Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 8, 2010

Enjin pesawat tentera lebih murah dari kereta Nik Abduh - Zahid




Oleh : Agensi Berita FAKAP

PUTRAJAYA 7 Jan. - Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini menjelaskan nilai sebenar sebuah enjin pesawat F5-E milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) termasuk 'afterburner' ialah RM303,570.

Beliau berkata nilai itu adalah berdasarkan kontrak pembelian pada tahun 1972 dengan mengambil kira nilai tukaran matawang negara pada masa itu. Ketika wartawan FAKAP bertanya adakah jumlah itu adalah jumlah sebelum dicukai oleh pemimpin UMNO, Zahid menjeling sambil menjawab.

"Harga kereta Nik Abduh lagi mahal dari enjin nih. Lu apa tau?"








17 comments:

Anonymous said...

enjin kereta tu mahal sebab senang abduh nak jalankan keje-keje dakwah kat org umno....baru org umno respek...kalu abduh dtg pakai honda cawan takder saper nak layan dia.....

-corongkita

maLin said...

biaq pi la Ustaz tu nak pakai kereta apa..apa yg nko dengki sangat? nko dgn Tulang Besi sama je..dengki mukarrab...

Ustaz Nik Abduh tu pimpinan Negeri dan Kawasan..ke hulur ke hilir pegi mesyuarat, usrah, jemputan ceramah, tamrin dan jumpa rakyat....

kalau kereta tahap Ali Baba, takde ciri keselamatan, sempit, seat keras kematu, jalan lembab, rosak sana sini..macam mana nak lancarkan perjalanan dan aktiviti?

pemimpin kecil keretanya kecil..pemimpin besar keretanya lebih baik dan terjamin..tu pun tak boleh pikir ke?

dia berniaga/bekerja dan menabung..beli kereta baik sikit utk perjuangan, apa salahnya? bukan dia mengemis dgn nko?

oh ye..kereta Nizar yg accident dan MPV Khalid Samad yg hilang tu berapa harganya ya? ada lebih kurang 2 3 biji enjin jet pejuang tak? huhuhuhu

Anonymous said...

aku rasa harga no. plat Nik Abduh sama dgn down payment aku rembat Naza Forte tempoh hari..
hahaha.....

~KOPI JANDA

Anonymous said...

Sebenarnya sape2 pun tak kesah Nik Abduh nak pakai apapun. Cuma orang dok tanya2 dia ni keje ape ye. Sampai boleh pakai kete yang di ketogarikan sebagai kete mewah. Ke ade ape2 deal dengan geng2 balak. Heran juga kenapa Nik Abduh dan Nik Amalina semput dada dengan Dato' Husam. Kalau Dato' Husam jadi MB, apa akan jadi dengan mereka berdua ye. Dato' Husam ni, tegas sikit bab2 balak. Sebab tu ramai tak suka Husam jadi MB.Payah nak deal dgn Husam bab2 balak dan nak cari cara yang tak betul. Nak kata TDNA yang belikan kete PAS 17 tu pun boleh jugalah, kalau nak husnul zhan. TGNA boleh belikan sebab duit gaji dia pun, dah kira mampu la beli kete Nik Abduh tu.Tapinya anak TGNA ni banyak. Tak kan Nik Abduh je yang TGNA beli. "Ini Tak Adil" kata dalam citer P. Ramlee. Ntah lah. Tak larat nak fikir Nik Abduh ni dapat kat mana duit sebanyak tu. Malas fikir hal orang. Husnu Dzan je lah untuk semua orang.

Isa said...

Bro,

Semalam berapa ekor setan lu bunuh..?

Gua dah up gambar 09/Jan/10. Lu boleh ambik kat blog gua.

kapten zero said...

Memang la mahal kereta Nik Abduh tu. Sebab tu mengamok sakan bila iparnya berhenti PMBK, nanti susah nak dapat komisyen.Harap setpol MB baru ni orangnya,yang akan bantu dapat kws balak, getah klon, ruang baza tok gerharuu tu

kapten zero said...

Memang la mahal kereta Nik Abduh tu. Sebab tu mengamok sakan bila iparnya berhenti PMBK, nanti susah nak dapat komisyen.Harap setpol MB baru ni orangnya,yang akan bantu dapat kws balak, getah klon, ruang baza tok gerharuu tu

Anonymous said...

kopi janda, kia forte tu amcam? Bes tk?

kepunden said...

Bayang kan klu harger kete nik abdul tu tukar ngan sebuah umah yg ade tepi jalan kat rantau panjang tu..
Besor juge, tak payah nk wat tungkat lagi kan...

hafizul1 said...

kta tu recond je bukan mahal sangat ,sape-sape pun bole beli

mankentut said...

sape-sape pun boleh jadi penyokong geng sehati berdansa!

Anonymous said...

Naza Forte best bhai..stat enjin pakai punat je..
bawak kat highway sedap gile, sampai nak terlena..
speeding sampai speedtrap tak dapat nak snap..haha....
best lagi la dari Vios....

~KOPI JANDA

Anonymous said...

aduhhh... lu punya pun dah turun kualitinya ke? selalunya n3 macam ni blogger yg genetiknyalevel paria melayu ajer...

yg lu letak tu brand new tahun baru lagi punya harga... lu dah habis isasat ke mamat tu beli brand new atau recond? kalu recond model tahun berapa? budak2 kerja kerajaan gred 48 pun dah bole beli ini punya kereta...

apa lu ingat abduh tu cikai punya budak ke? jenis makan duit dengan mak bapak dia ajer ke? hisssshh jgn le lu turunkan kualiti genetik lu la adukaaa..

kutty hitam al-juburi said...

ak penah dgr klo buat
jubah labuh dgn niat nak mnunjuk2
hukumnye haram.plat
PAS17 2myb niat nak bg orang
yahudi takut dgn islam kot.
maybe la

Anonymous said...

tu nama dia scrap item.
mestilah harga dia dah jatuh dari tahun 1972.kalau tak faham pasal asset management,jangan komen tak tentu pasal,nanti nampak macam orang bodoh..

Anonymous said...

komen2 yg bodoh semuanya..ikut dia nak pakai keta apa pung..susah apa gak...bodoh

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體