kate bapak sape "mampos" lu bagitau blog mane. Gua nak gasak. Masalah AT sekarang gune bahasa kasor jek. Tak ade pon dia sebut name sape2.
    Yg menjadi masalah sekarang, ade dituduh menghina raja2. Gua pon hangin klu ada mangkuk tingkat tak gune hine raja gua.
    Dan gua jugak hairan kenapa GutterMalaysia tak ditahan sampai sekarang, sedangkan si kafir ni terang2 menghina Almarhun dah Allah sekaligus..
    Lu pi sane tengok..

    ..Hidup jangan jadi pencacai-pak turut bro..

    cube lu gune hotak ngeko yang bingai tuh sikit...

    ...Adios...

    ReplyDelete
  19. AT.. SIAP LU POLIS ANTO LU KAT JOHOR. LU KENA PENAMPO SIAM DGN TMJ. MULUT LU MCM LONGKANG LAH BRO..

    ReplyDelete
  20. apekebenda la korang ni.

    sama2 kurang pandai.

    tak ada hal lagi bijak ke nak digaduhkan.

    aduhhh!!

    ReplyDelete
  21. jangan kutuk2 aduka sebabnya nanti akan timbul orang yang akan gelar anda pencacai..

    sian..dia pulak yang lebih2..

    ReplyDelete
  22. Hehe.. Wa pun mau tengok mana suma pigi lo.. Mesti best punya... Lagi best dari tengok cerita Avatar...

    ReplyDelete
  23. Assalam kepunden.... inilah masalah orang2 seperti kamu... cukup gagah di dunia maya. Sudah berapa kali kamu memangkah dalam pilihanraya? Sudah sampai ke Tanah Arabkah kaki kamu? Pernah tidur di pesantren2? Pernah hadir kuliah ilmiah di Hauzah2 sekitar Qom?


    Siapa hangin? Siapa yang pencacai? siapa...... bingai?? bahasa kamu tidak selari dengan ideologi kamu (itupun kalau benar sangkaanku yang
    kamu ini berideologikan Islam). Agaknya inilah tabiat manusia2 seperti kamu..., diprovok sedikit, latahnya bukan kepalang...patutlah kalau
    ada orang di luar yang menganggap kamu seperti badut... ligat di pentas dengan muka bertopeng... hakikatnya??? Kalau ideologi kamu itu ideologi Islam, maka di mana kamu letakkan nilai moral Islam dalam etika bahasa kamu?? Kamu berideologi Islam kan? Punya logika akal kan?

    Memang AT tak sebut nama, tapi...a pa yang dimaksudkan dengan 'Datuk Bendahara'? masyarakat umum tahu..., tuan punya badan sendiri tahu dan yang lebih penting... Allah tahu. Kamu berideologi Islam kan? Punya logika akal kan?

    Dan mengenai guttermalaysia.... sebelum AT postkan mengenainyadi blog ini aku sudah membaca dan postpun... cuma dah dipadam.
    Tak perlu risau mengenainya... dia akan mendapat sesuatu yang sudah pasti... kamu tahu hari Kiamat? Lamu berideologi Islam kan? Punya logika akal kan?

    Hahah, aku bukan seperti kamu, bahasa kasar perkara biasa....caci maki mainan bibir, Assalamualaikum.... semoga Allah memelihara saudaraku ini....
    InsyaAllah.

    ReplyDelete
  24. Salam...

    Menteri dh kata settle..

    Korang pun kasik settle la ni kes..

    Gua paling benci kalo lu sume kaitkan kes ni xabes2 ngan politik..

    Ni citer Aduka Taruna.. bukan citer Politik..

    Gua ingat nak wat Drama brdasarkan ini kes la.. amacam? ngeh ngeh ngeh..


    Citer lebih > http://dakmuo.frenzyfm.my/

    ReplyDelete
  25. Bhai AT,

    Salam buat lu... moga lu okeh... gua respek dan support lu... apa-apa pun ... ini semua mainan politik jer...

