Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 25, 2010

Gua tidak terlibat sebesar zarah pun dengan PAS.

Oleh : AdukaTaruna

Salam semua.

Pertama sekali gua memohon maaf kepada semua akibat apa yang terjadi hasil perbuatan gua.

Keduanya gua umumkan akan membantu siasatan pihak polis sepenuhnya.

Ketiganya, diumumkan untuk sekian kalinya, bahawa gua tidak terlibat dengan PAS walau sebesar zarah sekali pun. Dan terima kasih atas kecaman dari PAS Johor.

Keempatnya, gua menegaskan gua tidak mengaku bersalah menghina Sultan Johor. Tetapi mengaku bersalah menimbulkan kekeliruan masyarakat. Dan gua telah pun memohon maaf atas akuan kesalahan itu. Gua akan membantu siasatan pihak polis.

Pihak polis berhak mendakwa gua, dan gua berhak mendapatkan pembelaan. Insyaallah.

58 comments:

czackPY said...

Bro, sebab mulut badan binasa

Muasabah diri lah banya benar perlekeh ulama.

Yang pasti stanby RM50,000 denda

Tu gua kira kecik tak termasuk hukuman penjara

muor76 said...

ko dah gi balai ke khairul nizam?
ko kat ner skang nogori ke? balai paroi dekat ngan umah ko?

DaKMuO said...

Salam...

Kepada makhluk2 blogger sekalian..
Kepada pembaca2 blog sekalian..
Kepada skodenger2 sekalian..
Kepada wartawan2 sekalian..
Kepada paparazi & mamarazi sekalian..
Kepada semua yang membaca tulisan komen aku ni yep..

Motif utama kita terjah blog mangkuk ayun ni, adalah sebab mangkuk ayun ni menghina Sultan Johor dan juga merangkap masyarakat Johor serta takhlukannya.

Yang korang nk kecah2 pasal politik, pasal nak maki mangkuk ayun ni pasal PAS laa.. Umno laa itu la.. ini laa.. apa kes??

Yang korang dok maki menggila mamat ayun ni lebih2 kang, korang lak yang naik turun mahkamah, mamat ni lak yg senyum lebar..

Jadi kepada korang2 semua, jgn la jadi mangkuk ayun cam mamat AdukaTaruna mangkuk jamban ni..

Korang pakat bertandang, berkemah kat cni lama2 pun, buat semak traffic blog mangkuk ayun ni je, mangkuk ayun ni, tetap rilek je kat umah.

Jadi, nasihat aku kat korang semua, sape2 yg kenal mangkuk ayun ni, sila2 la bagi maklumat dan kerjasama ngan pihak berkuasa. Agar pihak berkuasa dapat menahan mangkuk ayun ni. Silap aribulan korang nasib baik, mana tau leh dapat REWARD ke.. Dari korang maki2 carut2 kat cni, korang dapat REWARD DOSA je.. apa kes?

Kata korang orang ISLAM, Islam mana ada ajar carut2.. maki2.. marah2 org2.. gaduh2.. tumbuk2.. terajang2.. xde pon kan??

Aku ckp mamat ni mangkuk ayun tu xdikira makian, tp kira penghinaan balik la kat beliau yep.. Sebab sebagai rakyat JOHOR dan juga ANAK JATI JOHOR ni, sedikit sebanyak terasa jugak hinaan beliau tu kepada SULTAN JOHOR kesayangan kami rakyat Johor.

Lagik satu, kita ni negara berdaulat, ada raja ada sultan ada pemimpin ada penguasa dan juga ada awek. Jadi hormat la org2 atasan tu sume..

Korang tak hormat orang2 atasan ni, serupa la korang xhormat IBU BAPAK, ATOK, NENEK, MONYANG, ONENG korang.

Jadi.. lagik sekali aku nak nasihat free kat korang.. Xyah la maki hamun kat sini..

Bangsa lain tgk perangai korang ni.. cukup dah menjatuhkan imej orang MELAYU yang tinggi nilai murni dan kesopanan santunnya.

Jadi.. kesimpulan yg kita dapat simpulkan, buang masa je layan mangkuk ayun ni.

Trimas!

Asalamualaikum! :D


dakmuo@gmail.com

Pendekkan LINK URL anda> http://klik.sinilah.com

Edyes said...

aduhai...

dah jadi macam nie pulak?

katil said...
This comment has been removed by the author.
katil said...
This comment has been removed by the author.
tEnTanGkIta said...

