Skip to main content

Enjin pesawat tentera lebih murah dari kereta Nik Abduh - Zahid




Oleh : Agensi Berita FAKAP

PUTRAJAYA 7 Jan. - Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini menjelaskan nilai sebenar sebuah enjin pesawat F5-E milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) termasuk 'afterburner' ialah RM303,570.

Beliau berkata nilai itu adalah berdasarkan kontrak pembelian pada tahun 1972 dengan mengambil kira nilai tukaran matawang negara pada masa itu. Ketika wartawan FAKAP bertanya adakah jumlah itu adalah jumlah sebelum dicukai oleh pemimpin UMNO, Zahid menjeling sambil menjawab.

"Harga kereta Nik Abduh lagi mahal dari enjin nih. Lu apa tau?"








Comments

  1. enjin kereta tu mahal sebab senang abduh nak jalankan keje-keje dakwah kat org umno....baru org umno respek...kalu abduh dtg pakai honda cawan takder saper nak layan dia.....

    -corongkita

    ReplyDelete
  2. biaq pi la Ustaz tu nak pakai kereta apa..apa yg nko dengki sangat? nko dgn Tulang Besi sama je..dengki mukarrab...

    Ustaz Nik Abduh tu pimpinan Negeri dan Kawasan..ke hulur ke hilir pegi mesyuarat, usrah, jemputan ceramah, tamrin dan jumpa rakyat....

    kalau kereta tahap Ali Baba, takde ciri keselamatan, sempit, seat keras kematu, jalan lembab, rosak sana sini..macam mana nak lancarkan perjalanan dan aktiviti?

    pemimpin kecil keretanya kecil..pemimpin besar keretanya lebih baik dan terjamin..tu pun tak boleh pikir ke?

    dia berniaga/bekerja dan menabung..beli kereta baik sikit utk perjuangan, apa salahnya? bukan dia mengemis dgn nko?

    oh ye..kereta Nizar yg accident dan MPV Khalid Samad yg hilang tu berapa harganya ya? ada lebih kurang 2 3 biji enjin jet pejuang tak? huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. aku rasa harga no. plat Nik Abduh sama dgn down payment aku rembat Naza Forte tempoh hari..
    hahaha.....

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya sape2 pun tak kesah Nik Abduh nak pakai apapun. Cuma orang dok tanya2 dia ni keje ape ye. Sampai boleh pakai kete yang di ketogarikan sebagai kete mewah. Ke ade ape2 deal dengan geng2 balak. Heran juga kenapa Nik Abduh dan Nik Amalina semput dada dengan Dato' Husam. Kalau Dato' Husam jadi MB, apa akan jadi dengan mereka berdua ye. Dato' Husam ni, tegas sikit bab2 balak. Sebab tu ramai tak suka Husam jadi MB.Payah nak deal dgn Husam bab2 balak dan nak cari cara yang tak betul. Nak kata TDNA yang belikan kete PAS 17 tu pun boleh jugalah, kalau nak husnul zhan. TGNA boleh belikan sebab duit gaji dia pun, dah kira mampu la beli kete Nik Abduh tu.Tapinya anak TGNA ni banyak. Tak kan Nik Abduh je yang TGNA beli. "Ini Tak Adil" kata dalam citer P. Ramlee. Ntah lah. Tak larat nak fikir Nik Abduh ni dapat kat mana duit sebanyak tu. Malas fikir hal orang. Husnu Dzan je lah untuk semua orang.

    ReplyDelete
  5. Bro,

    Semalam berapa ekor setan lu bunuh..?

    Gua dah up gambar 09/Jan/10. Lu boleh ambik kat blog gua.

    ReplyDelete
  6. Memang la mahal kereta Nik Abduh tu. Sebab tu mengamok sakan bila iparnya berhenti PMBK, nanti susah nak dapat komisyen.Harap setpol MB baru ni orangnya,yang akan bantu dapat kws balak, getah klon, ruang baza tok gerharuu tu

    ReplyDelete
  7. Memang la mahal kereta Nik Abduh tu. Sebab tu mengamok sakan bila iparnya berhenti PMBK, nanti susah nak dapat komisyen.Harap setpol MB baru ni orangnya,yang akan bantu dapat kws balak, getah klon, ruang baza tok gerharuu tu

    ReplyDelete
  8. kopi janda, kia forte tu amcam? Bes tk?

    ReplyDelete
  9. Bayang kan klu harger kete nik abdul tu tukar ngan sebuah umah yg ade tepi jalan kat rantau panjang tu..
    Besor juge, tak payah nk wat tungkat lagi kan...

    ReplyDelete
  10. kta tu recond je bukan mahal sangat ,sape-sape pun bole beli

    ReplyDelete
  11. sape-sape pun boleh jadi penyokong geng sehati berdansa!

    ReplyDelete
  12. Naza Forte best bhai..stat enjin pakai punat je..
    bawak kat highway sedap gile, sampai nak terlena..
    speeding sampai speedtrap tak dapat nak snap..haha....
    best lagi la dari Vios....

    ~KOPI JANDA

    ReplyDelete
  13. aduhhh... lu punya pun dah turun kualitinya ke? selalunya n3 macam ni blogger yg genetiknyalevel paria melayu ajer...

    yg lu letak tu brand new tahun baru lagi punya harga... lu dah habis isasat ke mamat tu beli brand new atau recond? kalu recond model tahun berapa? budak2 kerja kerajaan gred 48 pun dah bole beli ini punya kereta...

    apa lu ingat abduh tu cikai punya budak ke? jenis makan duit dengan mak bapak dia ajer ke? hisssshh jgn le lu turunkan kualiti genetik lu la adukaaa..

    ReplyDelete
  14. ak penah dgr klo buat
    jubah labuh dgn niat nak mnunjuk2
    hukumnye haram.plat
    PAS17 2myb niat nak bg orang
    yahudi takut dgn islam kot.
    maybe la

    ReplyDelete
  15. tu nama dia scrap item.
    mestilah harga dia dah jatuh dari tahun 1972.kalau tak faham pasal asset management,jangan komen tak tentu pasal,nanti nampak macam orang bodoh..

    ReplyDelete
  16. komen2 yg bodoh semuanya..ikut dia nak pakai keta apa pung..susah apa gak...bodoh

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.