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    ReplyDelete
  26. bu kepunden,

    "Woit naga sepuluh ribu...
    Yang lu hangin ni pesal? Sape yang kate bapak sape "mampos" lu bagitau blog mane. Gua nak gasak. Masalah AT sekarang gune bahasa kasor jek. Tak ade pon dia sebut name sape2.
    Yg menjadi masalah sekarang, ade dituduh menghina raja2. Gua pon hangin klu ada mangkuk tingkat tak gune hine raja gua.
    Dan gua jugak hairan kenapa GutterMalaysia tak ditahan sampai sekarang, sedangkan si kafir ni terang2 menghina Almarhun dah Allah sekaligus..
    Lu pi sane tengok..

    ..Hidup jangan jadi pencacai-pak turut bro..

    cube lu gune hotak ngeko yang bingai tuh sikit...

    ...Adios..."

    sAlam

    haiz...

    budak kecik pon faham post "mampos" tu tuju pada siapa..

    obvious sangattt..

    salah tetap salah kan.. tu la..buta hati lagi menegak bulu ketiak y basah hehe....

    dah 1 malaysia terutama org johor sentap dan terasa.. yg cik kepunden tak rase pape ke? AT tu mengata pd sape ??

    jawablah cik kepunden follower sampi mati aka diehard fan Aduka taruna..

    lu pun pak turut jgk bro.. pak turut aT.. hehe upss terlebih suda..

    ReplyDelete
  27. maut-bahasa arab, mati-basa melayu, meninggal dunia-basa melayu,mangkat-basa melayu,wafat-basa melayu,mampos-basa melayu juga. Apola bezanya? Hakikatnya tetap sama. Adoi aii pencacai umno ni. Gagal b.Melayu ke?

    ReplyDelete
  28. eh..jangan kecoh-kecoh..apa kata kita pekena jus jambu dulu.. klik kat sini..
    Jus Jambu Power

    ReplyDelete
  29. ingatkan manusia tak beradab macam AT nie tak kisah pasal Tatasusila..?

    Sekarang isteri dia puji pulak Polis yg bertatasusila...

    Bagus la.. baru dia sedar penting atau tidak tatasusila nie..

    lawak antarabangsa sungguh...

    ReplyDelete
  30. Hek eleh..
    Kpd yg sopan2 tuh, gua rase ler, lu org x sesuai dalam dunia maya ni. Bek lu org blah gi lepak masjid ka, surau ka, sekolah pondok ke, gua rase lebih baik.
    Naga sepuluh ribu...
    Mane lu belajor agame eik... Lu ingat nilai agame terletak brp kali lu pi mekah ker? Ingat belajor kat pondok dah rejister masuk syurga ker? Ingat kopiah/serban lu jadi pelindung kepale lu kat masyar ke.
    Tolong ler....

    gua:aku = ana = i = me
    lu: engkau = you = awak = kamu
    pencacai: pengikut = penyokong = pak turut = folower

    Lu org bleh pilih mane yg layak utk lu......

    ...Dah bingai tu ngaku jer ler..

    wakakakakaka

    ReplyDelete
  31. Bagi gua kat dunia ni yang layak untuk berkata bersalah hanya hakim, sbb memang dah tugas die org...
    Dan yang maha layak lagi tentulah ALLAH yang esa...
    Bukan pencacai2 bingai mcm korang2 yang emosi tak tentu hala.
    Lu org kene ingat setakat mane jer standard korang..
    Genetik melayu jer...

    note: len kali klu lu org dpt tangkap peragut, lu org wat mahkamah sendiri & bicarekan. Lu org pon wat ler undang sendiri..
    BINGAI.......