Salam, Sahabat.. apa2pun yang ko cuba nak pertahankan, ko tetap salah dan bahasa yang ko gunakan tue sememangnya tidak menghormati pemergian seorang Hamba Allah kembali ke sisiNYA.

Harap ko berubah dan kemaafan yang ko minta diterima ALLAH, itu yang terpenting dan ko insaf dan bertaubat sebenar2nya dan tidak melakukannya lagi (meninggalkan kemungkaran sepenuh hati)..

Semoga bahagia dunia akhirat..

Raja Melayu Penaung Rakyat...

Salam

yat said...

katil,

kutuk sultan tu isu kecil lagi, x besar sgt.....

lgpun dalam islam, kalo dah mati, kena la doa supaya diampunkan dosa dia..

tapi ayat 'mampus' kat sultan tu, kalo ko mati apa rasa lu kalu gua cakap kat lu 'dah mampus pun mamat katil ni'...

indirect ke, direct ke, ayat tu terlampau la kurang ajar ngan xdr ciri2 islam langsung....

wlpun sultan johor yg aku pernah dgr cerita x elok, aku tetap doakan semoga rohnya ditempatkan dalam orng beriman..amin....

GOMO said...

kepala pundek hang lah...Gua lu gua lu konon.....

time memaki hamun hangpa tak ingat. ni hag dok menyesal pulak.

dok kata pulak hangpa bukan PAS hangpa kalau bukan PAS apa?

hangpa ni puak EDROGAN dalam PAS yang memang berniat nak memecahbelahkan PAS dari dalam.

hangpa dah salah nak kkata namawee lah itu lah ini lah.....PUNDEK lah.

Konon takda niat nak JATUHKAN Haji Hadi. habis tu pasal apa nak LANGGAR Haji hadi? Ni semua ada niat jahat sama sekali dalam menjahanam kan PAS.

Selama umno dan pas wujud PAS tak pernah berpecah. tapi bila si Anwar tu ada dan bergabung dengan PAS maka pas dah jadi dua puak.

patutlah selepas zaman reformasi ramai yang masuk PAS. rupanya na pecahkan PAS dari dalam.

Jahanam hangpa sekalian. Pas Refor? REFORMASI. memang SAH hangpa ni puak Anwar yang berbajukan PAS.

ikan emas said...

Kembalilah dan mulakan gaya hidup ini dengan adab dan budaya kita..

Hormat-menghormati,tulislah dengan berhemah,ada berjuta-juta perkataan Melayu ini yang cantik murni boleh digunakan...

Perjalanan awak masih panjang, setiap langkah dan hayun hari ini akan menentukan hari esok awak..
Belajarlah menjadi manusia

Pak Teh said...

uihhhhhh.....hit blog ni menjadi berganda 500% ek....mengalahkan blog aku yg sebelum ni mengalahkan blog ni sama juga 500% hits.

Galmer oooooo

http://www.zoompanas2.com

Edyes said...

Aduka,

Sekarang lu dah dapat petunjuk dari Allah, cuma cara petunjuk itu sampai pada lu agak keras dan menakutkah hati kecil lu....

Kalau orang dari kerajaan UMNO nak buat sesuatu pada lu, dia orang boleh bikin apa saja alasan untuk kenakan keatas diri lu. Tak ada bukti pun dia orang boleh cipta bukti.

Dan kalau dia orang nak ambil action diatas artikel lu tu... kerajaan UMNO tidak akan dapat apa-apa faedah pun hasil dari tindakan itu. Lu tidak ada pengaruh seperti Anuar Ibrahim. Rakyat Malaysia tidak kenal lu.

Biar pun media arus perdana mewar-warkan nama lu sebagai blogger cabol namun ia akan berlalu seperti angin. Cerita lu tidak dapat bertahan lama kerana cepat basi.

Bagi gua, setakat celupar, kurang ajar, penulisan yang tidak beretika adalah suatu cetusan rasa marah atau kurang puas hati rakyat malaysia kepada seseorang.

Lu sememangnya patut diberi satu ujian sebagai menguji sejauh mana kemampuan lu untuk bertahan dalam dunia politik yang tidak beradab.

Lu dah mohon maaf, lu dah berjanji untuk mengubah sikap buruk lu dalam penulisan. Itu petanda bahawa lu dah insaf.