    ReplyDelete
  32. kepunden..

    mintak maaf ler..

    kau kan pendokong ideologi islam tulen... apasal kau keluarkan statement nie "Kpd yg sopan2 tuh, gua rase ler, lu org x sesuai dalam dunia maya ni. Bek lu org blah gi lepak masjid ka, surau ka, sekolah pondok ke, gua rase lebih baik"

    kau pernah dengor bab syariat..?

    kau tau kan makrifat, hakikat, tarekat dan syariat mesti jalan serentak.. tak boleh nak pilih-pilih salah satu..

    kau nak cerita Islam macam mana kalau tak nak bersopan..?

    kau nak bawak cerita besar.. tapi cerita kecik kau tak pandang..

    Bijaksana tuh kena sentiasa ada..

    ReplyDelete
  33. tolong review balik statement kau sebelum nie..

    kau claimed kau "Pendokong Ideology Islam Tulen",...


    Jgn gunakan istilah jika anda tidak mampu..

    Tiada isu mengampu atau sebagainya.. Janganlah hendaknya anda merosakkan Kesucian Agama Islam itu sendiri dgn kedhoifan akal fikiran kamu..

    ReplyDelete
  34. cth terbaik, nabi muhammad s.a.w dah bagi..

    tak nak pulak ikut..

    nak jugak jadi hardcore follower kat "mazhab" AT nie..

    tak paham den...

    Umat akhir zaman.. yg salah didewa-dewakan..

    ReplyDelete
  35. "Pendokong Ideology Islam Tulen"

    keh keh keh... Klu macam skang nie lah perangai korang. Cakap pun ikut sedap jer. Jauh lg tue bro.. Jgn kan org nak ikut ideology tue, ko sendiri pun tak pasti ideology aper yg ko bwk tue.. ha ha ha. Banyakkan menuntut ilmu2 agama pada ahli agama.

    ~~ If you do good, it shall be to your own advantage, but if you do evil, you shall sin against yourselves ~~

    ReplyDelete
  36. lebey kurang 20 tahun IPD Kota Bahru bertugas dibawah pemerintahan PAS.... secara tak langsung sikap dia orang pun terikut² juga la ngan suasana pemerintahan di kelantan nun.... kalau jaga ceramah pun dia orang kekadnag wa tengok khusyuk gak dok dengar ceramah..... kekadang rilex jer lepak ngan orang yang hadir ceramah sambil borak²..... tengok jer malam menjelang PRU12 baru ni..... semasa penyokong berarak sampai subuh.... mana ada polis KB buat kacau sepanjang malam tu walaupun sepatutnya tempoh ikempen dah abis.....

    ReplyDelete
  37. kah kah...
    Bingai jgak...
    Lu org rase gua ni expert dalam Islam ke? Klu gua ni bagus dalam Islam x ler gua biadap macam ni..
    Sbb tu gua nk negare Islam yg TULEN, supaye gua boleh ditunjuk ajar oleh pemimpin2 Islam yang TULEN.
    Bukan dari pemimpin2/ulama2 yg berkepentingan DUNIA jek..
    Sesetengah dari korang fikir, dgn imej berkopiah/serban sudah boleh dianggap soleh/ulama.
    Dan korang ingat tulisan gua yg korang anggap biadap ni memcerminkan diri gua sebenar..

    Sudah ler..
    Baik korang gi ceramah kat famili lu dulu la...

    ReplyDelete
  38. kepunden..!

    kalau dah tahu diri tuh biadap...

    tak payah la nak tunjuk satu dunia kebiadapan tuh..

    anak-anak itu cermin emak bapak..

    nanti org kata emak bapak anda biadap jugak, berdasarkan perangai anda..

    dah boleh masuk kes derhaka keatas kedua ibu bapa pulak.. sebab tak reti nak jaga nama baik emak bapak..

    "Tulenkan Islam dalam diri sendiri tu dulu"..

    Syariat kena selari la.....

    syor sajer..

    ReplyDelete
  39. kepunden says
    Wednesday, January 27, 2010 10:00:00 AM GMT+08:00
    kah kah...
    Bingai jgak...
    Lu org rase gua ni expert dalam Islam ke? Klu gua ni bagus dalam Islam x ler gua biadap macam ni..
    Sbb tu gua nk negare Islam yg TULEN, supaye gua boleh ditunjuk ajar oleh pemimpin2 Islam yang TULEN.
    Bukan dari pemimpin2/ulama2 yg berkepentingan DUNIA jek..
    Sesetengah dari korang fikir, dgn imej berkopiah/serban sudah boleh dianggap soleh/ulama.
    Dan korang ingat tulisan gua yg korang anggap biadap ni memcerminkan diri gua sebenar..

    Sudah ler..
    Baik korang gi ceramah kat famili lu dulu la...


    KEHKEHKEH DIA NI BTUL LE DH "BERGURU" DGN PAK AJIS YANG ALA2 DH "TULEN" ATAU AL JUBURI YG LUM TENTU "KETULENANNYE" LAGI SBB CKP PUN DAH IKUT STAIL ADU'OTAK'KA ATAU DIA MMG ROBOT YG MENGENDALIKAN BLOG NI HEHEHEH

    JGN MARAA HAAAA..YEHAAAAAAA!!

    ReplyDelete
  40. dakmuo... cheapskate...

    jual nama aduka skadar nak lakukan blog lu... malu woi... wa masuk mcm cipan laa blog lu... fitnah je banyak... tapi blog lu lbey baik sket dari blok papagomohomo... tue blog dajal... hahaa...

    kalau bab aduka laju je... org johor nie... tapi kalau bab kafir singapork jadi tokey kat johor lu org senyap... bacul tul...

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. Salam.. Aloha bro & sis..

    Gua tolong sampaikan PESANAN / KOMEN / PENDAPAT salah seorang geng lepak skodeng kat blog gua di http://dakmuo.frenzyfm.my

    Kata2 beliau..

    E-mail: kurosaki_alif@yahoo.com
    Pengkomen: aelll

    1) …lg mau nk dibela AT ni..aku malu bile ade orang kate kate dia orang islam..orang islam boleh kutuk2 kuarga nabi dan hina kuarga nabi??aku x kisah dia kutuk sultan sngt…tp masalahnye skarang dia hina kuarga nabi??dia mau mintak maap pada sape kalo dh hina kuarga nabi yng lame dh meninggal??dhla orngnye dh xde pastu hina bukan sebarang orng..Siti Aisyah???Rasulullah memangla memaap kan musuh tp masalahnye ini dari kalangan orang islam!bukannye kafir!..aku tengok permohonan maap dia pun macm x ikhlas!..mane letaknye perkataan isteri nabi dan sultan?dia nk mohon maap pasal pe??nmpak sangt dia mohon maap sebab takut..bukannye sebab insaf…aku boleh yakinla kalo dia dibebaskan..dia akan wat lg..tp bukan di alam maya tp di realiti..dia mesti akan hina nabi2la apela..

    2) maslahnye…aku bukan pki pasal tanggungjawab aku…aku pki pasal umat islam kita!kalo seorang islamni boleh hina2 isteri nabi…ko rase xkan xde orang akan ikut??ko x raseke dia boleh pengaruhi umat2 islam yng len?yng masih mentah dengan agama islam??sedangkan orng yng murtad pun dihukum bunuh diri sebab x mo bg dia memburuk-burukkan islam…apetah lg ni yng hina kuarga nabii….kalola blog dia ni dipahami oleh antarabangsa…ko x rase ke dia leh jd macm pelukis katun nabitu??lg satu..ko x rase malu sebagai rkyat Malaysia yng pernah jd pengerusi OIC sume tp rakyatnye yng beragama islam….ntahlah…ko taukan ulama islam sape name dia ade kate halal bg kita membunuh pelukis karikaltur nabitu…jd ape beza dengan maslah dia ni??ape yng dia buat,kite sbgai beragama islam perlu bg tekanan pada dia..biar dia betol2 insaf bukannye hanye berserah selepas hanye sedikitje nasihat dia..aku sedih..