Kalau pun ada apa-apa action dari sesiapa, terima dengan tabah. Bak kata melayu lama "tangan yang mencincang, bahu yang memikul..."

Nasihat gua... teruskan penulisan lu khususnya projek langgar Hadi..!!

PS: tulisan di atas adalah satu nasihat hebat dari seorang anon...

Lenggang Kangkung said...

Berbuatlah apa jua yang engkau sukai, tapi ingat! engkau pasti akan menerima balasannya nanti. (Al-Ghazali)

Lenggang Kangkung said...

Nabi bersabda, "janganlah kamu memaki atau mengutuk orang yang telah mati kerana sesungguhnya mereka telah menemui apa yang mereka amalkan." - Sahih Bukhari

GenerationY said...

g balik katamkan quran dan pahamkan setiap ayatnye.. tak cukup diajar rupenye...

naza said...

hahahaha.. gua lu gua lu.. kononn kah kah kah..

lu masuk lokap la nanti kah kah kah

tak mengaku konon.. kah kah kah..

Katon Tin Ton said...

hahaha...
kalau baca balik posting tu, dia tak mention nama sapa2 pun

pendekar laut said...

kn bgs klu yg dok naik hangin ni akn naik hangin sm bila mn2 org hina Nabi Muhammad S.A.W & hina Islam. hehehe.

Art-Paz said...

ape gua2 ko ingat ko ko besar sgt ke!!!! pandai nk cover lain pulak!!! ko tanggung apa yg ko ckap sebelum ni!!!!!! siap sedia la ko!!!

Harris said...

Hek eleh org atas nì.Ntah dari kampung ulu mane ntah!Biorkn la dia.Dia brani buat dia brani tanggung la.X kena mgena ngan lu pun!Time mamak kuty dulu dok hina nabi S.A.W xde la plak lu org nak kecoh melolong2 cam nih!

Jean K said...

Aku harap polis ambik tindakan sewajarnya kat kau. Kurang ajar sangat. Aku perasan budak2 zaman skrg ni mmg kurang ajar terlebih. Ingat semua bende boleh buat takde akibat.

Lain kali.. ada hotak guna la.. jangan pakai hati saja..
Semoga jadi pengajaran kepada mulut2 babi yang lain.

Orang lain anti govt jugak, tapi takde la sampai nak kutuk2 Sultan. Taknak hormat dia sebagai Sultan pun, hormat sebagai manusia pun takkan tak boleh.

Eii bodo bengap nya kau ni.. kalau ko depan aku mau aku penampar 18 kali.

Ok terima kasih.

pengutuk said...

la, gua lu gua lu... tapi takdek batu n konek jugak.. posting menghina sultan j ko ingt lepas delete takdek lagik?? bodo betul kamu ni... disamping takdek batu..

Art-Paz said...

harris!!!! xde kene mengena?itu sultan aku!!!!!la!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ko jaga skit mulut ko jugak!!!

Sham Hardy said...

jawapan yg simple, sebab apa masa 'Time mamak kuty dulu dok hina nabi S.A.W xde la plak lu org nak kecoh melolong2 cam nih!' adalah kita semua tak tau blog dia mana, atau mungkin dia tak berblogging pun selama ini, so kita takde spesific person nak put to blame dalam dunia online.. tapi bab kes ni, of course.. aduka ada blog, dan seantero rakyat Malaysia tau dia antara yg the first buat komen tuh.. so... fikir la..

get ready for more tsunamis man.. good luck! >:)

Malaysian-2Day said...

Tak terlibat ngan PAS kunun. Geli aku baca tulisan kau ni. Tak payah la nak tunjuk baik, orang PAS cam kau ni, nak lepas tengkok je, lepas tu kau bantai balik. Cam kawan baik atau cikgu Tuan Guru korang tu, Pak Anwar Ibrahim pun dulu sama je, bukan main baik isteri kesayangan Anwar ngan Pak Lah, bodek Pak Lah bukan main lagi! lepas Anwar bebas, hahaha Pak Lah kene balik. Kau pun sama je, kalau polis lepaskan kau, nanti tumbuh blog baru kau Aduka Teruna lak nama kau ubah.

Jadi, kau rasakanlah balasan di atas segala kemungkaran yang kamu dah buat.