    ReplyDelete
  43. Dulu AT ni dah macam2 masuk ujibakat realiti tv..AF,mentor,mystars LG,anak wayang,pilih kasih,bintang rtm dan macam2 lagila rancangan realiti tv sampai pertandingan karaoke kampung baru pun dia masuk...semata-mata utk menjadi glamour..tapi apakan daya suma ujibakat dia kantoi sebab tak berbakat langsung...sebab itu dia rasa dia boleh menjadi glamour diatas kemangkatan almarhum sultan johor...lalu dia pun buatla blog yang boleh menjadikan beliau glamour sehingga saat ini....hahaha...geng..aku buat citer jer...sorry..

    ReplyDelete
  44. Naga 10000 & Nizam..aku setuju dgn korang..Islam tu bersederhana dlm segala hal..klu yg bising2 berkokok tu selalu nya takde ape..kosong jer..hablumminannas nyer langsung takde..hablumminAllah nyer jauh sekali...

    ReplyDelete
  45. Salam..,

    kepunden said...

    1) Sbb gua ede edologi gua sendiri..

    2) Gua folow AT sbb i nk Negare Islam (Tulen)..

    3) Sampai gua "mampos" pon gua tak akan sokong kebatilan, perasuah, pencacai, ketidakadilan, kroni,perosak agame,etc...

    4) Klu UMNO pendokong Negara Islam (Tulen) gua akan sokong & kritik..

    Jawapan:-

    1) Mana boleh ada ideologi sendiri/lain selain Islam.

    2) Kalau nk Negara Islam Yulen bukan bersama AT. Anda kena berada bersama dgn Jamaah yg nk kn Negara Islam la (PAS). Jgn pening2.

    3) Bagus kerana tidak bersekongkol dgn kebatilan, perasuah, pencacai, ketidakadilan, kroni,perosak agame,dll.

    4) x payah kalau2 le. Dah ada alternatif (PAS).

    Wallahu'alam.

    ReplyDelete
  46. kepunden kau paham kew Pendokong Ideology Islam Tulen?? atau kau sbnarnya terikut2 dgn kate AT tu?? jgn beb!, salah ikut sesat.. nk di golong dgan orng2 murtad..?

    salah kew, AT ckp elok2 klu x puas hati gn gov. napew nk libatkan sultan johor ??sultan johor ader kacau idup dye kew...??ade bunuh keluarga dye kew? apew salah sultan johor smpai dye nk ckp mcm 2.? kita ader adat dan sopan satun.. klu x nk ikut... potong IC.. Klu nak boleh uruskan. kasi orng luar yang nk menetap kt malaysia.

    Ak x akan maaf kan AT. ak mintak bg pengajaran pada AT dan pada smua rakyat malaysia.

    ReplyDelete
  47. Yang bersalah biarkan dia dihukum dan mendapat pengajarannyer...

    apa pasal leh citer politik dalam ni..yang penting kita ikut perintah allah dan suruhan rasullullah...buat aper ikut org yang ader kepentingan diri sendiri(ahli2 politik dan lain2 misalnya)

    janganlah kerana nila setitik rosak susu sebelanga...

    kita org melayu,orang islam,ingat mengingati adalah kewajipan kita...mana yang keras kita cuba lenturkan...mana yang tak makan saman kita laporkan pada pihak berwajib...tak payah bergadoh sebab bukan suruhan agama kita...biarla AT dgn labu2nyer...

    kita yang hidup ni biarlah teruskan kehidupan kita ni agar apa yang kita lakukan akan menjadi ibadah kita kepada tuhan...

    saya bukanla bijak dan warak tapi setiap yang hidup pasti mendapat balasan diatas perbuatannya di dunia....tak payah bergadoh sebab ini akan memecah belahkan umat islam kita..

    fikir-fikirkan dan selamat beramal...

    apa yang penting...kerjasama..

    ReplyDelete
  48. Salam..

    kepunden said...

    1) Klu gua ni bagus dalam Islam x ler gua biadap macam ni..

    2) Sbb tu gua nk negare Islam yg TULEN, supaye gua boleh ditunjuk ajar oleh pemimpin2 Islam yang TULEN.

    3) Dan korang ingat tulisan gua yg korang anggap biadap ni memcerminkan diri gua sebenar..


    Jawapan:-

    1) Ada jugak org yg mcm ni. Lawak pn ada.

    2) Kita ada kaki, tangan, mata, telinga dll anggota. x perlu tunggu Negara Islam., ..lepas tu baru nk suruh org bimbing (mcm x cerdik je). Sendiri bergerak., pergi ke majlis2 yg ada ilmu agama. Jgn jadi paku dan tukul.

    3) Kalau x melambangkan diri anda., berbicaralah dgn sopan. Masa berbual dgn mak pabak pn mcm ni jugak ke??

    Tapi, kalau betul saudara ingin berubah, insyaallah saudara akan jumpa jalan. Tapi bukan dgn mengikut Aduka ni.

    Wallahu'alam

    ReplyDelete
  49. brtenag bro2 n sis2 semua..x gune kite brdebat cam nie...maruah bangsa sendiri akan terlacur nanti..masing2 ada pendapat yg gua fikir ade betul dan salahnyer...rileks ok jgn emo sngat

    ReplyDelete
  50. ideology adukataruna dah ada pengikut tegar.. he..he..

    tak yah pening-pening nak wat ideology lain la wahai AT dan folowernya..

    Al Quran dah siap lengkap.. follow jer, dah di taklikkan "wal Quran Nil Hakim".. selamat dunia akhirat..

    Kalau kau org nak wat ideology baru, memang tak lepas punya.. semua jadi serba tak kena.. duk bising Islam Tulen.. tapi budi bahasa macam org "mabuk Todi"..

    Buat di gelak dek org jer.. memalukan diri sendiri..

    ReplyDelete
  51. knuckle_iv..!

    tidak la emo, tidak la berdebat..

    cuma sekadar secebis nasihat buat adik-adik yg "sudah melampau batas".

    Cuba check kisah "org-org yg melampau batas" di dlm al-quran.. akan sampai juga hari perhitungannya..

    ReplyDelete
  52. Wakakakaka...
    Komen mcm korang ni dok seblh umah gua jek..
    X pyh nk tunjuk baik ler...
    Mcm dh sempurna sgt..
    Kot dh sume "mampos" nanti, bru lu-gua tahu nasib masing2..
    korang ingt ari2 jemaah kat surau tu dh jamin masuk syurga ker?
    Cume yg dijanji pahale ngan darjat jer..
    Blik refer ngan ostat2 korang..

    he he...

    ReplyDelete
  53. Korang x nk bedebat pasal 4 kepale babi dilempar kedalam masjid ker...
    Ini termasuk dalam ketegori menghine / lawok bodoh...
    Tlg wat post kat blog korang. Gua nk nk melawat..
    Kat umah org len bleh ler ckp pandai...
    Wakakakakakaka

    ReplyDelete
  54. karat sungguh hati wehh..

    ikut mu la kepunden..

    tiada kerugian dan kebinasaan buat diri saya...

    selamat.. "lakum di nukum waliyadin"..

    ReplyDelete
  55. Blogger kepunden said...

    Wakakakaka...
    Komen mcm korang ni dok seblh umah gua jek..
    X pyh nk tunjuk baik ler...
    Mcm dh sempurna sgt..
    Kot dh sume "mampos" nanti, bru lu-gua tahu nasib masing2..
    korang ingt ari2 jemaah kat surau tu dh jamin masuk syurga ker?
    Cume yg dijanji pahale ngan darjat jer..
    Blik refer ngan ostat2 korang..

    he he...

    ReplyDelete
  56. salam sumer...

    aku cuma nak komen posting kepunden nih sket and topik pasal AT ni...