Ini hukum dunia beb, untuk orang2 PAS yg lain tu, agak2 la kalau nak menulis. Jangan ikut sedap jari taik korang jer. Tulis tanpa bukti, sekadar nak naikan hits blog je, lepas tu jual ubat kuat. memang bijak. Anak buah Nik Ajis la katakan.

meL bert said...

gua gua konon..
oyt en aduka..xmengaku plak..

cube2 korang pegi bace balik posting n comment si aduka pengkhianat bangsa ni..
bgoslah kau dh insaf..

aku dan rakyat2 johor dan 1 malaysia xsbr tgok kau kena ambil tindakn..baru kau tahu..bertape tinggi nye langgit!!hahaa..
time ksh!!

amxar said...

aii kecut ke AT?...

hilang laa segala kredibiliti lu sblm nie...

folow laa si petra... rileks je... tapi petra pandai... dia takde laa celupar mulut nak terjah direct kat sultan macam lu... kira lu nie brani mati laa... hahahaa...

apapun... lu nya kredibiliti dah hilang bai,... nampak ganas... tapi baru je sket ujian lu dah glabah... series memalukan pun ada gak...

tapi papun... kira nie kifarah je laa bai... mana2 lu terkasar bahasa... terhina org lain... kira Allah SWT bayar CASH kat lu skang kat dunia nie... k laa tue...

apapun... rileks laa... TSJ takde nya mau hantar komando dia hantam lu... tak stended kata sultan baru johor... hehee...

k laa bro... take care... kalau ada duit lebey... bley laa lu gi operate tukaq muka... sbab gambar lu dah tersebar merata2... hahahaa... muka lu langsung tak ganas...

huaahauaaa... :D

IRWAN said...

Assalamualaikum,

Saya salah seorang rakyat Malaysia yg. tidak ambil port langsung pasal politik negara pun boleh terkilan dgn isu kemangkatan sultan johor yang dimulakan oleh saudara blogger diatas. Dan saya agak hairan sehingga hari ini saudara masih boleh menulis seperti tidak ada tindakan undang-undang diambil terhadap saudara. Adalah diingatkan kepada saudara supaya tidak petah berbicara seperti dulu kerana saya khuatir ia akan memudaratkan diri saudara. Kerana saya yakin diluar sana ramai lagi umat seperti saya sedang menunggu titah untuk tindakan seterusnya. Assalamulaikum.

_Pembayar Cukai Negara_

zooltechnology said...

Ingin Menajana klik dari malaysia sehingga 500 klik sehari dari dapat wang?kami ada cara...klik di sini sekarang--->

http://www.zooltechnology.com/content/index.php/Jana-Pendapatan-Sampingan-Anda-Dengan-Hanya-Melawati-Blog.html

anda mungkin boleh menjana minima rm50 sehari!

Ipoh Marley said...

TAKSUB BETUL PAS KO NI..

Abu Najmi Asqalani said...

Assalammua'laikum,

Kita boleh tak bersetuju, setuju?

Kita boleh marah, setuju?

Kita boleh geram, setuju?

Tapi tetap ada batasan agama yang namanya akhlak.

Istilah-istilah yang tidak mencerminkan akhlak islam yang 'dijual' atas nama Islam adalah amat memalukan.

Sultan Johor, tetap sultan yang punya peranan dalam mengembang dan mempertahankan Islam.

Baha said...

lot2 tanah untuk di jual lawati http://klatehartanah.blogspot.com/

Abu Najmi Asqalani said...

Seorang hamba Allah kita lihat mungkin kecil sumbangannya untuk Islam.

Seorang lagi hamba Allah kita lihat begitu hebat sumbangannya untuk Islam.

Ya, benar kita boleh menghukum yang zahir.

Namun hakikatnya, rahmat Allah di akhirat nanti, adalah hak mutlak Allah s.w.t.

Jadi, panjatkan doa mohon keampunanNya dan hentikanlah mencerca sesama muslim.

Wallahua'lam.

Anak Lenggong said...

WOII...MANGKOK LU KENCING PUN LUM LURUS LAGI ..DAH BERLAGAK TEROR SANGAT...KITA HIDUP NI ADA ADAP OO..BUKAN MAIN REDAH JE..NI LAH AKIBATNYA DARIPADA TARBIAH PAS..PEJUANG ISLAM KEPALA HOTAK LU..PE ISLAM MENGAJAR UMATNYA MENJATUHKAN MARUAH ORANG KE...