    1) kepunden : ko nih dah jauh tersimpang nih. rasional. phala diberi sbg ganjaran atas perbuatan baik dan amal ibadat kita. apa ganjaran kalau byk pahala? ke syurga jwpn nya.....xkan itu pown nkl kena explain worb by word...sama gak mcm bt jahat dpt dosa..kat ner kitakalau dosa terkumpul byk sgt? nerakalah jwpnnya.....isi al quran bkn diberi dlm bentuk str9 to the point tp kita kena tafisr dl setiap satu huruf, perkataan dan ayat dlm QURAN tuh baru kita leh faham.

    2) Issue AT : yg korang nak berkokok dlm ni psl issue ni kenapa. dan aku pelik knp lak kait issu hina isteri NAbi sdgkan dia serah diri atas kes hina almarhum Sultan Johor. klau korang trus tak puas hati ngan dia, bt cam org kat luar tuh bt report kata AT nih hina isteri Nabi. dan kita selesaikan hal nih dlm mahkamah di mana org yg bijak pandai leh nilai setiap hujah kita. takat kokok dlm ni..tak gentle ar beb. kita ada undang2..so kita ikut....klau undung2 yg manusia bt pun susah nak ikut..apatah lagi undung2 yg Allah dah bt...

    renung2kanlah...

    "yang baik dtg dr Allah, yg burul dtg dr aku"

    ReplyDelete
  57. kepunden..!

    last comment buat anda.. nak jawap soalan anda jer..

    "korang ingt ari2 jemaah kat surau tu dh jamin masuk syurga ker?"

    Jawapan = belum tentu..

    "Cume yg dijanji pahale ngan darjat jer.."

    Jawapan = Jgn duk kira dosa pahala.. masak kau nak berjawap dgn Robbul Jalil kat padang masyar nanti.. Jgn cuba-cuba nak ajak Tuhan main timbang-timbang (mizan) nie.. Kita hidup kat dunia sekadar maximum pun 70-80 thn.. katalah pahala semua selama 80 thn (konon-konon tak pernah buat salah la).. nak buat bekal hidup kekal disana.. Cukup ker..? Sendiri mau ingat la.. Syurga neraka atas cerita rahmat Tuhan.. bukan cerita dosa pahala... Buat kerja biarlah Ikhlas, itu jer modal yg kita insyallah boleh guna bagi mengharapkan ihsan Tuhan..


    Saya Soal Anda Balik = Ada ke dijanjikan syurga buat org yg kaki maki hamun org lain? Meh tolong cerita sket..

    ReplyDelete
  58. harap-harap kes ni boleh diselesaikan dengan baik. yang buruk dari kita, yang baik dari-NYA.

    wallahualam.

    ReplyDelete
  59. Cerita2 Panas Hati..

    Cerita2 Terkini..

    Berita sana sini..

    Hangat masa kini..

    Citer lebih kat cni: http://dakmuo.frenzyfm.my

    ReplyDelete
  60. alhamdulillah..berpesan2 dgn kebenaran sudah..berpesan2 dgn kesabaran pun sudah..sama2 lah kita fikirkan beb...!

    ReplyDelete
  61. Brother Naga, Nizam & Immortal -> Well said and point taken.

    Kapunden -> Pusing macamana pun komen macam mana pun, apa pun yg lu post makin terselah lu memang BANGANG. Confirm Lu memang BANGANG.

    Wife And Family AT -> Moga dipermudahkan segala urusan & bersabar.

    AT -> Bertautabat.

    ReplyDelete
  62. Mohd Nor Amirudin

    macam sial blog ko..

    sudah jangan sibuk2 nak prmote blog ko kat sini..

    ReplyDelete
  63. X best p0n masuk blog dakmuo..Huhu..X menarik la.Wat la kasi menarik ckit.

    ReplyDelete
  64. Salam semua...

    Beza antara bicara berilmu dgn dungu...ni pd pandangan gua la kan...

    Bang Naga 10000 - point taken, relax & x emo... yg ni layak wa katakan bicara dgn ilmu. Wa ra dia la plg cool takat ni spjg wa bc posting ni.

    Kepunden... sorry to say... lu mmg bangang, haha... makin bnyk lu ckp makin bangang jadinya... sorry mat... hahaha...

    ReplyDelete
  65. melayu2020 says
    Wednesday, January 27, 2010 2:43:00 AM GMT+08:00
    maut-bahasa arab, mati-basa melayu, meninggal dunia-basa melayu,mangkat-basa melayu,wafat-basa melayu,mampos-basa melayu juga. Apola bezanya? Hakikatnya tetap sama. Adoi aii pencacai umno ni. Gagal b.Melayu ke?

    1st skali wa nk gtau... wa bkn pncacai umno, pas.. pkr... dap and else.... cuma wa nk tanya lu balik la.... yg x gagal basa melayu...

    penah lu dgr org cakap "Rasulullah SAWW mampos??" (atfg)....

    x tau la kalo lu org berugama majusi.... stupid dumb ass!!!

    ReplyDelete
  66. dah berlori korang maki..tup2 nak bodek plak..macam cite keling jer pencaci lahabau ney

    ReplyDelete
  67. "AT ada kah kamu melayu? bukan.."

    buat apa jadi meLAYU, doh?

    patutlah lembap nak mampos!

    wakaka...


    *p.s. 1) aku keturunan menyegar.
    2) depa kata kita tak boleh hidup tanpa sultan. habis melaka & sarawak tuh apa kes? indon pun boleh survive! dasar bangang otak masih pakai keris untk bertahan, keldai untuk bergerak & burung merpati untuk berhubung BERBANDING pistol, kereta & HP...

    ReplyDelete
  68. patutkah aduka taruna mohon maaf padahal dia tak buat salah apa pun cuma ada yang terasa dan buat laporan pdrm palsu pasal menghina sultan johor pula?

    GUNAKAN HAK ANDA UNTUK MENGUNDI DI SINI SEKARANG!

    ReplyDelete
  69. Kpd Kepunden,
    Knp jd mcm ni? bahasa jgn keras sngat.. xbaek.. kalau hati dh mati susah Nur nak tembus.. bnyakkan istigfar & muhasabah diri.. gua tngok cara lu tangkis komen Bro Nizam kdg2 rasa mcm nk nangis ja.. apa laa..dh jd dgn saudara seagama aku neh.. dah.. btaubat laa.. jgn tegakkan benang yg basah..jgn ego utk mngaku salah..

    ReplyDelete
  70. MasyaAllah..yang membezakan manusia dan haiwan adalah akal..Gunakan lah keistimewaan yang Allah anugerahkan kepada kita sebaik mungkin..Jadi harus berfikir menggunakan akal sebelum menulis. Apa yang kita dapat berbalas balas bahasa kesat menyakiti hati sesama sendiri..? Apa yang nak ditegakkan???
    -HambaAllah-

    ReplyDelete
  71. aku setuju ngn queen-kus..dah jadi camni baru nak kate PDRM bagus la,itu la,ini la.kalau tak,kemain lg kutuk2..manusia..manusia..peliks!

    aku ade bace si AT ni hina kutuk2 mazhab.masyaAllah..tegamak ko hina agama ko sndri?sbb tu la Allah turunkan bala kat ko cam skang ni.ni baru sikit.pasni ape lah pulak nasib buruk menimpa ko.insaflah wei.kiamat makin dekat.

    ReplyDelete
  72. betol2!!wa setuju.
    kenapa kite sebok marah si AT pasal dia hina almarhum sahaje?
    pasal dia hina mazhab lg patot kite marah.nampak sgt tak semayang kalau sampai hina2 mazhab tu.mmg kapir!

    by the way,blog gutter tu dah delete ke?pasai apa wa takleh masuk ha?

    ReplyDelete
  73. by the way,blog gutter tu dah delete ke?pasai apa wa takleh masuk ha?

    X DE DRH PERJUANGAN MCM AT

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.