WOI KHAIRUL NIZAM MANGKOK@BANGANG...KO NI MEMALUKAN MAK BAPAK KO JE..KESIAN DIAORANG MELAHIRKAN DAN MEMBESARKAN LU SUPAYA JADI MANUSIA YANG BERGUNA DAN BERADAP TAPI DISEBABKAN KEBODOHAN LU...LU TELAH MEMBUATKAN MEREKA MENITISKAN AIR MATA..SO SEKARANG AKU RASA LU ASYIK DOK PEGI KEBILIK AIR SAHAJA..NAK HARAPKAN MEMBER DAN PENAUNG DAN PEMIMPIM HAMPAS KO NAK BANTU ..SORRYYY LAA...PIE MAMPUS NGAN LU...

Jeffry said...

"GUA" PUN NAK BIKIN POT LUCK KT SNI LE BRO..OK TAK? SEMPENA "LU" MASUK "GUA LOKAP" TAK LAMA LAGI..HEHEHEH..ANYWAY BUKTI DH LENGKAP. SO BAGUS LE LU BG KEJESAMA. AT LEAST LU CUMA KENE 10K JEK BRO. KLU NASIB X BAIK 2-2 SKALI..GUD BRADERRR!!

P/S: jgn lupe suh geng kamcing lu si topeng perak @ tulang kambing ziarah lu kt dlm 'gua lokap' ok!

AsH said...

salam..
aloo geng ni ape maki maki ni..maki parti politik ape cite..ini xde hal pon ngn umno ke,bn ke, pas ke, pkr ke...ini hal AT ni..menghina Sultan. Biarlah pihak berkuasa yang buat kije, jgn la korang lak yang nak lebih2. Memang salah die, gune bahasa kurang ajar, tapi kite ade undang2, bio pihak yang ade power tentukan. Yang penting,kite same2 doakan roh Almarhum Sultan Johor aman dan tenteram menemui-NYA.
Al fatihah..

rosmahblues said...

pergh.
selamat jalan romeo.
menjawab la kau nanti.

BenciLakhanat said...

nk kerjasama ape lg dgn polis??..
nk bg pnjgkn tempoh mase hkuman ke lakhanat.....??..wakakakakakaka...
aduka o aduka..

Harris said...

Woit!!!Woitt!!Org2 kg!!Ni ada 1 lagi blog dok kutuk n hina almarhum sultan!Pastu Allah pun dia kutuk gak skali.Lagi power siot!!Jom melolong kt sana lak!!!
*malaysiagutter.blogspot.com*

DaKMuO said...

Salam..
Lagi Penghinaan dikesan..

Video Penghinaan Sultan Johor

Adif Firdaus said...

Panduan Bisnes Jus Jambu
Klik kat bawah:
==> Rahsia Jus Jambu

RajaAhmad said...

Ingin Menjadi KAYA senang dgn menggunakan ilmu internet. Please connect down here for further information specially created for Malaysian market:

http://tinyurl.com/yf6zc8a
http://tinyurl.com/yf6zc8a
http://tinyurl.com/yf6zc8a

Anak Johor.. said...

brother..
taw na mntk maap lak..
pe cite bai..??
lu da kutok2 sultan johor..
yg penting..
seap sedie ngan RM50,000..
kte senyum je

Daus said...

DAUSLIFE, sebuah blog hijau tulisan daus, life of a tennager in the green house... jom lawat blog aku, macam² info ada... blog aku bersih dari sebarang fitnah mengfitnah dan kutuk-mengutuk... jom belajar edit blog di DAUSLIFE dan jangan lupa follow aku ye!

FZY said...

Masa maki isteri nabi, sahabat, ulama' mazhab, ulama' semasa.. Anda x kena apa2 tindakan. Tapi bila kait dgn Almarhum Sultan Johor anda terkena. Ini adalah balasan Allah terhadap segala dosa2 anda. Bertaubatlah.

DaKMuO said...

Salam..

Sedih...

VIDEO Penghinaan Sultan Johor

Geram...

Hukuman Aduka Taruna

Hurmmm..

Dr Butiq said...

Ko kata menghina sultan johor yang baru mangkat dan belum pun dikebumikan kau kata tak bersalah.Menhina sesiapa saja sudah pasti bersalah.tu lah kau taksub sangat gengan N.Ajis wali selipar tu.aku dah tak sabar nak tengok muka kau kat Tv dan surat khabar.aku harap kau dah bersiap sedia menunggu kedatangan polis kerumah kau.25 lapuran polis hebat kau.

big bear said...

alo AT,

aritu, pak bakaq ada buat silap lebih kurang macam ni jugak. tapi, pasal lambang polis la.

lek la bro. bende dah lepas. nak menyesal pun, bende dah jadi. yang mana yang silap, akui silap. jangan sia-siakan apa yang kau dah cuba usahakan selama ni.

argh! senang citer, kau tanya2 la pak bakaq dulu. pasal kes die dulu tu.

Jebat said...

kan bagus kalo korang sumer taat tuhan macam korang taat sesangat kt pemimpin. ini tidak. dengan tuhan bley lak wat endeah x endah. huhu... dunia akhir zaman.

jiwakita said...

salam.....

Elok aduka pergi serahdiri senyap-senyap..
tak perlu tunggu polis datang rumah..buat suspen jer..lagi satu buat terkejut beruk jiran-jiran nanti...

bawalah bekalan material sikit...kenyangkan perut ke..pakai pakaian
berlapis ker...bukan apa jika direman nanti 7 hari ke.... persediaan serba sedikit adalah...

lantaklah... berlenggang kankung..tangan
kosong itu hal kamu...

SysOp said...

Bhai...

Ini mender kecik jer... Abis tue kalu orang Melaka.. ayat dier lagie la kasar... takder pon dengar orang Melaka kena saman dan siasat dek Polis pasai maki hamun nih....

Bagi yang tak pernah pi Melaka sure tak tau punya...

Hahahaha...

Pasai ayat yang kecik tue pon nak kecoh... itu hari masa Che Det hina Rasulullah S.A.W... takder sapa yang saman atau pakat buat report polis.... hampeh btul la..

So .. ini semua kicik jer nih...

C++
CipanTapirTenuk

queen.kus said...

ehh..tuh org melaka mmg camtuh ckpnyer...masalhnyer nih ko ckp ngan SULTAN yang dh mangkat...per ker halnyer kan....cuba kalo ko family ko meninggal...pastuh org ckp mampos ngan dia ko senyum jerk ker...

Anak Perelih said...

hahahah GOMO dah terbotoi.... hahahah cuba cover 'kemaluan' lak dgn maki hamun AT.....

FZY said...

Dr Butiq berkata:

"Menhina sesiapa saja sudah pasti bersalah.tu lah kau taksub sangat gengan N.Ajis wali selipar tu.."

- Saudara Dr. Butiq jgn suka2 mengiha Ulama' takut nanti terkena tempias. Check diri sendiri dulu. Tok Guru Nik Aziz x perlu dikaitkan dgn hal mcm ini.

Mcm mana kalau saya kata: "Mungkin mak bapak Dr. Butiq x pernah ajar utk menghormati Ulama' agaknya (keluarga yg x mengamalkan Islam barangkali). Atau mungkin kerana termakan racun UMNO. Bukankah Ulama' itu pewaris Nabi."

Wallahu'alam.

ctfza said...

salam aduka..

sy org Islam.. saudara pun orang Islam..

ajaran Islam semuanya cantik belaka.. yang memburukkan Islam, kita org Islam juga..

saya bukan seorang yg pakar tentang Islam.. bukannya muallimah..

antara ajaran yg saya ingat dan kena dengan keadaan sekarang - jangan bercakap buruk tentang orang yg telah tiada di dunia.. tak kira lah siapa samada sultan,pemerintah mahupun rakyat
biasa..

kalaupun benar bukan menghina almarhum sultan, perkataan yg saudara gunakan jelas sangat biadap.. bayangkan apa yg dirasa andai perkataan sama digunakan pada saudara..

semoga kt semua terhindar dari segala aib dan terus dirahmati Allah

Ruff said...

padan muke ko!!!

lenkali jangan kuang ajo kat org johor....
kami xske manusia laknat macam ko ni
wat onar kat negeri kami..
beb... gua ingat lu dh langsi sangat sampai lu gua lu gua ni...
sampai sultan pon lu nak kutuk...
tp habuk pun tarak bro...
makan leh sebarang makan, kalo skit perut ang tangguung... tp ang skang ni dh dh sebarang cakap... so ke lokap dan makan penampo la lu jwabnye

Cinta Al-Aqsa said...
This comment has been removed by the author.
ibnu marzuki al firdaus said...

aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?